Lucie85 Lucie85 komentáře u knih

☰ menu

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Přečteno jedním dechem se slzami v očích. Velmi detailní a otevřené vyprávění o hrůzách holocaustu. Myslela jsem si, že už mám na tohle téma načteno poměrně dost a že už mě jen tak něco nepřekvapí, ale opak je pravdou.

06.05.2024 5 z 5


Dům v nebi Dům v nebi Amanda Lindhout

Opravdu děsivý a srdcervoucí příběh, který při čtení vzbuzuje silné emoce. Kniha je skvěle napsaná, že se od ní lze jen těžko odtrhnout.

13.11.2023 5 z 5


Když byla hodná Když byla hodná Michael Robotham

Úžasný!!! Pokračování nezklamalo, naopak! Stejně dobré tempo, napínavost, tajemnost, čtivost, poutavost. Moje šílená touha dozvědět se víc o hlavní postavě, byla konečně ukojena.

15.10.2023 5 z 5


Hodná a zlobivá holka Hodná a zlobivá holka Michael Robotham

Jedním slovem úžasné! Čtivé, napínavé, poutavé, tajemné. Zápletka, psychologie postav, dialogy, krátké kapitoly, svižnost, žádné nudné pasáže. Skvělé! Jednoduše mě to chytlo a už nepustilo.

15.10.2023 5 z 5


Strach Strach Jozef Karika

Moje druhá kniha od tohoto autora a opět nadšení. Mám horory ráda, zvláště S. Kinga, a tady jsem během čtení postřehla i lehkou podobnost :-) Autor dokáže perfektně vystihnout strach, zoufalství a hrůzu, kterou prožívá hlavní postava, dokázala jsem se do těchto pocitů a děje naprosto vcítit a prožít ho. Přečteno za velmi krátkou dobu. Za mě skvělý (i když hrůzostrašný), svižný, děsivý a poutavý příběh.

24.09.2023 5 z 5


Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Mistrovské dílo. Neuvěřitelně dobře napsané, příběh, který uchvátí, pohltí a už nepustí. Extrémně napínavé a nervydrásající!

05.12.2022 5 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Na téma holocaust a koncentrační tábory jsem už pár knih přečetla, vždy mě zasáhly, utkvěly mi v paměti, zanechaly ve mě hluboký dojem, ale v tomto případě takové pocity nemám. Celou dobu jsem měla pocit, že čtu spíš takovou odlehčenou povídku s dobrým koncem a ne román z prostředí koncentračního tábora podle skutečného příběhu. Podle mě napsané moc stroze, jednoduše, bez emocí, ani konec mě nijak zvlášť nedojal. Škoda, ale za mě stále obrovský respekt k této tématice a ke každému příběhu.

13.09.2022 3 z 5


Jih proti Severu 1 Jih proti Severu 1 Margaret Mitchell

Moooc krásný a hodně dramatický příběh. Román o romantických vztazích, lásce, gentlemenství, hýření, ale i utrpení, strádání, odvaze a hrdinství, to vše na pozadí kruté války Jihu a Severu. Zamilovala jsem si všechny hlavní postavy. Příběh je velice poutavý a čtivý, za mne nebylo hluché místo. Hned se pouštím do druhého dílu, nemůžu se dočkat pokračování příběhu!

30.07.2022 5 z 5


Skvrna Skvrna Gillian Flynn

Takový divnopříběh. Zpočátku jsem si říkala, co to vůbec čtu, uprostřed to začalo vypadat slibně, ke konci bohužel zklamání.

22.05.2022 3 z 5


Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Bohužel tato kniha si cestu k mému srdci rozhodně nenašla. Způsob psaní, příběh, komunikace mezi Petrem a Lucií... Velmi těžko stravitelné. Nicméně je to na jednu stranu pochopitelné. Mezi mnou čtenářem a dílem je rozdíl 100 let! Byly jiné mravy, jiné způsoby, jiné podoby lásky, jiní spisovatelé, jiné způsoby vyjadřování se, a já osobně tomuhle stylu literatury zkrátka neholduju.

01.04.2022 1 z 5


Svědectví Svědectví Stephen King

Jakožto fanynka Kinga jsem velmi spokojená. Miluju jeho rozsáhlá díla a tohle je opravdu hodně obsáhlé a bohaté, jak na postavy, tak dějově. Až jsem se občas musela rozpomínat, kdo že je tenhle nebo tamta :-) Narazila jsem i na pár pasáží, které mně až tak úplně nebavily, ale v těch tisících stránkách se to dá očekávat a pochopit. A podle mě je to jedno z méně děsivých děl, primárně post-apo příběh než horor, trošku mi chyběla strašidelnost či hrůzostrašnost, ale nevadí, určitě to neubírá na vysoké kvalitě tohoto díla. Čtení jsem si opravdu užívala.

24.03.2022 5 z 5


Horečka Horečka Robin Cook

Sice se jedná o dnes už docela ohrané knižní i filmové téma, kdy chemický závod vypouští chemikálie a kvůli tomu lidé onemocní... ale i tak byl příběh strhující, žádné hluché místo. Opět velká spokojenost! :-)

26.11.2021 5 z 5


Musíme si promluvit o Kevinovi Musíme si promluvit o Kevinovi Lionel Shriver

Tak tohle byl zásah do mého srdce. Pro mne zatím nejlepší, a zároveň z psychologického hlediska nejdrsnější kniha, kterou jsem kdy četla. Neuvěřitelně poutavé dopisy či zpověď matky masového vraha, které vyjadřují a popisují obrovskou osobní i obecnou tragédii. Takhle to vypadá, když se Vám život totálně vysměje do obličeje. Tady už není cesta, kudy dál. Už ne jako dřív. Nikdy. Ty dopisy manželovi mají obrovskou hloubku a dokáží do detailu vystihnout a vyjádřit zoufalství, smutek, hrůzu, beznaděj, destrukci lidského života takovým stylem, že se Vám zaryjí pod kůži a budete na ně myslet neustále mezi čtením, i po něm. Smekám nad odvážností a upřímností, s jakou bylo téma této knížky zpracováno. Na konci šok, slzy v očích.
Schválně jsem si hned po dočtení pustila i filmové zpracování, a musím uznat, že je velmi povedené, ačkoli popisuje pouze asi tak 10 % knihy, ostatní zásadní důležité maličkosti zůstávají divákovi utajené.

18.10.2021 5 z 5


Šelma Šelma Andrew Mayne

Napínavost a poutavost trochu jako na houpačce, ani námět mě od první chvíle z nějakého důvodu nezaujal. První polovina knihy pro mě nic moc, občas i nuda, moc vědeckého popisování, konec mě ale pohltil a nemohla jsem se odtrhnout. Nicméně byly pasáže, kdy jsem kroutila hlavou a říkala si, ne, to autor nemůže myslet vážně, to je blbost, to je přehnaný. Ale když to vezmu jako celek, hodnotím pozitivně. Pochválit musím i styl psaní, kniha je pěkně čtivá, i díky krátkým kapitolkám má čtení rychlý spád.

30.09.2021 4 z 5


Přiznat vinu Přiznat vinu Martin Goffa

Přiznám se, že jsem od knihy nečekala žádné zázraky, ani nevím proč jsem byla tak skeptická k české detektivce (a první od M. Goffy), když mě nakonec knížka opravdu ohromila. Nejedná se o nijak přehnaně složitý, komplikovaný a zápletkami přeplněný příběh, ale i tak je velice napínavý od začátku do konce. Chytlavě a poutavě psaná kniha, která vás vtáhne a nechce pustit, dokud nedočtete. Protože prostě potřebujete vědět ...

09.08.2021 5 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Skvělé dílo, u kterého jsem se opravdu bála. A to že hodně. A to mě strašně bavilo. Poutavě a chytlavě napsáno, jakmile začnete číst, nechcete přestat. Ten děj na mě tak zapůsobil, že se na Tribeč asi nikdy neodvážím zajít :-D nebo spíš budu hodně dlouho sbírat odvahu, je to přeci jen trochu lákavé :-)

15.04.2021 5 z 5


Napsáno krví Napsáno krví Chris Carter

Kniha opět skvělá, ale oproti předchozím dílům je taková umírněnější a jemnější, řekla bych. Hunter je ale samozřejmě pořád borec :-)

23.02.2021 5 z 5


Outsider Outsider Stephen King

Jakožto fanoušek Kinga mě knížka opět bavila, ale oproti jiným Kingovkám je Outsider bohužel trochu slabší, hlavně v děsivosti a napínavosti.

31.01.2021 4 z 5


Cesta k vykoupení - některé věci se nedají odpustit Cesta k vykoupení - některé věci se nedají odpustit Lisa Ballantyne

Pomalejší tempo, ne moc záživný děj, rozuzlení se dalo předvídat. Není to úplně špatná knížka, ale čekala jsem něco o trošku lepšího. Navíc postava Anguse mě neskutečně iritovala. 60 %.

29.09.2020 3 z 5


Nenávist Nenávist Chris Carter

Pro mě nejlepší kniha z celé série! Možná i tím, že se příběh osobně Huntera dotýká. Děsivé, morbidně nápadité a strašně napínavé čtení. Občas mi extrémně detailní popisy určitých scén až skoro nedělaly dobře :-D

15.09.2020 5 z 5