knih0molka knih0molka komentáře u knih

☰ menu

Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

Kniha je velmi povedená, sci-fi se skvěle propracovaným příběhem. Autor vás dokáže hned vtáhnout do děje a kniha celkově byla psaná čtivě a napínavě. Co mě ale mrzelo bylo to, že i když se celou tu záhadu s Thomasem a ostatními kluky dozvídáme postupně, Thomas toho po své “přeměně” spoustu prozradí naráz, možná až příliš. Taky jsem si moc nedokázala vytvořit k postavám nějaký vztah, ale to se snad v příštích dílech zlepší.
Filmy se od knih celkem dost liší, přesto vás ale pohltí stejně, jako kniha, i když je jako vždy lepší ;)
Celkově hodnotím 4.5/5 za skvělou knížku!

12.05.2021 5 z 5


Hledání modré Hledání modré Lois Lowry

Autorka mohla udělat dvě sci-fi série, jednu o Jonasově světě a druhou o světě Kiry. Ale neudělala to a tím mě strašně fascinuje, protože mi to přijde skvělé! Můžeme tu vidět dva úplně odlišné světy. V tom Jonasově jsou lidé sledováni a nevybírají si sami povolání, ženu/manžela ani děti. Ve světě Kiry lidé bojují o vlastní život s nedostatkem potravy, nemocemi a bojí se divé zvěře. Ale obojí probíhá současně! Nemůžu posoudit, co se mi líbilo více, zda Dárce nebo Hledání modré, obě knihy byly naprosto úžasné a hned jsem si je zamilovala. Rozhodně obojí doporučuji a už se nemůžu dočkat na další díl!

13.11.2020 5 z 5


Dárce Dárce Lois Lowry

Skvělá kniha.
Autorka umí psát krásně, dojemně, čtivě a velice přesvědčivě. Naprosto jsem hltala každé její slovo. Děj je skvěle popsán, tento svět je plně uvěřitelný a za celou knihu si neřeknete „takhle to přece v reálu být nemůže”. Ať už jsem od konce čekala cokoli, rozhodně ne otevřený, které navíc opravdu nemusím, ale zrovna tady mi to tolik nevadilo. Člověk už se musí rozhodnout sám, jestli chce, aby děj dopadl dobře nebo špatně.

13.11.2020 5 z 5


Siréna Siréna Kiera Cass

Kniha mě už od začátku zaujala. Moc se mi líbí příběh, který autorka moc hezky vymyslela a popsala. Kniha se byla jednoduchá, a rychle četla. Děj byl prostý, ale ne zbytečně protáhlý. Sirénu určitě doporučuji!

29.08.2020 4 z 5


První láska První láska James Patterson

Hlavní hrdinové utíkají po Státech, takže jsem od toho čekala trochu víc roadtrip, ale nevadí. Postav nebylo moc, takže pro někoho dobře, pro někoho ne. Když je kniha dojemná, vždy brečím, ale i přes to, co se v knize dělo, mi ani neslzely oči... Robinson mi byl moc sympatický, Axi tak moc ne, a o to míň, když prohlásila, že Kurt je idiot. Ale jinak moc pěkná knížka, fajn příběh.

24.04.2020 3 z 5


Blbá sázka o fajn kluka Blbá sázka o fajn kluka Shana Norris

Fajn knížka, dobře napsaná, s originálním dějem. Ale hlavní postava - Avery, mi byla už od začátku nesympatická, i přesto, že se na konci změnila k lepšímu.

11.04.2020 3 z 5


Ztraceni v čase Ztraceni v čase Petra Braunová

Úžasná knížka, četla jsem ji před několika lety, ale strašně se mi líbila ^^

08.04.2020 5 z 5


Hraničářův učeň 1-12 Hraničářův učeň 1-12 John Flanagan

Naprosto skvělá série, jedna z mých nejoblíbenějších. Flanaganovy knihy prostě miluju, takže jsem ze všech čtrnácti dílů byla opravdu nadšená. Velmi pěkné, vtipné, napínavé, dobrodružné a chvílemi i dojemné čtení zároveň. Kniha vás rychle vtáhne do děje a po této dlouhé sérii bych strašně toužila po tom, být hraničářka. Postavy mi byly strašně sympatické, autor je popisuje tak, že by bylo divné si je nezamilovat. Vřele doporučuji. :D

29.03.2020 5 z 5


Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Tato sci-fi byla naprosto úžasná, film sice celkem o ničem, řekla bych, ale kniha? Dokonalost! První díl byl naprosto skvělý, tento typ knih se mi moc líbí, nedivila bych se, kdyby náš svět tohoto popisu autorky takto v budoucnu dopadl, strašně moc se mi líbilo zpracování knihy a děje. Druhý a třetí díly už byly trochu slabší, ale taky skvěle napsané. Rozhodně doporučuji přečíst. :D

29.03.2020 5 z 5


Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

Tuto knihu jsem si plánovala přečíst opravdu dlouho, a teď, když už ji mám přečtenou, dovedu říct jen “nádhera”. Do tohoto krásného, dojemného a okouzlujícího příběhu jsem se hned od začátku zamilovala. Naprosto jsem se vcítila do pro mě sympatických hlavních postav, znám podobné případy lidí jako je Declan i Juliet... navíc absolutně miluji ten typ příběhu, kde vládne anonymita obou postav. Určitě doporučuji :D

29.03.2020 5 z 5