Lucka_čte Lucka_čte komentáře u knih

☰ menu

Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Od autorky jsem již četla její knihu Houbařka a tak jsem očekávala, že příběh bude hutný a neveselý.
A to se také splnilo.
Osud rodiny vsazené do doby nedávné, kterou máme všichni v paměti, Vás nenechá knihu odložit. Postupným vyprávěním a odkrýváním příběhu jednotlivými členy této rodiny se dostaneme k tajemství, o kterém se nemluvilo. Ačkoliv žili jako rodina, byl každý ve svém trápení sám a hledal pomoc, jak uměl, matka v sektě, otec v práci a nejhorší ze všech mi přišel život jejich syna Tea.
Rozhodně doporučuji, i když Vás to rozseká!

11.03.2024 5 z 5


Deník Věrky Kohnové: Jak ráda bych tak zůstala Deník Věrky Kohnové: Jak ráda bych tak zůstala Jiří Sankot

Při čtení takový knih si říkám, že moje starosti jsou malicherné. Musela to být hrozná doba...

01.12.2023 5 z 5


Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

O knize jsem předem vůbec nic nevěděla, jen jsem ji zahlídla zařazenou ve čtenářské výzvě a náhodou mi ji paní knihovnice nabídla a tak jsem si řekla, proč ne. Byla jsem velmi mile překvapená, nemohla jsem se odtrhnout, přečetla jsem ji za den.

22.06.2023 5 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Po přečtení tohoto příběhu si uvědomíte, že v dnešní době máme vše a častokrát jsme nespokojení kvůli naprostým banalitám. Je až naprosto neuvěřitelné, v jakých podmínkách žila generace našich babiček po válce. Kniha je velmi čtivá, bez hluchých míst. Jsem ráda, že jsem ji objevila díky čtenářské výzvě a rozhodně doporučuji.

05.06.2023 5 z 5


Dětská hra Dětská hra Clare Boyd

Na knihu jsem narazila náhodou v knihovně, je čtivá a bavila mne. Potvrdilo se, že vztahy nevlastních sourozenců a rodičů nejsou nikdy jednoduché a i když se člověk sebevíc snaží, rovný přístup je nemožný, krev není voda.

02.06.2023 4 z 5


151 dní Pacifickou hřebenovkou – Dobrodružství Holky s bucket listem 151 dní Pacifickou hřebenovkou – Dobrodružství Holky s bucket listem Lucie Kutrová

Lucku sleduji na instagramu a ráda jsem si přečetla její dobrodružství na PCT. Kniha je napsaná velmi čtivě s humorem a lehkostí jí vlastní. Během čtení jsem chtěla hned vyrazit na nějakou túru a měla jsem pocit, že když to zvládla ona, tak to dám taky (ale bez spoďárů?! To tedy ne, ani omylem!).

22.05.2023 5 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Přečeteno jedním dechem, velmi citlivě zachycený silný příběh, děsivé chvíle v dětství, které ovlivní celý život. Postava matky je velmi rozporuplná ale uvěřitelná, pokud by byl příběh o ní, jistě i tam by se rozkryla temná zákoutí duše, která směřují její jednání. Ale to ji vůbec nijak neomlouvá.
Vylíčení Šumavy, přírody a hobaření velmi čtivé, nijak neodvádí od tématu. Bylo to moje první setkání s touto autorkou, s chutí si přečtu její další knihy.

28.04.2023 5 z 5