Nolme Nolme komentáře u knih

☰ menu

Cesta psychonauta. Díl první Cesta psychonauta. Díl první Stanislav Grof

Krásně shrnutý přehled práce Stanislava Grofa s dlouhými popisy všech témat, které jsou k nalezení v jednotlivých knihách vydaných dříve. Důležitý přínos má vlastní hodnocení své práce a myšlenky pro budoucí vědce, kteří, pokud by byli schopni vzdát se svého čistého pozitivismu, mohli by objevovat zajímavé nové světy a možnosti vědy.

12.05.2022 5 z 5


Poselství od protinožců Poselství od protinožců Marlo Morgan

Naprosto skvělá kniha plná jednoduchých sdělení, podle kterých, kdybychom dokázali opět žít, rozvzpomenout se na ně, byli bychom velmi laskavá a spokojená společnost.

12.05.2022 5 z 5


Bedněný úl, košnice a jednoduché úly Bedněný úl, košnice a jednoduché úly Friedrich Pohl

Skvělá kniha, pokud se člověk chce rozhodnout, který z alternativních úlů použije. Bedněný, košnice, Warrého, Top Bar Hive a Golzův úl. Přehledně shrne možnosti a poradí v základních věcech.

12.05.2022 5 z 5


Ekologické včelaření Ekologické včelaření David Gerstmeier

Velmi krásna kniha od lidí, kteří očividně milují včely a myslí na včelstvo jako na bytost, nikoliv na to, jak z něj nejvíce vytěžit. Zabývá se všemi hlavními tématy a pro začátečníka je to nádherný vhled do včelaření tak, aby sme si zároveň mohli uvědomit jejich spojení s přírodou a rozpomínat se na dávno zapomenuté spojení naše.

04.02.2022 5 z 5


Prastaré tajemství květu života; kniha 2 Prastaré tajemství květu života; kniha 2 Drunvalo Melchizedek

Podobně jako první díl obsahuje fascinující informace o realitě kolem nás i o vědomí, navazuje na první svazek mužskou částí a přechází na část ženskou, tedy levou část těla a pravou hemisféru. Knihy se naprosto liší od jiné autorovi tvorby, věřila bych, že pouze zaznamenává poselství. Naprosto doporučuji.

02.01.2022 5 z 5


Prastaré tajemství květu života 1 Prastaré tajemství květu života 1 Drunvalo Melchizedek

Naprosto dokonalá kniha plná úžasných informací o realitě kolem nás, pracuje i na podvědomé úrovni (často se mi stává, že po nějaké náročné pasáži usnu, hlavou se mi prohánějí a zapadají informace z knihy a pak se zase vzbudím a pokračuji dál :D) První svazek se věnuje pravé části těla a levé hemisféře, tedy mužské části. Určitě doporučuji.

02.01.2022 5 z 5


Thovt - projekt lidstvo Thovt - projekt lidstvo Kerstin Simoné

Informace v knize velice dobré, snaha o probuzení z mainstreemu, poukázání na životě ve lži, iluzi a polapení společností, matrixem. Co je ale pro mě náročné je styl. Nevěřím, že by bytost podobna Thovtovi volila takový jazyk. Věřím, že stejné poslelství jde předat na vlně lásky a radosti, nikoliv takové přinas*anosti jako se zde děje. Takže pokud by to skutečně bylo jeho poselství, autor nebo překladatel zvolil silné negativní zabarvení, což knize i sdělení velmi ubližuje.

02.01.2022 2 z 5


Rozhodni se být zdráv Rozhodni se být zdráv Jan Vojáček

Krásná kniha pro běžného člověka, jemně se dotýká témat zdravého přístupu k sobě samému za pomocí zdravého rozumu a pochopení mechanismu fungování mysli. Nedává dogmatické rady a naopak posune člověka k zamyšlení, co je správné právě pro něj konkrétně, o čemž zdravý přístup je. Pro někoho je to maso, pro někoho zelenina, pro někoho běh, pro někoho jóga, neexistuje tedy přesný postup pro všechy. Každý jsme jedinečná bytost a svůj osud si tvoříme sami každým okamžikem a každou svojí myšlenkou, důležité je přijmout za sebe a své tělo plnou zodpovědnost. To je poselství knihy. Naprosto doporučuji.

12.12.2021 5 z 5


Zázračný svět včel Zázračný svět včel Jürgen Tautz

Knihu jsem si koupila, protože mě zaujal jak její úžasný název, tak skvělá upoutávka. Kniha byla ovšem nadmíru obyčejná. Pod slovem zázračný jsem očekávala nádherný svět plný překvapení o fungování včelsva, jak včelstvo funguje jako makroorganismus, jak myslí, co se uvnitř děje. Kniha ovšem jen vědecky systematicky popisuje pouze vědecky dokázaná fakta. Působí na mě tedy spíše dojmem vědaismu, ideologie kterou nazýváme mainstreamovsky věda a není pravda nic, co tato věda středního proudu nepotvrdí. Více tedy knize odpovídá název továrna na med, tak ke včelám bohužel přistupuje většina lidí.

30.11.2021 1 z 5