Patříš mi

Patříš mi https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422882/bmid_patris-mi-p4F-422882.jpg 4 187 60

Danny, Kieran, Rob a Josh. Parta kluků, která má tajemství. Tajemství, které dennodenně sužuje jejich životy. Ačkoliv šli každý svou cestou, zlo je spojuje a přivádí zpátky na místo, kde to všechno začalo. A co víc, vypadá to, že se historie po letech začíná opakovat. Nejdříve to byla Ellie. Teď je to Cassie. Dvě dívky, po kterých se slehla zem. Je na čase splatit účty a pohřbít kostlivce jednou pro vždy. Strhující a zvrácený psychologický thriller s brilantně vykreslenou psychologií postav, který vás donutí přemýšlet o temných zákoutích lidské mysli.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Katto
Originální název:

You Belong to Me , 2019


více info...

Přidat komentář

kalinkacz
26.12.2022 4 z 5

Tak mám za sebou další psychothriller z nakladatelství Katto.
Patříš mi odhaluje staré tajemství 4 kamarádů z jejich minulosti - ta se totiž začíná opakovat!
První polovina byla boží. Napínavé, svižné a čtivé.. Hlavně kapitoly z pohledu únosce. Při čtení druhé poloviny jsem se už trošku přistihla, že mě příběh nebaví tolik, ale finále za to rozhodně stálo!
Knihu hodnotím nadprůměrně, byť to určitě není nejlepší psychothriller, co jsem kdy četla.
Jo a měla jsem z knihy trošku dojmy jako z filmu “To”.

Pavlína2019
19.10.2022 5 z 5

Líbilo.
Příjemný styl psaní, kdy děj dobře plyne, a také příjemné provedení knihy, velikost písma...

Napínavý příběh, který mě bavilo číst.
Nic příjemného, co se stalo partě kluků, kteří se špičkují jak v dětství tak i v dospělosti...

Sice se domnívám, že by to takto u policie neprošlo a neskočila by na jejich řešení, ale nevadí. Nemusí být propracované vše na 100%.

Určitě doporučuji, dobrá kniha.


michterhel
08.02.2022 3 z 5

Upřímně řečeno, s ohledem na zdejší vysoká hodnocení, jsem očekával víc. Jak se říká- neurazila, ale ani extra nenadchla.

Dencaf
03.01.2022 5 z 5

Doporučuji je to dobrý thriller...

mariva
10.12.2021 4 z 5

Zajímavý příběh, vážný, místy až brutální, ale čtivě napsaný. V závěru jsem se nemohla dočkat rozuzlení příběhu, pořád jsem měla pocit, že už mi zbývá jen pár stránek a přitom je toho tolik k dořešení. Závěr byl překvapivý, ale celé to dávalo smysl.

GYROTOURBILLON
06.10.2021 5 z 5

Kniha MT. splnila mé očekávání. Musím souhlasit se všemi 4 - 5 *
Tvorbu autora určitě budu sledovat.

Danago
16.07.2021 4 z 5

Knížka mě vtáhla do děje od první stránky, což je za mě velké plus. A musím uznat, že mě bavila po celou dobu. Jak to celé opravdu je mi došlo, až to autor opravdu chtěl. Takže já jsem byla překvapená závěrečným zvratem.
Ano příběh je hodně psychologický a hodně brutální, což asi bylo nutné, protože autor se snaží vykreslit , co se dělo a jak se to na chlapcích podepsalo.
Já jsem tomu dokázala uvěřit.
Konec byl podle mě až moc rychlý a asi méně uvěřitelný, i když já jsem byla spokojená a pochopila jsem, co se tím autor snažil říci.
Knihu To se kterou se někdy tato kniha srovnává jsem nečetla, takže nemůžu posoudit.

lucakuca
07.07.2021 3 z 5

Partička kluků se sejde po 9 letech, aby se postavila minulosti. Moc umluvené, moc zbytečných dialogů. Nejde vůbec o samotný případ, jde o postavení se své minulosti čelem. Amen.

Naty_books
15.05.2021

Jako první tady asi zmíním tu nádhernou obálku, prostě skvělá obálka. Kniha mi svojí anotací připomínala film It a vážně se tomu filmu hodně podobala. Hlavní postavy jsem si oblíbila a nejvíce Dannyho a Roba. Nejméně jsem z nich měla ráda Kierana a úplně mi nesedl. Bavily mě hodně i vedlejší postavy. Minulost byla opět skvělá, ta mě na tom vždy baví nejvíce, to odkrývání pravdy a zjišťování co se vlastně stalo. Děj knihy mě bavil, ale musím se přiznat, že jsem odhadla to co se tam nakonci stalo za zvrat. To však knize neubírá na ničem. Radši bych tu měla zmínit, že kniha byla trochu drastičtější. Takže na tohle bych si třeba dala pozor i když mě to tolik osobně nevadilo. Kniha byla čtivá a ze strany 160 jsem jí za ráno dočetla. Za mě je to rozhodně další skvělý psychothriller. Já můžu určitě doporučit, ale spíše třeba tak od 12 let všem milovníkům psychothrillerů a horrorů. Za mě skvěle napsaná kniha!

ivzu77
02.05.2021 3 z 5

Kniha i její popis na obale mne zaujalo a půjčila jsme si ji v knihovně. Byla jsme nakonec ráda, protože zrovna toto není dílo, které bych si pořídila do vlastní knihovny. Četlo se to dobře, bylo to napsané jednoduchou formou, žádné moc velké zápletky k přemýšlení. Problém šikany, tajemství, špatného svědomí a pomsty ....

Elsinka
01.05.2021 1 z 5

Bohuzel velmi spatne napsane, a jeste hur prelozene. Preklad je opravdu tristni a taha za oci. Mozna bych dala sanci jine knizce z tohoto noveho nakladatelstvi, ale ten preklad me od toho silne odrazuje.
Pribeh je nelogicky, psychologie okoukana snad z akcnich serialu, zapletka nedava smysl a "prekvapive rozuzleni" je naprosto jasne od zacatku. Zadna z postav nezaujme, hlavni padouch je neuveritelna karikatura.

Agatha84
23.12.2020 1 z 5

Jedna *, ze soucitu. Neuvěřitelně ploché a naivní. Autor rozhodně nezná základní psychologii mladistvých-nebo alespoň rozhodně ne těch současných (jak sakra někdo může napsat, že to "Strhující a zvrácený psychologický thriller s brilantně vykreslenou psychologií postav"????). Vážně jsem se snažila, ale dočíst to nelze.

sabca
17.12.2020 4 z 5

Mě kniha taky dala co jsem očekávala. Konec byl překvapivý. Doporučuji

Aires
05.10.2020 1 z 5

Četli jsme stejnou knihu? Patříš mi nebo Patříš do recyklovaného papíru? Protože tohle byla nuda. Vždycky se snažím na knihách najít něco jedinečného, zajímavého, napínavého. Ale tenhle příběh byl psaný neosobní formou, takže se od hlavních hrdinů nevcítíte a považujete je akorát za ztroskotance. Čekala jsem napínavé drama, místo toho bandička čtyř chlap(c)ů celou knihu kouří, pije a lituje se. Jasně, neměli to v minulosti lehký, ale o troskách se čte vždycky hůře, než o hrdinech :) A co této knize vůbec dodá děsný kopanec, je styl psaní, který připomíná školní sloh a tempo šneka, co jede pozpátku.

jithunka88
05.10.2020 5 z 5

Rychlý a svižný děj, zajímavá zápletka a konec, který jsem nečekala...Co jsem od knihy očekávala, to jsem i dostala. Autora si řadím k oblíbeným.

Lesandi
19.09.2020 2 z 5

Docela zklamání. Název mě zaujal hned a přebal se mi také líbil. Ale celkový příběh ve mě nic nezanechal. Četlo se to lehce, ale čekala jsem větší vykreslení příběhu z pohledu oběti a únosce.

Lumír23
05.09.2020 5 z 5

Toto mě bavilo, sice jsem vytušil kdo je aktuální lump, ale bavilo.

PetraV665
10.08.2020 5 z 5

Knihu jsem přečetla za tři dny a co jsem očekávala, to jsem i dostala. Zajímavě zpracovaný příběh o šikaně a jejím vlivu na psychiku dětí/dospělých. Závěr mě překvapil a tak nějak "hezky" mi celý příběh uzavřel. Mohlo tam být o pár sprostých slov možná méně, ale je pravda, že k duchu knihy se to hodilo.

a.k
07.08.2020 3 z 5

Krutý prožitek z dětství poznamenal životy členů klučičí party různým způsobem. Nyní po mnoha letech se pohřešuje dívka stejně jako tenkrát a dnes již dospělí muži se musí vypořádat s tíživou minulostí.
Temné psychologické krimi, ze kterého nejsem zrovna ohromena. Zápletka byla docela dobrá, ale zpracování žalostné. Myslím, že psychologický profil postav lze budovat i jinak, než jen hromadou pejorativ, zlomyslností, krutostí a formou výroků plných obscénností. Celkově byl děj pomalý, dialogy nezáživné, jednání postav v lecčem nepochopitelné.

Radim027
06.08.2020 4 z 5

Psychothriller podle mých představ. Kniha se dobře četla, postavy byly zajímavé a každý z nich měl něco do sebe a do příběhu to sedlo. Za mě naprůměrný psychothriller pro ty, kterým nevadí trocha násilí navíc a mají rádi zajímavé konce.