michal7852 michal7852 komentáře u knih

☰ menu

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Kniha se čte velice dobře, i když má 500 stránek, tak jsem jí stihl ze vcelku krátkou dobu. Děj samozřejmě zajímavý, na první knihu trilogie skvělý. Těším se na další knihy, nejen z Pána prstenů. :)

19.05.2020 5 z 5


R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

Z neznámého důvodu jsem byl k českým autorům skeptický, ale díky Čapkovi a Kaplickémusvůj pohled na českou literaturu (tu moderní...) přehodnotím. Napsaná skvěle, zaujala i mé 18leté já, i přesto, že byla vydána před skoro 100 lety. Těšín se na další knihy, které si od Čapka přečtu.

06.05.2020 5 z 5


Válka s Mloky Válka s Mloky Karel Čapek

Kniha se čte dobře, děj ubíhá rychle, i přesto, že nejsem fanda starších knížek, tak na mě tahle zapůsobila. S Čapkem rozhodně nekončím :)

06.05.2020 4 z 5


Pražská buzna Pražská buzna Jiří Markvart

Napsaná nespisovatelem... To asi vypoví hodně. Ale čtivo dobré, věrné :D

30.04.2020 4 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

S původní sérií to nemá samozřejmě nic společného. Ale opravdě, styl psaní Rowlingovíé mi v některých případěch úplně stejně neseděl. Jelikož je to psáno formou scénaře, tak se to četlo velice rychle, děj... na divadelní hru ušel, na knihu slabší. Celá kniha působí poměrně dětinsky, plytce, ale na druhou stranu nemůžu říct, že byla přímo špatná. Za přečtení (dva tři dny) stojí.

29.04.2020 3 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Už je to nějaký pátek, co jsem knihu četl. Dokopal jsem se k ní, abych si jí přečetl, než vyjde film, na který jsem se neskutečně těšil. No, z knihy jsem nadšená nakonec byl a na fil se těšil ještě víc... zbytečně... Ale kniha se zase hodně dobře četla, ale asi jsem se nudil o trochu víc, než u Švábů. Něco maličko tomu chybělo, ale na horší hodnocení to nestačí. Další skvěla kniha této série - teda alespoň za mě.

29.04.2020 4 z 5


Červenka Červenka Jo Nesbø

Tahle kniha mi moc dobře nesedla. Nebyla vůbec špatná, děj zajímavý, napsáno čtivě, ale skákání mezi dějovými liniemi... no, asi to byl ten největší důvod, proč jsem jí četl poměrně dlouho a že mě nenedchla, oproti Švábům pokles dolů.

29.04.2020 3 z 5


Švábi Švábi Jo Nesbø

Knihu jsem četl již před několika lety, takže si nepamatuju podrobnosti, co se mi líbilo a co naopak ne, ale vím, že se mi celkově četla dobře, daleko líp než první díl. A vřele doporučuji všem, i těm, kteří moc nečtou - je to lehké a zajímavé čtení. :)

29.04.2020 4 z 5


Děti, které přežily Mengeleho Děti, které přežily Mengeleho Eva Mozes Kor

Jednoduše napsaná kniha, která popisuje cestu a život dvojčat během pobytu v KT Auschwitz. Paní Mozes Korovou znám dýl, ale ke knize jsem se dostal až díky praktické maturitní práci a jsem velice rád, že jsem si jí přečetl. Krátká, ale plná informací a skutečnných zažítků nejen během, ale i po válce.

27.04.2020 4 z 5