Marciem Marciem komentáře u knih

☰ menu

Muž s dýmkou a houslemi Muž s dýmkou a houslemi Arthur Conan Doyle

Klasika s Sherlockem Holmesem a doktorem Watsonem, kterou jsem četla už kdysi dávno, ale je to jedna z knih, která mi zůstává v paměti napořád.

19.10.2021 5 z 5


Noční oheň Noční oheň Michael Connelly

Příběh, čtivý, napínavý. Čte se celkem dobře, ale chybí mi tu větší propracovanost jednotlivých postav. Každý přeci nežije jen prací a má i svůj soukromý život. Proto bych sem tam vložila na odlehčení nějakou tu perličku ze soukromí. Takhle mi přijde jako by byl příběh o něco ochuzený a moc strohý. Jinak M. Connelly je můj oblíbený autor.

19.10.2021 3 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Sněhulák od Jo Nesbøa mi sedl dokonale. Hlavní hrdina Harry Hole je super. Životem protřelá troska, vyléčený alkoholik, kterému v soukromém životě nevyšlo skoro nic, ale ještě pořád fyzicky a psychicky docela funguje a je to výborný detektiv. Vlastně se mi jeho postava celkem dost zaryla pod kůži a všechny jeho monology, vyšetřovací metody nebo úvahy o všem možném mě bavily číst. Kniha mě nenudila, hned na začátku nastavila poměrně svižné tempo a já se okamžitě chytnula a přistoupila na její hru a byla jsem napjatá, jak to dopadne. Poslední čtvrtina je plná překvapivých zvratů a já takové finální rozuzlení teda nečekala. Neříkám, že mi přišlo úplně geniální a možná jsem čekala něco trochu sofistikovanějšího, ale rozhodně mě překvapilo. Kvalitní detektivka podobná těm severským.

19.10.2021 4 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Smutný příběh z velmi smutné doby. Ale i to k životu patří. Příběh Petra a Lucie nás zavede do období první světové války. Autor skvěle vystihl příběh dvou mladých lidí, jejich bezmeznou lásku, to, co prožívají v tak těžké době. Kniha dokonale vystihuje pocity a dobu, ale navíc je psaná plynulým, milým slohem. Příběh je romantický, naivní, ale i nostalgický a smutný. Trochu ni vadila Petrova až přílišná naivita. Tady bych trochu ubrala a sedlo by si to určitě líp.

19.10.2021 4 z 5


Dál nechoď! Dál nechoď! Václav Křivanec

Přečteno během dvou dnů. Věnovala jsem knížce každou volnou chvilku, protože se od ní jen těžko odcházelo. Děj je psán velice svižně a poutavě a pořád ve mně budil zvědavost, co bude dál, co za tím vším je a spousta dalších otázek. Závěr byl zcela nečekaný a překvapivý, jak to má u správné detektivky být. Četla jsem i autorovu prvotinu Poslední nadechnutí, která se mi mimochodem moc líbila a která se odehrává v Americe. Děj knihy Dál nechoď! je zasazen do okolí Berouna. Je vidět, že autor nemá sebemenší problém zasadit děj kamkoliv a vždycky bude příběh poutavý, věrohodný a velice zajímavý. Co se týče postav, tak dvojice vyšetřovatelů Horn a Bachová mi perfektně sedla. Je to skvělá dvojka, která se vzájemně doplňuje, ale zároveň to není kopie Barsoniové a Nayra (mimochodem taky skvělá dvojice) z Posledního nadechnutí. Je vidět, že autor umí jednotlivé postavy vykreslit skvěle, uvěřitelně a každou zcela originálně. Čekám tedy na další knihy od tohoto autora a řadím ho v mém žebříčku mezi top spisovatele thrillerů a detektivek, Pět hvězdiček si určitě zaslouží a všem vřele doporučuju.

19.10.2021 5 z 5


Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Hodně povedená kniha. Autor skvěle popisuje děj až do úplných detailů. Místy je to dost brutální, ale to k thrilleru patří, takže za mě skvělý. Určitě si v brzké době zas vyhledám něco od tohoto autora.

12.10.2021 5 z 5


Dům soli a smutku Dům soli a smutku Erin A. Craig

Začátek se mi dost líbil. Skvělý námět, postavy, ale postupem času jsem cítila dost překombinovanost příběhu a nenadchlo mě to tak, jak jsem očekávala.

06.10.2021 3 z 5


Zlámané kosti Zlámané kosti Angela Marsons

Skvělý napínavý krimi román, který nás zavede do světa prostitutek a imigrantů. Děj má spád, takže se dobře čte a vyhovují mi i krátké kapitoly. Zkrátka výborné čtení. Doporučuji.

10.09.2021 5 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Nechala jsem se zmást doporučením, ale zklamala jsem se. Souhlasím s hodnoceními níže, že děj je zdlouhavý, až nudný a místy jsem ani nevěděla, co čtu a musela jsem se vracet. Nakonec jsem knížku přelouskala celou, ale jen proto, že jsem pořád čekala na zázrak, ale ten nepřišel. Prostě nebavila.

02.09.2021 2 z 5


Maigret a jeho mrtvý Maigret a jeho mrtvý Georges Simenon

Simenon má i lepší detektinky.

21.08.2021 3 z 5


Dneska už se tomu směju Dneska už se tomu směju Adina Mandlová

Kniha se krásně čte. Hektický život Adiny Mandlové určitě stojí za přečtení. Troufá si otevřít své kladné i stinné stánky a otevřeně o nich píše.

19.08.2021 5 z 5


Nůž Nůž Jo Nesbø

Trochu slabší článek v jinak skvělé tvorbě tohoto autora.

15.08.2021 4 z 5


Její konec Její konec Shari Lapena

Tak tohle nebylo ono. Dost zklamání.

05.08.2021 3 z 5


Den pro Šakala Den pro Šakala Frederick Forsyth

Nejlepší kniha od tohoto spisovatele.

05.08.2021 5 z 5


Robinson Crusoe Robinson Crusoe Daniel Defoe

Výborně napsaný příběh. Poprvé jsem jí četla už před mnoha lety a od té doby jsem se k ní už několikrát vrátila. Klasika, kterou by si měl přečíst každý.

05.05.2021 5 z 5


Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Moje první knížka od tohoto autora. Nedá se nic vytknout. Děj strhující, napínavý a do poslední chvíle nevíte, kdo je vrah. Skvěle napsaná detektivka, doporučuji.

05.05.2021 5 z 5


Dokonalý zločin Dokonalý zločin Helen Fields

Tady váhám mezi 4 a 5 hvězdičkami. Podařená krimi, ale v tomhle žánru až příliš romantiky. Trochu bych ubrala a bylo by to za 5.

01.05.2021 4 z 5


Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Od této spisovatelky je to moje první knížka, ale určitě si vyhledám další. Kdyby bylo více času, tak mám přečteno naráz. Není tu vlastně co vytknout. Josie Quinová je sympatická postava, děj ubíhá svižně, napětí tak akorát, prostě nepostrádá nic, co by měla správná detektivka mít. Moc mě to bavilo.

13.04.2021 5 z 5


Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Skvělá detektivka od M. Klevisové. Užila jsem si nádherného popisu jihočeského prostředí. Jen trochu moc postav (bylo těžší se v nich vyznat), ale jinak nemám, co bych vytkla. Čtivé, napínavé. Doporučuji.

26.01.2021 4 z 5


Agnes Agnes Hannah Kent

Než někoho odsoudíš, zjisti si proč ........ A to platí v každé době.

15.12.2020 4 z 5