Panský klub

Panský klub https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304172/bmid_pansky-klub-KqC-304172.jpg 3 51 27

Dominik a Robert provozují luxusní Panský klub, který se drží jediné zásady, "Náš zákazník, náš Pán". Lilian Ganonová, mladá a zhýčkaná nezbednice, k tomu nevlastní dcera kandidáta na prezidenta, okusí tuto zásadu na vlastní kůži. Celý její svět se rázem převrátí vzhůru nohama, když se jednoho dne nedobrovolně ocitne v klubu a je nucena projít výcvikem na Společnici, aby byla následně doručena zákazníkovi. V ten samý moment se rozjede doslova hra o přežití a není vůbec jisté, jestli se jí podaří dostat pryč. Ve světě, ve kterém je lidstvo postihnuto nemocí, která zabraňuje rozkladu mrtvol a morálka lidstva je na svém absolutním minimu, není jisté absolutně nic. Panský klub je příběh odehrávající se v brutálním a zvráceném světě, ve kterém je hlavním uměleckým směrem Nekrotismus a sexuální touhy nabývají těch nejbizarnějších podob. A byť k tomu název svádí, rozhodně neočekávejte, že v rukou držíte erotický román, po kterém se budete červenat až za ušima. Na takové něžnosti není v Panském klubu místo. Pokud jste si mysleli, že jste již viděli a četli vše a nic Vás již nedokáže překvapit či šokovat, Panský klub Vás donutí tento názor přehodnotit.... celý text

Přidat komentář
maximus13
maximus13
06.02.2024 2 z 5

Zvláštní mix sci-fi + zákulisí pánského a dámského "vykřičeného domu" + mutace po které se mrtví nerozkládají + thriller. Myslím, že u knihy člověk přijde na úplně jiné myšlenky a dobře se u toho pobaví.

denny276
denny276
08.09.2019 5 z 5

Kniha má pobavit,jak se píše na začátku...Jasně, srovnávat s Markýzem de Sade to nejde.Takže: to, že je to autorova prvotina bez korekcí,mi vůbec nevadí- sice se občas někde objeví krkolomný obrat,ale celkově se mi kniha četla lehce a účel splnila. Neočekávala jsem od ní nějaké sci-fi z budoucnosti a podobně. Takže náčrt světa hned na začátku, s občasnými zmínkami pro připomenutí v průběhu knihy,mi přišel dostačující. Nemyslim si,že by autor byl nejak víc narušen,prostě jen napsal něco malinko jiného, než je v dnešní době běžné. Představivost při čtení fungovala, dějová linie mě nenudila, hlavní postavy pro mě byly popsány dostatečně, a konec se mi líbil.


BarBarBar
BarBarBar
26.06.2019 4 z 5

Ale jo, mě se to líbilo. Tedy až na ten zvláštní konec..

Sidonie
Sidonie
24.04.2019

Dlouho jsem přemýšlela, co k téhle knížce napsat a jestli vůbec něco psát. Všechno, co mohlo být řečeno, už tu asi řečeno bylo.
Dělám to nerada, ale bohužel se musím spíš přiklonit na stranu těch negativních komentářů tady. Knížka mi opravdu nesedla.

Vidím tu tři hlavní problémy:
1) Kniha mě původně velmi zaujala svým nápadem. Podobný žánr moc nečtu, o to víc jsem se těšila na postapokalyptický svět, v němž mrtvoly netlejí, a na všechno, co s tím souvisí. Těšila jsem se na originální nápady, které mě překvapí. Jenže toho jsem se nedočkala. Svět byl jen hrubě načrtnut a po zbytek knihy se děj točil kolem jednoho panského klubu a já měla dojem, že o to, v jakém světě se vše odehrává, tu vlastně vůbec nejde.
Určitě by se mi knížka víc líbila, kdyby byl svět víc propracovaný a kdyby byl součástí celé knihy.
2) Chyběla mi tu nějaká ústřední dějová linie, nějaká zápletka. Po dočtení jsem měla dojem, že se vlastně nic nestalo. Kniha ve mně nic nezanechala a já si kladla otázku: O co tam vlastně šlo?
3) Neseděl mi ani samotný styl psaní (příliš jednoduchý, kostrbatý, častá špatná volba slov, špatná slovní zásoba) a ani obsah (který byl někdy vyloženě nelogický).
Často mi to přišlo prvoplánové, křečovité. Erotické scény byly popsány detailně, ale bez emocí. Uznávám, že to může být jen můj názor, každému se nám ostatně líbí něco jiného. Ale na mě to působilo neutrálně, jako čtení nějakého návodu. Někdy je více méně a k napsání erotické scény nestačí detailně popsat co se kam dává.

Na druhou stranu, knížku jsem bez větších obtíží dočetla. A je pravda, že kniha neprošla nakladatelstvím, takže vše, co čtete, je opravdu práce autora bez pomoci a rad.
Taky si nemyslím, že téma, o kterém autor píše, o něm vypovídá něco špatného. Přece píšeme o různých věcech a ne vždy o tom, co známe nebo o čem sníme. Kdybychom měli odsoudit autora za tohle, tak musíme odsoudit i všechny spisovatele hororů (a kdoví, zda ne všechny spisovatele vůbec).
Líbilo se mi, že kniha poukazuje na jisté lidské pokrytectví. To, co se v knize děje, hodnotíme jako něco zvrhlého, co se může dít jedině ve světě uvolněných mravů, ale zároveň sami žijeme ve velmi podobném světě, jen místo sbírání a vystavování si lidských trofejí sbíráme a vystavujeme trofeje jiných tvorů. Na tohle se mohl autor víc zaměřit, líbilo se mi, kdyby tenhle prvek knihy byl pojat s pořádnou dávkou sarkasmu.

PS: Vím, že jde o autorovu prvotinu a nebudu jí tu škodit špatným hodnocením, takže hvězdičkovat nebudu.
Autorovi bych poradila, aby příště zkusil sehnat nakladatele, knize by určitě prospělo, kdyby prošla rukama zkušených odborníků. Je opravdu hodně znát, že jde o prvopis.
Pokud nakladatele nenajde, doporučuji do toho něco investovat z vlastního a zaplatit si nějaké korektory, kteří by text projeli hlavně po stylistické stránce a poradili, co proškrtat a na čem zapracovat.
Osobně bych trochu proškrtala nějaké ty zbytečné erotické scény a zakomponovala víc prvků ze světa, který je podle mě nejsilnější stránkou knihy a je škoda, že je upozaděn (jistě, chtělo by to ten svět ještě trochu domyslet). A pak bych pořádně promyslela ústřední dějovou linii a na tu bych se zaměřila.

Knihomolík2017
Knihomolík2017
11.07.2018 1 z 5

Úplná zbytečnost, není komu fandit v té "knize" a navíc autor píše dost amatérsky a nejhorší na tom je, že právě o takovémto tématu, což svědčí, že nebude úplně v pořádku.

Local_Bunny
Local_Bunny
06.06.2018 5 z 5

Jedna věc se musí uznat.. I chlapi ví, jak napsat erotický román.

Na románky si moc nepotrpím, ale když jsem o knize viděla zmínku na internetu, řekla jsem si, že ji dám šanci.. Nezklamala. Pravda, že občas děj trochu vázl a hlavní hrdinka byla na facku, ale vše krásně vyrovnávalo prostředí klubu a prioritní zápletka v něm, která ne všem mohla být po chuti.

Sccion
Sccion
13.08.2017 5 z 5

V autorské předmluvě je zmíněna pro mě důležitá věc: Že kniha má za účel především pobavit. A to se daří. Je to velmi lehké čtení, které ubíhá samo.

Hlavní příběhová linie neurazí, nenadchne, ale slouží spíš jako nositel malých epizodek, ke kterým se často odbočuje a které jsou podle mě nejsilnější stránkou knihy. Vše je podpořeno detailními popisy, které sice možná nenechávají pracovat čtenářovu fantazii, ale představivost si přijde na své.

Hlavní motiv, kdy se globálním problémem světa stanou nerozkládající se těla mrtvých, což nutně vede k narušení úcty k zemřelým, celkovému poklesu společenské morálky a odrazu všeho toho kupříkladu na scéně kulturní a umělecké, funguje dobře. Na počátku knihy je tento problém jasně představen a pak se neopomíná čas od času připomenout. Je to fantaskní, bizarní a vlastně skutečně i zábavné.

Jediný čtenářský zádrhel jsem měl s postavami, ale nelze si stěžovat na jejich jednotvárnost. Celkově vzato, jakkoliv nemůžu říct, že bych byl fanouškem žánru, nemůžu opomenout, že u mě kniha uspěla přesně v tom, co si předsevzala.

EnneP
EnneP
26.07.2017 4 z 5

Na to jak si knihu dočtu až do konce jsem se moc těšila, protože už od začátku mne kniha zaujala nejen svým názvem ale nakonec i svým obsahem. Jak jsem se k ní vyjádřila se můžete podívat u mne na blogu.

https://ennep.blogspot.cz/2017/07/pansky-klub.html#links

JustWomen
JustWomen
18.02.2017 1 z 5

Poslední dobou pravidelně zařazuji české autory, protože někteří jsou úžasní a je třeba je číst a podpořit. Bohužel, tady jsem šlápla vedle, nekrotismus se mi nezalíbil, děj mi přišel plytký, postavy nevěrohodné, řekla bych, že autor příliš tlačil na pilu. Kniha nesplnila mé očekávání.

martina1199
martina1199
28.01.2017 2 z 5

Po této knize jsem sáhla ze dvou důvodů - chtěla jsem si po delší době přečíst něco úplně jiného, než se mi běžně dostane do ruky, a taky ráda podporuji české autory. Zvlášť ty začínající:-)
Příběh obsahoval vše, co slibuje anotace, a vlastně i víc, přesto jsem byla zklamaná. Chápala jsem, že autor chtěl přijít s něčím novým a šokovat, což se mu podařilo, ale v některých momentech jsem měla pocit, že už prostě tlačí na pilu příliš. Přišlo mi, že se Lilian většinu knihy chovala naprosto nelogicky a nevěrohodně. Ani ostatní postavy na tom nebyly o moc lépe - snad kromě Roberta, který měl jakž takž kompaktní charakter a to, co dělal a proč to dělal, dávalo většinou smysl. U ostatních to tak nebylo. Pokusy o romantické scény dle mého názoru patřily také mezi slabší místa příběhu.
Co říct na závěr? Nelituji, že jsem po knize sáhla, ale pokud se v podobném stylu ponese i další autorův příběh, asi si přečtu raději něco jiného.

bookwarmerka
bookwarmerka
26.01.2017 5 z 5

Někteří jsou na tuto knihu doslova vysazení, jiným se líbí, další ji raději ani nečetli. Já se na knihu opravdu těšila a zaujala mě už někdy těsně po jejím vydání.
Kniha je sice zejména erotickým románem (abych pravdu řekla, kniha je zhruba ze 3/4 sexuálního charakteru), ale jak už se píše na obálce, rozhodně nečekejte něžné románky. Tahle kniha je opravdu brutalita sama o sobě a určitě není pro každého.
Rozhodně si ale nemyslím, že by to u této knihy mělo být jinak. Konec konců je dost možné, že by na tom s morálkou bylo lidstvo tak bídně, aby byl svět opravdu tak drsný, jak kniha popisuje, pokud by se přestaly mrtvoly rozkládat. Kniha tak působí celkem důvěryhodně.
Navíc celý dojem podtrhují záměrně použité sprosté výrazy a nespisovný jazyk (až na pár maličkostí, které bych třeba sama napsala jinak, to knize nijak nepřekáží). Pokud v knize nehledáte nějaký hlubší význam, a soustředíte se hlavně na celkový děj a jeho souvislosti, je kniha dobře promyšlená. Postavy jsou dobře popsané a i přes drsný svět a počínání postav, jsem nenašla žádnou, která by mi tam vyloženě neseděla. V knize nejsou přílišné popisy, takže se děj může zdát trochu rychlejší, ale to mi vyhovovalo.

valgor
valgor
15.01.2017 2 z 5

Zajímavý nápad s nekrotismem, ale bohužel to je vše. Postavy povrchní s nepochopitelným jednáním, často opakující se slova a fráze...Autor by si měl rozšířit slovní zásobu a určitě více číst aspoň by příště mohl vynechat tu svou oslavnou předmluvu, protože jak se říká samochvála smrdí.
Přesto všechno Kapčovi musím nechat že to je čtivé a poutavé a jako první dílo to ujde.

TerkaM
TerkaM
14.01.2017 4 z 5

Tahle kniha se mi hodně líbila. Jak už bylo zmíněno několikrát pode mnou, byla opravdu hodně originální. Stejně jako mnohým dalším čtenářům se i mně líbil onen umělecký styl nekrotismus, to bylo opravdu hodně zajímavé a byla škoda, že ho tam bylo tak pomálu, to by jistě šlo rozvinout ještě do větších detailů. Na konci na mě čekal jeden "wow efekt", po kterém jsem ale hledala další stránky, protože mě okamžitě napadlo, že si ze mě někdo musel vystřelit a vytrhnout mi stránky... :D Za tohle však musím bohužel tu jednu hvězdičku strhnout, jelikož takové závěry v knihách nesnáším... pokud teda nejsou na pokračování a další díl už mám k dispozici, to jsem ještě schopná prominout.

Marillee
Marillee
01.01.2017 5 z 5

Já teda nevím, jestli jsem nemocná, nebo mám z téhle sekce literatury počteno málo, abych měla s čím srovnávat, ale kniha se mi opravdu líbila. Hlavně tedy z důvodu, že byla čtivá, stále se v příběhu něco dělo, nevznikala hluchá místa a postavy opravdu nebyly ploché, jak tu někdo zdůraznil pode mnou. A originální to vskutku bylo. :) (Dá se polemizovat nad tím, že by zfilmovaný příběh vážně spadal pod béčkárny, ale o filmu se nebavíme.)
Na autorovu prvotinu podařené a jsem zvědavá, s čím dalším přijde příště, hehe.

Rawen616
Rawen616
01.01.2017 odpad!

Onanie. Konkrétně autorská onanie nad sebou samým a snaha šokovat za každou cenu. Už předmluva, kde autor na sebe a své dílo nešetří chválou a popisuje úsměvné osudové, duševní a myšlenkové pochody, které k dílu vedly, byla prvním varováním. Druhé varování bylo, že autor nerad negativní názory a naopak vyzdvihuje podezřele strojené názory pozitivní.
Třetím varováním bylo, že si to autor vydal sám.

Kniha začíná "krásným" popisem soulože, který je tam uplně zbytečně, nemá s knihou nic společného a je napsaný přesně tak jak si představuji, že by soulož popsal panic.
Následně pokračujeme roku 2112 "úžasnou" myšlenkou, že se v budoucnosti mrtvoly nerozkládají ani nehoří (díky genové mutaci samozřejmě). To vede k tomu, že jsou mrtvoly používány na všechno možné – např. jako výbušniny (protože nehoří, to má přeci logiku ne?), palivo(protože nehoří. Logické, ne?) i jako sexuální pomůcky.
A pak už sledujeme osudy pracovníků Panského klubu a sáhodlouhé popisy mučení, násilí a nechutností ale i oblečení,vzhledu a historie všeho možného, které nutí čtenáře přeskakovat. Vše je šíleně samoúčelné, naivní a hlavně nudné. Po první třetině se tam dokonce začně vkrádat něco jako příběh s unesenou dcerou prezidenta, která má být pro zákaznika vycvičena na subinku, zalíbí se jí to, ale nakonec se stejně chce velmi naivně pomstít. Tedy jak vidíte příběh složitý jako v pornu a stejně tak důležitý. Pokud bych vyškrtal všechny popisy a perverznosti, kniha by neměla ani sto stran, tudíž jí vřele nedoporučuji. Ono i porno,násilí a uchylárny se musí umět napsat, nestačí jen vylít na papír své pedo/nekro/bdsm fantazie. To říkám jako člověk, kterému ani drsné uchylárny nijak nevadí. Zde mne však vyloženě otravovaly.
Jedno pozitivum kniha má – na chalupě s přáteli jsme si jí předčítali a bavili se tím, jak strašné špatné a debilní to je.

Mimochodem - lidé co vyzdvihují originalitu a odvahu autora tím jen prokazují svou neznalost - Markýz de Sade psal lepší a čtivější prasárny už před pár staletími:-)

Habana
Habana
22.12.2016 2 z 5

Kapča má jediný své mínus v tom, že vyjel s prvotinou, která nebyla dotažená. Kniha má zajímavé prostředí, neoriginální děj a samoúčelné scény.
Co se mi velice líbilo na díle byly charaktery Davida a Roberta, ostatní postavy byly k ničemu a to i celý charakter hlavní hrdinky... Kniha láká svým prohlášením, že jde o nechutnosti ze kterých se bude člověku zvedat žaludek. Osobně jsem četla více morbidit, než tuhle lehkou a stravitelnou polévku. Je to takový zeleninový salátek a scény jsou psané takovým stylem, že čtenáře navádí na to jak si co má představit ovšem dle mého umělci umí navodit scénu ze které není dobře a umocní ji představivostí individuálního čtenáře. Tedy... Pokud popíšu do detailu jak přesně projel šroubovák okem a co všechno svou cestou poničilo a kde co teklo, nenechám takový dojem, jako když napíšu že šroubovák projel okem. Každý z nás nechá fantazii, která vyobrazí jak to celé proběhlo i bez vodění za ručičku.

Autor by se hlavně měl zamýšlet i nad stupidními dialogy, které vedou postavy a zároveň jsem byla i zoufalá, když několik postav za sebou vyprávělo svou minulost, která příběhu nijak nepomohla a bylo to k ničemu. Je pravda, že by kniha chtěla škrtání a více logiky. Spousta postav je plochých, nudných a zcela zbytečných.

Mám ráda české autory a Kapča bude určitě velice čtivý a úspěšný v tom co dělá, ale chce to trochu méně roztěkanosti a umění uchopit řemeslo.

Za mě 2 hvězdy, ale určitě se těším na jeho další dílo.

Ravabi
Ravabi
15.12.2016 2 z 5

Byla jsem zvědavá jestli mě příběh a popisované scény, třeba alespoň trochu vyšokují. A ano, u pár násilných scén se to i podařilo. Nicméně pochybuji, že to bylo autorovým ,,talentem na slovo", vzhledem k tomu, že mi občas zůstával rozum stát nad tím, jak se vyjadřuje.
Nejhorší z knihy byly asi směšně popsané sexuální scény (myslím především perličky jako: ,,orgasmometr", ,,Niagarské vodopády valící se po stehně" nebo třeba ,,žádné takové och sem, och tam"), dále také nerealistické jednání a myšlení postav (nejvýraznější to je u jedné z hlavní postavy- Lilian), a nakonec pár faktických nedostatků v ději (např. pokud je člověk mimo víc jak tři dny, tak určitě není průběh takový, že ve chvíli kdy se probudí, tak nejdřív pokecá o tom co se děje, a pak si teda s dovolením odskočí na toaletu- Ne! Pomočil by se už po několika hodinách- záleží na přijatých tekutinách a časovém odstupu).
Ale abych jen nehanila :) tak musím říct, že se mi líbil autorův nápad s nemizícími mrtvolami a se stále více zvrácenou společností. Taky jsem oceňovala svižnost děje, propletenost postav, že jsem se v ději vyznala a vše do sebe alespoň zapadalo.

zdenek5887
zdenek5887
29.11.2016 3 z 5

Měl bych nějaké výrhady, pár věcí mě rozčilovalo, ale jinak můžu říct, že se mi to líbilo. Po chvíli už si zvyknete na všechno a i to nejnechutnější a nejzvrácenější vás nezvedá ze židle či jinak nepřemisťuje (například na čerstvý vzduch) a spíš než na to se soustřeďujete na ten příběh, který místy skřípe a stává se méně uvěřitelným, za což může hlavně chování postav (zejména té hlavní ženské). Avšak před autorovou fantazií klobouček, to se jen tak nevidí. Naštěstí. (Fuj...)

walome
walome
21.11.2016

Tak a je to tady, dočkali jsme se. Dan přišel, napsal, sám si vydal a ukázal stojaté fantastické scéně ANO, I TAKHLE TO JDE!

Recenze here:
http://www.dagon.cz/kniha-pansky-klub-neni-jen-o-sukani-s-mrtvymi/

Ještě si neodpustím, že kniha a anotace mohou působit na první pohled lacině, ale je to fakt dobrý :)

Dragell
Dragell
14.11.2016 4 z 5

Muži měli odjakživa své skryté touhy, které si doma nemohli splnit. A právě od toho je tady luxusní Panský klub, který každému svému klientovi vyhoví ve všem možném i nemožném. Slovo nemožné zde totiž neexistuje.

S knihou prožijete spousty erotických scén, ale o to více brutálnějších, mnohdy zavánějících smrtí. Zkusíte okusit, kde jsou vaše hranice, co vše dokážete ještě přečíst?
Ačkoliv se jedná o autorovu prvotinu, má co nabídnout a netradičním způsobem obzvláštní váš den.

Štítky knihy

sexuální násilí

Autorovy knížky

Daniel Kapča
česká, 1986
2016  64%Panský klub

Kniha Panský klub je v

Přečtených60x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce18x
Chystám se číst62x
Chci si koupit20x
dalších seznamech2x