Slunce je také hvězda

Slunce je také hvězda https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/365137/bmid_slunce-je-take-hvezda-319-365137.png 4 278 66

Natasha je dívka, která věří ve vědu a fakta. Rozhodně ne na osud! Nebo na sny, které se nikdy nesplní. A už vůbec není ten typ holky, která se na rušné ulici v New Yorku potká s klukem a hned se do něj bláznivě zamiluje. Zvlášť když její rodině zbývá dvanáct hodin do deportace ze Spojených států. Ani Daniel nebyl nikdy snílek, ale když Natashu potká, zapomene úplně na všechno. Cosi v ní ho přimělo věřit, že jim osud nachystal něco opravdu zvláštního.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Sun is Also a Star , 2016


více info...

Přidat komentář

Carol1122
06.08.2023 5 z 5

Před touto knihou jsem četla Můj první tanec a neoslovil mě tolik jako tato knížka. Příběh dvou hlavních hrdinů byl protkán dalšími vedlejšími příběhy. A ačkoliv se dej odehrával velmi rychle, dávám obrovský palec nahoru, protože si myslím, že se jednou filmového zpracování dočkáme. Bylo to skvělý a moje srdce plesalo :)

Artemis886
14.01.2023 5 z 5

Pěkná kniha. Líbilo se mi střídání vyprávění, bylo to osvěžující a zábavné. Nejvíc však na mě zanechalo dojem to vyprávění ostatních lidí, jejich příběhy, které se třeba jen lehce spojovali s hlavními hrdiny ale přece ano. Určitě doporučuji pro slunečná odpoledne.


Lidska_ctecka
25.10.2022 3 z 5

Tohle není klasická romantická knížka, což mě bavilo. Ze začátku mi trvalo, než jsem se do příběhu dostala. Mám ale ráda, když je příběh vyprávěný z více pohledů a tady to autorka napsala skvěle. Navíc vyprávění hlavní linky prokládá krátkými vsuvkami z historie, pohledy vedlejších postav a kapitolami o vědě. Znovu knihu číst asi nebudu, ale vůbec nelituji, že jsem ji dočetla.

Kaila146
21.10.2022 3 z 5

Nic moc jsem od toho nečekala, ale nakonec to byla hezká knížka. Nerealistická a přeslazená, ale hezká.

Akléda_
10.08.2022 2 z 5

Jak byl Můj první tanec jednou z nejlepších knížek za minulý rok, tak tohle bude ve zklamáních tohoto roku. Nevím, proč mají autorky tendenci napsat skvělou knížku a pak docela podprůměrnou knížku (narážím na tebe Cassová). Největším problémem téhle knížky za mě byla ta romantika. Bohužel. Já jim to vůbec nevěřila a bylo mi to úplně jedno, nic jsem mezi nimi necítila ani neviděla. Což je dost problém když má romantika tvořit hlavní zápletku knížky. Nepřispívali tomu ani hlavní hrdinové, kteří mi byli docela jedno. Nijak jsem s nimi nesoucítila a nedokázala jsem si k nim najít pouto. A jo, nějaký jejich vývoj tam byl, ale byl mi vlastně docela jedno. Konec tomu taky moc nepomohl, nedokázal ve mně vyvolat žádné emoce. Co ale musím ocenit je styl psaní, ten mě bavil a já tak knížku přečetla za dva dny. Čtivosti napomáhaly i krátké kapitoly a spousta hezkých myšlenek, které jsem si chtěla poznamenat. Poslední věc kterou ke knize mám, je vyprávění z několika pohledů. V knížce je několik kapitol vyprávěných z pohledu různých vedlejších postav a já si chvíli říkala ach jo, proč? Ale pak to všechno dalo smysl. A to chci ocenit. Díky tomu jsem se jen utvrdila v tom, jak spolu všechno souvisí a jak je život komplikovaný. Jinak ale bohužel průměr, možná trochu hůře. Ta hlavní věc prostě chyběla a to nic nezachrání.

MagdalenaHalow
31.03.2022 5 z 5

Páni. Tohle jsem nečekala. Další kniha od autorky Všechno, úplně všechno, má spoustu kladných recenzí, se kterými jsem moc nesouhlasila. Tady je to přesně naopak. Moc mě to bavilo, i když se příběh odehrává v jediný den, dozvíme se toho o postavách spoustu, takže je snadné si s nimi vytvořit vztah. Moc mě bavily i vsuvky o vedlejších postavách, které krásně utvářely tapiserii osudu, kterou si v reálném životě často ani neuvědomujeme. Normálně nejsem fanynkou otevřených konců, ale tomuto příběhu to naopak opravdu sedělo.

karolinka163
19.08.2021 1 z 5

Nevím jestli jsem měla až moc velké očekávání od této knihy, ale zklamala mě. Moc mi nevyhovoval styl, jakým to autorka napsala, takže se to strašně na můj vkus vleklo. Když na tím tak přemýšlím, tak mě ten děj vůbec nebavil. Všechno se to odehrává v 1 dni, což je na mě moc málo té “omáčky”. Ty “vsuvky”, co měly být asi zajímavé, byly stejně hrozné jako ten děj. Už pravděpodobně nikdy knihu neotevřu.

Martiiiiinka
03.04.2021 3 z 5

Tahle kniha mne zaujalo svou obálkou, která je opravdu nádherná. Co už není tak optimistické, je zpracování knihy. Bylo fajn číst všechno z obou úhlu pohledů, to musím knížce nechat stejně jako čtivost celé knihy. Co musím vytknout byly všechny ty dějiny, tohle byla strašná nuda. Daniel ani Natasha mi nevadili, ale za nejlepší hlavní hrdiny bych je také rozhodně nepovažovala. A konec? Ten mne velmi překvapil a celé knížce to pomohlo na popularitě.

Co se týče filmového zpracování, tak to taky nebyla žádná bomba. Stále jsem čekala na ten konec, který byl v knížce povedený. Bohužel jsem se nedočkala.

katee21
26.03.2021 5 z 5

Musím uznat, že mě kniha pohltila neskutečným tepem. Konec jsem dokonce obrečela. Vím, že se tady asi nesetkám se souhlasem ostatních, protože většina píše, že film byl lepší. Za mě rozhodně ne! Knihu doporučuji, film asi radši ne....

petulkapeta
10.03.2021 3 z 5

Styl psaní byl opravdu zvlaštní to musim uznat,ale zase originalni...pravdou je,že Natasha i Daniel byli super a musim řict,že mi stačilo vidět trailer a řekla bych že to bude lepši jako kniha (i když to jindova byva naopak...)

Bebe2004
27.02.2021 4 z 5

Mám smíšené pocity. Na jednu stranu se mi to hrozně líbilo, ale na druhou mi úplně nevyhovoval styl psaní. Příběh jako takový je bez pochyby krásný. Postavy jsem se zamilovala, jak Natashu, tak Daniela. Musím ale říct, že film byl podle mě o něco lepší.

Ronnie37
04.01.2021 1 z 5

Jakože. . . Není to špatná knížka, ale nějaká pecka to taky není. Trvalo mi dlouhou dobu než jsem to přečetla, a musela jsem se k tomu i nutit...

niknikita
23.08.2020 3 z 5

Zajímavé téma, ale...ALE!
Tolik slov a slovíček? Nechápu, proč se někteří autoři snaží napsat tlustou knihu o ničem. Naštěstí krátké kapitoly trochu rozbíjejí nudu, která z příběhu vylézá na všechny strany. Občas jsem našla pár pěkných slovních spojení a přirovnání, ale děj a napětí se nějak ztrácelo.
Zkusím zjistit, co s tím udělali filmaři.

Tessia
27.07.2020 5 z 5

Nicola Yoon má obrovský spisovatelský talent. Každá z jejích postav je úplně jiná, svá. Líbilo se mi propojení osudů dvou lidí z odlišných kultur, Jamajky a Jižní Koreji.

Kniha má krátké kapitoly, díky tomu je prakticky nemožné ji odložit. Vypravěči tohoto příběhu jsou primárně hlavní hrdinové. V knize jsou ale i kapitolky z rodinné historie, pohledy vedlejších postav a třeba i postav, které se objeví jenom na jedné straně. Čtenářům se zprvu mohou zdát nepodstatné, v příběhu Natashy a Daniela mnohdy hrají ale velkou roli. Díky tomu získává kniha úplně jiný rozměr.

Tenhle příběh jsem si zamilovala. Opisuje sice některé z klasických námětů Young Adult literatury, svým zpracováním je ale naprosto jedinečný!

Ajda300
17.07.2020 3 z 5

Super příběh. Děj měl spád - až na kapitoly z pohledu jiných postav - a bylo to vtipné, zábavné, milé a všechno. Super.
Nenechte se odradit autorčiným stylem psaní (kterému jsem stejně nepřišla na chuť), protože ten závěr je super.
P.S.: Omlouvám se, za tolikrát použité slovo super. Už se to nestane.

lenka0347
12.07.2020 3 z 5

Příběh nebyl špatný ale moc mě to nenadchlo. Hlavní postavy jsem neměla ráda, hlavně Daniela, který se choval občas hrozně, jeho kapitoly mě vůbec nebavily. Přišlo mi fakt divný, že se znali jenom pár hodin a hned se do sebe zamilovali. Taky se mi nelíbilo, že tři sta stran se odehrávalo v jednom dni a několika dalším rokům autorka věnuje jenom pár stránek. Konec mi připadal strašně uspěchaný a neuzavřený. Celkově jsem čekala něco víc.

kamolka
14.06.2020 5 z 5

Kniha o tom, jaký je osud a celý vesmír nevyzpytatelný. Líbilo se mi,že kniha není rozdělena jen na jeho a její pohled, ale je doplněna pohledy jiných lidí, kteří v příběhu nehrají hlavní roli. Člověk si pak uvědomí, že vesmír se netočí jen kolem něj a jeho problémů, ale že každý má své problémi, které řeší a které ho trápí. Taky se mi líbilo vědecké vysvětlení lásky.

Sarah11
09.06.2020 4 z 5

Sympatičtí hlavní hrdinové, příjemný styl psaní, moc jsem ocenila i pohledy a osudy vedlejších postav, které byly zdánlivě nepodstatné, ale bylo krásně ukázáno, jak můžeme i úplnou maličkostí ovlivnit ostatní a jak se všechno navzájem prolíná. Jasně, je to příliš sladké a nereálné, ale já jsem od knihy ani nic jiného nečekala. Naopak jsem dostala jsem přesně to, co jsem očekávala. Líbilo se mi, že jsem prostřednictvím hlavních hrdinů mohla alespoň trošku nahlédnout pod pokličku jiných kultur.
Některé pasáže se trošku táhly, hádky mezi hlavními hrdiny mi taky přišly trošku na sílu, jen aby se něco dělo, ale jinak vcelku příjemné oddechové čtení a ten konec moji romantickou duši naprosto dostal.

Artinka
16.04.2020 2 z 5

Bohužel - tahle knížka mě nezaujala. Příběh na mě působil přemrštěně nereálně, zvraty v ději naprosto neuvěřitelné. Kladně hodnotím, že jsem četla v Angličtině, která byla celkem slangová, takže aspoň jazyk mě nutil zapojovat šedé buňky mozkové. Ale možná jen nejsem cílovka (čti příliš stará a zatvrzelá :-))) ).

Knihomolka97
08.02.2020 3 z 5

O knize jsem věděla celkem dlouho, ale nelákala mě přečíst. Když jsem viděla trailer k filmu, názor jsem změnila.
Ale bohužel mi nesedla. Hlavně styl vyprávění. Byly tam části, které mě vyloženě nebavily a nudily. Příběh je sám o sobě ale zajímavý, Daniel sympaťák, Natasha se mi taky líbila.
Na film se určitě kvůli srovnání podívám, myslím, že mě bude bavit víc, ale knihu bych už po druhé do ruky určitě nevzala. Za mě je to průměr. Všechno, úplně všechno se mi líbilo mnohem víc. :)

Štítky knihy

New York zfilmováno pro dívky romantika pro dospívající mládež (young adult) osud

Autorovy další knížky

Nicola Yoon
americká, 1972
2015  82%Všechno, úplně všechno
2018  75%Slunce je také hvězda
2021  66%Blackout
2021  81%Môj prvý tanec

Kniha Slunce je také hvězda je v

Právě čtených4x
Přečtených368x
Čtenářské výzvě35x
Doporučených27x
Knihotéce161x
Chystám se číst283x
Chci si koupit74x
dalších seznamech8x