LucySnape LucySnape komentáře u knih

☰ menu

Americký sniper Americký sniper Jim DeFelice

(SPOILER) Poutavý příběh elitního vojáka, který se stal jedním z nejlepších odstřelovačů.
Kniha zobrazující příběh od mladého chlapce až po dospělého jedince, který čelí neobyčejným nástrahám života. Ukazuje jeho náročný armádní výcvik a pozdější nasazení do válečné zóny v Iráku. Pro Chrise je nejdůležitější víra v Boha, vlast a až na třetím místě jeho rodina. Chris byl výtečným odstřelovačem, o to více byl ale ochuzený o lidskost. Z jeho myšlenek je znatelné, že vlastenectví je mu velice blízké a udělá cokoliv pro svou vlast, dokonce pro ni i zemře a zabije vše, co je potřeba. Zabíjení vnímal jako jeho drogu, o nepříteli hovoří jako o chodícím terči, jenž je potřeba zneškodnit, tyto myšlenky jsou pro některé nepochopitelné, ale právě Chrise držely dlouhou dobou na živu. Pro některé je Chris hrdinou a pro jiné zase člověkem, který si neváží svého života a vyžívá se v řešení konfliktů násilím.

23.07.2022 4 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Velmi skvělý příběh. Děj velmi poutavý a knížka má velmi poučné a zajímavé pasáže

23.07.2022 5 z 5


Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Neměla jsem velká očekávání, jelikož mi známí říkali, že kniha je nudná.
Myslím, že ale naopak je zajímavá tím, jak je obyčejně neobyčejná.

23.07.2022 3 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

Po těžkém pracovním dni, jsem si ráda oddychla u řádků této knihy. Děj není nijak složitý, ale na to, že nemám ráda předvídatelné knížky, mě nakonec knížka zaujala a vtáhla do děje.
Knížka není pro každého, ale najde si své obdivovatele.

23.07.2022 3 z 5


Deník Anny Frankové Deník Anny Frankové Anne Frank

Knihu jsem četla ve svých 15 letech a opravdu jsem nemohla uvěřit, že někdo kdo je mladší může napsat knihu, která je světoznámá a napsaná jako kdyby ji psal někdo starší. V knize jde poznat Anny vyspělost. Je škoda toho, že se nedožila vysokého věku, pravděpodobně by napsala spousty skvělých děl.

27.01.2018 5 z 5


Tři kamarádi Tři kamarádi Erich Maria Remarque (p)

Tuto knihu jsem četla jako druhé díle od Remarque a myslela jsem, že nic už nemůže překonat Na západní frontě klid. Ovšem Remarque píše stylem, který na mě pokaždé zanechá obrovský dojem. Příběh, který se zdá být obyčejným se vždy stane příběhem, který ve mě zanechá spousty emocí. Opravdu stojí za přečtení.

27.01.2018 5 z 5


O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Opravdu skvěle napsaná knížka, od začátku až do konce velice jednoduchý děj, ale opravdu působivý, který ve vás zanechá různé pocity. Myslím, že určitě stojí za přečtení.

27.01.2018 5 z 5


Deník mého stínu Deník mého stínu Claire Kendal

Na začátku mi připadalo, že knížka je velmi čtivá, ale postupem se příběh dostával dál opravdu pomalu. Chápu, že je to deník a v deníku obvykle bývají stereotypní události, ovšem oproti jiným knihám ve formě deníku, které jsem četla, je toto opravdu slabé. Nejvíce mě asi zarazil konec, v podstatě celou dobu se rozvíjel vztah mezi Clarissou a Robertem a na
konci se ani nedozvíme, jak to s nimi dopadlo. Je možné, že nechtěla, aby kniha byla o jejich vztahu, ale jelikož se o něm zmiňuje skoro na každé stránce, tak si myslím, že by to chtělo lepší zakončení.

09.01.2018 3 z 5