Lucis.s Lucis.s komentáře u knih

☰ menu

Vražda s vůní mandlí Vražda s vůní mandlí Camilla Läckberg

Při čekání u doktora mi stačila, nechtěla jsem ji odložit bez dočtení, takže to nebyla taková katastrofa, ale že by byla nějak skvělá nebo snad i dobrá, se říct nedá....

05.05.2017 2 z 5


Kosti jsou věčné Kosti jsou věčné Kathy Reichs

Kniha byla napinava, i kdyz uz tak v posledni tretine byl pachatel jasny. Co mi ale posledni dobou vadi u knizek Reichsove je to jeji popisovani kde ceho. Budov, okoli, vzhledu, hierarchie jednotlivych oddeleni apod. ktere na dej knihy nemaji vliv. A take spousta pouzitych jmen (osob). Misto uzivani si deje pak casto premyslim, o kom je vlastne rec. V popisech i osobach by se mohla trochu mirnit.

18.03.2017 4 z 5


Pět jazyků lásky Pět jazyků lásky Gary Chapman

Kniha hodna k prečtení. Myslím, že má hodně do sebe a principy pěti jazyků můžou opravdu fungovat, i když zatím nemám v praxi vyzkoušeno. Navíc velmi dobře napsaná!

07.01.2017 5 z 5


Modrý labyrint Modrý labyrint Lincoln Child

Zatím jsem za nejslabší článek série považovala Kolo temnoty, ale teď se tam posouvá Modrý labyrint. Nějak to nebylo vůbec ono. Asi nejlépe to shrnula uživatelka Liwilterhage - souhlasím s jejím komentářem, není k tomu do dalšího dodat.

02.09.2016 3 z 5


Nancy Storace Nancy Storace Adéla Vedralová

Byla jsem zvědavá, jak se tak mladá autorka popere s historickým příběhem. Možná za deset let s více zkušenostmi by mohla být kniha skvělá. Bohužel nyní jsem vnímala použitá slova a způsob vyjadřování autorky víc než samotný příběh a kvůli tomu jsem se nemohla vůbec začíst. Skončila jsem asi v jedné třetině. Dívčí romány ze současnosti by jí slušely víc. Každopádně obdivuju, že se do takového velkého díla pustila :)

28.06.2016 2 z 5


Rostou v Austrálii moruše? Rostou v Austrálii moruše? Helena Longinová

Pro mě příliš zmatečné přeskakováním mezi současným a minulým časem a ani příběh mě nezaujal. Dočetla jsem do konce, ale mít to více stran, ani bych se nesnažila.

28.04.2016 1 z 5


Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Čekala jsem něco jiného. Když se kniha jmenuje Sophiina volba a i ve škole se děti učí, že je to kniha o volbě matky mezi svými dvěma dětmi, nečekáte, že bude pojednávat spíše o mileneckém vztahu po oné události. Samozřejmě toto trauma Sophiin život navždy ovlivnilo, ale na můj vkus mu bylo věnováno příliš málo prostoru. Pouze pasáže týkající se Sophiina života před a během pobytu v táboře mě udržely a dočetla jsem až do konce. Jinak pro mě strašně roztahané a nezáživné.

18.01.2016 2 z 5


Kolo temnoty Kolo temnoty Lincoln Child

Pendergasta čtu od prvního dílu (Relikvie) a kupodivu nesdílím nadšení většiny zde. Kniha byla sice dobrá, ale pro mě ze všech dílů zatím nejslabší. Možná to bylo nepřítomností D´Agosty, Smithbacka, Nory,.... nevím, každopádně četla jsem od nich lepší.

12.11.2014 3 z 5


Nauč mě písničky Nauč mě písničky Edita Plicková

Tuhle knížku vůbec nedoporučuju, pokud si ji kupujete s tím, že budete hrát písničky dle jejích notových zápisů. Některé písničky vůbec neodpovídají tomu, jak je všichni známe. Nemyslím ani tak textem - i když tím některé taky - ale spíš nápěvem! Ten je u některých písniček úplně mimo! Občas je to jen jedna, dvě noty v notovém zápise, ale např. u "Na tý louce zelený" neodpovídá vůbec! Jako omalovánky dobrý, k hraní na hudební nástroj rozhodně ne!

02.03.2013 2 z 5


Prázdniny na vodě Prázdniny na vodě Blanka Chlupová

Akční, vtipná, v dívčích letech má oblíbená, teď jsem ji znovu přečetla z nostalgie a opět jedním dechem! :)

03.12.2012 4 z 5


Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

První polovina románu, ne-li víc, mě vůbec nebavila, měla jsem chuť s tím seknout, ovšem přenesla jsem se přes předsudky a četla dál. I tak ale - asi jsem divná při té velké skupině fanoušků a skvělému hodnocení - to nebyla jedna z těch knih, od kterých bych se nemohla odtrhnout. Bohužel...

03.12.2012 3 z 5