Kubina Kubina komentáře u knih

☰ menu

Švábi Švábi Jo Nesbø

Po výborném úvodu a vykreslení Bangkoku začne kniha nudit a zachraňuje to až závěr. Do Netopíra jsem se začetl více. Pokud následující díl Červenka neoslní, tak Harry Hole u mě skončil, haha.

04.04.2021 3 z 5


Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

Na Stefana Ahnhema si musím dát pozor. Další knihy budou následovat. "Oběť bez tváře" mně zalezla pod kůži. To znamená, že jsem musel nuceně knihu na dva dny odložit a po návratu k četbě jsem se okamžitě zorientoval. Může za to napínavý děj i sympatický vyšetřovací tým, který si při vyšetřování dopřeje třeba grilovačku.

16.03.2021 5 z 5


Na okraji propasti Na okraji propasti Bernard Minier

Tak jsem údajně přečetl nejslabší knihu od Bernarda Miniera. Ten Francouz neumí napsat slabou story. Opět propracovaný příběh. Opět se mi nepovedlo odhadnout rozzuzlení. Takže spokojenost. DOJEM KAZÍ PŘEKLEPY V ČESKÉM PŘEKLADU!

06.03.2021 4 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

(SPOILER) Jako prvotina luxusní záležitost. Dozvěděl jsem se spoustu zajímavých informací o Austrálii.

POZOR SPOILER!
Trochu mi zarazilo, jak hlavní hrdina hravě zvládl psychicky situaci, když našel mrtvolu své přítelkyně.

26.02.2021 4 z 5


Mysterium tremendum Mysterium tremendum Sebastian Rainer

Už ani nechápu, proč jsem to po pěti letech četl znova. Kniha sice obsahuje i pěkné pasáže, ale příběh je vystavěný lacině a tváří se jako něco výjimečného, i když není.

26.02.2021 2 z 5


Údolí Údolí Bernard Minier

Minier se stylem vyprávění vrátil k prvním dvěma dílům. To byla trefa do černého. Hltal jsem každou kapitolu. Nepamatuju se, kdy bych přelouskal takovou bichli za tři dny.

08.02.2021 5 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

To by měla být povinná četba ve škole. Nadčasový román, který se dá vztáhnout na spoustu věcí i v současnosti.

02.02.2021 5 z 5


Mustaine – heavymetalové paměti Mustaine – heavymetalové paměti Joey Layden

Variace na "Strach a hnus v Las Vegas" a "Requiem za sen" na thrashmetalový způsob.

26.01.2021 4 z 5


Hračkář Hračkář Andrew Mayne

Do předchozího dílu "Šelma" jsem se začetl více. Možná proto, že nebyl tak překombinovaný jako "Hračkář". Kniha navíc postrádá větší prostor pro servírku Jillian, která vyšetřování v prvním díle osvěžila. Takže tu máme pouze jeden výraznější charakter - hlavního hrdiny. Ostatní postavy se pouze objevují a mizí. Andrew Mayne se dobře čte. Jeho knihy jsou okořeněné trochu vědátorstvím. Mají krátký kapitoly. Takže ideální i na pauzy do fabriky.

26.01.2021 3 z 5


Království Království Jo Nesbø

Dokonalost. Ještě měsíc po přečtení příběh se mnou rezonuje.

26.01.2021 5 z 5


Zkurvenej příběh Zkurvenej příběh Bernard Minier

Ten příběh není tím, čím se zdá být. Minier je sázka na jistotu a i bez detektiva Martina Servaze napsal výbornou knihu. V závěru říká, že jde o poctu americkému filmu, proto jsem si vzpomněl i na režiséra Davida Lynche. Hodně silný čtyři hvězdy, skoro pět.

07.01.2021 4 z 5


Otrávené pírko Otrávené pírko Matthew FitzSimmons

Matthew FitzSimmons má cit pro akční scény a nejednoznačné charaktery. Dlouho to vypadalo, že "Otrávené pírko" překoná "Příliš krátký provaz", ale ten useknutý konec to zazdil. Jestli tohle nebude mít pokračování, tak se naštvu, haha...

19.12.2020 3 z 5


Už je tady zas Už je tady zas Timur Vermes

Kniha nemá téměř žádný děj, přesto analíza současné společnosti z Hitlerovského pohledu pobaví. Od zfilmované verze se podstatně liší, koho by od četby odrazovala znalost filmu.

05.12.2020 4 z 5


Prokletá krev Prokletá krev Sabine Thiesler

Nebylo to špatné, ale bylo to moc předvídatelné. Autorka se mnohdy snažila překvapit, ale pozorného čtenáře překvapit šanci neměla!

14.11.2020 3 z 5


Tma Tma Bernard Minier

Snad 500 stran psychického teroru. Opravdu silné kafe!

14.11.2020 5 z 5


Němá barikáda Němá barikáda Jan Drda

Málokterá kniha dokáže ve vás probudit představy o hrůzách 2.světové války. František Milec a Vyšší princip navždy zůstanou legendami. Oblíbená povídka: Zákeřník

12.09.2012


Velké záhady minulosti Velké záhady minulosti kolektiv autorů

Takovou knihu můžete otevřít jednou za čas, přečíst 5 článků a být chytrý a zajímavý jak rádio. Oblíbená část: "Smrt v arktickém ledu. Zkušený mořeplavec doufal, že objeví Severozápadní průjezd. Místo toho řadu let další výpravy pátraly po něm." Takových lahůdek je tam plno a každý si najde to svoje. Lidi milují záhady a tajemno.

12.09.2012 4 z 5


Nejrychlejší rakve světa Nejrychlejší rakve světa Miloš Kovářík

Pro fanouška formule 1 povinnost. Plusem je, že v knize nalezneme kromě příběhů mistrů světa i příběhy jezdců jako Francois Cevert, Ronnie Peterson, Clay Regazzoni a Gilles Villeneuve. V době, kdy kniha vycházela, vyhrál mistrovský titul Alain Prost a Ayrton Senna byl ještě naživu - dokonce je v knize zmíňen i Michael Schumacher, který svůj titul vyhrál až za rok. Kniha je plná krátkých, úderných životopisů v doprovodu opravdu raritních černobílých i barevných fotografií. Kniha má pro mě velikou sentimentální hodnotu, protože jsem jí dostal od svého dědečka, který dělal v nakladatelství MAGNET PRESS. Nejbolíbenější část: Ženy, oheň a velká černá díra, Niki Lauda.

12.09.2012 5 z 5