Šesté zastavení

Šesté zastavení https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364046/bmid_seste-zastaveni-UwG-364046.jpg 3 22 22

Alessandra Russo série

1. díl

Někteří tvrdí, že Demiel Ben Yusef je nejnebezpečnější terorista na světě, osobně zodpovědný za mnoho bombových útoků, které si vyžádaly tisíce životů. Jiní trvají na tom, že je mírumilovným mužem, zázračným člověkem a možná i synem Božím. Jeho soudní proces v New Yorku za zločiny proti lidskosti přitahuje nebývalou pozornost, protestující dav, média i náboženské vůdce z celého světa. Cynická reportérka Alessandra Russo začne pátrat v minulosti Ben Yusefa, což se brzy obrátí proti ní. Je obviněna z vraždy a musí uprchnout z New Yorku.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Omega
Originální název:

The Sixth Station , 2013


více info...

Přidat komentář

michterhel
11.10.2022 3 z 5

Přibližně do 2/3 knížky jsem nesouhlasil se zdejšími negativními komentáři. Ano, přitažené za vlasy, ale děj celkem svižně ubíhal, ani o vtipné pasáže nebyla nouze. Ale posledních cca 100 stran celý dojem úspěšně zabilo.

Danago
23.04.2022 3 z 5

Nápad sám o sobě by nebyl špatný, já takové knihy nečtu tak nedokážu porovnávat. Knihu jsem dočetla , takže mě zajímalo, co se z toho vyklube a jak to dopadne. Za mě smíšené pocity ,místy mě děj bavil, místy nudil a někde je to opravdu přitažené za vlasy . Je fakt , že autorka míchá v ději dohromady spoustu událostí a historických skutečností a to mě někdy nudilo. Souhlasím, že postava reportérky byla naivní a jednoduchá. Za mě 2,5*


maja8148
15.05.2021 3 z 5

Kniha má zajímavý začátek a svižný a čtivý děj, pořád se něco děje a celkem to dává smysl. Ovšem konec... konec je nedotažený, trochu nedomyšlený, přehnaný strašně náhlý, zrychlený- takový z ničeho nic. - Ovšem tato kniha by se klidně dala použít jako prequel k Drsnému spasiteli :D.

Arkagas
17.07.2020 odpad!

(SPOILER) Bože! Pardon, ale tohle je nejspíš kniha, která dostane letos titul "největší slátanina roku". Že se nebude jednat o žádný zázrak mi mohlo napovědět už to, že jsem ji novou koupila ve výprodeji u Dobrovského za 29,- Kč z původních 399,-. Omlouvám se všem, kteří tuto knihu četli a líbila se jim, ale ne, ne a zase ne. Na přebalu knihy se píše že je srovnatelná s knihami Dana Browna - opravdu nevím kdo si tohle troufl napsat, ale budiž. Jediné co se téhle knize nedá upřít je čtivost, protože i přes velký počet stran se čte výborně. Spoiler:
Tato kniha je o reportérce, která se vydala k soudu s nejnebezpečnějším teroristou na světě, kvůli kterému zasedá mezinárodní soud a cestou do soudní síně si ji tento Demiel vybral a políbil, čímž se stala vyvolenou, protože se později dozví, že je to naklonovaný Syn Ježíše z jeho krve a ona má za úkol dokázat to. A tak se vydává na útěk a na vlastní pěst pátrá. Nakonec zjistí, že vše je pravda, že Demiel je skutečně Syn Syna, ale nemůže to dokázat, protože na lahvičku s Ježíšovou krví stoupla. Do toho všeho sem autorka vsadila historické linky Templářů a Katarů, sem tam se objeví i Hitler a ve finále Vás nečeká ani žádný wau konec. Za mě rozhodně ne.

olusas
23.06.2020 2 z 5

Příběh sám o sobě by nebyl špatný, i když na toto téma znám lepší a lépe zpracované a některé pasáže byly dost přitažené za vlasy. Co mě ale, mírně řečeno, zaráželo, je snad až hloupost hlavní hrdinky. Reportérka a tak školácké chyby? To by musela být opravdu hodně natvrdlá.

Štítky knihy

terorismus výbušniny, bomby

Autorovy knížky

Linda Stasi
americká
2019  60%Šesté zastavení