luky123 luky123 komentáře u knih

☰ menu

Zlomené pero Zlomené pero Sabine Ebert

Přemýšlím, jak hodnotit... Na jednu stranu moc hezká sonda do historie, ale na druhou stranu se mi to místy nezdálo až tak pestré dějově. A Henriette mi připadla trochu jako Božena Němcová, silná žena, spisovatelka... Konec byl hodně zajímavý.

12.04.2024 4 z 5


Herbář vzpomínek Herbář vzpomínek Erin Litteken

Další z románů, kde se minulost prolíná s přítomností. Ta linka z minulosti se mi líbí víc, je silná a místy hodně krutá. Neumím si představit, žít v takové době.

12.04.2024 4 z 5


Páté jablko Páté jablko Lenka Chalupová

Další moc hezký příběh, líbilo se mi to stejně jako Svatojánské ořechy. Tentokrát nás autorka vezme do poválečného období, které muselo být pro lidi hodně těžké.

12.04.2024 5 z 5


Sladká nevědomost Sladká nevědomost Danielle Lori

Knihy z mafiánského prostředí obvykle nevyhledávám, tahle se mi dostala do rukou náhodou a musím uznat, že jsem byla mile překvapená. Postavy se mi líbily, hlavně Nicolas byl popsán výborně.

14.08.2023 4 z 5


Marta v roce vetřelce Marta v roce vetřelce Petra Soukupová

Mám knihy paní Soukupové ráda, ale tady se pořád nemůžu rozhodnout, jestli se mi to vlatně líbilo. Nějak se mi nezdá, že by toto byl klasický způsob vyjadřování dnešní mládeže, ty deníky bez sloves se mi zdají divně psané. A k Martě jsem si nemohla najít cestu. Příběh je ale zajímavý.

03.08.2023 4 z 5


Svatojánské ořechy Svatojánské ořechy Lenka Chalupová

Od knihy jsem se nemohla odtrhnout. Tak smutné a pravdivé vyprávění událostí na jedné vesnici v padesátých letech. Hned se jdu podívat na předchozí knihy série, autorka mě doteď míjela, ale určitě se na ni zaměřím.

03.08.2023 5 z 5


Osamělé srdce Osamělé srdce Mona Kasten

Bylo to krásné a moc milé, přečetla jsem jedním dechem. Hrdinové Rosie a Adam mi byli moc sympatičtí, příběh jejich osamělých srdcí byl skvěle a uvěřitelně popsaný. Těším se na další díl.

26.07.2023 5 z 5


S duší lvice S duší lvice Petra Langová

Tahle knížka mi mluví z duše. Prožila jsem podobný vztah a dobře vím, co hlavní hrdinka Lenka prožívala. Konec mě hodně překvapil, byla jsem do poslední chvíle napnutá, jak to dopadne. Čtení knížky jsem si moc užila, bylo to krásné a dojalo mě to.

26.07.2023 5 z 5


Chce to dva Chce to dva Natalie Cox

Podle recenzí jsem čekala, že to bude nějaká slátanina a chtěla jsem knížku jenom rychle prolistovat, ale vlastně se mi moc líbila. Detektivní zápletka sice chvílemi opravdu byla trochu nelogická, taky jsem myslela, že tam té romantiky bude trošku víc, ale bylo to takové milé a příjemné čtení a rychle to odsejpalo.

26.07.2023 4 z 5


Vítězové Vítězové Fredrik Backman

Těšila jsem se na závěrečný díl Medvědína a byl moc hezký, i když smutný. Jenom mi trochu vadilo to neustálé opakování věcí z předešlých dílů, trošku jsem se u toho chvílemi až nudila. Ale i tak se mi knížka líbila.

25.07.2023 4 z 5


Vždycky Jane Vždycky Jane Jenn Bennett

Musím přiznat, že se mi knížka nelíbila tak moc jako Kudy ke hvězdám, které jsem od J. Bennett četla první, asi kvůli postavám, které mi nebyly tolik sympatické. Jinak příběh to byl moc hezký.

25.07.2023 4 z 5


Kudy ke hvězdám Kudy ke hvězdám Jenn Bennett

Tahle knížka mě pohladila po srdíčku. Spadá spíš mezi literaturu pro náctileté, ale užila jsem si ji a prožívala jsem s hrdiny celý příběh. Zorie mi byla sympatická, Lennon snad ještě víc. Moc jsem jim oběma fandila.

25.07.2023 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Když se mi knížka dostala do rukou, moc mě zajímalo, jaké to je číst jeden příběh z obou stran. Je to rozhodně zajímavý nápad. Začala jsem Veronikou a musím přiznat, že Jáchymova část mě bavila asi víc. Bylo to příjemné počtení, taková klasika od pana Hartla.

02.07.2020 4 z 5


Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Tak tahle knížka mě opravdu nadchla! Nejsem už sice čtenářem YA, ale půjčila jsem si knihu na doporučení kamarádky a musím říct, že jsem byla příjemně překvapená. Příběh Lary mě opravdu bavil, sama jsem přemýšlela, jaké by to bylo, kdyby se moje "tajné dopisy láskám" dostaly do nepovolaných rukou. Moc pěkné pohlazení na duši.

15.06.2020 5 z 5


Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Tuhle autorku mám moc ráda, četla jsem její Kavárnu, tahle knížka je podobně milá a příjemná. Léto, moře, Chorvatsko... Navodí skvělou prázdninovou atmosféru.

13.06.2020 5 z 5


Polibek v New Yorku Polibek v New Yorku Catherine Rider

Tak tohle se mi moc líbilo. Až mě mrzí, že jsem knížku nečetla o Vánocích, to bych si její čtení asi užila ještě víc. Příjemná romantika, ale není to přeslazené a nesmyslné, člověk si u toho moc hezky odpočine.

13.06.2020 5 z 5


Kde končí nebe Kde končí nebe Petra Lejsková-Langová (p)

Konečně nová knížka od této autorky! Četla jsem její předešlé a moc se mi líbily, na tuhle jsem narazila náhodou a musím říct, že jsem hodně překvapená, nečekala jsem takovou změnu žánru. Ale je to změna v tom nejlepším slova smyslu. Knížka se čte úplně sama, je plná zvratů, napětí i romantiky. Jak tu psal někdo níž, nebylo možné se od toho odtrhnout, moc jsem hlavní hrdince fandila. Výborné čtení.

13.06.2020 5 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Příjemná, oddychová a laskavá knížka, která ve mně vzbudila moc příjemné pocity. Super čtení!

13.06.2020 5 z 5


Nevěsta řekla ne Nevěsta řekla ne Kerstin Gier

Bohužel dost neznámá knížka od Kerstin, vyšla jen v brožurovaném vydání a vlastně není snad ani nikde k prodeji (já na ni náhodou narazila v knihovně). Přitom je úplně skvělá, skoro bych řekla, že jedna z těch nejlepších od ní. Vtipné, zábavné a úchvatný popis svatebního obřadu :-)

21.09.2013 5 z 5


Deník citového vyděrače Deník citového vyděrače Simona Monyová (p)

Pro mě rozhodně nejlepší knížka od paní Monyové. Chvílema mě při čtení mrazilo...

29.06.2013 5 z 5