Soužení

Soužení https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135078/bmid_souzeni-135078.jpg 4 80 17

Vílí říše série

< 2. díl

Na elitní hudební konzervatoři Thornking-Ash se učí všechno možné, ale hra na dudy rozhodně ne. Přesto sem přichází James Morgan, nejtalentovanější dudák široko daleko, aniž sám ví, co tu pohledává. Jeho nejlepší kamarádka a tajná láska Deirdre, s níž se sem přihlásil, se přes léto zamilovala do jiného a oba je vtáhla do světa temných pohádek, kde málem přišli o život. Jamesovi zůstala jizva na hlavě, zlomené srdce a nevymáchaná pusa, jež přivádí učitele k šílenství. Jenže ani tady na Thornking-Ash se před krutými kouzly neschovají, a tentokrát je to James, komu jednou zčistajasna nastoupí do auta víla a změní jeho život k nepoznání. Přinese mu Nuala jen další bolest, nebo mu splní nejtajnější přání?... celý text

Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Motto
Originální název:

Ballad: A Gathering of Faerie , 2010


více info...

Přidat komentář

petulkapeta
03.10.2020 4 z 5

Mě se libilo že druhy díl byl vic o Jamesovi,byl to zajimavy přiběh jako ten prvni..

Michelle.1995
05.07.2017 4 z 5

Když jsem otevřela druhý díl, trochu mě zklamalo, že to není úplné pokračování prvního dílu tedy z pohledu Deirdre, protože jsem se hrozně chtěla dozvědět, jak to bylo dál mezi ní a Lukem. Nakonec ale musím říct, že Jamesův příběh mi možná přijde trochu lepší, i když i tady autorka udělala tu chybu, že celý děj působí nerozvinutě a nevysvětleně a závěr je opět uspěchaný na posledních patnácti stránkách. Příjemným zpestřením byly kapitoly z pohledu dvou různých lidí a vsuvky v podobě smsek od Deirdre (které nás sice trochu uváděly do obrazu, co se s ní děje, ale pořád mi to přišlo málo objasněné). Celkově tato série u mě patří k těm dobrým, ale ne nejlepším co jsem četla. Za přečtení ale stojí.


gabice4
16.01.2017 2 z 5

O jednu hvězdu více, než u prvního dílu

Zelený_Drak
07.09.2016 2 z 5

Přidávám se k těm, kterým se druhý díl líbil víc. Sice neobsahoval tolik zvratů, ale zase tam byl mnohem silnější motiv oběti. Pokud musela Deirdre v prvním díle něco obětovat, pak se to dozvěděla až na poslední chvíli. Jamesovi oproti tomu začalo poměrně brzy svítat, že se bude muset něčeho nebo spíše někoho vzdát. Možná je James opravdu sebestředný neurotický puberťák, ale přijde mi dobře napsaný. S Deirdre byl problém jako s mnoha jinými hlavními hrdinkami, a to ten, že mnoha čtenářkám šla na nervy. Že chyběl její pohled mi vůbec nevadilo, protože tohle nebyl její příběh.

Co mi vadilo byla neskutečná rozvleklost. Autorka má dobré nápady, ale umí je úspěšně zabít neustálým motáním se v kruzích ve vnitřním světě postav. Ačkoliv hodnotím druhý díl lépe, problémy předchozího dílu nikam nezmizely, spíš se jen změnilo jejich poměrové zastoupení (méně nevyužitých dějových linek, více nešikovně podaných niter postav).

Nejvíc mě zaujal Cerunnon, ale Nuala také nebyla špatná. Srovnávala jsem při čtení leanan sidhe v podání Stiefvater s podáním Kagawy a líbilo se mi, jak ji pojaly úplně odlišně.

vlkove
25.02.2016 2 z 5

Co to sakra mělo být?
Dle mého názoru měla autorka skončit u prvního dílu. Druhý díl jsem četla částečně díky tomu že jsem chtěla mít kompletní sérii, a částečně proto, že mě zaujala anotace.
Do půlky knihy jsem se držela ale poté jsem se do čtení doslova a do písmene nutila. Zápletka začala vyúsťovat až na nějaké 250 stránce ale po pravdě jsem byla tak znuděná příběhem, že jsem zbytek toho ,,nejnapínavějšího,, jen v rychlosti přelítla očima. Myslím že je asi něco špatně když už ani nestojíte o to vědět jak to celé dopadne.
Kniha byla zdlouhavá, nezáživná. Kdyby nebylo vtipného hlavního hrdiny asi bych knihu ani nedočetla.
Celková zápletka byla překombinovaná a předvídatelná.
Nuala byla jako hrdinka protivná. Dee mi bylo líto a přála bych jí lepší osud.
Obálka je šílená, promiňte že to tak řeknu ale je opravdu nevzhledná.
Knize dávám hvězdy a nehodlám se k ní ještě někdy vracet.

HODNOCENÍ SÉRIE: 43 %

1259
22.02.2016 3 z 5

Čekala sem od knížky víc což sem se nedočkala. První díl byl daleko lepší.

Bublushka
25.01.2015 3 z 5

Druhý díl se mi líbil méně než první. Už v prvním díle jsem moc nevěděla co se zvláštním stylem této série, ale tam jsem se smířila, tady tolik ne. Vše se mi zdálo až moc zamotané a konec byl takový zvláštní. A Dee prostě nakonec zůstane sama a nikdo na ni nemyslí, to mi přišlo fakt smutné a doufám, že se třeba objeví ještě jeden díl kde se vše vyřeší. Není to špatná kniha, ale na mě byla až moc zvláštní, zamotaná a hůř čitelná než jiné knihy od Stiefvater.

Lablynt
23.10.2014 3 z 5

No... Moc se mi do toho nechtělo, ale nakonec jsem to přečetla. Myslela jsem, že dám jen 2*, protože mě Dee v tomhle díle fakt štvala. Trochu mě také zklamalo, že to nebylo z jejího pohledu. Všechno vyvážil konec - to se mi líbilo. Ale od autorky jsem čekala víc, když ji lidi chválí...

Markett
13.10.2014 4 z 5

Přidávám se k názoru, že tenhle díl byl mnohem lepší než ten první. James byl mnohem lepší hlavní postava než Dee, která mě v tomhle díle dost štvala. Jaká škoda, že jsem se na ni musela dívat takhle, když v prvním díle byla úplně jiná. Nuala se mi ze začátku taky nějak nelíbila, ale postupem děje byla snesitelnější a mě se zdálo, že se k Jamesovi docela dobře hodila. Ale její způsob jednání mě zarážel. Co se týče knížky byl to docela zajímavý děj, ale trochu mě mrzí, že Luke tady úplně vymizel. Ale budiž, snesla jsem to. Eleonora byla taková prvotřídní potvora, která tomu všemu dodala docela dobrý spád. Jinak to bylo docela dobré, ale série o vlcích je mnohem lepší.

Poutnice
04.05.2014 3 z 5

zcela nesmyslně spatlaná kniha plná náznaků, nikde nic dotaženého do konce...a vůbec nepomohlo, že jsem četla první díl. Škoda, tohle bylo nejen ze začátku absolutně nezáživné, zamotané a dost mimo mísu, ale přestože se zhruba po 70 stranách příběh najednou probral z letargie a přitáhl pozornost, vůbec mu to nepomohlo a konec ho pouze dorazil. Škoda.

lukyli154
12.04.2014 4 z 5

Oba názvy knih, tedy Nářek a Soužení, přesně odpovídají náladě knih. Druhý díl mi připadal takový smutný a plný soužení hlavních protagonistů. Nevěděla jsem koho mi má být víc líto.:-( Dopadlo to vlastně dobře, ale jen tak napůl. Konec byl opět otevřený. Doufám, že ještě bude nějaké pokračování...

Domča
10.04.2014 4 z 5

Já jsem teda opačnýho názoru, než předešlé komentáře, protože mě se naopak tenhle díl líbil mnohem víc než ten první. Soužení na Nářek zase až tolik nenavazuje, možná proto vzniklo mnoho zklamání, já jsem ale ráda, protože Dee jsem si zrovna dvakrát neoblíbila.
Upřímně ale, ze začátku jsem byla trochu na rozpacích, přišlo mi, že Maggie s Jamesem občas dost tlačila na pilu, některé vtípky byly spíš trapný, ale postupem času se to srovnalo, začalo to prostě k Jamesovi tak nějak patřit. Opět mě dostal osobitý znak - zapisování si na ruce. Nechápu, jak to ta Maggie dělá, ale stejně tak jako se mi líbilo skládání jeřábů u Sama v Shiver, tak tak jsem žrala tohleto čmárání.
Nuala se mi moc nelíbila, hlavně teda z počátku, ale taky jsem si na ni zvykla, zato ta Dee.... ta si to u mě teda tady nevylepšila. Učitel Sullivan byl taky dobrej, ovšem ten konec mi přišel poměrně přitažený za vlasy a tak nějak... mi tam neseděl.
Ale bavila jsem se. A strašně ráda bych viděla Soužení, celou dobu, co ho začali v knížce psát jsem se těšila, jestli se ukáže :) Jo, na tohle představení bych šla ;)

Nicol González
19.03.2014 1 z 5

Kniha mě celkem zklamala. Asi to bude tím, že autorka píše nádherně a první díl vypadal celkem nadějně. Nebylo to ani napínavé a děj tam moc taky nebyl. První díl byl určitě lepší a ten všem doporučuju, a druhý...možná vám se zrovna bude líbit, mě se nelbil, ale kdo ví, třeba vám ano. Každý má svůj názor.

Vulpi
17.03.2014 2 z 5

První díl byl o hodně lepší a takový napínavější. Tady se skoro nic nedělo.

gfdsa123
07.03.2014 3 z 5

Děj byl o něco přehlednější než první, ale tím pádem i méně napínavý a zápletka skoro žádná. Škoda dle mého názoru je, že s Deidre a Lukovi se v ději nepočítalo.

Dandulka
11.12.2013 5 z 5

Mě se naopak líbil i tento díl. Byl udělaný stylisticky jinak a chvíli mi trvalo, než jsem si na to zvykla, ale jinak fajn. V tomto díle je prostě hlavním hrdinou James a je třeba se s tím smířit.

terinka.tp
31.12.2012 1 z 5

Musím říct, že mě tato kniha velice zklamala. Po přečtení prvního dílu jsem se na ní tolik těšila, ale tato kniha byla vážně naprostým zklamaním. Vyprávění je z pohledu Jamese a Nualy a Deidre jako by zmizela. Příběh mi připadal úplně o něčem jiném než první díl byl. Hned po přečtení pár stránek mě odradila Jamesovo povaha. Jak se choval a co si myslel - to bylo pro mě utrpením. Myslela jsem si, že třeba nastane ten strhující okamžik a knížka ožije, ale ono nic. Dee je v knize akorát vystresovaná schránka, James si pořád na něco hraje a po Lukovi jako by se slehla zem.
Doufám, že už se mi do rukou knížka s takovým zklamáním nedostane.:/

Štítky knihy

pro mládež víly, rusalky

Autorovy další knížky

Maggie Stiefvater
americká, 1981
2010  79%Mrazení
2014  82%Osudný polibek
2013  86%Ve znamení Štíra
2011  82%Váhání
2011  82%Splynutí