Kattyna Kattyna komentáře u knih

☰ menu

O hrochovi, který měl škytavku O hrochovi, který měl škytavku Christine Beigel

Jen díky ilustracím dávám druhou hvězdu.

21.05.2020 2 z 5


Handling a nošení dětí Handling a nošení dětí Vanda Schreierová

Kniha pro mě je velmi inspirativní. Jako prvorodička jsem ze všeho vystresovaná a tohle zpracování mi dodalo spoustu jistoty a klidu. Je pravdou, že bez videí občas postrádá smysl, protože autorka se o nich často zmiňuje a přiložené fotografie nejsou uspokojivé :-)

06.03.2020 5 z 5


Thajsko Thajsko China Williams

Hodně jsme ocenili naplánované trasy dle času stráveného v této úžasné zemi.

14.04.2019 5 z 5


Šelma Šelma Andrew Mayne

Ke koupi a přečtení knihy mě nalákaly pozitivní recenze knižních blogerů. Bohužel já jejich nadšení nesdílím. Autor se sice snažil zvýšit napětí psaním krátkých kapitol, nicméně za mě tomu prostě chyběla věrohodnost...

09.12.2018 3 z 5


Život, na který metr nestačí Život, na který metr nestačí Karolina Mikšíková

Knihu jsem objevila na pultu knihkupectví a ihned jsem se zamilovala do obálky. Nic jsem od ní tudíž neočekávala, dokonce jsem na o ní do té doby neslyšela. Musím říct, že mě mile překvapila. Vynikající četba do MHD, pokud vám nevadí, když na sebe hlasitým smíchem upozorňujete spolucestující!

09.05.2018 5 z 5


Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou Elena Ferrante

Musím přiznat, že tento díl mi úplně nesedl. Obvykle Elenu zhltnu během dvou, třech dní. Nedokážu přesně říct, co mi tam chybělo, ale do čtení jsem se musela vyloženě nutit. Tři hvězdičky dávám hlavně za závěr, který mě přesvědčil k četbě posledního dílu. Doufám, že v něm konečně pochopím tak strašně komplikovanou osobu, kterou je Lila

31.03.2018 3 z 5


A zrodí se píseň A zrodí se píseň Samantha Shannon

Třetí díl je pro mě bohužel lehkým zklamáním. Po dvou předchozích, kde autorka vybudovala neotřelý svět, přichází kniha plná klišé. První dvě třetiny knihy jsou nedotažené, někde až moc uspěchané, což na mě působilo chaoticky. Jediné, v čem kniha udržela svůj standard, je obal knihy :) Přes to všechno se těším na další díl.

28.10.2017 3 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Moje druhá kniha od této autorky a rozhodně ne poslední. Vyhovuje mi její styl psaní, kdy mám na jeden příběh možnost nahlížet vícero očima.

Samotné téma je psychicky hodně náročné, často jsem musela knihu odkládat a prodýchávat ji. Bylo jasné, že nemůže dopadnout se šťastným koncem, ale tenhle byl naprosto šokující a s mými emocemi naprosto otřásl.

13.09.2017 5 z 5


Poslední Poslední Alexandra Oliva

Měla jsem velký problém se do příběhu vůbec začíst. Nakonec jsem knihu zvládla do konce, ale žádný zážitek mi bohužel nepřinesla. Je to jedna z těch knih, na kterou rychle zapomenu a která nevyvolává pocit zklamání při jejím dočtení.

06.09.2017 2 z 5


Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Moje prvotina od této dvojice autorů. Styl psaní mi naprosto vyhovoval, krátké kapitolky udržují čtenáře v neustálém napětí, takže jsem se ani nenadála a kniha se ocitla v rubrice "přečtené". Už delší dobu si brousím zuby na Lovce králíků, po přečtení tohoto díla se na ní těším o to více!

13.08.2017 4 z 5


Miluj svůj život Miluj svůj život Louise L. Hay

Knihu jsem dostala jako dar, bohužel jsem nebyla schopná ji dočíst. Věřím tomu, že trénováním mysli dokážeme začít opravdu přemýšlet jinak. Mně buď chyběl ten správný důvod, nebo jsem se svým dosavadním životem spokojená :). Zatím nebudu hodnotit počtem hvězd, určitě se k ní jednou vrátím.

01.08.2017


Příběh nového jména Příběh nového jména Elena Ferrante

Tato kniha mě donutila prožít celou řadu emocí. Musím smeknout před autorkou, jak neobyčejně dokázala napsat zcela obyčejný příběh dvou dospívajících dívek. Poprvé, co mi přijde 5 hvězdiček jako nedostačující počet, proto jich ještě pár přidám (*****) :-)

28.07.2017 5 z 5


Řasnatci Řasnatci Dana Kellnerová

První kapitola knihy mě ihned vtáhla do děje a myslela jsem si, že stejně jak začala, bude i pokračovat. Velký omyl. S každou další jsem trpěla víc a víc. Zaprvé jsem v ději objevila časové nesrovnalosti i gramatické chyby. To bych ještě překousla. Co mě ovšem irotovalo je naivita hlavní hrdinky. Panebože, každá ženská alespoň s nějakou hrdostí a sebevědomím musí jen nevěřícně kroutit očima nad každou další stránkou...

21.07.2017 1 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Kniha v nejmenším nesplnila má očekávání. Děj byl příliš předvídatelný, občas zmatený a nedotažený. Nad některými přirovnáními a slovními obraty jsem jen nevěřícně kroutila hlavou.. Kladně hodnotím pouze design knihy..

07.01.2017 2 z 5


Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Kniha byla opravdu čtivá, komentáře Albuse tomu dodaly úplně jiný rozměr a donutily se nad jednotlivými pohádkami dívat i z jiného úhlu pohledu. Jen bych si ráda přečetla i příběh Blěšivého berana Bručouna, na který se v knize odkazuje.. :)

29.12.2016 5 z 5


Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Po přečtení první knihy jsem jsem se modlila, ať se Ladislav co nejdříve vydá na další cestu. Naštěstí jsem nemusela čekat tak dlouho. Kniha je prostě fantastická, akorát se špatně čte přes slzy od smíchu :D

17.11.2016 5 z 5


Biliár o půl desáté Biliár o půl desáté Heinrich Böll

V ději jsem se hrozně ztrácela, ta souvětí, vnitřní monology.. Přemáhala jsem se téměř rok, než jsem dočetla poslední stránku. Asi na tuto věc ještě nejsem vyzrálá..

14.10.2016 2 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Výborná kniha, inteligentní smysl pro humor! Jediné, co tomu ubírá poslední hvězdu je předvídatelnost děje, který se odehrával v "současnosti" a velmi podobné motivy s Analfabetkou, kterou jsem četla jako první

21.12.2015 4 z 5