kureceske kureceske komentáře u knih

☰ menu

Dej šanci mně Dej šanci mně Whitney G. (p)

Penelopa a Hayden, sestra jeho přítele. Ona krasobrulařka, on její celoživotní přítel, kamarád.... nachází jí muže do vztahu, neboť to je činnost, která jí bytostně nejde... zatímco oba popírají, že patří k sobě. Ona po neopětované náklonnosti, on si náklonnost teprve uvědomuje... Tak jak to Garcia umí, hezký jazyk, dobře se čte.

02.12.2022 5 z 5


Drzý bastard Drzý bastard Vi Keeland

Jsem hodně spokojená, těšila jsem se na další knihu z pera těchto dvou autorek a nezklamala. Navíc jsem se tentokrát fakt dobře bavila, vtipně napsané, dobré dialogy, za mě moc fajn.

07.02.2021 5 z 5


Má mě rád, nemá mě rád Má mě rád, nemá mě rád Sally Thorne

Líbilo, milé, zvláštní jazyk, ne zcela běžná skladba souvětí. Oddychovka, která potěší.

30.01.2021 4 z 5


Topím se v tobě Topím se v tobě Jasinda Wilder

Celkem čtivé, nedokážu se po celou dobu zbavit mírné ho pocitu teen románu, kterým primárně není. Některé pasáže mi přijdou psané trochu horkou jehlou, zbytečně nedotažené, jako by od nich autorka utekla. Jinak příjemné čtení.

27.01.2021 3 z 5


Stačí jen dotyk Stačí jen dotyk Colleen Oakley

Málokdy jsem po přečtení knihy tak rozčarovaná a málokdy se mi stane, že celkem dobře psaný příběh může zničit pár stran. Až do poslední části mi kniha přišla sice často trochu neuvěřitelná, nicméně brala jsem ji jako literární konstrukt s často velmi vtipnými dialogy. Konec mě však vyloženě uzemnil. Takto rozjetou knihu takovým způsobem zazdít mi přijde skoro škoda. Z konce mám pocit, jako by autorka pospíchala, měla termín odevzdání a něco tam během chvilky rychle napsala. Škoda, potenciál byl.

18.01.2021 2 z 5


Jediné pravé lásky Jediné pravé lásky Taylor Jenkins Reid

Kniha čtivě napsaná a pro mě nadhazovala zajímavá témata k zamyšlení. Během čtení jsem se občas cítila z příběhu a jeho pojetí rozporuplně, ale po celou dobu jsem měla o čem přemýšlet. Trochu mě zmátla první věta, díky jejímuž vyznění jsem několik stránek přemýšlela, jak byla myšlená, než abych se soustředila na příběh, což možná byl záměr. V každém případě, rozhodně pro mě není odpad, průběh celého příběhu mi nepřijde stoprocentně uvěřitelný, ale je to zajímavý pohled na lidskou psychiku.

16.01.2021 4 z 5


Láska a jiné úkoly Láska a jiné úkoly Kasie West

Pohodová, příjemné sarkastické dialogy, vyloženě oddychovka. Příběh o dvou mladých lidech, o tenké hranici mezi přátelským vztahem a zamilovaností, o hledání sama sebe. Uvěřitelné rodinné vztahy, touhy i náročnost jejich naplnění.

14.01.2021 3 z 5


Sexy srážka Sexy srážka Helena Hunting

Milá oddechovka na jednu noc.

12.01.2021 4 z 5


River Wild River Wild Samantha Towle

Příběh čtivý, trochu mě na začátku rozčilovalo používání především jednoduchých vět s absencí souvětí, ale postupně se vstřebalo v celkem dynamickém příběhu. Je to oddychovka, trochu je jasné, o co půjde, ale nevadí to. Velmi vtipné dialogy.
Příběh o změně života, o postavení se mimo komfortní zónu, o rozhodnutí, o kolektivním vnímání skutečnosti.

10.01.2021 4 z 5


Když jsi odešel Když jsi odešel Brooke Harris

Knížka hodně klidná, příjemné čtení, trochu patos. Příběh psaný ve dvou časových rovinách, jednu z nich často přeskakuju, je trochu roztahaně psaná, ale i přesto jsem dočetla a celkově spíše pozitivní pocit. Kniha na jedno přečtení.

09.01.2021 3 z 5


Až léto skončí Až léto skončí Penelope Ward

Fajn, zpočátku jsem měla problém vnímat hlavní hrdinku jako dospělou, i po delším čtení to nebylo úplně ideální, ale zvykla jsem si. Tentokrát mě styl jazyka přišel víc harlequinovský.

09.01.2021 3 z 5


S pozdravem Carter S pozdravem Carter Whitney G. (p)

Roztomilá knížka, uvěřitelná, čtivá, na jeden zátah. Postavy vykresleny reálně, žádná šílená klišé.

09.01.2021 5 z 5


Archerův hlas Archerův hlas Mia Sheridan

Hezký jazyk, kniha velmi čtivá. Od autorky určitě ne má poslední. Je to odpočinkové čtení, bez rušivých vlivů. Dobře vykreslené postavy.

03.12.2020 5 z 5


Výpověď Výpověď Whitney G. (p)

Kniha poměrně hodně čtivá, některé situace trochu neuvěřitelné, ale v míře toho, že člověk čte romanci. Kniha mi přišla jako remake Ch. Lauren - Božský Bastard, přesto jsem ji dočetla. Od cca poloviny je autentičtější a více svá než první polovina, která mi přijde Bastardem více než inspirovaná. Jazyk hezký, nenudné pasáže, má spád a po přečtení se těším na další knihu autorky.

15.10.2020 5 z 5


Turbulence Turbulence Whitney G. (p)

Hodně čtivá, hezký jazyk, erotické scény přiměřeně otevřené, příjemná oddychovka. Pro mě druhá kniha od autorky a u této knihy jsem měla menší pocit, že G. Whitney především vykrádá Ch. Lauren. Velmi podobné zápletky a podobný styl psaní, v této knize je více autentická. Některé situace trochu neuvěřitelné, což patří k romancím tohoto typu.
Kniha není nudná, není extrémně popisná, má spád.

15.10.2020 5 z 5


Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Kniha čtivá, hezký jazyk. V příběhu občas malinko pokulhávající situace, ale celkově fajn teen román. Hned po dočtení mám chuť na druhý díl, kniha nenudila, četla se rychle, bez nudných pasáží.

15.10.2020 5 z 5


Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Psané čtivým jazykem, optimálně dlouhé, nenatahované pasáže, popisné části naprosto akorát. Logické a uvěřitelné dialogy. Kniha se mi líbila, oddychovka.

02.06.2020 5 z 5