Libby Libby komentáře u knih

☰ menu

Temnější než noc Temnější než noc John Lutz

Myslím si, že tato kniha má příliš vysoké hodnocení nezaslouženě. Kniha je z počátku dobrá. Pak přijdou na řadu vyšetřovatelé a to je naprosté fiasko. Vrah si vesele vraždí a i když to v knize napsáno není, z obsahu vyplývá, že za sebou nechává spoustu a spoustu stop, které vyšetřovatelům nestojí za prošetření. Hlavně, že se chtějí pachateli dostat do hlavy... Bylo toho víc, co mi vadilo a nesedělo. K velikánům jako je např. Nesbo, Olsen, Flyn, Brown má tento autor hodně daleko.

03.11.2017 2 z 5


Jatka Jatka Lee Child

Kniha se mi nelíbila. Bylo to absolutně nezajímavé čtení bez akce a s velmi chudou slovní zásobou. Vzhledem k vysokému hodnocení jsem očekávala mnohem mnohem více. Postavy mi k srdci nepřirostly, příběh byl strohý a zdlouhavý. Vlastně se tam ani nic moc nedělo. Jedna věc mě ale iritovala nejvíc, a to krátké věty, ve kterých se velmi často objevovalo JSEM a JSME. Byla jsem zklamaná.

18.04.2017 2 z 5


Nováček Nováček Robert Muchamore

Mít tolik roků, co mladí hrdinové v knížce, tak by se z téhle série stala jisto jistě moje srdeční záležitost. Nyní upřednostňuji náročnější čtení, ale pro mládež určitě super.

12.01.2017


Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Pěkná knížka, i když o něco slabší než ty ostatní od Jojo Moyes. .Tentokrát mi příběh srdce nerval, možná jen ta část se psem.

01.01.2017 4 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Velmi silný, čtivý a opravdu krásně zpracovaný příběh, který se mi zaryl hluboko pod kůži a na vždy už tam nejspíš zústane. Nebudu tu psát, jak mě toto dílo zasáhlo, protože vám to nic neřekne. Jen doporučím, abyste si knihu přečetli a udělali si názor sami.

25.12.2016 5 z 5


Dolores Claiborneová Dolores Claiborneová Stephen King

Dolores Claiborneová je opravdu dost upovídaná ženská a kniha nebere konce :-) Přesto mě zaujala. Styl, jakým King tuto knihu napsat, je pro mě nový a chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla. Mám radost, že jsem vydržela až do konce a mohu si odškrtnout další z Kingových knih ve svém seznamu :-)

12.09.2016 4 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Nenáročná, čitvá a moc pěkná knižní série. U těchto knih mě vždy mrzí, že mají konec a já, jako člověk, který je vtáhnut do děje, se musí vrátit zpět do reality. Všechny díly doporučuji.

02.09.2016 4 z 5


Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Děj v prvním dílu byl zajímavý. Ale jinak je to naprostá hrůza. Jak může někdo tyto knihy označit za dokonalé? Chabé spíše žádné detailní popisy, skákání z jednoho do druhého, chybí rozmanitá slovní zásoba. Postavy mi k srdci nepřirostly a do děje jsem se nevžila. Nedoporučuji náročnějším čtenářům.

11.10.2015 1 z 5


Hry o život Hry o život Suzanne Collins

Vymyšlený příběh je fantastický. Styl, jakým je kniha psaná už takový není. Připadá mi že se knihou jen tak prolétne, bez hlubších myšlenek, emocí, pocitů...a to mi chybí. Přítomný čas, krátké nicneříkající věty, minimální užití přímé řeči také příběhu ubírají na kráse. Kniha má velké rezervy.

08.10.2015


Čtyři roční doby Čtyři roční doby Stephen King

Právě jsem se vynořila z hloubky Kingových příběhů a musím říct WOW. Kniha vás nenásilně vtáhne do dějě a vy máte pocit jako byste vše pozorovali tak nějak z dálky - jako divák, který sleduje divadelní představení. Doporučuji přečíst a pocítit atmosféru, kterou kniha vyvolává na vlastní kůži.

01.11.2013 5 z 5


Sedm životů Sedm životů Marcel Vanek

První knížka, kterou jsem nedočetla. Na začátku mi zamotala hlavu a dál jsem pokračovat prostě nemohla. :-(

03.10.2013 1 z 5


Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

Na tuto knihu nedám dopustit. Ještě teď si vzpomínám, jaký to byl hrozný pocit, když jsem dočítala poslední stránky s vědomím, že už žádné další nebudou. Byla jsem do téhle knihy tak ponořená, že jsem si ani nevšimla, jak je tolika lidmi zmiňovaný děj rozložený a vůbec mi to nevadí. :-) Pro mě naprosto geniální dílo.

16.09.2013 5 z 5


Bestiář Bestiář Barbara Nesvadbová

Tuto knížku jsem poslouchala v audio formátu a díky skvělému namluvení to bylo celkem snesitelné vyprávění. Ale při pomyšlení, že bych se měla kníhou prokousávat sama, se mi opravdu staví vlasy na hlavě. Pro mě dost strohý příběh s minimem detailních popisů, které by přiblížily charakter postav a prostředí. Kniha mi prostě nesedla.

14.09.2013 2 z 5


Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Doporučuji tuto knížku těm, co chtějí aspoň na chvíli přestat řešit každodenní problémy. To, co v knize přečtete totiž zaměstná váš mozek na hodně dlouho. Velkou roli tu hraje i představivost a troufám si říct, že kdo jí nemá, pro toho ta kníha není, protože si ji maximálně neužije. Pro mě je to naprostá jednička.

24.08.2013 5 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Podle mě je to kniha pro ty, co chtějí číst něco, nad čím nemusí moc přemýšlet. Člověk si u toho aspoň odpočine.V knížce není totiž žádná divoká zápletka, která by v člověku vyvolávala napětí. I přesto je čtivá a nutí k přečtení dalšího dílu.

23.08.2013 4 z 5


Hannibal Hannibal Thomas Harris

výborná knížka, čtivá, napínavá, zajímavý a moc nepředvídatelný závěr. Byla jsem mile překvapena.

23.08.2013 5 z 5