Nelajza Nelajza komentáře u knih

☰ menu

Jsem ráda, že moje matka zemřela Jsem ráda, že moje matka zemřela Jennette McCurdy

Tato knížka je skvělá. Téma je samozřejmě těžké, tragické, ale taky plné nevinnosti a naděje. Ani chvilku jsem neměla pocit nudy. Člověk se moc nenasměje, avšak tato knížka stojí za přečtení.

11.01.2024 5 z 5


Hodiny Hodiny Michael Cunningham

Knížka mě nebavila. Ač byla velmi zajímavě a poutavě vyprávěná nemohla jsem se začíst. Tři linky o ženách, které si prožívají každá svůj příběh, mě nenadchly. Bohužel jsem ji nedočetla, ale třeba to zkusím po filmu ještě jednou.

11.06.2023


Schovávaná Schovávaná Tereza Herzogová

Moc fajn čtení o tom, jak se ten život může zkomplikovat. Jazyk moc hezký,jediné co mi trošku vadilo bylo jak se tam obecně hodně pilo (nojo české zvyky:)

21.02.2023 5 z 5


Čekanka Čekanka Julia Quinn

Já od toho moc nečekala, a byla jsem spokojená. Je jasné, že to je pohádka pro dospělé, ale na léto ideální a rychlost s jakou se to čte je jak mrknutí oka.

06.08.2022 5 z 5


Winter Winter Marissa Meyer

Moc jsem si poslední díl této série užila. Asi za mě pořád vyhrává druhý díl, mám ráda Vlka i Scarlet, ale to ukončení bylo moc fajn. Člověk měl pocit, že se tam pořád něco děje. Asi jediná věc co mi vadila byl konec bitvy, na mě moc uspěchané.

02.05.2022 5 z 5


Království hříšných Království hříšných Kerri Maniscalco

Já si to prostě užila. Není to dokonalé a asi mi tam chybělo troch kouzla a logiky, ale miluji démony, anděly, čarodějky a podobné... takže tak...;)

9/10

20.04.2022 5 z 5


Rockové tango Rockové tango Monika Wurm

(SPOILER) Takže, když jsem do této knížky šla, tušila jsem z narážek mé sestry, že to nebude úplně dokonalá kniha a tak jsem se snažila o nadhled.
Ale tohle byla příšernost!
Promiňte, ale v této knížce, hlavní hrdina hlavní hrdinku znásilní, obtěžuje, ponižuje a nakonec ji donutí smlouvu, aby ji mohl znovu " znásilnit" ,i když ví, že je fakt zoufalá. Tak, po tomhle všem se do něj stejně zamiluje a on je milující chlap. Nemám slov.
Jo a nakonec autorka zabije ji i jejího psa.

23.03.2022 odpad!


Evvie Drakeová začíná znovu Evvie Drakeová začíná znovu Linda Holmes

No tak toto jsem si tak užila. Nečekejte něco zvrat tam zvrat sem, ale ono mi to tak moc sedlo. Doporučuji s klidným srdcem.

03.03.2022 5 z 5


Mezi zloději Mezi zloději Adrienne Young

Na tuto knihu jsem se opravdu moc těšila, ale byl to takový průměr. Postavám jsem nic nevěřila a nemělo to žádnou akci. Na to jak krátké to bylo, jsem to četla přes dva týdny. Jediné co bylo fajn je prostředí.
4/10

27.02.2022 2 z 5


Průvodkyně duší Průvodkyně duší Alžběta Komrsková

Moc hezká a vcelku originální knížka, kterou jsem si užila. Sice začátek byl pomalejší a Mezisvětí by mohlo být trochu podrobněji prokresleno, ale jinak postavy, příběh a jak to fungovalo dohromady, veliký palec nahoru. Moc doporučuji.

8/10

19.01.2022 4 z 5


Nejtemnější část lesa Nejtemnější část lesa Holly Black

Taková slabá šťáva z pampelišek s citrónem na vrch.

4,5/10

28.12.2021 2 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

N A P R O S T O TO M I L U J I PO D R U H É

28.12.2021 5 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

N A P R O S T O TO M I L U J I

28.12.2021 5 z 5


Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

No nevím asi jsem přišla na to,že tento žánr pro mě není. Já mám ráda dobře napsanou romantiku, ale tohle mě vůbec nebavilo a ani mi to nepřišlo vtipné. To, že mi oba přišli hrozně nezajmaví a trapní ... asi komentovat nemusím. Chápu asi proč se to lidem líbí a kupují to, ale je tu tolik lepších romantických knížek ve kterých je i sex (jestli ho lidi tak potřebujou)

1/10

28.12.2021 1 z 5


S láskou, Lukov S láskou, Lukov Mariana Zapata

Jeeee já prostě miluji autorčin styl psaní. Hlavní hrdinové tak těm snad taky nemůžu nic vytknout a krasobruslařské prostředí prostě bomba. Pro mě však stále asi největší srdcovka Kulty. Mám prostě ráda fotbal a trenéry;). Nejslabší určitě Rytmus já a Malychin tam mi nesedl vůbec hlavní hrdina a možná to bylo prostředím, už nevím...

9,5/10

28.12.2021 5 z 5


Limea Limea Lin Rina

Boooože tak to bylo tak moc slabé, až se mi chce brečet. Jsem upřímně ráda, že jsem se nedívala předem na recenze a sestra mi nic neřekla, protože opravdu nevím jestli bych se do knihy pustila hned a nekoukla se na nějakou jinou. Hlavní hrdinka byla jak osina v zadku a cizinec byl neslaný-nemastný, po měsíci a půl si na něj vzpomenu jen letmo. Já se těšila, že se dostanu do doby před mnoha mnoha lety, ale to byla jen zástěrka. Největší problém jsem měla s tím, že neměli prakticky žádné náboženství. A to mi nepřijde zbytečné, spíše nutné. Jak si vysvětlují déšť? Nebo zemětřesení?
A další problém je to, že ženy mají sice moc, chodí lovit atd... ale přijde mi, že ji vůbec neudržují násilím nebo tím náboženstvím (to by třeba smysl dávalo, ale takhle jsem tomu vůbec nevěřila)

28.12.2021 1 z 5


Na lovu Na lovu Meagan Spooner

Tato knížka splnila asi má očekávání. Přečetla jsem ji asi za dva dny a líbila se mi. Měla pár zajímavých myšlenek, a miluji už od dětství všechny příběhy na tématiku Kráska a zvíře:) Ani pomalejší začátečník mi moc nevadil, mám to docela ráda. Mám pocit, že se mi docela často stává, že se mi nelíbí ukončení příběhu a to se mi stalo i v této knížce. Nevím, nějak mi nesedlo asi 50 stránek do konce jinak bych dala o něco lepší hodnocení. Ale na oddych doporučuji.

6, 5/10

11.09.2021 3 z 5


Náš dům Náš dům Louise Candlish

Takže... děj této knížky se táhl, hodně táhl. Od autorky jsem nic nečetla, ale docela dost jsem se na knížku těšila. Bohužel to byl takový průměr. Neříkám, že to nemělo nějakou myšlenku a nápaditost, ale ta délka a neustálé opakování to trochu zadupávali. (navíc jsem si pořádně k nikomu nevytvořila vztah)

4,5/10

11.09.2021 2 z 5


Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

Tato knížku mi hodně pomohla z čtecí krize. Byla skvělá, strašně dlouho jsem nečetla něco tak neotřelého. Na to, že je to fantasy a Stand-alone tak to dávalo smysl a moc se mi to líbilo. Moc moc doporučuji :)

05.08.2021 5 z 5


Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy Holly Black

Neobyčejně krásné ilustrace, které je škoda nemít v knihovničce. Příběh je také moc moc originálně napsaný a okouzlující, škoda jen, že je tak krátký. Těšila jsem se na podrobnosti i kolem vzrahu s Jude, ale tak co... Doporučuji :)
10/10

20.07.2021 5 z 5