Lucinka007 Lucinka007 komentáře u knih

☰ menu

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Jako vždy se mi knížka z tenhle série moc líbila :-). Jen ten konec byl trošku rychle "rozuzlen" a ukončen.

30.03.2024 4 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

První půlku knížky jsem přečetla hned a byla ta bomba. Ta druhá půlka byla už lehce slabší, ale stejně super :-). Bonusová kapitola knihy byla dle mě celkem zbytečná. Jinak jsem si knížku užila. To, že byl děj vsazen do univerzitního prostředí, se mi líbilo.

10.03.2024 4 z 5


Nespoutaná Aljaška Nespoutaná Aljaška K. A. Tucker

Moc jsem se na knížku těšila a po dočtení musím říct, že jsem od ní čekala trošku víc.
I tak jsem si ale čtení užila a příběh se mi líbil Jen jsem čekala asi něco trošku jiného. Větší popis Aljašky například. :-)

01.03.2024 3 z 5


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Hezká a odpočinková četba

28.01.2024 4 z 5


Jediné pravé lásky Jediné pravé lásky Taylor Jenkins Reid

Knížka se mi moc líbila. Další super kniha od této autorky. Četla si mi rychle a příběh byl skvělý. Za mě doporučuji :-)

11.01.2024 5 z 5


Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Paní spisovatelka opět nezklamala. Miluju všechny její knížky, které jsem zatím četla. Úžasné, oddechové a krásné. Zbožňuju tyhle jednoduché a lehce předvídatelné příběhy. Po hotýlku na Islandu jsem letěla na Island. Po chatě ve Švýcarsku jsem musela do Švýcarska. U Pláže v Chorvatsku jsem doopravdy ležela na pláži v Chorvatsku a jelikož už dlouho toužím navštívit Irsko a Skotsko, je jasné, jaký bude můj příští výlet :-). Už se těším na další inspiraci a příběh. :-)

08.11.2023 5 z 5


Láska na třetí Láska na třetí Nick Spalding

První polovina knížka byla skvělá. Fakt parádní. Hodně jsme se u ní nasmála - dokonce i dost nahlas. V druhé půlce už to tak vtipné nebylo, ale pořád mě knížka dost bavila. Ke konci tam už moc vtipu nebylo. Navíc má knížka otevřený konec a to já moc nemusím, obzvlášť když po ní nenásleduje jiná. Každopádně větší část knihy byla vtipná a proto jsem ráda, že jsem knížku četla. :-)

14.10.2023 3 z 5


Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Opět další parádní kniha, po jejíž přečtení má člověk chuť odcestovat do dané země. Skvělý oddechový příběh, u kterého od začátku víte, jak bude probíhat, ale i tak se těšíte na každou další stránku. :-)

05.08.2023 5 z 5


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Za mě další skvělá knížka na zimní večery :-) Zachumlat se do deky, zapálit oheň v krbu, něco dobrého na zub a začíst se do krásného a oddechového příběhu :-) Po každé další knížce od autorky mám chuť sbalit kufry a vyjet do dané destinace. Hory, moře.. Knížka vás tam prostě vtáhne. :-)

02.01.2023 4 z 5


Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Knížku jsem začala číst právě na pláži v Chorvatsku a o to víc jsem byla vtažena do děje :-).
Člověk má hned chuť pronajmout si loď a obeplout tamní ostrovy :-D. Za mě další skvělá knížka od autorky :-)

15.10.2022 5 z 5


Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Úžasná, nenucená, čtivá knížka. Skvěle se hodí na zimní večery s hrnkem kakaa po ruce :-). Mám chuť sbalit kufry a odjet na Island do útulného hotelu v nádherné přírodě.
Krásný příběh se šťastným koncem. Co víc si přát :-)

02.03.2022 5 z 5


Možná v jiném životě Možná v jiném životě Taylor Jenkins Reid

Jako člověk, který věří, že se v životě všechno děje z nějakého důvodu, mě knížka opravdu nadchla. U posledních 40 stránek jsem se musela často usmívat. Dopadlo to jinak, než jsem čekala :-). Líbilo se mi, jak se příbehy tak nějak vzdáleně prolnuly...že se v jejich "obou" životech staly podobné věci. Že v obou verzích, byla nakonec šťastná a věřila, že věci jsou tak, jak mají být. Navíc se mi líbila i ta závěrečná myšlenka, že všechno co je možné, se stane. Kdo ví, jak to je :-)

03.08.2020 4 z 5


Lásko, kde jsi? Lásko, kde jsi? Nick Spalding

Nevím, kde začít, tak třeba takhle: Naprostá paráda! Super knížka plná vtipu i sarkasmu. Podle názvu by se mohlo zdát, že se jedná o nějakou slaďárničku, ale tak to vůbec není. Musím říct, že jsem se u knížky doopravdy hlasitě smála. Můžu jen doporučit!

15.08.2019 5 z 5


Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Od začátku knížky sice víme, jak to celé dopadne, ale i tak je to super oddechová kniha. Určitě si přečtu i druhý díl.

04.08.2019 4 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

Kniha mi místy připomínala 50 odstínů šedi a podobné knížky dnes hojně psané. Nemyslím podobná v míře sexuálních praktik (ať není někdo zklamán :-D ), ale v charakteristice postav. Chlapec s dívkou se ze začátku nenávidí a nakonec se z toho rozvine láska, chlapec je do určité míry nějak psychicky poznamenán (noční můry) a za pomoci dívky se z "toho" dostává.
Každopádně za mě super čtení. Bylo tam napětí a již zmíněná láska. Fráze
"Miluji tě " se tam sice nemusela vyskytovat na každé stránce 2x, ale i přesto mě knížka zaujala a určitě stojí za přečtení! Odvažuji se říct, že vás pohltí a nepustí. :-)

17.04.2019 4 z 5


Všechno, co máme Všechno, co máme Kerry Lonsdale

Za mě naprosto parádní čtení. Moc se mi líbí námět příběhu. Je to poprvé, co jsem četla knihu trošičku "detektivního" rázu. Kniha byla napínavá a dobře se četla. Těšila jsem se na každou další stránku. Už teď se chystám na druhý díl :-)

03.02.2019 5 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Pokud bych knihu hodnotila jako čtenář, kterému se příběh do rukou dostam poprvé a vůbec ho neznám, byla by má reakce na knihu asi trochu jiná. :-)
Ale když ji hodnotím jako člověk, který viděl zfilmovanou část příběhu o Harry Potterovi musím říct, že se mi film líbil víc.
Knížka je napsaná moc pěkně a dobře se mi četla, některé části mi ale přijdou trošku urychlené. Ani ve mně nevyvolávají určitý pocit zděšení a napětí, jako u filmu (samozřejmě u filmu za to může hudba a kulisy)... také je to nejspíš tím, že knížka je určena pro menší čtenáře :-).

Ale je celkem jasné, že kdyby nebyla skvělá kniha nemohl by vzniknout skvělý film :-)
Moje chyba, že jsem si ji nepřečetla dřív.
Každopádně i tak se těším na další díly! Určitě si je co nejdřív přečtu :-)

14.01.2019 3 z 5


Hygge a polibky Hygge a polibky Clara Christensen

Přesně takovouhle knížku jsem potřebovala. Skvělá oddychovka, jako dělaná pro zimní večery. Dánský styl knížcce dodává skvělou atmosféru a taky se mi líbí pohoda, která knížkou "vládne" :-) ... a to i přes některé trable, které Bo prožívá.
Doufám, že autorka napíše ještě nějakou knížku, určitě bych si ji přečetla. :-)

29.12.2018 4 z 5


Jedna želva za druhou Jedna želva za druhou John Green

Kniha ve mě vyvolává smíšené pocity. Na jednu stranu se mi fakt hodně líbila. Dobře popsány člověk, který trpí psychickou nemocí. Ukázka toho, jak se někteří lidé cítí a co musí "ustát". Na druhou stranu mi přijde, že knížka neměla moc děj. Spíš tak nějak plynula.
Konec mě trošku zklamal, čekala jsem nějaký "posun". Alespoň toho s Davidem. Každopádně zajímavá kniha. :-)

04.11.2018 3 z 5


Jeden plus jeden Jeden plus jeden Jojo Moyes

Jako vždycky mě knížka od téhle autorky skvělě bavila. Líbil se mi děj knihy, postavy i spojení "dvou světů". Tanzie a její nadání na matiku bylo skvělé.
(Spoiler)
Líbil se mi dobrý konec knihy. To jak se vyřešila šikana i matematický soutěž. Za mě opět skvělá kniha!

14.09.2018 4 z 5