MamaKnihomolka MamaKnihomolka komentáře u knih

☰ menu

Gump: Jsme dvojka Gump: Jsme dvojka Filip Rožek

Knihy o zvířatech miluji a zároveň nenávidím. Hodně je prožívám a často si spojuji příběhy s vlastními vzpomínkami a pocity. Ale když ji syn přinesl z knihovny, nemohla jsem říct ne.
Toto přímé pokračování jsme četli společně vždy večer a já byla chvílemi dojatá až mi přeskakoval hlas a měla slzy v očích. V některých částech jsem zavzpomínala na svou předešlou fenku a bylo mi fakt úzko, ale kvůli synovi jsem se udržela.

Kniha je čtivá, příběh jednoduchý a vše dolazují krásné ilustrace a na konci i fotografie z natáčení.

Šťastné, smutné, úsměvné a dojemné čtení ze života psa, který se nevzdává a učí lidi jak žít.

02.04.2024 4 z 5


Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Tuto knihu jsem si chtěla přečíst už dlouho. Málokterá fantasy kniha mě totiž osloví a tato je zkrátka něčím jiná.

Kniha se opravdu hodně liší od ostatních fantasy knih. Poklidné, odpočinkové čtení bez nějaké velké akce. Čekala jsem trochu větší zvrat a tušila jsem problémy, které by se Viv mohly naskytnout, ale nestalo se tak. Ale zas příběh nemá zbytečné omáčky okolo a zdlouhavé popisy, což oceňuji.

Naprosto jsem souzněla s Viv a její láskou ke kávě. Taky jsem jich při čtení knihy vypila víc, než normálně.
Knoflík byl roztomilý božan a celkově postavy byly všechny velmi sympatické, ale záhadou je jejich život, který autor nechal v mlze. (Doufám, že to napraví v dalších dílech).
Knoflík se na konci knihy podělil i o jeden svůj recept (škoda, že to nebyly jeho vyhlášené Skořicové rolky).
Kniha čtenáře hned láká úryvkem z dalšího dílu Knihkupectví a & kostní prach, který má vyjít na začátku června.

01.04.2024 4 z 5


Zabij, nebo zemři Zabij, nebo zemři Isabella Maldonado

Tak tohle byla jízda!
Od autorky jsem četla knihy Hadí oči a Sokolník, ale nebyly tak napínavé a plné akce, jako tato. Vůbec jsem netušila co od knihy čekat. Únikovka? Utajení?

Chvíli sice trvalo, než čtenáře autorka uvedla do děje, ale když se po pár desítkách stran příběh rozjel byl to masakr!
Nemohla jsem odlepit oči od stran. Za mě je to velmi originální, poutavé a napínavé čtení plné akce.
Moc mě bavilo společně s postavami řešit šifry, které se z gauče řeší snadněji než v časovém limitu, kde vám jde o život.

Daniela Vega si mě hned získala. Jak svou minulostí, názory nebo vším co získala a jak moc je chytrá a hustá!
Opravdu moc se těším na další díl, který doufám vyjde co nejdříve.

28.03.2024 5 z 5


Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

Osmý případ s Josie Quinnovou a můj šestý (první dva díly mě minuly a ne a ne se k nim dostat). Samozřejmě je nejlepší začít od začátku, ale i kdybyste začali jako já nebo i jiným dílem, autorka čtenáře příjemně a nenásilně uvede do děje i situací, které se staly v předešlých dílech, aniž by něco vyzradila.
Už na začátek říkám, že to není žádný Chris Carter. Žádné brutální a krvavé vraždy (, který miluju a mimochodem sérii Roberta Huntera doporučují!) ale přesto si mě tato série něčím získala. Případy jsou zajímavé, svižné, postupně odkrývající vodítka, napínavé a akční.

Případ se detektivky Josie dotýká až moc. Řeší totiž únos své sestry. Jak se dočtete v anotaci, Trinity si o to víceméně říkala, ale to nic nemění na tom, že ji jde o život a Josie se musí pohořit do nevyřešeného případu x let zpět, do své minulosti a hlavně do minulosti a myšlení své sestry, kterou za tři roky co jsou opět sestry neměla (nebo nechtěla?) moc šancí poznat a utvrdit sourozenecký vztah.

Kniha mi sedla a moc mě bavila. Na konci jsem byla až dojatá a nemůžu se dočkat dalšího pokračování.

22.03.2024 5 z 5


Znovu od začátku Znovu od začátku Kylie Scott

Už od prvních stran se mi Clem líbila. Její myšlení, reakce a chování byly chvílemi opravdu úsměvné
Líbilo se mi, jak brala své minulé já, jako cizího člověka, kterého chce poznat. Stejně tak k tomu všemu přistupovala.
Co jsem nechápala bylo to, jak její sestra a Ed mohli stále rozhodovali za ní. To by mě taky štvalo.

Ze začátku mě kniha hrozně bavila, ale postupně se mi začali příčit výrazy postav nebo i zbytečně moc popisu jako: 'dal si nohu na koleno, dělal si pohodlí ', že si pes lízal zadek apod. Pak jsem chvílemi měla tendence kroutit očima.

Cca od třičtvrtě knihy jsem čekala na jistý zvrat, který se přímo nabízí, vzhledem k tomu co se Clem stalo, ale nic takového nepřišlo.
Kniha je krátká, svižná a příjemná na čtení. Ideální jako odpočinková, u které se člověk usměje.

16.03.2024 3 z 5


Už jsou tady Velikonoce Už jsou tady Velikonoce Vanda Bruckner

Pokud jste si alespoň jednou položili otázku: "A jak to vlastně bylo dřív?", tato kniha vám dá hodně. A spolu s předchozím dílem (Už jsou tady Vánoce), na který tato kniha volně navazuje tvoří dokonalou dvojici zvyků a tradic.

Spolu s rodinou z krkonošské vesničky dál prožíváme jarní období okolo roku 1952. Zažíváme s nimi poselství Tří králů, pořádnou zabijačku se vším všudy, masopust se všemi maskami a zvyky a samozřejmě velikonoce takové, jaké byly dřív.

Také si někdo může připomenout nebo jako já dozvědět se, co znamenají jednotlivé názvy dnů (černá neděle, tučný čtvrtek, modré pondělí, a další...) a co se v nich dodržuje. Také co je pučálka, ušelo nebo pražmo, jak se uchovávaly potraviny nebo proč vlastně trháme kočičky? To a další skvělé věci, na které se v dnešní době zapomíná.
Nechybí recepty, pranostiky na leden, únor a březen, které knize dávají tečku za celým příběhem.

Tuto (i předchozí) knihu opravdu doporučuji jak dospělým, tak i dětem. Vše je velmi jednoduše a nenásilně vysvětleno formou příběhu, což si dovolím říct, děti vždycky baví víc.

Jedinou nevýhodu této knihy nevidím ani tak v příběhu, jako ve vazbě. Je opravdu až moc pevná a tvrdá a někdy jsem se s knihou doslova prala.

04.03.2024 5 z 5


Nové vyhlídky Nové vyhlídky Lilly Lucas

Již po čtvrté jsem se vrátila do Skalistých hor se sérií Láska z Green Valley. Tentokrát byla v hlavní roli Annie, kterou jsme už poznali v předešlém díle (Nové sny), spolu s Colem, kterého známe už od dílu druhého (Nové sliby).
Takhle série mě prostě baví. Stejné prostředí, humor, dobře známé postavy, které pokračují ve svých životech dál a spolu s nimi poznáváme další postavy z městečka Green Valley.

Kniha se opět krásně četla a já si to moc užívala.
Smála jsem se nahlas při popichování mezi Annie a Colem. I když jsem zrovna Colea ze začátku (a vlastně už v druhém dile) nemusela, cestu si ke mě postupem čtení našel.
U Annie jsem se těšila na život automechaničky, ale toho tam bylo pomálu (a to je silný slovo). Ano, zotavovala se z nehody, ale stejně, čekala jsem víc.

Celá série jede podle určitého vzorce, který nijak extra nevybočuje a musím říct, že tady na tom dílu to bylo hodně znát. Ne, že by mě nebavil, ale už nepociťuji takový moment překvapení nebo napětí, jako u předchozích dílů. Mám ráda originalitu a tady už značně pokulhává. Chtělo by to něčím ozvláštnit, aby čtenáře něco překvapilo. Něco co zkrátka nečekal a v minulých dílech to nebylo.

27.02.2024 4 z 5


Z popela Z popela Aly Martinez

Víte jak se říká: "Všechno zlé je pro něco dobré" ? Tak tahle věta sedí ta tuto knihu jako pr**el na hrnec.
Už od prvních stran se mi drtilo srdce a postupem čtení se rozpadalo na menší a menší kousky a pak? Autorka smetla všechen popel a zase mé srdce poskládala.
Proto autočiny knihy tak miluju. Podobně jako u Colleen Hoover jsou její knihy emocionální jízda. Tím ale obě autorky nechci srovnávat. Každá píše úplně odlišně a taky vás zasáhne úplně jinak.

Kdybyste o Aly Martinez chtěli něco vědět, tak napsala dvoudílné série Nejtemnější úsvit (Nejtemnější úsvit, Nejjasnější soumrak) a Regret Duet (Psáno s lítostí, Psáno s nadějí). Všechny její knihy mají na databázi knih přes 85% a na Goodreads přes 4,3. Všechny jsem četla a všechny, včetně Z popela, mohu jen doporučit!

A teď k samotnému příběhu Z popela. Připravte se opravdu na emoční jízdu. Všechny postavy jsou boží. Až na pár, které vám, ale neprozradím :)
Co na příbězích Aly miluju, je růst postav. Mění se vám před očima. Bree mi ze začátku vůbec neseděla. Byla neslaná, nemastná a až moc slušná a pedantská, ale potom doslova vykvetla. Eason byl zas neschopný podpantoflák, který měl velký sen, stát se hudebníkem a moc se mu nevedlo a táhl s sebou ke dnu celou rodinu. Ale pak? Nová múza a byl jak vyměněný chlap a velkým 'ch'.

Někomu se může zdát příběh až překombinovaný, ale mě to nepřišlo, zkrátka se toho v životě někdy stane tolik, že až žasneme.
Romantická zápletka bude každému jasná, ale právě proto aby nebyla kniha tak předvídatelná, chápu, proč autorka vymyslela ještě ty další věci okolo. ;)
Proto, když chybí ještě sto stran do konce, si řeknete: "Cože? Vždyť tady už to mělo končit!"

15.02.2024 5 z 5


Zvon Zvon Neal Shusterman

Tato bichlička na mě v knihovně čekala ták dlouho. Letos jsem se zařekla, že pohnu s rozečtenými sériemi a knihami co mám v knihovně delší dobu. A jako vždy jsem si říkala: ' Sakra, proč jsem ji nezačala číst už dřív?!'

Tak skvěle se četla! Děj plynul lehce, vše dokonale promyšlené a přehledné, ačkoli je v knize dost postav a pohledů, které se vzájemně propojují a zase rozdělují.
Střídaly se děje, čas, vsuvky zápisů z deníků smrtek, i proslovy nebo Nimbovi interace.
Vše se dělo z nějakého důvodu i přesto, že to někdy opravdu nevypadalo a bylo to zmatečné.

Líbil se mi konec. Nechápala jsem totiž, jak by se takový průšvih mohl napravit a vše se vrátit zpět do "normálu". Nakonec to autor opravdu vymyslel skvěle!

08.02.2024 5 z 5


Layla Layla Colleen Hoover

Layla je kniha, kterou jsem si chtěla už dlouho přečíst a která mi dlouho ležela v knihovně. A ač je slovensky, vůbec mi to nevadilo a užila jsem si to stejně jako, kdyby byla česky.

Během čtení jsem prožívala opravdu směs pocitů. Culila jsem se a smála. Ale byla jsem i překvapená kam se děj ubírá, protože jsem to vůbec nečekala. Taky jsem měla chvílemi pocit úzkosti a strachu, když život Layly a Leedse pohltila temnota.

Bezstarostnost Layly byla jako výbuch pozitivna a já si to moc užívala. Co na srdci, to na jazyku. I přesto, mi přišla málo vykreslená, bylo mi jí líto, ale nedokázala jsem se úplně vcítit do pocitů, které zažívala.
Leeds byl zas dost komplikovaný. Ze začátku byl fajn, postupem času se ukazovaly jeho horší stránky.
Ale autorka vymyslela skvělý příběh s velmi povedenou zápletkou. Vůbec jsem neměla tušení jakým směrem se bude děj ubírat a ze začátku mě to trochu zklamalo, ale postupem čtení jsem tomu přicházela na chuť a těšila se, jak se vše vyřeší.

Pravda, nebo lež se mi od autorky líbila víc a jsem toho názoru, že by Colleen měla zůstat u romantiky, kterou od ní tak miluju.

26.01.2024 4 z 5


Námi to začíná Námi to začíná Colleen Hoover

Přímé pokračování knihy Námi to končí, která patří mezi mé oblíbené od CoHo.
Lily a Altas si totiž zasloužili svůj konec. Dobrý konec.

Miluju ten jejich vztah. Je takový přirozený, zkrátka jako by byli stvořeni jeden pro druhého. Měla jsem za ně oba takovou radost. Usmívala jsem se a přitom se bála co bude dál.

Atlasův "terapeut" Theo byl prostě boží. Moc jsem se bavila jeho prupovídkama a přímostí. Celkově se mi velmi lehce vžívalo do postav a vážně jsem si čtení užívala.

Každá kniha Colleen si mě něčím získá a i když tady nebylo nic co by mi vyloženě roztrhalo srdce na kusy tak, jak jsem u autorky zvyklá, bylo to ale milé zakončení příběhu o dvou lidech, kteří to v životě neměli jednoduché.

19.01.2024 4 z 5


Už jsou tady Vánoce Už jsou tady Vánoce Vanda Bruckner

Mám dvě malé děti a otázky ohledně Vánoc, Ježíška a Mikuláše čekám každým rokem a říkám si: jak já jim všechno vysvětlím a budu to vůbec vědět?
Když mě @knihydobrovsky oslovilo s touto knihou, nezaváhala jsem právě kvůli tomu, že je plná vánočních tradic a zvyků a mohla by mi pomoci do budoucna umět odpovědět na dětské otázky.

S knihou se přeneseme do adventního času roku 1952, kde spolu s příběhem malé Aničky a Tomáška zjišťujeme, jak prožívali advent a Vánoce lidé na venkově.
V dnešní době se od tradic dost upouští, řekla bych a tady v této knížečce jich je plno. O mnohých jsem ani nevěděla nebo jsem netušila co vůbec znamenají.
Kromě jednoduchého příběhu v knize také najdeme kouzelné ilustrace, které vše ještě podtrhnou.
Také recepty nechybí. Na tradiční cukroví a pokrmy.
A na konci jsou všechny české pranostiky na prosinec.

Velmi milá adventní kniha pro děti i dospělé, která opravdu stojí za přečtení a probudí ve vás ducha Vánoc. Moc se těším až si ji se starším synem přečteme znovu.

19.01.2024 4 z 5


Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Musím říct, že po přečtení některých recenzí jsem se knihy trochu bála, ale nakonec je stejně nejlepší si udělat obrázek sama a jsem za to ráda.
Od tohoto thrilleru jsem dostala přesně to, co jsem čekala. Dávku strachu, napětí i akce. A chvílemi to bylo psycho, to rozhodně!

Už od začátku jsme vhozeni do děje, kde autor velmi dobře vystihoval pocity Maggie. Strach, prázdnotu a samotu jsem přímo cítila a svíralo se mi srdce. Soucítila jsem s ní a bála se do čeho se možná zaplétá.
Příběh plynul lehce a já se teda ani chviličku nenudila a lámala si hlavu, kdo za tím vším stojí. Můj úsudek byl správný, ale vše bylo ještě horší a komplikovanější, než jsem čekala.
Konec a epilog lehce dřel. Ano, bylo potřeba vše uzavřít a zodpovědět zbylé otázky, ale přišlo mi jako by to bylo už přes sílu.

Většina z nás zná Chorvatsko jako sluncem zalitou zemi, kam se jezdí na dovolené. Maggie to neměla jinak. Ale Robert v knize ukazuje Chorvatska opačnou stranu po sezóně. Bouře, obří vlny, černá a zpěněná voda, vichr, prudký déšť a opuštěná letní sídla.
Když jsem zjišťovala kam se děj ubírá, trochu jsem se bála, protože takováhle témata mě trochu odrazují. Už jen tím, jak moc jsou reálná.

Toto je první samostatný thriller z pera známého Roberta Bryndzy, který má už na svém kontě detektivní sérii s inspektorkou Erikou Fosterovou, Kate Marshallovou a humornou sérii s Coco Pinchardovou. A tuto knihu milovníkům thrillerů doporučuji.

19.01.2024 4 z 5


Být s tebou Být s tebou Antonie Nováková

Co se knize nedá upřít je čtivost a s krátkými kapitolami je tato kniha záležitost jednoho dne.
Známe pohled jak Vaji, tak i Maddena, což je vždycky super.

Z Vaji jsem byla občas zmatená. Prožila si své a nemůžu říct, jak by se člověk měl správně chovat při takové záležitosti a kor ve věku, kdy ještě chodí do školy, ale štvalo mě to.
Líbily se mi její vzpomínky na bratra Matta.
Madden na mě působil jako takový hezounek, který může mít co chce, pořádá párty a je alfa party. Nejvíc mě na něm štvaly průpovídky o svém otci, kterého, jak opakoval nepotřebuje, ale aspoň, že dál posílá peníze. Za to bych mu teda nafackovala.
Ovšem i on má své problémy, o kterých nikdo neví. Přesto že byl sympatičtější než Vaja, nedokázala jsem si ani k jednomu najít cestu.
Znám lidi, kteří ne že se neradi svěřují, zkrátka to neumí. Takže chápu oba, že si své věci, které pro ně tak znamenají nechávají pro sebe.
Jejich zalíbení a láska mi přišla neuvěřitelná a vše až moc rychlé. Žádná chemie.

Jedna z věcí, které mě docela hlodali byli Vaji rodiče. Chápu, že se praly se stejnou věcí jako ona sama, ale opravdu je nezajímalo kde po nocích je?

Příjemné nenáročné čtení s těžkými tématy, které nechcete prožívat.

18.01.2024 3 z 5


Noční směna (20 povídek) Noční směna (20 povídek) Stephen King

Nový rok nejde přivítat jinak, než Kingem. Noční směna je soubor dvaceti povídek, ke kterým přispěl skvělými ilustracemi a obálkou Murinwolf.art.
Znala jsem jen dvě povídky – Děti kukuřice a Šroťák. Všechny ostatní jsem neznala a jsem ráda, že jsem měla možnost si je přečíst v novém vydání.

Samozřejmě povídková kniha je vždycky risk ať u známého autora, či začínajícího. U povídek nikdy nevíte. Buď to může být top, nebo propadák.
Ty, které jsou za mě top je Kostlivec, Mrtví se někdy vracejí, Šroťàk, Nekuřáci a.s., Římsa a Poslední příčka žebříku.
U každé jsem prožívala něco jiného. Strach, nejistotu, dojetí, sevření srdce nebo husí kůži.
Taky se mi libí jeho neustálé propojování. Prokletí Jeruzalémské nebo-li Jerusalems' Lot, neříká vám to něco? Ano, Salems' Lot nebo-li Prokletí Salemu, které autor polohově usadil až podivně blízko sebe. A v povídce Na dobrou noc podivnosti ze Salemu roztahují své drápy dál.

King píše velmi živě a svižně. Jsme u něj zvyklí většinou na hodně podrobné popisy a pomalý, vyvíjející se děj. Díky tomu jsou některé jeho knihy tlustší. Tady to tak není, povídky jsou tak akorát dlouhé bez hluchých míst, proto bych tuto sbírku povídek klidně doporučila těm, kteří s Kingem začínají.

04.01.2024 4 z 5


Vánoční kalendář Vánoční kalendář * antologie

Povídková kniha od začínajícího nakladatelství Solis se skvělými lidmi v týmu. Sama jsem mohla svou povídkou přispět a jsem moc ráda za tu příležitost.
Jelikož je to kniha vánočních povídek s názvem Vánoční kalendář a těch povídek je tam 31 + jedna novoroční, přímo to vybízí číst každý den v prosinci jednu. Proto jsem uspořádala společné čtení, které jsem si vážně užívala a každý prosincový den si zpříjemnila jednou povídkou.

Tak jak to u povídek bývá, některá je skvělá, některá průměr a někdy to člověku prostě nesedne a spíš se trápí, než že si čtení užívá. To je risk povídkových knížek.
Líbila se mi ale ta rozmanitost a originální nápady. Od romanticky laděných povídek, přes fantasy, scifi až po historii, erotiku nebo horor. Nehledě na to, že povídky nebyly dlouhé. Proto jsem si většinou povídku četla ráno u snídaně a těšila se z ní celý den. Některé bych naopak delší chtěla, ale to je věc názoru. :)

Solis je začínající nakladatelství a Vánoční kalendář byl takový náhlý popud, takže chápu, že nebylo moc času, ale příště bych lépe seřadila povídky. Některé si přímo o to říkali. Škoda, že 5. prosince nebyla povídka Peklo, více by se to hodilo. I poslední - novoroční povídka není zrovna pozitivní. Čekala jsem nějakou nabíjecí, inspirativní povídku, která člověka nakopne do nového roku.
Nejvíce se mi líbily povídky: Duch Vánoc, Losování, Pro silné povahy, Vánoční msta, Život pod psa

31.12.2023 4 z 5


Potkáme se v Praze Potkáme se v Praze Julie Caplin

Příjemná odpočinková povídka tentokrát z Prahy. Děj je předvídatelný, což bych od takovéhle autorky nečekala, ale popis prostředí se moc povedl. Jako bych chodila pražskými uličkami. Co dalšího chválím, tak opět krásná obálka.

27.12.2023 3 z 5


Čuňazie Čuňazie Nelly Černohorská

Nelly je prostě bohyně slov. Znám ji už mé první knihy, na které se mnou spolupracovala a vždy mi moc pomohla. Četla jsem její Zlovolné bytosti, Oko čarodějnice i tuto tenoučkou knížečku plnou erotických básniček.
Jakmile začnete číst, nebudete moci přestat. Já moc na erotiku nejsem, ale pobavila jsem se a verše mi zpříjemnily den. Některé jsou delší, některé kratší, některé s příběhem a jiné zas popisují třeba i trapné situace. Vše doplňují jednoduché, ale trefné ilustrace.

25.12.2023 5 z 5


Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

"Život je příliš krátký na to, abychom pili víno, které nám nechutná."

Další díl ze série Romantické útěky jsem si nemohla nechat ujít.
Miluju víno i šampaňské, jídlo a cestování. Toto všechno najdete v jedné knize.
Vše je bez zbytečné omáčky, hned od první strany jsme ve Francii v oblasti Champagne před château Saint Martin.

Hattie byla moc sympatická, ale ke konci mě trochu už vytáčela svým chováním. Luc byl docela nepředvídatelný. Chvíli milý, pak zas neomalený. Nějak jsem mezi nimi necítila chemii. Fliss už známe z předchozího dílu a byla hrozně fajn. Svá, živá a nespoutaná. Dodávala tomu trochu energii.

Čtenář se dozví hodně jak o víně, ale také o francouzské kuchyni. Ale o výrobě vína a vinici nic, což mě moc mrzí.
Výlet do Paříže se mi asi líbil nejvíc. Vzpomínala jsem, když jsem tam byla já a moc si to užívala.

Víte jak příběh skončí. Je to skvělá odpočinková kniha s romantickou linkou, vínem a francouzskou kuchyní.
Ovšem, když to beru jako díl série, kterou někdo čte už od začátku a ne jako já, která má přečtených pár dílů, věřím, že to už může být ohrané a moc to člověka nebaví. Vlastně je všechno hrozně podobné, jen se mění postavy a země a města. Jinak šablona příběhu se stále opakuje.


V doslovu se čtenář dozví, proč je kniha taková jiná a chybí jí ta jiskra. Což je smutné. Možná by si měla dát autorka delší dovolenou a třeba zas její knihy budou to, co bývaly.

15.12.2023 3 z 5


Frankie Frankie Jochen Gutsch

Frankie je rezatý kocourek, který se ve špatném čase ocitne na správném místě a nevědomky tak zachrání Richardu Goldovi život zrovna, když si ho chce sám vzít. Frankie totiž miluje provázky všeho druhu a moc záviděl Goldovi ten, který měl okolo krku.
Taky miluje televizi, ale jen když v ní hrajou zvířata. Lidi jsou totiž nudní celkově a v televizi pořád jen oddělávají lidi a ani je pak nesní, ale užívá si jejich reakci, když na ně promluví lidštinou.
A taky vám poví moudro, že když na hnoji jsou slupky, čiší z toho lakota.
A mohla bych pokračovat dál a dál co se všechno od milého Frankieho dozvíte.

Toto je sice kniha, kde kocour mluví, ale rozhodně není nijak dětská. Naopak ! Řeší se v ní problémy jak lidské tak kočičí, které se vzájemně propojují a vše je chvílemi vtipné, dojemné, smutné i roztomilé. Vše dohromady vám dá příjemnou oddechovou knihu, kterou si určitě užijete.

27.11.2023 4 z 5