Pavlapila Pavlapila komentáře u knih

☰ menu

Ochráním tě Ochráním tě Peter May

Slibný děj, ale hodně divný závěr. Moc mě nebavila, ale těšila jsem se na prostředí ostrova Lewis.

18.01.2022 3 z 5


Arrowsmith Arrowsmith Sinclair Lewis

Jako na houpačce. Chvíli mě kniha bavila moc, chvíli ne a pořád dokola. Jinak příběh pěkný, odpočinkový. Co mě však hrozně mrzí, nebo spíše dokáže naštvat a zkazit chuť ke čtení, je ta spousta chyb v textu, hlavně ke konci... (Knižní klub, 1993).

06.05.2021 4 z 5


Převážně zdvořilý Leopold Převážně zdvořilý Leopold Michal Viewegh

Není to můj šálek kávy. Knihu jsem dostala darem a hodila se mi do výzvy. Jinak autora nemusím. Ale chápu, že pro někoho OK. Kladně hodnotím, že je to slušná "oddychovka", když nechcete nad ničím přemýšlet :)

12.11.2020 3 z 5


Blůdička aneb Mystická detektivka z Českého lesa Blůdička aneb Mystická detektivka z Českého lesa Radek Coufal

Velmi zajímavý děj, napínavé a na konec celkem překvapení. Příjemné čtení.

09.11.2020 5 z 5


Cit slečny Smilly pro sníh Cit slečny Smilly pro sníh Peter Høeg

Knihu jsem četla podruhé. Poprvé před 9 lety a skončila jsem asi v 1/3... Teď jsem jí četla znovu a doslova jsem se prokousala až do konce. Není to román, který by se dal přečíst jedním dechem, sama jsem jí četla až příliš dlouho a před koncem jsem asi na 14 dní "vysadila". Nemyslím si, že by kniha byla špatná, jsou v ní zajímavé pasáže o popisu ledu atd., děj mi přijde také hodně zajímavý, ale jsou místa, která se vlečou a připadala mi dost nudná. Každopádně si jí nejspíš přečtu ještě jednou, za pár let, protože mě neskutečně rozčiluje, že jsem toho tak málo pochopila po té filozofické stránce románu... Celkově mám z knihy rozpačité pocity.

11.06.2020 4 z 5


Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Hodně mě to bavilo. S každým dílem víc a víc. Supr detektivka. Líbí se mi, že se díly prolínají a tak nějak na sebe navazují. Doporučuji číst od začátku série. Děj je občas trochu složitější, stalo se mi (i v předchozích dílech), že jsem musela zalistovat zpátky a dohledávat, jak co bylo. Mě to ale vyhovuje a těším se každopádně na další díl.

26.02.2020 5 z 5


Bowie: Ilustrovaný životopis Bowie: Ilustrovaný životopis Fran Ruiz

Jedním slovem nádherný. Přečteno za jedno odpoledne, což samozřejmě není žádný problém u knihy s tolika ilustracemi. Na první otevření knihy mi ilustrace přišly zvláštní, ale pak jsem si je zamilovala :) jsou naprosto úžasné jako samotný Bowie.
Bowie je mojí srdeční záležitostí léta a další léta zůstane. Knihu jsem si přála a rozhodně nezklamala. A nestydím se přiznat, že jsem si na konci pobrečela...
Krásné na knize je, že je vyprávěna v 1. osobě. Jistě je takových knih víc, ale tahle mě skutečně okouzlila. Doporučuji k přečtení, sama se k ní na 100% vrátím, a ne jednou!

06.03.2019 5 z 5


Plavý kůň Plavý kůň Agatha Christie

Souhlasím s Netopyr07, na začátku jsem byla až překvapená, jak je děj "moderní" :-) ale pak se to začlo pěkně rozvíjet a detektivna vynikající. Jedna z mých nejoblíbenějších autorek, četla jsem většinu jejích knih už několikrát a líbí se mi vždycky.

11.08.2017 5 z 5


Detektiv Detektiv Arthur Hailey

Klasická detektivka, supr počtení. Dnešní detektivky jsou už jiné a tahle mě moc bavila.

30.07.2017 5 z 5


Dívka v modrém Dívka v modrém Pelham Grenville Wodehouse

Fakt vtipné :-) Můj oblíbený autor, nikdy nezklame.

02.07.2017 5 z 5


Šachové figurky Šachové figurky Peter May

Hlavní zápletka mi nepřišla až tak důležitá. Silnější zážitek mám z minulosti hlavního hrdiny, co zažil, s kým, kdy a kde se seznámil. Pěkně vylíčené vztahy s "dávnými přáteli", o kterých sice v minulých dílech ani ťuk, ale nějak mi to nevadilo. Škoda, že až příliš jemu blízkých lidí umírá... Celkově kniha ale supr.

02.07.2017 5 z 5


Muž z ostrova Lewis Muž z ostrova Lewis Peter May

V první knize ze série zajímavější přítomnost, tady zase minulost. Celkově myslím, že supr. Měla jsem chuť číst dál a dál, jak to tehdy bylo... Těším se na další, a to i pro ten nádherný popis krajiny, počasí.

02.07.2017 5 z 5


Skála Skála Peter May

Jedna z nejlepších knih za poslední dobu, co jsem četla. Moc se mi líbilo prostředí, ve kterém se děj odehrává. Fakt supr, těším se na další.

23.02.2017 5 z 5


Prokletí rodu Dainů / Skleněný klíč Prokletí rodu Dainů / Skleněný klíč Samuel Dashiell Hammett

Knihu jsem se pokoušela již jednou přečíst dříve, ale v půlce prvního příběhu jsem jí odložila, nebavilo mi to. Nyní, když jsem se začetla podruhé, to bylo lepší. Člověk se musí "prokousat" nic moc poutavým začátkem a závěr celkem slušný.
U druhého příběhu Skleněný klíč mě bavil děj, takže se četl o dost lépe. Mafiánské podsvětí, politika a o tom, kdo má víc peněz a lepší konexe, ten je na tom vždycky lépe...

11.02.2017 4 z 5


Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

Na vánoční pohodu akorát. Vždycky mě čtení tohoto kouzelného příběhu vtáhne do děje natolik, že čekám, zda se tam také někde neuvidím... Kouzlo pravých Vánoc, morální hodnoty, čistota lidského srdce a "obrácení", to je to, co na tomhle příběhu miluji. Jedna z mých nejoblíbenějších knih.

04.01.2017 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Celkem napínavá zápletka. Autorka perfektně vystihla zoufalé stavy hlavní hrdinky a umím si představit, že příběh by se mohl lehce stát skutečností. Jen jsem ten začátek dlouho louskala... A co se mi líbilo moc - každodenní dojíždění hlavní postavy vlakem do "práce". Jízdu vlakem a pozorování okolí z okna já moc ráda... :-)

04.01.2017 5 z 5


Dnes večer jsem se rozloučila Dnes večer jsem se rozloučila Michael Koryta

Kniha se četla jedním dechem, kdyby člověk neměl spoustu jiných povinností, přečetla by se kniha na jeden zátah. Napínavý děj, docela pěkná zápletka. Líbila se mi.

17.11.2016 5 z 5


Psycho: Sanatorium Psycho: Sanatorium Chet Williamson

Na Normana Batese jsem se těšila, klasika od Roberta Blocha je moje oblíbená. Psycho: Sanatorium je zvláštní příběh, místy by mě bylo Normana snad i líto. Závěr pro mě překvapující, až příliš vzdálený od reality. Na druhou stranu musím říct, že jsem knihu přečetla za chvíli a děj byl do poslední chvíle napínavý. Psychologie osobnosti je pozoruhodná...

03.11.2016 4 z 5