MaryDee23 MaryDee23 komentáře u knih

☰ menu

Jsem roztříštěná Jsem roztříštěná Tahereh Mafi

Velmi originální styl psaní, na přeškrtané věty jsem zatím v jiné knize nenarazila. Krásně čtivé, poeticky napsané - úžasný vhled do roztříštěné duše holčiny, která má děsivou schopnost. V jednotlivých dílech jde krásně vidět jak se Juliette vyvíjí. V poslední knize je z ní silná osobnost a spolu s její silou mizí přeškrtané věty, což mě trochu zamrzelo, ale muselo to tak být. Dystopie se řadí k mému oblíbenému žánru a tahle rozhodně nezklamala. Nejlepší dystopická triologie, kterou jsem zatím četla. :)

27.04.2017 5 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Skvělá kniha napsaná neobvyklým stylem. Tématika 2. světové války nebývá zrovna mou první volbou, ale vzhledem k pozitivním ohlasům jsem se do ní začetla. A byla jsem šokovaná -
jen v tom nejlepším smyslu. Vypravěč ve formě smrti příjemně překvapil. Krásný emotivní příběh.

27.04.2017 5 z 5


Nejkrásnější ženská ve městě Nejkrásnější ženská ve městě Charles Bukowski

Super povídková knížka. Nejvíce mě chytila za srdce povídka Nitroždímačka, která krásně a krutě poukazuje na lidské hodnoty, které si společenským systémem necháme brát a přetvářet k jejímu obrazu. Spousta oveček, které si ani neuvědomují, že jsou ovečky. Některým stačí ani ne jedna otočka a jiní se svých hodnot nechtějí za žádnou cenu vzát, ale nakonec se tomu neubrání. Trefné jako vždy, i když trochu moc pesimistické. Ze všech povídkových knížek, které jsem zatím přečetla je tato povídka stále top.

27.04.2017 5 z 5


Kapitán odešel na oběd a námořníci převzali velení Kapitán odešel na oběd a námořníci převzali velení Charles Bukowski

Tato knížka mě hodně chytila, přečetla jsem ji jedním dechem. Jako vždy trefné věty o životě a lidech, ale taky hlavně o stáří a smrti. Jde poznat, že knihu píše v závěru života a tuší, že smrt si pro něj brzo přijde.

27.04.2017 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Taková oddechovka pro teenagery, která je vcelku o ničem, ale dobře se čte.

27.04.2017 2 z 5


Na pokraji temnoty Na pokraji temnoty Barbara Erskine

Moje první knížka od této autorky, na kterou jsem jen tak náhodou narazila v obchodě a zalíbila se mi na první pohled. Krásné popsání britského prostředí, záhadná zlá druidka, magie a tajemno spolu s prolínáním časových rovin, to je prostě moje. Určitě u téhle knížky nekončím. :)

27.04.2017 5 z 5


Lakomec Lakomec Molière (p)

Super četba k maturitě. Celkem dobře jsem se u toho bavila, autor trefně poukazuje na lakomství a další špatné vlastnosti, kterých se lidstvo asi nikdy nezbaví.

27.04.2017 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Tato knížka mě příjemně překvapila. Romantické příběhy pro ženy nejsou zrovna můj knižní ani filmový žánr, přesto jsem se ale na doporučení do knížky pustila. A jsem ráda, že jsem tak udělala. Silný příběh o lásce, místy vtipný, místy smutný. Co se mi ale nejvíce líbilo, je problematika eutanázie a ne tak docela happy end.

27.04.2017 5 z 5