Být s tebou

Být s tebou https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476284/bmid_byt-s-tebou-Qg1-476284.png 3 87 42

Příběh dvou mladých lidí z prostředí Bostonu plný bolesti, ztráty a smutku, ale také léčení zničené duše, hledání sama sebe a možná i něčeho většího. Náš život se skládá z mnoha okamžiků. Z těch, které nám vezmou dech. Z těch, které v nás probudí to nejdivočejší já. A z těch, které si budeme pamatovat až do konce života. Dva mladí lidé v Bostonu hledají nejen sami sebe, ale i jeden druhého. Madden je studentem třetího ročníku firemní ekonomiky na Univerzitě Bentley. Má rád box, běh a akce se svými přáteli. Ale vyhlídky na světlejší zítřky mu pokaždé zkazí vyzváněcí tón Billie Jean. Vaja studuje druhým rokem filmová studia na Cambridgeské univerzitě. Za poslední měsíc pro ni ztratilo cokoliv na světě význam. Už nemá sílu dál lhát sama sobě ani všem okolo, že je v pořádku. Podaří se jim sdílet své problémy a obavy, i když mají oba dva zničenou a ztracenou duši? Najdou sílu bojovat a být tu jeden pro druhého, nebo už to všechno ztratilo význam?... celý text

Přidat komentář

Nuttelka
22.01.2024 3 z 5

I když je kniha hodně bolavá, smutná, nemůžu dát víc jak 3*.. Chápu, oba dva jsou mladí, mají toho na svých bedrech hodně, nedovedu si představit ani jednu jejich situaci, ale Vaja mě děsně štvala a Madden zase měl s ní až moc trpělivosti.. Madden je mi více sympatický, vesměs nosí srdce na rukou, Vaja stále jen utíkala a všechno v sobě dusila, jak víme, není to dobré, ani zdravé.. Už na to koukám staršíma očima, já vím, ale prostě to nebylo úplně ono..

MamaKnihomolka
18.01.2024 3 z 5

Co se knize nedá upřít je čtivost a s krátkými kapitolami je tato kniha záležitost jednoho dne.
Známe pohled jak Vaji, tak i Maddena, což je vždycky super.

Z Vaji jsem byla občas zmatená. Prožila si své a nemůžu říct, jak by se člověk měl správně chovat při takové záležitosti a kor ve věku, kdy ještě chodí do školy, ale štvalo mě to.
Líbily se mi její vzpomínky na bratra Matta.
Madden na mě působil jako takový hezounek, který může mít co chce, pořádá párty a je alfa party. Nejvíc mě na něm štvaly průpovídky o svém otci, kterého, jak opakoval nepotřebuje, ale aspoň, že dál posílá peníze. Za to bych mu teda nafackovala.
Ovšem i on má své problémy, o kterých nikdo neví. Přesto že byl sympatičtější než Vaja, nedokázala jsem si ani k jednomu najít cestu.
Znám lidi, kteří ne že se neradi svěřují, zkrátka to neumí. Takže chápu oba, že si své věci, které pro ně tak znamenají nechávají pro sebe.
Jejich zalíbení a láska mi přišla neuvěřitelná a vše až moc rychlé. Žádná chemie.

Jedna z věcí, které mě docela hlodali byli Vaji rodiče. Chápu, že se praly se stejnou věcí jako ona sama, ale opravdu je nezajímalo kde po nocích je?

Příjemné nenáročné čtení s těžkými tématy, které nechcete prožívat.


Mon.CouCou
17.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Jste s časem na štíru a přesto Vám chybí denní dávka čtiva? Pak sáhněte po české autorce Antonii Novákové. Do rukou se mi dostala její prvotina Být s tebou, kterou vydala před časem přes pointu. Avšak v této jednohubce jsem našla vše, na co jsem měla dnes chuť.

Oba hrdinové, kterým pravidelně nahlížíme do hlavy, si nesou z minulosti tíživé rány. On je boxer (čtěte hmmmm, boxer)-u tohoto sportu se s tím přeci počítá, že. Jenže to vnější zranění nebolí tolik, jako to na duši. Do cesty mu přichází Vaja, studentka filmu, která si taky nese své vnitřní démony.
Jenže když je ve vzduchu láska, pak se cesta na rozcestí vždycky najde. Nebo ne?
No dobře, vedlejší postavy rozjedou linku, kde autorka nakousla témata všedních dnů. I proto je příběh-ačkoli se odehrává za velkou louží, uvěřitelný a snad každý čtenář si jej užije. Co konkrétně se v knize odehrálo, už vás nechám dočíst ;-)

Antonie píše čtivě a bez zbytečné vaty. Nečekejte dlouhé popisy všeho možného. Linka je přímá a děj ubíhá docela rychle. Přesto mám radost, že si našla v dnešní době čas na pokračování. Ale o tom až příště. Protože teď už je autorka vypsanější a další díl mě bavil ještě víc.

Áža707
30.11.2023 2 z 5

Velmi krátká knížka z pera české autorky s nádhernou obálkou. Přiběhl zhltnete bez problémů během jednoho odpoledne/večera. Děj ubíhal poměrně rychle a velmi dobře se četl. Možná někdy ubíhal moc rychle až neuvěřitelně. Na knize hodně oceňuji playlist, který byl na začátku.

Kniha má velmi zajímavé myšlenky a hlavní hrdinové nemají zrovna jednoduchý život. Opět zde nelezmeme nastíněné problémy a jejich řešení či vysvětlení se dočkáme až na konci knihy, takže to čtenáře příjemně drží v napětí. Já jsem byla celou dobu zvědavá, co se stalo Mattovi a proč se z toho Vaja obviňuje.

Příběh je vyprávěn z pohledu obou hlavních hrdinů a to Vaji a Maddena. Oba dva jsou velmi zajímavé postavy a velmi snadno s nimi budete sympatizovat. Můj zásadní problém byl, že jsem mezi nimi necítila žádnou chemii a v tomhle směru by to chtělo trochu přidat, aby vztah pro čtenáře byl více uvěřitelný. Překvapilo mě jednání Maddena, ale občas doopravdy nevidíme problém, dokud mám ho někdo blízký neodhalí.

Já osobně se trochu nemohu odpoutat od toho, že mi kniha značně připomínala jednu sérii od Německé autorky a podobností jsem tam viděla poměrně hodně..

Bohužel v knize je více věcí trochu nedomyšlených a nedotažených, ale styl psaní je velmi příjemný a milý. Rozhodně si myslím, že autorka má na to psát a ráda si případnou další knihu přečtu.

Knihu mohu doporučit všem, kteří hledají lehce napsanou romantiku, u které se budete usmívat.

2.5/5

Miškus
12.11.2023 1 z 5

Kniha mě vůbec nezaujala. Bylo to strašně moc rychlé a zmatené. Všechno se dalo předvídat. Dávám 1/5*

Miri10
06.06.2023 5 z 5

Kniha mě velmi mile překvapila. Příběh o lásce mezi hlavními postavami Vajou a Maddenem je vyprávěn z obou úhlů pohledu, což dodává vyprávění na originalitě a zajímavosti. I když se jejich seznámení zdá trochu jako klišé poté, co Madden na Vaju natrefí při běhání, a přestože ji viděl jen na pár sekund, nemůže na ni přestat myslet , u tohohle žánru mi vlastně vůbec nevadilo. Navíc je autorčin literární styl moooc příjemný, takže se příběh čte jako po másle .
V knize se kromě lásky objevují i vážná témata, kterým oba hrdinové musí čelit. Naštěstí, díky pozvolnému sbližování se, které jsem jako zarytá romantička vřele přivítala, nepůsobí ponuře ani depresivně. Prim hraje romantická linka. A proto bych Být s tebou doporučila všem čtenářkám, které miluji příběhy o lásce a nechtějí se pouštět do rozsáhlého čtení. Tuhle útlou jednohubku zhltnete na posezení, nic to ale nemění na tom, že ve vás vyvolá příjemné pocity a nejednou se přistihnete, jak se u čtení culíte na stránky jako měsíček na hnoji.

Annyshga
08.10.2022 3 z 5

Být s tebou je autorčina prvotina, která mi dala vše, co jsem od ní očekávala. Náctiletalá láska, drama a usmíření. Neměla jsem velké nároky, šlo mi spíše o odreagování a možná proto, se moje názory s ostatními čtenářkami ne vždy shodovaly. Příběh sám o sobě měl svůj potenciál, přesto však působil urychleným dojmem a časový sled událostí nebyl úplně vychytaný. Kdyby autorka pojala děj v trošku širším slova smyslu a zahrnula do něj i život před Mattovou nehodou působilo by to na mě uceleněji. Hlavně i láska mezi Vajou a Maddenem by byla uvěřitelnější. Řešení vážných témat jsem v knize absolutně nečekala, takže mě mile překvapilo když jsem je tu našla. Bylo zajímavé sledovat, jak každý z hlavních hrdinů přistupuje ke svým démonům a starostem jinak avšak ve finále se doplňují. Takže za mě fajn počtení na jeden večer .

happy19
14.09.2022 4 z 5

(SPOILER) „Vina trvá potud, pokud trvá lítost.“

Milé překvapení,já jsem spokojena.
Jen kdyby měla více stran,nezlobila bych se,-)
Ráda podporuji českou tvorbu!
Knihu mám i s věnováním,které vyjadřuje celý příběh,-)

„Přes překážky ke hvězdám"

Pedruska01
08.09.2022 3 z 5

Ke knize jsem se vlastně dostala náhodou. Jedná se o útlou knížečku, která má krátké kapitoly a celkem velkou čtivost - což bych vyzdvihla jako největší klady. Jedná o dílo české autorky má i hezkou obálku.
Hlavní hrdinka Vaja/Vali/Valerie mi bohužel absolutně nesedla. Respektive jsem si k ní nedokázala vybudovat nějaké sympatie či snad vztah. Zdála se mi labilní, sobecká, totální přehrávající herečka. Jasně, zažila si silný traumatický zážitek, který ji jednoznačně poznamenal. Nebudu se pouštět do znaků chování lidí, co se dostanou do takové situace a osobní zkušenost, díky bohu!, nemám. Jenže tady jsem jí prostě nevěřila, chovala se naprosto iracionálně, neuvěřitelně, a tak to pro mě nebylo nijak dobré. Spíš jsem jí tiše trpěla, neměla jsem ani chuť jí nijak držet palce.
Druhý hlavní hrdina Madden byl oproti postavě výše jednoznačně sympatičtější. Přesně naopak. Dokázala jsem si ho oblíbit, choval se normálně. Ani on neměl na růžích ustláno, ale v rámci možností to zvládal - hlavně uvěřitelně. Jednal s jistou grácií. Líbil se mi. Čistě proti němu nemůžu říct ani popel. Jediné, co mi možná vadilo, ale to byl jasný záměr autorky, aby se ve výsledku z Vaji posadil na zadek, byly ty jeho záhadné úkroky, které hrály do karet právě Vaje. Že z ní byl nepochopitelně úplně vedle.
Děj byl nastíněn do krátkého úseku, kdy se chodilo především do baru, sportovat, bavit se s přáteli, sem tam škola ale hlavně a především osobní problémy a tragédie. Ve výsledku myšlenka nebyla špatná, jenže to bylo jako z rychlíku a taky lehce odfláknuté ve více směry, neoriginální. Místy to bylo vážně zvláštní. Dva, co zažívají své osobní problémy, mající problém se svěřit, se našli a šup cvak, láska jako trám. Fajn byly zakomponovány flashbacky, kde jsme poznali ještě jednu postavu, a to Matta. Naprosto skvělej kluk.
Jako výplň času, proč ne, ale nic hlubšího a většího to není. Však cením, že tohle "psaní do šuplíku" obecně spatřilo světlo světa. Hodnotím průměrem, víc to určitě není. Doporučení asi taky nemůžu úplně dát. Každý bude muset získat svou vlastní zkušenost.

Sammy.Boy
07.09.2022 5 z 5

Dost možná tu budu jako růže v trní, ale mně se knížka líbila. Čekal jsem ulepenou, přeslazenou cukrovou vatu, ale nakonec je z toho romantika na úrovni. Všechno nemusí být nesmyslně přitažené za vlasy, aby to čtenáře zaujalo. Střídání pohledů obou žúčastněných mi kupodivu vyhovovalo a díky tomu získal příběh na dynamice i přes velice střídmý počet stran. Talentovaná mladá autorka, u které bych ani netipoval českou národnost. V jejím podání dostává prosebné BÝT S TEBOU nový rozměr. Povedená prvotina!

Knihomolka97
08.08.2022 3 z 5

Jednohubka na jedno odpoledne. Je škoda, že příběh není více rozepsán, protože se v něm nachází závažná témata, která by zasloužila být vysvětlena víc do hloubky.
Kniha má pouze 144 stran a ze začátku působí trochu zrychleně a ne moc uvěřitelně. Nicméně se čte moc dobře, krátké kapitoly rychle ubýhají. Romantická linka je pěkná, i když jak na horské dráze.
Nejvíc sympatická postava pro mě byl Matt, kterého jsem i obrečela. Madden byl ale též zlatý. :-)

lucisa.n
03.07.2022 3 z 5

Knižní jednohubka, kterou budete mít velmi rychle za sebou. Mladistvá romance protkaná životními strastmi, které jsou ale pouze naťuknuté. Škoda, za mě by si to zasloužilo více rozepsat :) Chování hlavních hrdinů je opravdu takové pubertální, někdy nepochopitelné. Ocení asi spíše mladší čtenáři. Ale je to čtivé a má to krátké kapitoly, za to palec nahoru :)

ElizabethB
23.06.2022 1 z 5

U mňa táto kniha nemala úspech. Jednu hviezdičku dávam za krátke kapitoly, ktoré sa rýchlo čítali. Kniha má zbytočné opisy outfitov, hlavný párik v knihe na seba raz kričí, potom sa zrazu milujú. Trochu nelogické. A postavy vo mne nič nezanechali. Skôr som sa v nich strácala.

Terez67
15.06.2022 4 z 5

Knihu jsem podpořila v její vydání v Pointě, aby vyšla, a udělala jsem to ráda dlouho Fearnie sleduju . Toto pro mě byla taková příjemná oddechovka . Občas mě sice štvala Vaja ale zároveň mě bavilo jak se vyvíjela, ale za jsem měla hodně ráda Maddena. Je tam i trochu romantiky ale spíš je to o těch postavách a její rozvinutí a poprání se se situacemi. Navíc nemá tolik stránek tak to máte zachvili přečtený .
Určitě si přečtu i něco dalšího z její tvorby .

ivetapl
25.04.2022 2 z 5

Obdivuji každého, kdo dokáže napsat knihu!!!
Bohužel, tahle ale mi vůbec nesedla.

Co musím pochválit, tak určitě playlist. (Ten dal jednu⭐) A když už jsem u těch písní, tak jsem díky knize začala nesnášet píseň od Michaela Jacksona Billie Jean.... Tolikrát jsem to tam fakt nečekala.
Na to, jak je kniha krátká, se tam opakuje strašně moc vět dokola.

Vůbec jsem mezi Val a Maddem necítila žádnou chemii. Absolutně nic. Vztah, který měla se svým bratrem - tam ty pocity cítíte. To bylo popsané hezky, věříte jim. Za to je druhá ⭐. Chvíle, kdy se psalo o Mattovi (bratr Val) a Val se mi líbili. Samozřejmě, až na ten konec. Ale to nám všem bylo jasné hned od začátku.

Val je taková podivínka. Je, veliká.
Mad... Nepochopila jsem, proč jí tak leze do zadku. Ona ho odmítá, a pak si ještě ,,poroučí", co si má vzít Mad na sebe. Dal jsem nepochopila, proč svou mámu neřešil už dřív. Ok, chápu, že si asi myslel, že to bylo dobrý....Ale! To co se tam dělo bylo i na knihu podle mě ,,moc" a měl to řešit. Teď vidím Palačinky myšky na hraní v obýváku a v hlavě mám útočící myši.....
Ke konci mi přišlo, že Val někdo vyměnil, když došlo na erotickou linku. Po tom prvotním chování.

AriaLovesBooks
22.04.2022 3 z 5

Minulý týden jsem dočetla tuto knihu, na kterou jsem se dlouho těšila. Byla jsem jeden z těch lidí, kteří autorku podpořili na webu Pointy, kde se vybíraly peníze na vydání knihy. Autorka je aktivním členem bookstagramu již několik let, a to pod přezdívkou @_fearnie_ .

Na začátek se přiznám, že nejsem zrovna největší fanoušek těchto romanťáren pro teenagery. Ale měla jsem období, kdy jsem si chtěla něco takového opět přečíst, a tak jsem sáhla po této knize. První část mi připadala celkem pomalá, ne zas tak moc záživná. Celkově mi vadilo, že hlavní hrdinové dělali drahoty. Vím, že když skrývá nějaké tajemství, tak se s tím nebude hned chlubit, ale urážet se?! V jejich věku to, dle mého názoru, nebylo na místě. Druhá polovina knihy se mi četla opravdu excelentně, děj rychleji utíkal a zároveň se postupně odkrývala ona tajemství, kvůli kterým se dotyční stále hádají. Jak jste jistě mohli vytušit, postavy mi nebyly sympatické. Jejich charakter mi zkrátka nesedl.

Ale jinak? Příběh byl překvapivě spletitý, protkaný situacemi, ve kterých se objevovaly psychické problémy a pro běžného člověka napsán srozumitelným jazykem. A co se týče obálky... Ta je prostě úchvatná!

Knihu bych doporučila teenagerům a lidem okolo dvaceti let, kteří si chtějí odpočinout u hezky napsané knihy. A celkově bych ji doporučila komukoliv, kdo má v lásce novodobou romantickou literaturu.

Lucyk01
11.04.2022 4 z 5

Příběh se mi líbil. Když opominu to, že jsem se nemohla začíst, protože jsem měla čtecí krizi, tak se to četlo pěkně. Dokázala jsem se začíst až kolem 100 stránky, ale těch 100 stránek jsem četla 3 týdny, což je dost. Nebylo to vůbec tou knihou, ale tou krizí. Což mě mrzí, protože ta knížka se mi vážně líbila. Ten konec byl sladký a šťastný a to jsem zrovna potřebovala. Kolem té 100 stránky se příběh více rozjel a byl i napínavý a až do konce jsem byla napjatá, jak to vůbec bylo s jejím bratrem Mattem a nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Už dlouho mě kniha takto nepohltila. A teď mám chuť číst a číst a číst. Kniha je psaná dvěma pohledy, což za mě je určitě plus. Madden, i když se nestal crushem, tak i přesto získal mé uznání za to jak se zachoval.

Každopádně ta obálka je nádherná a všem ostatním čtenářům a knihomolům knihu vřele doporučuji.

Sanny_happ
02.04.2022 3 z 5

Škoda, že knížka nebyla delší, já bych to určitě uvítala. Hlavní postava Vaja mi moc nesedla, ale za to Maddena jsem si zamilovala :) v knize je spoustu silných temat, jen bych byla raději kdyby byli ještě více rozebrané :) Jinak doufám, že si jednou přečtu i druhý díl

TerkaM
02.03.2022 3 z 5

Moc mě mrzí, že knize musím dát tři hvězdičky, autorka má rozhodně talent psát, jen bych asi uvítala, kdyby všechno bylo víc rozepsané a já se tak do hlavních hrdinů mohla líp vcítit. Ani by mi nevadilo, kdyby bylo v knize trochu víc té telenovely, jak autorka zmiňovala v poděkování. :-D Takže je to opravdu taková jednodušší kniha, ale nelituji toho, že jsem jí pomohla na svět v předprodeji. Moc ráda si přečtu i nějakou další knihu, a když bude rozpracovanější, budu jen ráda.

Karin94
28.02.2022 4 z 5

"Náš život se skládá z mnoha okamžiků. Z těch, které nám vezmou dech. Z těch, které v nás probudí to nejdivočejší já. A z těch, které si budeme pamatovat až do konce života."

Opäť ďakujem za možnosť prečítania knihy, kde som aj tu podporila vznik vydania.

Tak tento príbeh bol pútavý už od samého začiatku až do konca. Ani neviem ako, a za hodinu som zhltla štyridsať strán.

Páčilo sa mi ako autorka napínala dej, až do samého konca, a v niektorých pasážach v knihe, som mala až zimomriavky na tele. Na to, že kniha bola tenučká, páčilo sa mi, ako ľahko a štýlovo bola písaná. Opäť kniha, kde postavy boli trochu "zabrzdené" a dôvody povedali až na samom konci. Ale úprimne, pri tejto knihe mi to vôbec nevadilo, naopak, poháňalo ma to čítať ďalej a aj preto som to prečítala behom dvoch dní.

Vaju a Maddena som si obľúbila hneď ako začala kniha. Vaju aj cez jej krutý a smutný život som sa vedela do nej vžiť a bolo mi jej úprimne ľúto. Madden bol veľký sympaťák a čo sa mi na ňom najviac páčilo bolo, že bol okrem toho aj láskavý a milujúci. Veľmi som im držala palce.

Škoda len, že to autorka trošku neponaťahovala na dlhšie a neopísala aj Vajinu a Maddeninho rodinu, za mňa tam bolo toho príliš málo.

Za mňa určite teda odporúčam, a budem rada, keď autorka opäť niečo nové napíše, rada si to prečítam.

Autorovy další knížky

Antonie Nováková
česká, 1997
2021  69%Být s tebou
2014  100%Lišky z Deley
2023  78%Žít s tebou
2020  80%POZORnosť