michterhel michterhel komentáře u knih

☰ menu

Billy Summers Billy Summers Stephen King

(SPOILER) Čtenářsky to určitě není zklamání, ale klasicky horrorového Kinga nečekejte. Nestupňuje se tu očekáváný příchod Temnoty, žádné nadpřirozeno. Já bych to nazval jakýmsi gangsterským thrillerem. Ale co prostě Štěpánovi Královi nikdo nemůže upřít, je dokonalé vykreslení postav. Všichni jsou tak plastičtí, od posledního recepčního po hlavního kladného padoucha. Dokonce i na romantiku dojde. Trošku v tomhle románu pokulháva pravděpodobnost úspěchu, ale co já vím, třeba je všechno to popsané v Americe možné. I když nedávám za 5*, ale jen za 4 a 1/2, rozhodně knihu doporučuji

02.05.2024 4 z 5


Nevlastní sestra Nevlastní sestra Sandie Jones

(SPOILER) Anotace knihy trošku lže, protože Kate a Lauren si až tak velkou oporou nejsou. A právě i děj knihy na tom dost stojí. Pár pasáží románu se jeví dost nelogicky a některé scény jsou až přehnaně afektované,ale celkový dojem je víc než dobrý. Uf, to jsem se rozkecal.

03.04.2024 4 z 5


Skvělá známost Skvělá známost T. M. Logan

Když nejste vyloženě hnidopich, a nezačnete se rýpat v drobných nesrovnalostech, ale berete tohle dílo prostě jako psychothriler, nemůžete být zklamaní. Copak někdo sám sobě přizná, že je sebedestruktivně ochranitelský, nebo naivní, nebo nedůvěřivý? A co teprve, když je někdo přesvědčený, že je dokonalý lhář. Za mě 4,73* Protože úplně dokonalé to nebylo.

15.03.2024 5 z 5


Pokoj mrtvých Pokoj mrtvých Franck Thilliez

Celkové hodnocení- dobrý. A to ve škole znamená za 3. Dramatičnost se stupňuje, to zase jo, ale u některých pasáží jsem myslel, že mě šálí zrak. Některá přirovnání jsou jako ze sbírek Jana Nerudy. Při zmínce o chlorofylu jsem dostával kopřivku, ten se zpočátku objevoval snad na každé páté stránce. Konec je hodně urychlený, nějak mi tam chybí ty oběti. Myslím, že tak 4-5 stránek propracovanějšího závěru bychom přežili. A epilog- to je totální úlet. Podle náznaků jsem soudil, že se odehrává v Rumunsku. A ejhle, neodehrává.

12.03.2024 3 z 5


Hlad / Žízeň Hlad / Žízeň Jozef Karika

Až na to otravné filozofování v každé povídce, výborné čtení.

06.09.2023 4 z 5


Šesté zastavení Šesté zastavení Linda Stasi

Přibližně do 2/3 knížky jsem nesouhlasil se zdejšími negativními komentáři. Ano, přitažené za vlasy, ale děj celkem svižně ubíhal, ani o vtipné pasáže nebyla nouze. Ale posledních cca 100 stran celý dojem úspěšně zabilo.

11.10.2022 3 z 5


Patříš mi Patříš mi Mark Tilbury

Upřímně řečeno, s ohledem na zdejší vysoká hodnocení, jsem očekával víc. Jak se říká- neurazila, ale ani extra nenadchla.

08.02.2022 3 z 5


Zloba Zloba Chris Carter

Koukám, že čtenář pode mnou mi vzal slova z klávesnice. Já bych teda hodnocení rozdělil na dvě části: Nápad a námět dobrý, o tom není pochyb. Že se autor minimálně inspiroval Mlčením jehňátek, o tom taky ne. Ale na co já osobně jsem alergický, to jsou všechny ty ,,super" a ,,ultra". Všichni agenti byli supervýkonní, měli nějaké skvělé schopnosti (superčtenáři mě dostali), nemuseli spát, jíst, vylučovat. Okamžitě byli připraveni k akci. Všechna použitá technika byla ultratenká, ultralehká..atd. A hlavní kladný hrdina? Tomu Clarice Starlingová nesahala ani k okraji ponožek, co on chlapec všechno zvládl levou zadní. A to je vlastně jenom obyčejný policajt z Los Angeles.

30.11.2021 2 z 5


Smršť Smršť Jozef Karika

Karika umí skvěle pracovat s detaily. Často si říkáte, proč zbytečně popisuje různé, na první pohled nepodstatné, drobnosti. O tři stránky dál zjistíte, že vlastně byly velice důležité. U Kariky je typické, že hlavní postavy nejsou sympatické, což u tohoto druhu literatury není na škodu. Celkový dojem z knížky je výborný, hvězdičku strhávám za moc filozofický závěr, kde jsem, upřímně, našel slova, které jsem viděl poprvé v životě.

09.10.2021 4 z 5


Kruh Kruh Rona Halsall

V posledních měsících jsem podobných psychothrillerů přečetl víc a tento mi z nich vychází jako nejslabší. Není vyloženě špatný, ale styl vyprávění připomíná slohovku (překlad?), ani jedné z postav nejde vyloženě fandit, jak jsou všechny nesympatické. A hlavní mužská postava? Ten snad nemá k..le, fňukal jeden. 3 1/2*, na 4 to není.

16.09.2021 3 z 5


Asi to skončím Asi to skončím Iain Reid

3 týdny čtenářského života v pr.. fuč. Ano, tak dlouho jsem tomu dílu dával šanci, aby mě vtáhlo do děje. A já, blbec, jsem to dočetl až do konce. Jediné, co mi utkvělo v paměti, že v Kanadě jsou asi k sehnání hodně kvalitní opiáty.

23.06.2021 2 z 5


Hádanka jménem Oliver Hádanka jménem Oliver Liz Nugent

V podstatě jednoduchý motiv, zpracovaný zajímavým úhlem pohledu. Ale na psychothriller mi tam přece jen něco chybělo.

05.05.2021 3 z 5


Spánek Spánek C. L. Taylor

S ohledem na celkové hodnocení jsem trošku zklamaný. Hodně dramatických situací je vypointovaná až do absurdna, a z jejich rychlého sledu by se zhroutil i kamenný most, natož psychicky labilní jedinec. Ale vydržel jsem až do konce, a závěr s potencionální mladou nástupkyní mě uchvátil.

29.04.2021 3 z 5


Povídky toaletní Povídky toaletní Oliver Burian

Ne, tohle opravdu nedávám. Takovou sestavu nesympatických arogantních z...ů jsem dlouho neviděl. Snad jedině Ferrátka má úroveň, ale jinak opravdu ne, ne, ne.

21.04.2021 2 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Občas zdlouhavé, ale jinak výborné. Moje druhá kniha hned po sobě s psychopatkou v hlavní roli, takže teď nějak víc sleduju manželčino chování :-) Chystám se skouknout film, tak jsem zvědavý, co bude lepší.

21.04.2021 4 z 5


Dokonalá přítelkyně Dokonalá přítelkyně Karen Hamilton

Podle recenzí nebylo moc chlapů, kteří tohle četli, ale za sebe můžu říct, že já jsem příjemně překvapený. Juliette je psychopatka jak se patří. Samozřejmě, že takový román musí být trochu přitažený za vlasy, ale podle mně je to v přijatelné normě. Na plných 5* to není, ale na 4,5 určitě.

11.04.2021 4 z 5


Já už budu hodná Já už budu hodná Clara Weiss

Začátek jako slohovka 2. ročníku střední školy. Asi od 80 stránky stoupá napětí, ale lehce za polovinou už byl konec víceméně jasný.

05.04.2021 3 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Přiznávám, že mi dlooouho trvalo, než jsem se opravdu natvrdo začetl. Ale nakonec jo, zábavné i smutné zároveň.

21.03.2021 4 z 5


Rokle šeré smrti Rokle šeré smrti * antologie

Přečteno jako e-kniha, a vůbec jsem nebyl zklamaný. Většina povídek vycházela z dobrého nápadu, i zpracování nepokulhávalo.

04.02.2021 3 z 5


Klíč 17 Klíč 17 Marc Raabe

Zajímavý příběh, i zpracování poutavé, ale přece mi v knížce něco vadilo. A to, že závěr mi přinesl víc otázek, než odpovědí. Chápu otevřený konec, ale přesto mi připadal takový nějaký useknutý a uspěchaný. Vůbec jsem nepochopil, proč pachatel farářku zlikvidoval tak brutálním a hlavně pro něj náročným způsobem? Aha, asi kvůli čtivosti.

07.01.2021 3 z 5