Michelle.1995 Michelle.1995 komentáře u knih

☰ menu

Všechno, úplně všechno Všechno, úplně všechno Nicola Yoon

Kniha sice není úplně můj oblíbený žánr, ale i přesto se mi líbila. Je to oddechovka, přesně jak jsem čekala a díky originálním kapitolám ve formě deníkových zápisků, lékařských záznamů a ilustrací, kterými je prokládána, nepůsobila jednotvárně a četla se rychleji. Příběh občas sice trochu zrychlený a možná bych přidala pár stránek navíc (občas by se hodilo některé části trochu víc rozepsat). I tak mě ale kniha mile překvapila, jelikož jsem od ní moc neočekávala.

28.04.2020 4 z 5


Smrt před branami Smrt před branami Sabaa Tahir

Jako pokračování skvělé, líbila se mi celá ta zápletka ohledně velitelky (to jak si Helena postupně dávala střípky dohromady a snažila se přijít na to, o co Keris jde), pořád je tu i dynamické střídání úhlů pohledů, takže kniha plyne rychle. Ale tu hvězdičku ubírám za Eliase, protože se prostě nedokážu přenést přes to, co se z něj stalo...
konec ale opět otevřeně čeká na napínavé pokračování a celkově se jedná o skvělou sérii. A co se kuchty týče, tušení se potvrdilo a líbilo se mi to.

30.04.2019 4 z 5


Cesty se rozcházejí Cesty se rozcházejí Veronica Roth

Na pokračování jsem čekala rok a možná i proto jsem od knihy čekala trochu víc. Děj nebyl tolik akční jako v prvním díle a občas zbytečné pasáže. Zklamala mě postava Akose, kterého jsem si v prvním díle oblíbila, ale tady mě svým chováním vážně odrazoval. Celkově se mi to líbilo, nemůžu říct, že ne, ale opravdu jsem čekala trochu lepší závěr série.

20.02.2019 3 z 5


Nové Pompeje Nové Pompeje Daniel Godfrey

Kniha mě opravdu hodně lákala, protože Pompeje mě vždycky zajímaly, stejně jako celý starověký Řím a Řecko. Kniha se mi líbila, ale kdo by čekal opravdu strhující příběh a přímo cestování časem hlavního hrdiny, byl by možná zklamaný. Třičtvrtě knihy se toho moc nedělo a kdyby mě nezajímaly ty detailní popisy města a zvyků apod. asi by mě kniha moc nenadchla. Vyloženě zajímavé to začalo být až ke konci, ale i tak si myslím, že jde o povedenou knihu.

31.08.2017 4 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Napínavé, čtivé, zajímavé a konec nepředvídatelný. Moc povedená detektivka a ty kapitoly o různých osobách tomu dodávají zajímavost

20.07.2017 4 z 5


Čáry života Čáry života Veronica Roth

Kniha vážně předčila má očekávání a u mě rozhodně o hodně převyšuje Divergenci. Napínavé, velmi čtivé a plné rozporuplných pocitů, naprosto skvělé. Autorka má velkou fantazii co se týče těch různých planet, jmen i názvů věcí, celá kniha je opravdu originální a dobře promyšlená. I když ten otevřený konec mě vážně dost frustruje :D

14.07.2017 5 z 5


Soužení Soužení Maggie Stiefvater

Když jsem otevřela druhý díl, trochu mě zklamalo, že to není úplné pokračování prvního dílu tedy z pohledu Deirdre, protože jsem se hrozně chtěla dozvědět, jak to bylo dál mezi ní a Lukem. Nakonec ale musím říct, že Jamesův příběh mi možná přijde trochu lepší, i když i tady autorka udělala tu chybu, že celý děj působí nerozvinutě a nevysvětleně a závěr je opět uspěchaný na posledních patnácti stránkách. Příjemným zpestřením byly kapitoly z pohledu dvou různých lidí a vsuvky v podobě smsek od Deirdre (které nás sice trochu uváděly do obrazu, co se s ní děje, ale pořád mi to přišlo málo objasněné). Celkově tato série u mě patří k těm dobrým, ale ne nejlepším co jsem četla. Za přečtení ale stojí.

05.07.2017 4 z 5


Motýlí křídla Motýlí křídla Veronika Bicker

Taková oddechovka na odpoledne. Mám celou sérii a upřímně- tahle je z těch méně povedených. Elena mi připadala vážně naivní a objevilo se tu i několik absurdností (jednou se zmiňuje o tom, že mají polovinu července a v jiné kapitole zas říká, že jsou uprostřed školního roku..divný). konec je moc uspěchaný a přijde mi takový neukončený. Navíc absolutně nechápu to zařazení mezi sci-fi a fantasy, buď jsem úplně mimo nebo tam prostě žádné fantastické prvky nejsou- postavy jsou reálné, místo je reálné i zápletka je reálná. takže prostě obyčejný příběh, který ani není moc thrillerový

29.07.2016 2 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Tomuhle se prostě nedá nic vytknout. Joanne vymyslela úžasný svět, který je podle mě nejlepší ze všech možných fiktivních světů, které jsem kdy četla. Knihu jsem četla v češtině i angličtině a bavilo mě oboje, je to prostě skvěle napsané.

23.05.2016 5 z 5


Dvojí tvář Dvojí tvář Kathrin Lange

Velmi čtivá kniha, líbila se mi asi nejvíce z edice těchto thrillerů od Fragmentu. Napínavá až do konce a závěr nepředvídatelný. Knihu jsem měla přečtenou během jednoho dne. Kim mi byla sympatická a ani Lukas mi nevadil. Celkově moc povedená kniha

04.04.2016 4 z 5


Nářek Nářek Maggie Stiefvater

Tahle kniha se mi zalíbila, opravdu mě vtáhla do děje a těším se na další díl. Bylo to napínavé, možná místy až trošičku strašidelné a velmi dobře popsané. Byla to moje první knihu s touto tématikou a opravdu mě překvapila. Jediná negativní věc pro mě byla ta, že autorka celou knihu pořádně nevysvětlila spoustu věcí a konec pak působil uspěchaně.

27.02.2016 4 z 5


Pekelný flirt Pekelný flirt Beatrix Gurian

Kniha se mi fakt líbila, měla zajímavý námět, který mě velmi překvapil. Takovou zápletku jsem vážně nečekala. Ale bylo to o to tajemnější a napínavější, i ten hlavní záporák mě překvapil. Stejně jako Tony, i mně to vše dávalo smysl až zpětně :D Možná bych se nezlobila, kdyby byla kniha trochu obsáhlejší a byly zde více rozvedené třeba pasáže o tom bratrovi, to mi přišlo málo vysvětlené. A taky ten konec byl moc rychlý. Ale jinak moc pěkná kniha :)

18.02.2016 4 z 5


ABC přírody ABC přírody kolektiv autorů

Opravdu skvělá encyklopedie, je v ní snad všechno důležité. Spousta zajímavých popisků a vážně spousta a spousta obrázků a náčrtků.

01.02.2016 5 z 5


Hrníčková kuchařka - nejlepší recepty našich čtenářů Hrníčková kuchařka - nejlepší recepty našich čtenářů Alena Doležalová

Nejlepší kuchařka, krásně přehledná a jednoduchá. Mám ráda to měření po hrníčkách, je to snazší než neustále vyndavat kuchyňskou váhu. Jediná co mi občas vadí, je nedostatečný postup přípravy a vaření u spousty receptů. Takže dávkování a přehlednost super, ale postup občas nic moc. Jinak ale skvělá kuchařka plná netradičních jídel. Najdete tu snad vše- od polévek, pomazánek, všech druhů mas, po přílohy, moučníky a sladkosti :)

01.02.2016 4 z 5


Kaligrafie Kaligrafie Ann Bowen

Tuhle kaligrafickou sadu mám hrozně ráda. Obsahuje skvělou učebnici technik i s ukázkami všemožných druhů čísel, knihu s ukázkami prací a postupem (inspirace)+ tři základní barvy a nástroje jako redispero se třemi různými nástavci, tužku a štětec. Podle návodů v této knize jsem to zvládla levou zadní ;)

01.02.2016 4 z 5


Na stříbrné cestě Na stříbrné cestě Alice Moss

Další skvělý díl, i když musím uznat, že první se mi líbil víc. Ale ani tento mě nezklamal, opět zajímavá zápletka a napínavý příběh. Líbí se mi ten epilog na konci, skvělé upoutání na další díl (pokud vůbec bude). Také se mi líbí, že se v knize střídají úhly pohledu a máme tak přehled o všech postavách, co kdo dělá. Vážně skvělá série

20.01.2016 4 z 5


Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol Ladislav Fuks

(SPOILER) Karel tu působí jako naprostý psychopat. Nejdřív o své rodině mluví s úctou, pak přijde nacismus a on je všechny zabije? Nemám ráda válečnou literaturu a nemám ráda morbidní knihy. Nelíbila se mi a není k tomu víc co dodat.

16.01.2016 1 z 5


Krev polobohů Krev polobohů Rick Riordan

Percy je prostě super- jeho postavu mám asi nejradši spolu s Annabeth. Líbí se mi jak je drzý i vůči bohům a je mu to jedno. Není to takovej ten vlezdoprdelka jako třeba Oktavián. Jen mi přijde takové divné, že celých pět dílů je plných nebezpečí, ale všichni to v pohodě přežijí. Je to pak spíš jako konec pohádky (ikdyž bych nadávala kdyby někdo umřel :D). Sérii si určitě časem přečtu znovu, Percyho jsem četla dvakrát :)

15.01.2016 5 z 5


Poslední z bohů Poslední z bohů Rick Riordan

Podle mě je tohle nejlepší zakončení celé série. Vyvrcholení všech výprav do konečné bitvy. Všechny knihy se mi hrozně líbí, ale tahle asi nejvíc. Zní to sice blbě, ale líbí se mi, že tam i pár táborníků umře. Je to sice smutný, že je to zrovna Silena a tak, ale kdyby tam nikdo neuřel tak je to jen pohádka stylu "žili šťastně až do smrti". Takhle to tomu fakt dodává tu atmosféru bitvy.
Moc povedená série :)

15.01.2016 5 z 5


Zloděj blesku Zloděj blesku Rick Riordan

Tuhle sérii naprosto miluju :D a stejně tak i Bohy Olympu ;)

15.01.2016 5 z 5