parley3 parley3 komentáře u knih

☰ menu

Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Nadělení: Příběhy kluka ze zámku Daniel Krejčík

Příjemná oddechová kniha plná vtipných momentů.

17.07.2023 3 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Napsáno čtivou formou, přečtěte opravdu za chvíli. Střídají se pohledy matky a dcery. Zvlášť pohled dcery, její přemýšlení je zajímavý, především pro rodiče dvou dětí. Konec knihy se mi z literárního hlediska líbil moc.

13.03.2022 5 z 5


Bude to bolet, doktore? Bude to bolet, doktore? Adam Kay

Schválně jsem si dala pár dní, než napíšu hodnocení. Zacatek knihy se pro mě vlekl. V knize je popsan postup lékaře v UK, zdravotní systém. Vtipy a glosy se určitě více dotknou čtenáře dané země, který má místní zkušenosti a znalosti. Po tomto úvodu, který mě nenalakal, přišel zbytek knihy, který mi rozšířil obzory. Nemohu říct, že bych se za břicho propadala, ale čtení bylo víceméně oddechové a příjemné. Až na ten konec. Za mě to není žádná bomba, ale spíše oddechové čtení, při kterém si rozsirite obzory.

08.12.2021 3 z 5


Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

Pokračování čtvrté opice mě bavilo, nicméně mám pocit, že je o laťku níž, než právě zmiňovaný první díl. Nicméně kniha má pekny spád, je překvapivá a napínavá až do konce.

15.07.2019 4 z 5


Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Skvělá, konečně nějaká kniha po Keplerovkach, která mě nenechala v klidu.

10.03.2019 5 z 5


Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Než jsem se zacetla, chvilku mi to trvalo. Zajímavá zapletka, čtení pro mě spíše oddechové. Naopak moc se mi líbil konec, do poslední věty.

10.03.2019 3 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Četla jsem pár komentářů a kdybych nedostala tip, kvůli hodnocení bych ji asi nezačala číst. Začátek byl pomalejší, kniha mě bavila, byla napínavá. Ke konci jsem musela víc přemýšlet o postavách. Je to krimi, ale trošku psycho, možná proto neznate vraha hned.

10.03.2019 4 z 5


Strašidýlko Stráša Strašidýlko Stráša Alena Mornštajnová

Syn nejdřív nechtěl, abych mu četla. První kapitoly jsou zbytečně pomalé a popisné, ale nakonec mě syn přemlouval, abych před spaním četla další a další kapitoly, jak ho příběh zaujal (4r). Příběh je nakonec moc milý.

02.02.2019 4 z 5


Jak se krotí tygr Jak se krotí tygr Kamila Kopsová

Kniha je pro mě jako čtenáře už od začátku zmatená, nedává přesné návody, nerozebírá do hloubky potřeby a nedává konkrétní rady, spíše ty obecné. Dítě a jeho tygr, neboli jeho druhé já, které nerado uklízí, hodně běhá, křičí a dítě jako krotitel tygrů, rodič jako jeho asistent. Oddělení dítěte a jeho vnitřního tygra je v pořádku. V jedné z prvních lekcí se má tygr popsat - tedy i to, co má dítě na tygrovi rádo, kdy je tygr spokojený - tady už není oddělení na správné a špatné, ale splynutí. Texty jsou hodně stručné, nedávají konkrétní rady - například když tygr něco chce. Není v textu vysvětleno, jak má rodič postupovat, ale pouze obecný návod a to, že když je šťastné, je šťastný i rodič. Takže když chce dítě lízátko, tak mu ho mám dát, nebo jak si to mám vyložit?
Překvapila mě i část s příkladem, kdy dítěti spadne zmrzlina. Je zde jen napsáno, že my jako dospělí jsme zvyklí vše mít. Dítěti s ADHD se takové věci (rozlité pití, spadne zmrzlina, rozbije talíř) stávají častěji, rodiče si myslí, že to dělají schválně, proto je zde návod, že máme děti naučit odpoutat se od emocí a hledat řešení. Nicméně každé dítě potřebuje jiný přístup a jinak reaguje v různých situacích a co lze aplikovat u dítěte s ADHD nelze aplikovat vždy i na jiných dětech - přeci nechci, aby si dítě myslelo, že zmrzlina je zmrzlina a nevážilo si věcí. Skvělý marketing, bohužel z knihy jsem zklamaná.

27.09.2018 2 z 5


Bohyně v domácnosti Bohyně v domácnosti Sophie Kinsella (p)

Je to oddychový příběh. Vtipné scény z kuchyně. Jen konec byl na mě až moc podle hollywoodského scénáře.

19.09.2018 3 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Odpocinkove cteni bez hlubsiho kontextu. Co se tyka splneni pozadavku na prijemne cteni, davam hvezdicek vic, nicmene pokud mam hodnotit literarni prinos, tak je nulovy.

06.08.2018 2 z 5


Byly jsme tam taky Byly jsme tam taky Dagmar Šimková

Taky se zaradim mezi ctenare, kterym nesedla forma, jakesi odosobnene popisy hruz, preskakovani myslenek. Jsem ale rada za popsane situace a udalosti, ktere priblizuji danou dobu a nelituji precteni.

06.08.2018


Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Mě to docela bavilo. Po dlouhé době jsem konečně byla napjatá. Děj je trošku složitější, ale hlavu a patu má.

20.07.2018 4 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Kniha pěkná, napínavá. Některé zbytečné popisné pasáže jsem přeskakovala. Vrah mě podle indicií napadl v půlce knihy, ale poté jsem na něj zapomněla.

16.07.2018 4 z 5


Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Pořád ještě nevím, co si myslet. Přečteno jedním dechem, konec opravdu není pro všechny, ale nutil mě přemýšlet.

12.07.2018 4 z 5


Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Rychle vše odhaleno, popsáno. Nicméně přečteno za pár večerů, čtivá kniha.

08.07.2018 4 z 5


Damídci aneb Ochránci pohádkového světa Damídci aneb Ochránci pohádkového světa David Řezanina

Kniha vydána jako autorova prvotina, bohužel obsahuje stylistické chyby. Vadí mi smajlíci, přepínání mezi přítomným a minulým časem, pointy příběhů.

28.06.2018 1 z 5


Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Nerudný Ove mě bavil malinko víc. Popisy pohádkové říše byly opravdu místy zdlouhavé. Moc se mi líbil příběh i nápad, spojení osudů, nicméně zápletka ohledně Sama mi tam nějak neseděla. Některé nudné pasáže byly více do hloubky, než by si zasloužily a ty, které by si zasloužily, byly zase plytké. Nicméně je to můj osobní pocit. Knihu řadím mezi odpočinkové čtení a těším se na dalšího Backmana.

27.06.2018 4 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Příjemné čtení o nerudném staříkovi s velkým srdcem. Styl psaní, postavy, všechno krásně vykresleno. Trošku mi připomíná maminku mé tchyně.

02.06.2018 5 z 5


Kosprd a Telecí Kosprd a Telecí Eva Papoušková

Kratší kapitoly, pro menší děti těžko uchopitelné názvy příjmení: "Mami, budeme číst ten prd!" Vtipné příběhy, pobaví se i dospělí.

28.02.2018 5 z 5