obedova.pauza obedova.pauza komentáře u knih

☰ menu

Severka Severka Nina Špitálníková

Čtivý příběh od Niny Špitálníkové nám zase o trochu víc odhalí bohužel ještě stálé dění za hranicemi KLDR. Tentokrát je hlavní hrdinkou dívčina z vysoko postavené rodiny, pro níž je její domov skutečně domovem, na který je pyšná a za který je odhodlaná i bojovat. Je skutečně těžké jí v průběhu čtení nesoudit zle, přesto stojí za to vidět tuhle hrůzu i jinýma očima.

20.10.2023 5 z 5


Příliš dlouhá swingers party Příliš dlouhá swingers party František Kotleta (p)

K téhle knize asi můžu napsat jen, že se jedná o klasického Kotletu. Všude spousta příšer, krve a sexu. Ale jako čtení na lehátko k bazénu ideál...kniha je brožovaná, takže opět skoro nic neváží. Jediné, na co je třeba se připravit jsou pohoršené pohledy postarších dam... ta obálka je dost odvážná, ale uznejte, že sakra povedená.

10.10.2023


Psí zima Psí zima Petra Neomillnerová

Příběh o zaklínačce Lotě a jejím vampýrském milenci Urianovi.
Za sebe mám ráda většinu knih od Petry Neomillnerové... její hlavní hrdinky jsou upřímné surové ženské, které si na nic nehrají a rozhodně se nebojí "umazat" si ruce. Takže pokud máte rádi české fantasy, zkuste dát Lotě šanci.

10.10.2023


Píseň sirény Píseň sirény Alexandra Christo

Napadlo vás někdy, jak by to asi vypadalo, kdyby Ariel nepřišla na souš okouzlit prince ale zabít ho? Píseň sirény je tak trochu retelling na Malou mořskou vílu, ale o něco krvelačnější. Za mě se jedná o super jedno dílové YA fantasy.

10.10.2023 4 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Na hypotézu najdete na profilu celou recenzi, ale jedná se o romantický příběh z vědeckého prostředí a jako takový je ideální na čtení o letní dovče. Jako ostatně jakákoli jiná kniha od autorky
Ali Hazelwood. Takže pokud toužíte prožít nějakou tu příjemnou "naivní" romanci, směle do toho!

10.10.2023


Prázdniny v Česku Prázdniny v Česku Ladislav Zibura

Autorův popis jedné "šílené" pouti napříč nebo spíše kolem celé naší krásné vlasti. V knize najdete také spoustu zajímavostí a díky Ladislavovu umu se jedná o vskutku hezké čtení. Za sebe mohu s čistým svědomím doporučit i ostatní literární počiny mladého cestovatele...já mám například nejraději Už nikdy pěšky po Aménii a Gruzii.

10.10.2023


Kdo se postará o Annu Kdo se postará o Annu Kateřina Pantovič

Když se mladá malířka Olívie rozhodla spáchat sebevraždu, rozhodně nečekala, že se reinkarnuje do těla akvarijní rybky...a už vůbec ne Betty bojovnice pestré.
Humorný hořko sladký příběh, od kterého se nedá odpoutat až do samotného konce a za mě opět super kniha z pera talentované Kateřiny Pantovič.

10.10.2023


Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Knihy z lékařského prostředí jsou mojí vášní, a když k tomu přidáte lehce sebedestruktivního doktora a literární um Petry Dvořákové, tak výsledek bude vždy stát za to. Chirurg je prostě vynikající kniha a pokud byste si z mých doporučení měli vybrat jen jednu, vyberte tuhle! Nejedná se sice o úplně odpočinkové čtení, rozhodně vás ale chytí a nepustí.

10.10.2023


Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Kniha, která vás provede životem Alice a Richarda...dvou normálních lidí, kteří se poznali, vzali, měli děti a jak šel čas zjistili, že asi nejsou jeden pro druhého úplně to pravé ořechové.
Jedná se o uvěřitelný příběh klasické české rodiny a za mě rozhodně stojí za přečtení.

10.10.2023 4 z 5


Třešně v rumu Třešně v rumu Michaela Janečková

Skvělá kniha o tom, jak se vnučka rozhodne vzít svého dědečka zapřisáhlého komunistu na dovolenou na Kubu. Rum poteče proudem a o bizarní situace nebude nouze.
Navíc je kniha poměrně krátká a brožovaná, takže ušetří místo i váhu v kufru.

10.10.2023


Erotické příběhy, které se staly Erotické příběhy, které se staly Petr Soukup

Soubor eroticky laděných povídek a za mě kniha, která by neměla chybět v žádné pořádné knihovničce! Pokud se ji však rozhodnete vzít s sebou na dovolenou doporučuji si do kufru přibalit také lubrikant a kondomy navíc...popřípadě si zjistit předem, zda váš hotel disponuje masážní hlavicí ve sprše.

10.10.2023 4 z 5