Smrtící byznys

Smrtící byznys https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337153/bmid_smrtici-byznys-YS2-337153.jpg 4 178 87

Ellen dorazí do Ugandy, země plné bídy, aby na zdejší klinice pomáhala trpícím dětem. Iluze o léčbě ji brzy přejdou. Děti, které dostaly falešné léky na malárii, totiž umírají. Když se Ellen obrátí na tamní Organizaci pro boj s falešnými léky, udělá osudovou chybu. Nemohla tušit, že za výnosným kšeftem stojí někdo s hodně dlouhými prsty… Ona teď musí zachránit jak děti, tak sebe.... celý text

Přidat komentář

markyticka
09.01.2024 3 z 5

Smutná kniha se smyšleným dějem napsaná na základě skutečnosti. Příběh měl docela spád, ale moc rychle skončil.

GYROTOURBILLON
11.09.2022 5 z 5

Moje třetí setkání s autorkou HH. Co dodat?? Uvěřitelný příběh, aktuální v dnešním světě a době. Je smutné, že člověk pomáhající je nucen kvůli vlastnímu bezpečí de facto utéct. Pochopím lidi, kteří v sobě mají sílu se takhle odevzdat, ale sžít se se světem Afriky, si neumím dost dobře představit, obzvlášť s takovými riziky, jaké autorka popsala, které se určitě dějí. Ano, byznys vládne světu všemi podobami.


kristyna.havlov
24.05.2022 4 z 5

Je to moje druha kniha od autorky a naprosto me pohltili, jak jsou psane. Opet pribeh z Afriky, i kdyz fiktivni (bohuzel to, ze se padelaji leky fiktivni neni, deje se to). Urcite si prectu dalsi knihy od teto autorky. Dobre se to cetlo a neni to prilis zdlouhave popisy.

daza.dt
02.03.2022 3 z 5

Moje druhá přečtená kniha od této autorky - rozhodně je lepší než Svítání nad savanou. Téma je velmi zajímavé, kniha se čte opravdu rychle, ale....styl psaní autorky mi moc nevyhovuje. Snad jiná kniha bude ještě lepší.

Dandy1
23.02.2022 3 z 5

Téma je zajímavé, ale styl psaní je takový kostrbatý. S dalšími později vydanými knihami se autorka zlepšuje.

LéňaM
06.02.2022 4 z 5

Čtivá, zajímavá kniha.
Smutné je, že toto se opravdu děje.

prochajda
14.09.2021 4 z 5

Taková rychlečtecí kniha na tak závažné téma. Prolínání napětí, romantiky, thrilleru, ale nic úplně dokonalého. Druhá polovina trochu lepší.

lucie2371
11.03.2021 5 z 5

Silný příběh z Afriky. Je mi z toho smutno, obzvláště, když se to týká dětí :-( Nejhorší je, že se tohle opravdu děje :-(
Děti by neměly trpět a umírat... :-(

gladya
31.01.2021 4 z 5

Téma je velmi zajímavé. Za to odpouštím i drobné mouchy. Na velmi vážný a reálný problém je totiž poukázáno formou ne moc uvěřitelného příběhu. Možná se dá akceptovat, že někdo nový hned vidí a odhalí to, co ostatní nevidí nebo vidět nechtějí. Chápu, že důsledky podvodu musejí v knize být dramatičtější než "pouze" neúčinné léky. Ale že by to padouši nechali zajít tak daleko a tak svůj byznys ohrozili? No, vyloučit to nemohu, dětí v chudých zemích umírá hodně, to víme. A nějak to zkoumat, koho to zajímá? To je na tom děsivé.

Navíc mi v knize přišel motiv terorismu. A postavy, jak se říká, trochu šustí papírem. Tam mi uvěřitelnost chybí. Uznávám, v poměrně tenké knize, která má ukázat čtenářský atraktivní formou na závažné problémy, by to jinak asi bylo mnohem těžší.

Komentář vyznívá docela kriticky. Ale knížka se mi docela líbila. Výtky nechť poslouží autorce, až bude psát další knížky na zajímavá témata.

Prateri
24.01.2021 5 z 5

Po přečtení této knihy budu brát slovo byznys asi jako výraz pro něco velmi zlého, bez špetky lidskosti. Vydělat za každou cenu na těch nejchudších. Člověk by řekl, že to nejde, že to ani nikoho nenapadne, a ono napadne:( !
Paní Hindráková nám ukazuje jiný svět, odlišný od našeho života. Svět, kde "pomoc" ubližuje.

KatyM.
05.01.2021 5 z 5

Zajímavé téma, přečteno jedním dechem. Velmi smutná realita, že tyto "léky" kvůli vysokým ziskům prodávají do nejvíce zranitelné a nejchudší části světa do Afriky. Tady nikdy život lehký nebyl a nebude. Opravdu by si měl člověk uvědomit, jaké má štěstí kde žije a jaké má podmínky k životu od vzdělávání dětí, přes zdravotní péči, netrpíme nouzi a nemusíme bojovat o přežití.

EvikU.
13.08.2020 4 z 5

Opravdu zdařilá kniha. Moc se mi líbila. O tomto problému jsem vůbec nevěděla. Kniha byla čtivá, napínavá, líbilo se mi, že to byla sestřička z Čech. Velmi mě kniha obohatila a doporučuju!

HancaB82
04.02.2020

Kniha mě hned vtáhla do děje. Ačkoli je to fiktivní příběh dotýká se skutečného problému, který si obyvatelé vyspělých zemí vůbec neuvědomují. Přitom doopravdy stačí jet jen na dovolenou do méně vyspělých zemí, onemocnět tam a jet tam i do jejich vyhlášené nemocnice a můžeme se s falešnými léky setkat. Při čtení knihy mě chvílemi dost mrazilo. Knihu jsem přečetla jedním dechem. Doporučuji k přečtení. Pokud je to první knížka od Hany Hindrákové, kterou jste přečetli, určitě si přečtěte i další, které napsala. I ostatní její knihy jsou poutavě napsané!

LenkaKa
31.01.2020 3 z 5

Od autorky už jsem četla i jiné knížky a asi se mi líbily víc. Téma je určitě zajímavé a je třeba o tom psát, ale vlastní příběh trochu kulhá.

Ramondia1
23.01.2020 3 z 5

Téma každopádně zajímavé a je dobré o něm vědět, ale některé momenty poněkud nevěrohodné. Že by se řadová zdravotní sestřička z České republiky po měsíci pobytu a práce v Africe tak aktivně dokázala zapojit do boje proti organizovanému zločinu? To ne, prosím.
Ale celkově se kniha četla dobře.

babyboar
24.08.2019 4 z 5

Trochu to připomíná hollywoodské scénáře. Je tam akce, napětí, city, sex, čte se to skoro samo, takže prima třeba na dovolenou (ovšem ne do Afriky). Teď ovšem vážně. Děkuji autorce, že se snaží šířit osvětu o takto závažném problému. Během čtení mě střídavě přepadala bezmoc s pocitem štěstí, že mohu žít ve střední Evropě.

Hobo
10.08.2019 3 z 5

Věru, není to vysoká literatura, ale téma je zajímavé a vyplatí se přečíst.

martinkaLLL
24.06.2019 3 z 5

Zajímavé, napínavé, ale takové jednoduché. Spíš jako knížka na rychločtení, u kterého se nemusí přemýšlet.

Lucie_1986
09.03.2019

Jak uz bylo zmineno... super tema, mohla z toho byt skvela kniha, ale pocity z ni takove ruznorode. Dle meho tyto podklady pro jineho spisovatele. Mohlo jit o velice zajimave cteni. Nicmene nejake pasaze opravdu cloveka nenechaji chladnym. Je silene co se deje. Skoda "pribehu" hl. hrdinky, jeji vztah k doktorovi apod., to bylo v knize zbytecne.

birgitte
08.02.2019 5 z 5

Vynikající knížka, skvělá, doporučuji všem tento pravdivý příběh, těžko se dá uvěřit tomu, že se takové věci skutečně staly. Už se těším na novou knihu p. Hindrákové Nezlomný ...