Lady.Ge Lady.Ge komentáře u knih

☰ menu

Růže podzimu Růže podzimu Abigail Gibbs

A já sem zase hodím těch 5*. :D I když si to ta kniha možná úplně nezaslouží. Oproti 1. dílu je to... Změna. Bohužel k horšímu. Postavy mě až tak nezaujaly. Autumn byla zvláštn a občas mi lezla na nervy, Fallon byl sice celkem fajn, ale jistými názory (např. názor na Kaspara) mě děsně štval. :D Ale knížka se četla dobře. Skvěle. Líbí se mi autorčin styl psaní a vyloženě mi sedl. Proto ten plný počet. A na další díl se rozhodně těším.

10.08.2014 5 z 5


Lola a kluk od vedle Lola a kluk od vedle Stephanie Perkins

Stephanie Perkins je prostě borka. Nevím, jak jinak ji rychle popsat, protože ona taková prostě je. Skvělá. Když jsem asi rok zpátky poprvé šáhla po Anně, nijak jsem se na ni netěšila. Ne že by mě to nezaujalo, jen jsem asi nikdy nebyla na románky jako toto. Annu jsem přečetla za jeden den a když slyším její název, usmívám se ještě teď. Protože Stephanie to prostě umí a ukázala nám to jak v Anně, tak v Lole. Je asi jen jedna věc, kterou bych jí z mého pohledu mohla vytknout. Jak si má člověk sakra najít přijatelného přítele, když čte o klucích jako je Étienne a Cricket? :D Ti dva jsou pro mě snad nejúžasnějšími knížními hrdiny (mužského pohlaví) a naprosto mi zničili šanci na budoucnost s někým přijatelným, protože jak se s tím mám spokojit, když jsou kluci jako oni? :D
PS: Annu a Étienna jsou pro mě ale pořád lepším párem než Lola a Cricket. Oba páry jsou spolu dokonalé, ale... Prostě Étienne :3
PPS: Četli jste někdo to poděkování na konci? Mě úplně dostalo. Hlavně ta část, kde děkuje svému manželovi :)

04.08.2014 5 z 5


Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Původně jsem to tu ani nechtěla hodnotit. Klikla jsem na 5 hvězdiček a chystala se k odchodu. Jenže potom mi padlo oko na ty komentáře a nějak mi to nedalo.
Hledání Aljašky... Všichni píšou, že oproti Hvězdám je to zklamání... Ale přátelé, uvědomte si, že Aljaška byla autorova prvn kniha a vyšla (*přemýšlí*)... Sedm let před Hvězdami? Tudíž je docela pochopitelné, proč se některým zdá 'horší'. Ale jasně. Vsadim se, že si spousta z vás myslí, že Aljaška byla vydaná až po Hvězdách. Jo... Ehm...
A abych se vyjádřila i ke knize samotné... Nebrečela jsem. Nevím proč, Hvězdy jsem probrečela celé, ale Aljašku... Ne. I když vlastně nějaká ta slza ukápla, pokud si pamatuju dobře. Ale enbylo to tak hrozné. Přesto jsem si celou knížku zamilovala, i s Aljaškou a vším okolo. Celou dobu jsem byla zvědavá, co vlastně znamená to 'Potom'. Měla jsem teorii, která se však ukázala... Jako špatná (I'll kill you, dear John). Tak jako tak, kniha je skvělá, všem ji doporučuji, John Green je Pan Spisovatel, jehož knížky miluju a nemůžu se dočkat, až se vrhnu i na Willa Graysona, na kterém se podílel i můj milý David, zdravím. To je z mé strany asi vše... Mír s vámi')

16.05.2014 5 z 5


Hrdinkou snadno a rychle Hrdinkou snadno a rychle Meg Cabot

Když já nevím... Ze začátku se mi to dost líbilo, taková oddechovka. A vlastně se mi to líbilo až do konce. Tak proč jsem tak nějak zklamaná? Nevím proč, ale Meg Cabot mě prostě neuchvátila tak, jako ostatní. Píše pěkné oddechovky, ale tak strašně nadšená z ní nejsem. Což mě mrzí. Snad to Mediátor nebo Prncezniny deníky nějak spraví.:/
A ještě mi moc nesedla hlavní hrdinka. Občas jsem ji měla ráda, jindy jsem si říkala, že se chová nepřiměřeně svému věku... Ale je to kniha z roku 2002, lidi se mění, teenageři jsou teď úplný ho*ada. Ale to sem nepatří. :D
Prostě... Kniha pěkná, ale něco mi chybělo

26.09.2013 4 z 5


Nespoutaná Nespoutaná Cynthia Hand

Krásný závěr krásné série.
Sice jsem v tomhle díle fandila spíše Christianovi, i tak mě ale konec docela potěšil.
Užívala jsem si knihu až do konce, ale stejně jako ostatní jsem byla trochu smutná kvůli Christianovi. Věřím ale, že on našel svoje štěstí jinde.
Celou sérii moc doporučuji :)

20.09.2013 5 z 5


Banka těl - Mladší Banka těl - Mladší Lissa Price

Čekala jsem něco víc... :/

14.09.2013 3 z 5


Večeře s vampýrem Večeře s vampýrem Abigail Gibbs

Já jsem nadšená :) Kaspara i Violet jsem si strašně moc oblíbila a knížku jsem četla jedním dechem. Fabiana s Lylou jsem měla ráda jen na začátku, potom už vůbec. Kaspar je správný bad boy a je prostě dokonalý. :3 Smekám nad mladičkou autorkou :)

14.09.2013 5 z 5


Z koně se padá zvysoka Z koně se padá zvysoka Ladislav Horník

Kdysi moje nejoblíbenější kniha... Je fakt krásná :)

05.08.2013 5 z 5


Tygrova plavba Tygrova plavba Colleen Houck

Pravděpodobně tu jsou menší spoilery, takže čtěte na vlastní nebezpečí. :)
Fajn. Tahle knížka je úžasná i děsná zároveň. Kelsey už všichni známe a víme, že se dokáže chovat jako pěkná kráva (i když musím říct, že ve druhém a třetím díle mě štvala míň než v tom prvním). Kišan je jako vždy okouzlující a Ren, můj milovaný Ren, se chová jako vůl. Ale jde tu o Kels. Nechápu, vážně to můj mozek nedokáže zpracovat, jak si Kelsey může vybrat druhého z bratrů, když tvrdí, že neskutečně miluje toho prvního. -.-"
Rena jsem si zamilovala už v prvním díle a pořád ho miluju. Jenže se začal chovat jako debil. Ne vždycky, ale často jsem nechápala, co se s ním stalo. Ale je mi jasné, že za to může hlavně Kels, která se vůči němu chovala děsně. Měla jsem chuť jí nafackovat, vážně.
Kišan se ukázal v úžasném světle, takový můj mazlík. Uvědomila jsem si, že oba bratry miluju úplně stejně. Takže ať Kels zůstane s kýmkoliv, budu šťastná pro toho, koho si vybrala, ale budu truchlit pro toho, kdo zůstal na ocet.
Kels mám docela ráda, ale je... Já nevím, jak to vyjádřit. V jednu chvíli ji mám ráda a v další bych ji nechala sežrat drakem. Nemá to lehké, ale její myšlenkové pochody tak úplně nechápu. Prostě ne.
A potom jsou tu draci. :3 Draky jsem si zamilovala, všechny, prostě byli úžasní. Hlavně Zlatý drak, z toho jsem pomalu umírala. :D Ale všichni byli skvělí. :)
A nakonec Lokeš, kterého strašně nenávidím. Hlavně mám pocit, že je děsně pedofilní, fakt. A samozřejmě se v tomhle díle zase objeví a udělá nějakou volovinu, ale upřímně, horší než (spoiler na 2. díl) únos Rena to fakt není :DD. (/spoiler)
Celkově se mi Tygrova plavba moc líbila. Ren i Kišan jsou miláčkové, Kelsey se dala přežít a často jsem ji měla i ráda, draci byli kouzelní a pan Kadam se zase ukázal jako skvělý strýček. Nemám důvod dát míň než 5 hvězd :))

05.08.2013 5 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Dříve než k samotné knížce se vyjádřím ke zdejším hodnotitelům. Chápu ty, kterým se knížka nelíbila. Ale jak sakra můžete ohodnotit JAKOUKOLIV knížku jako odpad?! Nejraději bych vás za to hodnocení pěkně nakopala. ŽÁDNÁ knížka není odpad, a kdo si to myslí, ať jde třeba skočit z okna. Je to nehorázný hnus, říct o knížce, že patří do odpadu. Je mi jedno, že se vám knížka nelíbila. Ale označit ji jako odpad? Vzpamatujte se. -.-"
Fajn, trochu jsem se uklidnila, takže jdu k samotnému hodnocení. Stmívání jsem poprvé četla 3 roky zpět a naprosto jsem ho milovala. Strašně moc. Brala jsem to jako nejlepší sérii světa. No, časem jsem pochopila, že to tak není. Má to spoustu chyb, je to dost přehnané a rozhodně to není ani zdaleka nejlepší kniha, co jsem za ty roky přečetla. Znám lidi, kteří Stmívání ve své době milovali a teď ho označují za nejhorší knihu světa. Těm bych taky chtěla vzkázat, ať se uklidní, protože když se jim to už jednou tak hrozně líbilo, asi na té knížce něco bude (a žádný kecy o tom, že jste za tu dobu "dospěli"). Já sama si uvědomuji, že ta knížka je v některých směrech děsná. Ale i teď si ji klidně vezmu a beze studu si ji přečtu znova. Protože se mi líbí. ^^ Je to hloupá kniha, ale úžasná na oddech, stačí jen přestat přemýšlet nad vadami. Jenže toho spousta lidí není schopná.
Tak, když už jsem se rozjela, ještě něco přidám. ;D A myslím tím to, jak se o Stephanii říká, že je to hrozná spisovatelka a měla by zalézt a nikdy nechytnout na spisovatelské pero. Vždy mě pobaví, když tohle říkají ti pitomci, co od ní nečetli ani jednu knihu a viděli jen ty děsivé filmy (Hostitele nepočítám, ten se docela povedl :)). Kdyby byla Meyer tak děsná, neběhalo by po Zemi tolik fanynek Stmívání a myslím, že ani Hostitele (a Hostitel je vážně úžasný kousek!). Meyerovou nenávidí tolik lidí jen proto, že byla spisovatelkou úžasných knih, ze kterých se stal děsný film. I mně ten film hoodně zkazil radost z této série, a to jsem ji milovala, natož těm, co knížku ani nečetli.
Knížce dávám 5 hvězd. Kdybych měla hodnotit jenom podle současného názoru, byly by to 2-3. Ale vím, že jsem ji taky milovala. Takže jí je neodepřu.
(jsem se teď trochu rozepsala :D)

30.07.2013 5 z 5


Tajemná země Minor Tajemná země Minor Iva Hlaváčková

Pro mě jedna z nejlepších knížek dětství :D

24.07.2013 5 z 5


Trpaslíci Trpaslíci Markus Heitz

Knížka mě nebavila, nedočetla jsem ji. Prostě mi nesedla, přesto se k ní hodlám někdy vrátit a dočíst ji. Zatím nebudu hodnotit.... :)

30.06.2013


Hlas nože Hlas nože Patrick Ness

Tuhle knížku naprosto miluju. Je to jedna z nejdokonalejších knížek, co jsem kdy četla. Jen tak, ti, co ji ohodnotili jako odpad, by se měli stydět. Páč ŽÁDNÁ kniha není odpad ;* Není to kniha o romantice, a opravdu mě štve, že z ní někdo nebyl nadšený právě kvůli tomu. Protože každá knížka enmusí být plná Edwardů -.-" Všechny postavy jsem si zamilovala, Todda, Violu i chudáčka Mancheeho. Konec knihy mi urval srdce, stejně tak i několik dalších scén. Ale i tak, tuhle knížku jsem si opravdu zamilovala a řadím ji mezi ty "nej".

04.06.2013 5 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Kniha se četla jedním dechem. Mně samotné se hrozně líbila, některé části možná byly maličko nudné. S HG bych to rozhodně nesrovnávala, protože bych se nedokázala přiklonit ani k jedné z těch knih; potom bych jen litovala, že jsem dala jedné z nich přednost. Navíc to tu zřejmě vyvolává velké hádky, takže já bych se držela u toho, že jsou ve stejné rovině :)
Kouzlo knihy samozřejmě dělá Čtyřka :D Ne, vážně jsem se do něj zamilovala. Je to přesně takovej kluk, jakýho by většina holek chtěla. To on taky knihu náležitě zpestřil. :D Takovej krasavec :3
Ostatní postavy byly také úchvatné, Tris jsem si hodně oblíbila. Ale i vedlejší postavy se náležitě povedly, až na těch pát idiotů :3 :D
Hodně jsem nad knížkou přemýšlela; do jaké skupiny bych se asi dostala? No, nakonec jsem usoudila, že bych umřela někde na ulici :D Ale dlouho jsem hloubala nad tím, kam bych asi patřila...
Abych byla upřímná, druhý díl mě až tak neláká. Nejde o to, že by se mi nelíbilo pokračování, ale líbilo se mi, jak skončila Divergence :) Ale stejně asi nakonec neodolám a pustím se i do dvojky :D

10.03.2013 5 z 5


Past Past Lauren DeStefano

Knížka se mi líbila. Byla čtivá, děj mě prostě zaujal. Už od začátku jsem měla ráda Lindena, Rein i Jennu. I když Reinu rozhodnutí se mi nelíbilo (pozor, spoiler), protože já bych zůstala s Lindenem. Gabriel byl sympatický a blablabla, jenže se v knize skoro neobjevoval, takže jsem měla ráda hlavně Lindena. I když jeho nevědomost byla smutná.
Co mě hlavně zaráželo, bylo těhotenství nejmladší z manželek, Cecily. Vždyť ta holka byla tak stará jako já, a už čekala dítě! A ikdyž se potom to dítě narodilo, zaráželo mě, jak se ten debil (kdo četl, ví, o koho jde) opovažoval se toho mrňouse třeba jen dotknout. A to, co provedl mé oblíbenkyni Jenny...
Na další díl se těším, ale nepotřebuji ho nutně. Protože bych byla radši, kdyby si místo Gabriela vybrala Lindena. Každopádně si ho jistě přečtu.

09.03.2013 5 z 5


Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Krásná, úžasná dokonalá.
Tohle je jedna z mála knih, u kterých jsem se skutečně nasmála. Autorka má sarkasmuz tak ráda jako já, proto ji miluji ;D Jace je můj miláček, Luke je taky naprosto dokonalý, i Alek s Isabelou (samozřejmě to beru z celé trilogie).
Konec mě neskutečně naštval, naštěstí jsem měla u sebe další díly :D Prostě ♥
Miluju tuto knihu, Jace, občas i Clary :D

08.03.2013 5 z 5


Polibek pro Annu Polibek pro Annu Stephanie Perkins

Krásná kniha, nemyslíte?
Já tedy na románky moc nejsem, ale tahle mě zaujala; no, nedivte se, miluju Paříž. A při čtení jsem si ji zamilovala. St. Clair byl úžasný, krásný a všechno další. Prostě miláček.
Celá kniha se četla jedním dechem. Spousta úžasných postav, každá něčím zaujala. Étienn samozřejmě nejvíc. Ali i on mě mírně štval; proč se nedokázal vyžvejknout? :D
Nic, prostě úža kniha. Doporučuji :)

08.03.2013 5 z 5


15 minus 15 minus Tomáš Zářecký

Nečekala jsem to, opravdu.
Slyšela jsem, že tato knížka je ještě lepší než Hunger games, a upřímně jsem se tomu od srdce zasmála. Kecy, jojo... Jenže... Kniha mě vtáhla už od záčátku do svého děje. Hned po prvotním seznámení s postavami jsem si vytipovala ty, u kterých si přeji, aby přežily. Ale časem jsem názory měnila. A nakonec se lidé, které jsem ráda neměla, stali těmi nejlepšími. Na konci jsem dokonce dvakrát brečela. A nejvíce mě dojala poslední věta, co Gareth pronesl... Bylo to tak srdcervoucí :(
Některé scény byly "mírně" morbidní, až mi z nich bylo špatně. Ale i přesto jsem nedokázala přestat číst.
Nejvíce mě zarazilo, a bude to možná znít hnusně, že to napsal český autor. České výtvory nebývají až tak kvalitní, ale tohle? Dokonalé.
Dala bych knížce mnohem více než 5 hvězdiček, ale nejde to.

08.03.2013 5 z 5


Soumrak Soumrak Paul S. Kemp

Moc pěkná kniha. Akorát musím říct, že fantomprint by se za své obálky měli stydět.
Po dlouhé době jsem se zase ohlédla po fantasy a byla to dobrá volba. :)

19.02.2013 5 z 5


Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Krása. Knihu jsem dlouho přehlížela, protože po zkušenisti se Stmíváním jsem nevěděla, jestli to mám riskovat. CHYBA! Tahle kniha je dokonalá ♥
Ze začátku se mi kniha četla docela špatně, protože jsem hlavní hrdinku nenáviděla. U mě je nejlepší Mel, a mrzí mě, že jí aspoň na konci autorka nedala \"víc prostoru,\" protože se o ní skoro nezmiňuje. Potom jsem ale začala mít ráda i Poutnici, ale opravdu, oproti mojí Melanii... ♥ Kdo by nemiloval Jareda a Mel?
Nápad sám o sobě se mi moc líbil. Dokonce mi ani nevadí ta \"prázdná místa.\" Přiznejte si, že kdyby tam nebyla, nadávali by jste, že je to celé přeplácané O.o Nikdo se vám nezavděčí
Takže co je podle mě jedinou chybou knihy? To, že autorka nechala Mel tak v pozadí :// Ano, Mel mám opravdu tááák moc ráda ;D
Moje hodnocení je snad jasné ne? ♥ :3

10.02.2013 5 z 5