KristýnaČ KristýnaČ komentáře u knih

☰ menu

Poslouchej! Poslouchej! Sarah Dessen

Takže přečteno. Z dívčích románů je to jeden z těch povedenějších, problém s anorexií, falešnými přáteli a pravdomluvností působí reálně. Jako ve většině knih tohoto žánru vše dobře dopadlo, což nebylo ani tak překvapující.

29.08.2012 3 z 5


Dokážete udržet tajemství? Dokážete udržet tajemství? Sophie Kinsella (p)

Knížku jsem, jako snad každou tohoto žánru, zhltla za dva dny. Pobavila mě, ale taky i dodala náměty na přemýšlení. Doporučuji jako lehčí četbu :)).

18.08.2012 5 z 5


Zbožňuju Paříž Zbožňuju Paříž Lindsey Kelk

Knížku jsem přečetla rychle, je to spíš taková oddechovka. Jsou zde i vtipné momenty, kterými mi trochu připomíná Bridget Jonesovou. Jen je škoda předvídatelnosti a sladkého "happyendu". :)

09.08.2012 4 z 5


Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Popravdě, očekávala jsem od toho víc. Všichni o tom mluvili jako o geniálním díle, vychvalovali až do nebes. Na mě ale tato romantická klasika takový dojem neudělala. Asi jednak proto, že jsem četla víc podobných námětů moderněji zpracovaných a jednak i proto, že jsem hlavní příběh znala, aniž bych to musela přečíst.
Příběh dvou lidí, nenaplněné lásky i tehdejší společnosti je však nesmrtelný a stojí za to ho znát.

09.08.2012 4 z 5


Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Kytici jsem nejdříve viděla zfilmovanou, později i přečetla. Z české klasiky a poezie ji mám nejraději. :)

09.08.2012 5 z 5


Babička Babička Božena Němcová

Jako mladší jsem měla tuto knížku ráda, zobrazení venkova mě nadchlo. Když jsem však knížku četla nyní, už mě tolik nebavila a silná idealizace postav mi vadila. Na druhou stranu jsem už dokázala více číst "mezi řádky", takže se mi odkrývalo i to, co jsem dříve nepochopila nebo ani nepostřehla. Babička tak jako tak patří ke klenotům, ale myslím, že je lepší přečíst si ji později.

09.08.2012 5 z 5


Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

Měla jsem problémy začíst se v prvních kapitolách, nechápala jsem a byla trochu zmatená, ale vydržela jsem a vyplatilo se. Zase jiný pohled na svět upírů, tentokrát však hodně propracovaný s několika zápletkami. Ani se nedivím, že série příběhů o Rose vyjde na šest dílů. :D

09.08.2012 5 z 5


Divergence Divergence Veronica Roth

Rozhodně je to čtivá kniha plná napětí a akce. Jen jediné, některá rozuzlení jsem tušila už od začátku, takže mě pak moc nepřekvapila, leccos mi docházelo dříve než hlavní hrdince. Ale neodradilo mě to a celkový dojem je pozitivní.

09.08.2012 4 z 5