lili65 lili65 komentáře u knih

☰ menu

Souboj Souboj Nancy Lindsay Jones Holder

Ze začátku tohoto dílu jsem měla pocit, že je to oproti druhému dílu krok zpět, avšak po pár desítkách stránek se to zlepšilo a příběh začínal nabírat lepší směr. V tomto díle rozhodně najdeme nejvíce akce z celé série, tím pádem se mi i více líbil, ale takový výkon bych čekala od mladé začátečnické autorky a ne dvou zkušených a znalých žen, je to ale jen můj názor, nižším věkovým kategoriím to ale určitě doporučuji.

10.07.2017 3 z 5


Zákon smečky Zákon smečky Nancy Lindsay Jones Holder

Dle mého názoru je tento díl lepší jak ten první a to nejen z hlediska jazykové stránky, ale i té příběhové. V tomto díle jsem našla o dost více napínavých scén, byla tam samozřejmě i nějaká hluchá místa, ale méně než v prvním díle. Můj pocit z knihy je uspokojivý, stále si ale myslím, že na dvě autorky je to slabé, pro nižší věkové kategorie v tom však nevidím problém.

30.06.2017 3 z 5


Proměna Proměna Nancy Lindsay Jones Holder

Kniha, určená pro nižší věkové kategorie, mě spíše nezaujala, děj byl zbytečně protahován, slovní zásoba dvou! autorek byla jako z mateřské školky, a scény, které měly potenciál a které by se spíše měly rozvinout, byly naopak moc krátké a osekávané. Škoda. Hodnotím 50 %.

23.06.2017 3 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Moje první čtená česká fantasy, tato premiéra byla ale skvělá! Neuvěřitelný příběh, skvělé zvraty, napínavé scény, ve kterých by se čtenářovy krve nikdo nedořezal a neméně nádherné občasné vtipy, při kterých jsem se smála na celou místnost a příjemně mě hřálo u srdce! V průběhu knihy jsem zapomínala, že je od české autorky, bylo to světové... Obdivuji svět, který spisovatelka vytvořila, ty přesné názvy a jak měla celou tu hierarchi systému promyšlenou! Za mě klobouk dolů, doufám, že se dočkáme pokračování.
Má poslední slova: kniha byla opravdu jednoduše napsaná, to mě trochu zklamalo, prakticky všechny věty byly jednoduché, souvětí tam byla minimálně. Přesto mě to nijak nerušilo a příběh jsem si vychutnávala plnými doušky!

31.01.2017 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Tento komentář se bude vymykat ostatním, to je taky ten důvod, proč ho sdílím. Chci totiž poukázat na to, jak jsou lidé různí.
Román "Než jsem tě poznala" je spojován s chválou, s pláčem, se smutkem a hlavně s realitou, které bylo v tomto příběhu požehnaně. Avšak i přes množství srdcervoucích pasáží, jsem se nerozbrečela, ani nebyla smutná, ani se necítila špatně. Teď možná vypadám jako nelidská zrůda, ale je to tak. Romantické příběhy prostě nejsou nic pro mne, ani nevím, proč jsem se rozhodla tuto knihu přečíst. Bylo to zajímavé, krásné, autorka opravdu skvěle vykreslila psychologii postav, jak Lou, tak Will, se nádherně během příběhu rozvíjeli. Autorce patří můj obdiv, že bylo vše ohledně kvadruplegiků přesné a technicky to bylo opravdu výborné.
Teď se dostávám k té romantické části, která byla jaksi neuchopitelná. Necítila jsem nic, ani na konci, kdy by to mělo být, co se týče emocí, nejsilnější. Čekala jsem od toho možná opravdu přespříliš. Myslela jsem si, že budu brečet jako želva, když jsem viděla tu chválu a názory ostatních, ale akorát mne to přesvědčilo, abych nic podobného rázu už nečetla... Možná kdybych nevěděla, co se na konci stane, slza by mi ukápla, ale to se nestalo.
Není to ani autorčina vina, ale ani moje, že jsem v tomto příběhu nenašla cit. Každý je jiný.

29.01.2017 3 z 5


Girl Online Girl Online Zoe Sugg

Velice příjemné čtení, zahřálo mě příjemně u srdíčka, ale objevují se tam začátečnické chyby - jako třeba nedostatečné popisování děje, občas nedávala věta smysl nebo byla nejednoznačná. Docela mě i vadilo, jak se hlavní hrdinové vždy tak hloupě ptali sebe navzájem, když spolu komunikovali, hlavně tedy hlavní hrdinka, přišla mi kvůli tomu místy dost hloupoučká, např. "Dnes jsem šel ven." odpověď "Vážně?" takže celkem vtipné :D (neubráním se vysmátého smajlíku) :D
Jinak knížka byla krásně romantická, v některých částech to bylo opravdu krásné, jako čtení na odreagování velice doporučuji!

15.05.2016 4 z 5


Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Tento nádherný příběh mě naprosto učaroval... Co jsem ho četla, plynul vedle mě jako mlhovina, četla jsem ho dnem i nocí, ve škole během hodin, na sboru, pořád, a byla jsem jím naprosto uchvácena a pohlcena. Nikdy za celý svůj čtenářský život jsem nečetla tak dojemný a fascinující příběh...
Jsem velice ráda, že jsem měla možnost si tuto knihu přečíst, příští týden jedeme na exkurzi do Osvětimi (to byl také hlavní důvod, proč jsem si tento román přečetla) a díky němu to pro mě nebude jen tak ledajaká exkurze...

10.04.2016 5 z 5


Legenda Legenda Marie Lu

Tato kniha mě velmi překvapila! Co jsem si ji před pár týdny půjčovala z knihovny, čekala jsem, že to bude hodně podobné jako Hunger Games, ale spletla jsem se. Sice je to dystopie, ale má úplně jinou dějovou linku. Menší podobnosti se tu najdou, ale naprosto minimálně. Autorka se pravděpodobně inspirovala a to naprosto chápu. Příběh je strhující, v průběhu nakládá směr, který byste nečekali! Naprosto doporučuji, těším se, až dočtu celou sérii!

29.02.2016 5 z 5


0.4 – Soumrak civilizace 0.4 – Soumrak civilizace Mike Lancaster

Lehký nadprůměr, ze začátku mi dělalo potíže s vplutím do děje, ale jakmile došlo k zápletce, kniha nabrala úplně jiný směr a četlo se to krásně, jedním dechem. Nápad byl velmi zajímavý, je to oddychová knížka, kterou máte během dne přečtenou. Určitě doporučuji!

29.02.2016 4 z 5


Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody E. L. James (p)

Tenhle poslední díl je naprosto příšerný. Dva předchozí se skousnout daly, udržely čtenáře v pozoru a stále se bavil, ač minimálně, ale tenhle poslední je fakt bída. Děj se podobá průměrné telenovele a přišlo mi, že hlavní hrdinka nemá žádnou slovní zásobu, spíše tedy autorka.. Odpovídání na všechny věty stylem: "ehm děkuji," "je to v pořádku," je prostě nuda. Některé uvažování, jak Greye, tak Steelové, bylo víc než naivní. Jedním slovem hrůza!

29.02.2016 1 z 5


Chvíle před koncem Chvíle před koncem Lauren Oliver

Ze začátku jsem z knihy byla nadšená, jelikož hodnocení knihy mě donutilo ji začíst číst.
Avšak hned na první stránce čtení mě zklamalo hloupé střídání časů a nejvíc mě dorážel styl psaní v přítomném čase, přišlo mi to ze začátku dost matoucí, avšak po několika desítkách stránkách čtení jsem si na to zvykla.
Hlavní postava mi v úvodu knihy vůbec nesedla, Sam byla strašně povrchní a naivní, kdybych ji znala ve skutečnosti, neměla bych ji ráda, ale překvapilo mě, že se v průběhu knihy dost změnila a přece jen mi částečně přirostla k srdci.
Uznávám, že nápad byl zajímavý, ale přišlo mi, že autorka ho špatně pojala, přišlo mi to celé nedomyšlené...
A největší zklamání byl konec... měla jsem dojem, že autorku to prostě přestalo bavit, a tak tam připojila "úžasné" fráze a pak to prostě utla.
Tato kniha byla pro mne opravdu velikým zklamáním, myslím si, že dvě hvězdičky jsou ještě hodně, jsem asi moc hodná, ale pro ty, kdo už pár knih četli a vědí, co je to fantasy román, tak rozhodně nedoporučuji.
Teď opravdu hodně přemýšlím, jestli si mám od této autorky ještě něco přečíst...

13.09.2015 2 z 5


Vášeň Vášeň Lisa Jane Smith

Naprosto úžasná kniha! A to, jak příběh vygradoval, bylo neuvěřitelné! Celá tato mini série mě velice nadchla, určitě doporučuju!

06.06.2015 5 z 5


Pád Pád Lauren Kate

Asi jsem od téhle knížky čekala hrozně moc, asi kvůli té nádherné obálce, ale tato kniha mě prostě nebavila... Nápad sice hezký, ale naprosto nudně a nezáživně pojatý. Z počátku to šlo a konec byl celkem zajímavý, ale hlavní dějová linie nestála za nic! Opravdu mě nebaví číst, jak si jde hlavní hrdinka zaplavat, potom si jde lehnout do postele, jak druhý den jde do školy a po škole jde do knihovny... Prostě NUDA! Mám ráda knížky, kde je akce a ne toto! Dávam dvě hvězdy, jednu za tu obálku a druhou za autorčinu snahu.

06.06.2015 2 z 5