Past

Past https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117816/bmid_past-qR3-117816.jpg 4 329 54

Zahrada nesmrtelnosti série

1. díl >

Co kdybyste se dozvěděli, kdy – na den přesně – zemřete? Díky moderní vědě se každá lidská bytost stává tikající časovanou genetickou bombou. Bezohledné manipulace s genetickými informacemi způsobí, že muži se dožívají pouze dvaceti pěti let a ženy dokonce jen dvaceti. V této bezútěšné době jsou mladé dívky unášeny a nuceny žít v polygamním manželství, aby odvrátily hrozbu, že lidstvo vymře. Tento osud čeká i šestnáctiletou Rein Elleryovou. Je unesena, aby se stala jednou z vyvolených nevěst a vstupuje do světa bohatství a privilegií. Přestože její manžel Linden k ní chová opravdové city, jediným cílem Rein je útěk – chce najít svého bratra-dvojče a vrátit se domů. Ale Rein se musí vypořádat s více problémy, než jak znovu získat svobodu. Lindenův excentrický otec je odhodlán najít protilátku na genetický virus, díky kterému mu hrozí ztráta syna, i když to znamená jít přes mrtvoly, aby prověřil své experimenty… 1. vydání. -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Wither , 2011


více info...

Přidat komentář

malýčtenář
08.11.2022 4 z 5

(SPOILER) I když nemám ráda sci fi,tak tato kniha mě velmi zaujala. Místy se četla velmi dobře, ale zase jako celek člověka donutí se zamyslet nad životem a co by mohlo být. Chvílemi mi přišla až hrůzostrašná. Přesto si asi přečtu I další díly.

Veromika
25.07.2019 4 z 5

Tuto knihu jsem si koupila zhruba před šesti lety, díky tomu, že jsem měla více knih, které jsem si chtěla přednostně přečíst upadla kniha v zapomnění. Když jsem na ni před dvěma lety narazila ve své knihovničce byla jsem dokonce odhodlaná ji prodat, ale nikdo ji nechtěl a tak, když jsem letos neměla co ke čtení, jsem se rozhodla knihu přečíst. Musím říct, že jsem hrozně ráda, že se mi ji nepodařilo prodat, protože kniha byla úžasná, čtivá, děj byl napínavý tak moc, že jsem se od knihy málem nemohla odtrhnout.


Silencia
25.02.2019 3 z 5

Hrozně mi to připomínalo Selekci, nicméně mnohem, mnohem horší. Kniha byla čtivá, žádné zbytečné popisy, což chválím, ale občas jsem se ve vyprávění ztratila, protože se autorka zaměřila na něco nepodstatného a přeskočila důležité věci. Najednou třeba byli venku a já nepostřehla kdy se tam děj přesunul a tak. Navíc hrdince bylo pořád z něčeho nesympaticky na zvracení. Příběh ale zajímavý a určitě stojí za to si přečíst. Jsem zvědavá na pokračování.

lucie2371
01.04.2018 5 z 5

Dávám 5*! Kniha se po 50 stránce pěkně rozběhla a byla napínavá až do konce. Každá kapitola končila napínavě, takže mě nutila číst stále dál! Moc pěkná kniha, určitě doporučuji!

Ailee
18.10.2017 3 z 5

Bylo to čtivé, styl psaní byl příjemný a plynulý a nápad zajímavý, ale co ten děj? Kromě začátku tam napínavého nebylo snad vůbec nic! O konci ani nemluvě. Pořád jsem měla pocit, že mi někdo poslední stránky vytrhl, protože tam FAKT něco chybí. Jediná zajímavější část byla uprostřed a i tady se mi zdálo, jako kdyby se autorka té části snažila co nejvíce vyhnout. Halóóó! Připadám si okradená! :-/

Charmedka
11.02.2017 5 z 5

Lauren DeStefano vytvořila úžasný svět v budoucnosti, kdy se lidé dožívají nízkého věku a to díky výzkumům, které měly za úkol zbavit svět nemocí. Původní generace obyvatel zapříčinila, že jejich děti umírají a aby lidstvo nevymřelo, unášejí se mladé dívky.

Past rozhodně není kniha nabitá akcí, boji a napětím. Spíše se hodně zaměřuje na pocity a myšlenky hlavní hrdinky. Od první stránky mě příběh naprosto pohltil a já hltala každou další stranu.

kyticka152
11.08.2016 5 z 5

Tahle knížka se mi moc líbila. Byl to sice slaďák, ale řekla bych, že byl jak napínavý, tak i zábavný. Doporučuji k přečtení!

*Pájuše*
31.05.2016 4 z 5

Co ke knize říct? Vlastně ani pořádně nevím, jak ji popsat, protože byla... jiná? Určitě jiná, než všechno ostatní, co jsem doposud u YA knih četla!
Tahle kniha byla syrová a neskutečně reálná, až mě občas mrazilo. Musím říct, že svět, do kterého autorka zasadil děj, byl neskutečně úžasná směs minulosti, přítomnosti a budoucnosti - možná proto je kniha tak realistická.
Abych ji ale nevychvalovala do nebes, bylo tam pár chybiček, které zahrály na struny mých nervů. Za prvé – hlavní hrdinka, ačkoliv byla velmi přirozená a moudrá na to, kolik jí bylo let, občas jsem měla chuť s ní zatřást. V první řadě neustále omílala, jak musí odtamtud utéct. (I bez toho byste poznali, že chce odtamtud pryč. Dokonce i v anotaci je to jasně řečeno). Měla jsem chuť vzít si papírek a začít si dělat čárky pokaždé, když jsem tam narazila na slovo "útěk".
Za druhé – opět je zde milostný trojúhelník. Tentokrát jsem byla ale překvapená, že mi tam nevadil tolik, jak jsem předpokládala, že mi vadit bude. Možná proto, že se kniha netočila jenom kolem toho milostného trojúhelníku, ale řešila daleko důležitější věci, mi nelezl na nervy, jako v jiných YA knihách. Nicméně nerozhodnost hlavní hrdinky mi na nervy lezla velmi!
A konečně za třetí – občas jsem se u knihy nudila. Bylo tam několik hluchých míst, které mě až zas tolik nebavily, ale ke knize prostě patřily.
Smekám před autorkou – vytvořila vskutku realistické dílo, která zamrazí, pohladí po duši i přinutí nad pár věcmi přemýšlet. Čím mi ale autorka udělala největší radost – dokázala vymyslet vskutku děsivou postavu (troufám si tvrdit psychopata!), která když se objevila v knize mi na rukou naskákala husí kůže, což se mi u knihy ještě nestalo… :-)

Thackery14
10.05.2016 4 z 5

Kniha mě bavila, i když mě chvílemi neskutečně hlavní hrdinka štvala, jak byla nerozhodná, koho vlastně miluje nebo ne. A ty její nálady a myšlenky, škoda mluvit, nejradši bych ji v některých scénách flákla. Asi se teď divíte, proč jsem knize dala pět hvězdiček. Nejdříve jsem zvažovala 3 s tím, že tam bude pomyslná půl hvězdička, pak 4 a když jsem se dostala na samý konec a knížku zaklapla.. prostě paráda! Ani na chvilku jsem se nenudila, děj byl svižný a i když se to skoro celé odehrávalo v jednom domě, nemohla jsem se od toho odtrhnout. Autorka umí skvěle a chytlavě psát, druhý díl si určitě přečtu!

vedana
08.05.2016 2 z 5

U této knihy jsem pořád čekala, kdy začne být děj zajímavý, ale příběh se stále odvíjel stejným tempem, dočetla jsem, abych věděla jak to skončí, do druhého dílu už se nepouštím.

juliemed
28.04.2016 4 z 5

Velice mně zaujal námět taky proto jsem si tuto knihu pořídila nudilo mně dlouhé uvažování o tom koho má ráda a koho ne ( zkrátka to není můj žánr ) ale jinak to bylo dobré hlavně na to že to byla autorčina první kniha dobře propracované postavy především Jenna nebo cecily chovaly se na svůj věk a hlavně téměř všichni autoři si s tím nedají vůbec práci a tak trochu to odbívají určitě dobré si přečíst

warca
03.01.2016 3 z 5

Zajímavý námět. Celkem dobře se to četlo.

Sireen
08.12.2015 5 z 5

Prostě moje srdcovka.... Neskutečně mě mrzí, že třetí díl u nás nebude...

klarinka9974
06.11.2015 5 z 5

Kniha se mi líbila, velmi zajímavé čtení které vás pohltí do děje. Budu se opakovat ale je to něco jako začátek Selekce, nové kandidátky a nové problémy. Přečtu si i druhý díl, chci vědět jak to dopadne. Doporučila bych těm co si Selekci vychválily, i když todle je trošku jiné, opět si přijdete na své :)

Barbra06
22.08.2015 4 z 5

Příběh velice zajímavý, přirovnala bych ho k hodně kruté verzi Selekce s několika vylepšenými nápady. Musím říct, že postavy mě ale nijak moc neoslovily. Děj byl celkem napínavý, ale přece jenom tomu něco málo chybělo. A nejspíš proto zatím neuvažuju o přečtení druhého dílu. Po krátkém váhání nakonec dávám 4 hvězdičky, za originální nápad a navíc je to autorky prvotina, za kterou se nemusí stydět.

ElisR1
31.05.2015 4 z 5

Trošku jiná dystopie, rozhodně stojí za přečtení.

LilianaFalcon
02.04.2015 4 z 5

Hodně nadějný příběh, škoda, že to autorka neudržela až do konce (už druhý díl byl o hodně slabší než první).
Po té, co jsem si přečetla poslední díl v originále, jsem pochopila, proč to nakladatelství vůbec nevydalo.

nikol2178
12.03.2015 5 z 5

Absolutně úžasná kniha, dechberoucí, strhující... :) Příběh se mi moc líbil, ale do první poloviny jsem měla pocit, že čtu Selekci... Kniha měla podobný námět, akorát v jiné době. Ale kniha byla tak dokonalá, že na ni nechci ani nic najít. Doporučuji si ji přečíst! Dokonce bych ji mohla porovnat s Hunger Games a možná bych mohla i říct, že byla lepší a nebo je to na stejno. :) Těším se na další díl, ale mrzí mě, že nevyjde v češtině třetí díl. :(

vikimi
18.02.2015 4 z 5

Hrozně rychle jsem se začetla a hltala slova až do rána :) Přišlo mi to ve většině případů hodně pochmurné a smutné, litovala jsem Jenny, litovala jsem Lindena i Rein. Dokonce i Cecily. Všichni se v tom tak nějak máchali, ale vlastně nic moc nemohli změnit a ovlivnit.
Takže jsem z děje byla spíš smutná, ale rozhodně mě to nadchlo. Akorát nemusím moc Gabriela, tak uvidíme, jak bude pokračovat druhý díl!

Temi
17.02.2015 4 z 5

Na začátku čtení této knihy jsem se obávala, že se jedná o průhledný dívčí příběh, se kterým jsem se setkala již mnohokrát předtím. Naštěstí se můj názor začal od 3. kapitoly rázem měnit. Poznala jsem, že kniha se velmi dobře čte a děj není až tak předvídatelný. V jednu chvíli jsem měla pocit, že zcela jistě vím, jak se bude příběh vyvíjet dál, ale poté mě kniha opět překvapila s něčím nečekaným. Doba a podmínky, ve kterých se hlavní hrdinka pohybuje, vyvolává též mnoho otázek a nutí vás číst dál. Kniha na mě nakonec velmi zapůsobila a rozhodně se chystám přečíst si i druhý díl.