NalinnMane NalinnMane komentáře u knih

☰ menu

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Začnu od konce. Ten všechno dovršil do takových rozměr, které mi hlava nebere. Jedna věc je začít číst knihu od které očekáváte brutalitu, krutost a znechucení. Ale věc druhá je, když vás sama kniha na konci přelstí a zabije ve vás i ty poslední špetky naděje. A co si budem... příběh tohoto námětu nemůže skončit pohádkově. Ale i přesto vás závěr vytrhne ze židle. Těžko uvěřit, že je někdo schopný něco takového napsat. Obzvlášť tu kapitolu se štěňaty. Za tu budu autorku navždy nenávidět.
A přesto všechno jsem knihu četla jedním dechem. Je to ten typ příběhu, který se vám zaryje pod kůži. Na nějž myslíte i když ho zrovna nečtete. Je těžké ho číst a poté vstát a jít na nákup do potravin. Míjet tam ty masné výrobky (jak jim s oblibou říkáme). Vše je totiž najednou skutečné. Odhaluje nám to svou opravdovou tvář. Hovězí bůček je kraví bok. Kuřecí stehno je ptačí noha. A speciální maso je člověk.

10.03.2023 4 z 5


Skryté pravdy Skryté pravdy Mathilde Aloha

Začalo to jako každá jiná průměrná young adult knížka. A bohužel tato nálada přetrvávala až do posledních osmdesáti stran. Bylo to zoufalé a měla jsem z otravného a průměrného příběhu náladu hodnotit maximálně dvěma hvězdami. Ale pak se stalo něco v co jsem už nedoufala! Začalo se něco dít! A dokonce jsem se i nemohla odtrhnout! Ale začít hlavní dějovou linku na samém konci knihy jenom pro donucení aby si čtenář koupil druhý díl mi přijde jako pěkná podpásovka. Autorce jde evidentně víc o peníze než o lásku ke knihám a tvorbě. Takový si z toho odnáším pocit.

28.02.2023 3 z 5


Hyperion Hyperion Dan Simmons

Má první kniha letošního roku mi to krásně a velkolepě odstartovala. A málokterá kniha kterou jsem kdy četla byla tak to velkolepá komplikovaná a detailní. A přesto v ní všechno dával o Dokonalý smysl od první do poslední strany. Jediné co mi přišlo zbytečné byl dodatečný příběh Kentaurova smrt. Nijak knihu nevylepšil. Ale nejvíce se mi líbil příběh Učence sestupně bych pak hodnotila následovně: Kněz, Básník, Konzul, Detektiv a Voják. U něj jsem třičtvrtě příběhů nebyla schopná udržet pozornost. U učence jsem zase hltala každou stranu.

09.02.2023 5 z 5


Othello Othello William Shakespeare

Taková školní klasika

15.04.2021 3 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

Kniha mě naprosto pohltila. Přípěh mě vtáhnul do sebe a já nemohla přestat na knihu myset. Bylo to stejné jako když máte nějaký oblíbený seriál nebo film. Nemůžete se dočkat až budete pokračovat v jeho sledování. Tato kniha nádherně popisuje pocity a prostředí a ani chvilku vás nenudí.

13.09.2020 5 z 5


Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Nádeharná romantická knížka. Perfektně napsaná!

19.03.2019 5 z 5


Hipík Hipík Paulo Coelho

Nádherná knížka pro volnomyšlenkáře a v podstatě hipíky dnešní doby :D Knihu jsem si opravdu užila!

20.02.2019 5 z 5


Tokijský ghúl 3 Tokijský ghúl 3 Sui Išida (p)

Super už po třetí.

31.01.2019 5 z 5


Cesta do středu Země Cesta do středu Země Jules Verne

Super kniha ale pasáž v níž jsou v samém středu země jsem čekala delší.

31.01.2019 4 z 5


Kouzelné dobrodružství Kouzelné dobrodružství Henri-Alban Fournier

Až druhá polovina bylo to pravé ????

17.01.2019 3 z 5


Sága Sága Brian K. Vaughan

vše krásné, ale trochu se topím v tom množství záporáků a ras.

02.12.2018 4 z 5


Po tvém boku Po tvém boku Kasie West

Nějak nevím. Celou dobu mi prostě nějaký hlásek našeptával ,,Je to brak!" a já se přes to celou dobu nedokázala přenést. Prostě mě to nezaujalo a příběh a hlavmě hlavní hrdinka mi přišly laciné.

02.12.2018 2 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Opravdu skvělá detektivka. Naprosto geniální!

05.10.2018 5 z 5


Stačí jen chtít Stačí jen chtít Joelle Charbonneau

Kniha byla napsaná krásně! Děj se kapitolu po kapitole stupňoval až dospěl k úplnému vyvrcholení. No prostě naprostá paráda. A samozřejmě když se to všechno v druhé polovině knihy začalo dávat dohromady, absolutně jsem se nemohla odtrhnout. byla to pro mě první kniha tohoto žánru a myslím že budu rozhodně potřebovat další :D

19.09.2018 5 z 5


Tokijský ghúl 1 Tokijský ghúl 1 Sui Išida (p)

Zatím nejlepší manga kterou jsem četla. Potřebuju všechny díly :D

12.09.2018 5 z 5


Slunce je také hvězda Slunce je také hvězda Nicola Yoon

Parádní kniha. Doporučuji. Takový den který ti dva zažili si opravdu zasloužil napsat příběh :D

12.09.2018 4 z 5


Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Chvilkama trochu nudná ale jinak se nedalo odtrhnout od čtení

30.05.2018 3 z 5


Cesta kolem světa za 80 dní Cesta kolem světa za 80 dní Jules Verne

Skvělá knížka napsaná sice trochu archaidsky, ale krásně čitelná a k příběhu se to pochopitelně hodí. Ale občas se naskytli zdlouhavé momenty, které nebylo potřeba tolik rozepisovat, ale jinak pecka!

26.05.2018 4 z 5


Výprava za teplem Výprava za teplem Jeff Kinney (p)

Jeff Kinney opět nezklamal. Naprosto perfektní XD

29.04.2018 5 z 5


Malý, velký Malý, velký John Crowley

Se strašnou námahou jsem přečtla prvních třicet stránek a že by mi to něco dalo... ANI NÁHODOU! Chápu, že je to hezká lyrickoepická věc, ale tý epiky tam teda nebylo v podstatě nic. Hrozně mě to mrzí, protože jsem od toho očekávala opravdu hodně, ale tohle jsem teda nečekala. Proto jsem taky četla pořád dál a dál, ale když to ještě na třicáté stránce vypadalo jako úvod a nebo nedejbože už rozjetý příběh, tak to už mi trochu ruply nervy a knihu jsem s velkým smutkem odložila a nechala nedotčenou.

29.04.2018 1 z 5