Kathy77 Kathy77 komentáře u knih

☰ menu

Škvíra Škvíra C. J. Tudor

Na tuhle knihu jsem se těšila už jen proto, že šlo o povídky. No a přišlo částečně zklamání. Některé povídky lepší, jiné slabší. Poslední, Motýlí ostrov, mi přišla navíc divně useknutá.. Jinak zajímavé byly úvody před každou povídkou, ale i tak hodnotím knihu jako lepší průměr. Prostě to nebylo úplně ono. Tudor umí psát líp, mnohem líp!

27.04.2024 4 z 5


Propast Propast Jozef Karika

Dočteno. Teď příběh vnitřně zpracovávám. Byl to pro mě hodně silný zážitek, no a ten závěr..
Za mě rozhodně Karika nezklamal. Vyhovuje mi jeho styl psaní, slovní obraty, synonyma, prostě se mi čte dobře a vždy se na jeho příběhy těším. Propast vnímám jako psychologický horror, který jsem si musela dávkovat. Nešlo mi ho číst na jeden zátah. Hodně o všem přemýšlím a tak ve mě bude ještě nejsou dobu rezonovat. Každopádně jsem s příběhem spokojená a dávám plný počet hvězdiček.

22.04.2023 5 z 5


Chata v horách Chata v horách Ruth Ware (p)

Na tuto knihu jsem se moc těšila. Recenze super, obálka zajímavá, příběh sliboval hodně. Bohužel, ve třetině jsem knihu odložila. Nelíbila, nebavila. Hodně postav, které neustále řešily cosi a příběh se neuvěřitelně vlekl a zajímavého prostě nic. Kapitoly mi také nesedly a tak jsem knihu zaklapla a vrátila do knihovny. Možná jsem nevydržela dostatečně dlouho, ale zas než se u toho trápit ;-).. prostě ne vždycky se zadaří :-)

12.04.2023


Hlad / Žízeň Hlad / Žízeň Jozef Karika

Od Jozefa Kariky jsem přečetla několik knih a tak jsem i na tuto sázela jako "na jistotu" a těšila se na ni. Nezklamala. I když se jedná o povídky, navíc dvojsbírku, po dočtení pochopíte a hodně věcí do sebe zapadne. Za mě opět skvělé. Čtu zásadně večer v posteli a musím přiznat, že jsem několikrát knihu odložila a upřímně.. se bála. Mysteriózní, napínavé, děsivé, prostě zacyklené. Doporučuji všem, co se rádi bojí.

28.02.2023 5 z 5


Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Od Darcy Coates jsem četla několik "strašidelných domů" a proto jsem i po téhle knize sáhla okamžitě. Vždy jsem byla spokojená. Děj je tentokrát zasazen do historie, což úplně nemusím a taky byl na mě chvílemi moc přeslazený. Taková historická romantika proložená rádoby bubáky. Dočetla jsem do poloviny, což je zároveň i konec "prvního dílu" a stačilo. Nebyl to můj šálek kávy a zřejmě je na čase strašidelné domy odložit a pustit se do něčeho úúúplně jiného.

09.02.2023 2 z 5


Rádio v mrazáku Rádio v mrazáku Jana Hanušová

Přečteno v cuku letu. Pobavilo (chvílemi i hodně nahlas), donutilo k zamyšlení i přemýšlení a celkově ano, líbilo. Moje prvotina od Jany Hanušové, která mě svým způsobem i pohladila. Napsáno vtipně, svižně a s nadhledem. I o tom je život a paní Hanušová má můj obdiv.

02.02.2023 5 z 5


Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

Na tuhle knížku jsem slyšela upoutávku v rádiu a tak jsem si jí hned v knihovně zamluvila a těšila se na čtení. Příběh nezklamal. Bylo to napínavé a čtivé po celou dobu. Málokterá knížka mě vtáhne do děje hned od první stránky a tahle mi to splnila. Přiznávám, že se četla pomaleji, ale to mi nijak nevadilo. Hlavní postala mi byla velmi sympatická a celkový dojem z knihy je velmi příjemný. Líbil se mi i styl psaní, slovní obraty, synonyma a bohatá slovní zásoba autorky. Můžu jen doporučit :-)

03.01.2023 5 z 5


Papírové domky Papírové domky Jiří Klečka

Nebudu prozrazovat víc než by se mělo, proto.. moje očekávání od příběhu bylo veliké, začátek pro mě nijak zvláštní, ale od půlky už mě Dveře a dům nepustily. Po dočtení knihy velká spokojenost. Od Jiřího Klečky moje první kniha a můžu jedině doporučit. Najdete v ní opravdu všechno..

16.11.2022 5 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Po knize jsem sáhla ze zvědavosti a musím přiznat, že zpočátku mi nebyla hlavní hrdinka Nora vůbec sympatická a chtěla jsem knihu odložit. Pak ale nastal v příběhu zlom a její "putování vlastními životy" mě moc bavilo. A nejen to. Hodně věcí jsem si při čtení uvědomila a zjistila, že některé věci se promítají i do mého života. Moc hezky napsáno. A konec? Ten byl úplně luxusní. Nečekala jsem takové zakončení a líbilo se mi. Knize dávám plný počet hvězdiček a určitě zkusím ještě i jiné knihy od Matta Haiga.

29.10.2022 5 z 5


Neohlížej se Neohlížej se Ben Cheetham

Na příběh jsem se moc těšila a stránky doslova hltala. O to větším zklamáním pro mě pak konec příběhu byl. První polovina pěkně plynula a udržovala v napětí co bude dál, druhá polovina knihy mě bavila poněkud méně. Téma bylo fajn, ale nějak se to celé jakoby pokazilo. Někdy mi přijde, že si spisovatel najednou neví rady a dopíše v závěru bláboly. Konec mi přišel opravdu zvláštní a ani postavy mi nebyly ničím sympatické. No, dočetla jsem a jsem tomu ráda.

18.10.2022 3 z 5


Jedna zatracená pohroma za druhou Jedna zatracená pohroma za druhou Jodi Taylor

Knihu jsem začala číst na doporučení, jinak bych po ní asi nesáhla. Mám raději duchařinky, ale proč nezkusit i něco jiného, že? Příběh byl napsán velmi dobře, jen v postavách jsem se trošku ztrácela - nepomohly mi ani jejich popisy na začátku knihy a nějak mi tam neseděl ani ten sexuální uragán, který se polovinou knihy prohnal. Dějově byla určitě hodně zajímavá a po dočtení jsem si řekla - proč by to s těmi skoky takhle vlastně nemohlo být? Za mě - mohlo! I tak ale ubírám hvězdičky, protože jsem čekala trošku víc. Každopádně druhý díl mám na stole a ze zvědavosti se to něj pustím. Třeba ještě překvapí ;-)

01.09.2022 3 z 5


Tajemství pramenů Tajemství pramenů Jennifer McMahon

Z knihy jsem nadšená. Příběh se mi líbil moc. Využívala jsem každou volnou chvilku a četla a četla. Bylo tam napětí i tajemno - přesně, jak to mám ráda. Knihu můžu jen doporučit.

19.07.2022 5 z 5


Mrazivá odplata Mrazivá odplata Eva Hrašková

Knihu jsem dlouho odkládala, ale nakonec se do ní pustila a musím napsat, že mě fakt chytila a nepustila! Za mě velké překvapení a spokojenost. Četla jsem po chvilkách celý víkend. Krátké kapitoly, přelínání časových dějů, styl psaní, všechno super (a ano, pár chyb ve jménech bylo, ale..). Kdo má rád napětí, krimi, thriller nebo horrorové prvky, tomu se bude líbit!

08.05.2022 5 z 5


Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

První polovina knížky mě hodně nebavila a do čtení jsem se poměrně nutila. Druhá polovina měla ale spád a jednotlivé kapitoly jsem doslova hltala. Závěr byl famózní a moc se mi líbil. Čekala bych všechno, ale tohle ne. Plný počet hvězdiček nedávám právě kvůli tomu "rozjezdu". Ostatní bylo pecka!

05.05.2022 4 z 5


Tma Tma Jozef Karika

Za mě úplně jednoduše - VÝBORNÝ. Dávám všechny hvězdičky a jsem naprosto spokojená. A ten konec? Noo, prostě každému po zásluze..

22.01.2022 5 z 5


Smršť Smršť Jozef Karika

Zajímavý příběh a opět mám o čem přemýšlet. Prozatím všechny (3) knihy, které jsem od J. Kariky přečetla se mi líbily a chystám se na další. Styl psaní mi vyhovuje, napětí pozvolna narůstá s každou stránkou a konec.. nečekaný. Přesně jak mám ráda. Rozhodně neřeším proč to autor napsal tak a že to mohlo být jinak.. Hodnotím knihu jako čtenář a za mě spokojenost. Doporučuji všem, kteří mají rádi napětí, psychologii, horror, thriller i nadpřirozeno;-)

04.12.2021 5 z 5


Dům plný temnoty Dům plný temnoty D. M. Pulley

Za mě naprostá spokojenost. Začetla jsem se od první stránky a chvílemi se opravdu hodně bála. Nezklamala anotace, líbila se mi obálka, chválím i plánek domu - pak jsem měla pocit, že opravdu vím, kde se kdo v daný okamžik pohyboval a neztrácela jsem se v prostoru. Všechno mi navíc přišlo opravdu reálné. Hodně se mi líbilo prolínání příběhů dřívějších i současných obyvatel domu i to, jak všechno do sebe skvěle zapadalo. Tahle knížka mi splnila úplně všechno a dokonce předčila i očekávání. Dávám plný počet hvězdiček a rozhodně zkusím další knihu od této autorky.

23.11.2021 5 z 5


Zaříkávačky Zaříkávačky Emanuela Valentini

Na Zaříkávačky jsem se moc těšila. Krásná obálka, slibná anotace, nicméně jsem ráda, že jsem knihu dočetla. Styl psaní byl příjemný, vše bylo popsáno tak akorát, ale přece jenom jsem čekala něco jiného. Vlastně ani ne tak jiného, jako něco konkrétního právě o těch "zaříkávačkách". Těšila jsem se na léčebné praktiky a na samotné příběhy lidí kteří je navštěvovali se svými problémy, zda jim zaříkávačky dokázaly pomoci či nikoliv. Začátek slibný, ale pak se děj ubíral jiným směrem. Škoda. Z tohoto důvodu ubírám dvě hvězdičky.

08.10.2021 3 z 5


Strach Strach Jozef Karika

Po Trhlině další pecka. Moc se mi líbila, moc jsem se bála a Strach jsem opravdu měla. Jenom ten konec byl.. zvláštní. U obou knih mi vyhovoval styl psaní i neotřelé slovní obraty. Děj mě vtahoval a nepustil, spokojenost naprostá. Hodnotím tedy plným počtem hvězdiček. Super. Jozef Karika se stává mým oblíbeným.

05.08.2021 5 z 5


Setkání v soumraku Setkání v soumraku Renáta Navrátilová

Mám ráda tajemno i napětí a proto jsem, dle slibné anotace, sáhla po této knize. Upřímně, čekala jsem docela jiný příběh a od poloviny knihy se s tím dost "prala". Na mě přemíra romantiky, která mě nutila přeskakovat celé věty. Popisy dokonalostí nejsou to, co v knize hledám. Ale každý to máme jinak ;-)

30.07.2021 2 z 5