michpa michpa komentáře u knih

☰ menu

Smrtící byznys Smrtící byznys Hana Hindráková

Kniha se čte rychle a i když by se o daném tématu dalo psát i na vícero stran, tak knížce to neubralo "na kráse". Je jenom smutné, že na těch nejchudších se provozuje byznys toho nejhoršího kalibru...

30.09.2017 5 z 5


Kouzelné koláče Kouzelné koláče Ellery Adams

Kouzelné čtení a velká chuť po přečtení si upéct kouzelný koláč.

20.02.2017 5 z 5


Tajemství parfému Tajemství parfému Fiona McIntosh

Kniha se četla dobře, ale hvězdičku jsem ubrala za poslední kapitolu, která byla zbytečně zdlouhavá a protahovaná a nakonec když se vrátí milenec z války je konec. Čekala jsem, že na konci se dočkám jak spolu vytvoří ten vysněný parfém.

18.02.2017 4 z 5


Maestra Maestra L.S. Hilton

Námět nebyl špatný, ale jak se hrdinka dostala na jachtu a pak ten pobyt v Paříži to byla nuda. Konec k neuvěření, že by tak lehce vyklouzla???

26.12.2016 2 z 5


Bez pravidel Bez pravidel Lauren Weisberger

Podle upoutávky na knížku jsem se těšila na smlouvu s ďáblem (dravou hru, trenéra který pohltí hrdinku, bude ji ovládat atd.), ale z ďábla mě vyšel pouze takový malý diblík. Hl. hrdinka neustále tápe zda má být ta hodná anebo zlá, zda zůstat ze svým milencem, kterého vlastně ani nemiluje a ví, že ani on jí není věrný. Navíc od půlky knížky už tušíte kdo bude nakonec ten pravý... Jde o takové pohodové čtení, ale já jsem očekávala od knížky větší potenciál.

26.12.2016 3 z 5


Virál Virál Helen FitzGerald

Kniha donutí přemýšlet, kam až může takový virál dojít, kolika lidem život zničit. Kam může odplata za takové video vést (třeba i za hranici trest. činu). Moc se mi to líbilo...

06.11.2016 5 z 5


Jeho Veličenstvo Bertie Jeho Veličenstvo Bertie Stephen Clarke

Jeho Veličenstvo Bertie je super knížka, která se velmi dobře čte. Kromě Bertieho nám zajímavě přibližuje i Francii a nejenom tu milostnou. Velmi se mi líbila pasáž v období obléhání Paříže Prusy a nedostatku jídla. Kdy Francouzi i když byli nuceni pojídat kdejaké zvířátka a dokonce došlo i na zoo z toho vyšli svojím typickým způsobem a vytvořili z nich delikatesy (viz. více v knížce). Dobře jsem se bavila...

11.10.2016 5 z 5


Švadlena Švadlena Rosalie Ham

Tohle asi nebude moje krevní skupina, protože mě se kniha moc nelíbila. Na začátku jsem se ztrácela v popisu obyvatel městečka, chvílemi mě to i nebavilo. Připouštím, ale že námět je to dobrý jen kdyby byl jinak zpracovaný.

01.10.2016 2 z 5


Tymiánové dopisy Tymiánové dopisy Eve Makis

Knížka, která se velmi dobře čte a ve střídání časových rovin se rozhodně neztratíte. Jenom škoda, že nemá více stránek. Neuškodilo by kdyby se téma trochu víc rozvinulo.

01.10.2016 5 z 5


Panství Edenbrooke Panství Edenbrooke Julianne Donaldson

Ke knize mě přitáhla anotace, kde se román přirovnává k Jane Austen. Je to velmi dobrá romantická oddechovka, která se čte rychle, ale Jane Austen to není.

18.09.2016 5 z 5