Tymiánové dopisy přehled

Tymiánové dopisy https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284156/mid_tymianove-dopisy-UJK-284156.jpg 4 120 120

Když Katerine zemře babička, zanechá jí po sobě záhadnou krabičku na koření, která obsahuje arménsky psané dopisy a deník. Katerine se vydává na cestu, která ji zavede daleko od domova a hluboko do minulosti. Na Kypru, kam se odjíždí schovat před bolestí ze ztráty milované osoby, se setkává s Arou, mladým Arménem, jenž se jí stane průvodcem nejen po babiččině minulosti, ale i po současné kyperské arménské komunitě. Temné obrazy z období arménské genocidy a následné diaspory, od níž v letošním roce uplynulo již sto let, vyvažuje srdečný humor a postavy, které vám přirostou k srdci a s nimiž se nebudete chtít rozloučit.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Spice Box Letters


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tymiánové dopisy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

simca9342
20.05.2023 5 z 5

Dopisy můžou potěšit na duši, ale také prozradit nikým nevyřčené tajemství.
Katarina spolu s mámou zkoumají věci po nedávno zemřelé babičce a zároveň objevují krabici Neodeslané dopisy, datum bez adresy, k tomu kus jejího dávného života, fotky , lidé na nich už dávno nežijí a přece má Katarina pocit, že závan větru ji přenesl mezi ně. Je tak blízko a minulost je tak daleko.
Vytahují sešit, jazyku ale nerozumí ani jedna . Co se tehdy dělo v Arménii, proč babička ty dopisy psala a nikdy je neodeslala, co stojí v deníku?
Dlouhé putování nejen formou překladu začíná. Připravte si letenky :)

Příběh má také druhou rovinu- píše o arménském masakru na místních obyvatelích. Z pohledu rodiny tehdy mladé Mariam, vlastně ještě malého děvčátka. Nevěděla jestli přežije ani to, že bude jednou mít krásnou dceru a později vnučku ...

Kopretina
07.10.2022 3 z 5

Téma pro mě nové a zaujal mě i začátek. Pak jsem se dlouho nemohla začíst a tak to trvalo do konce. Historický příběh smutný, zoufalý a naděje se objeví až po 60 letech.


Kenan
25.12.2021 4 z 5

Pro lepší pochopení příběhu jsem si musela, v průběhu čtení, vygooglit nějaké informace o arménské genocidě, protože jsem o ní nic nevěděla. Kniha popisuje příběh jedné arménské rodiny, poznamenané těmito událostmi. Jde o prolínání dvou časových období, o ztrátu i nalezení. Konec, který nezabrání slzám.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tymiánové dopisy v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených168x
ve Čtenářské výzvě32x
v Doporučených16x
v Knihotéce113x
v Chystám se číst146x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech1x