kate333 kate333 komentáře u knih

☰ menu

Božidara Božidara Veronika Hájek Hurdová

Naprosto nádherná knížka, zaujala mě svým barevným obalem a názvem. To jsem ještě netušila, jak moc mne zasáhne a pohladí po duši. Božidaru jsem si ihned zamilovala a s každou kapitolou jako bych se k ní víc a víc přibližovala. Velmi inspirující a moudrá žena a zároveň tak nenormálně obyčejná. Myslím si, že v dnešním uspěchané době by každý potřeboval jednu Božidaru domů, nebo líp objevit ji v sobě a prostě jenom být a těšit se z dalšího prožitého dne. Děkuji autorce za tento skvost, ještě dlouho z něj budu čerpat a hýčkat si ten krásný pocit a poselství, které ke mě skrz něj proniklo. Děkuji a budu se těšit na další příběhy...

27.05.2023 5 z 5


První krev První krev Angela Marsons

Prostě Kim, svérázná, nevyzpytatelná, zapálená bojovnice proti zločinu. Poslední dobou nemám tolik času na knížky, ale na tyto případy si najdu včas vždycky a nikdy nejsem zklamaná. Bylo hezký je mit všechny zase pohromadě v původní sestavě. Až se mi zastesklo. Parádní čtení!

19.08.2022 5 z 5


Noční pták Noční pták Brian Freeman

Kniha byla velmi čtivá. Super vykreslené a popsané postavy, kdy jsem si každou z nich dokázala představit. Po celý příběh jsem sbírala nenápadné indicie a snažila se společně s Frostem přijít na to, kdo je noční pták. A to se mi na knize moc líbilo, že to nebylo vůbec jednoduché. Většinou se trefim, ale tentokrát jsem byla vedle. Autor tím tak u mě získal body navíc a jistotu, že se pustím do dalších dílů.

05.07.2022 4 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Moje první kniha od Kinga. Viděla jsem nejdřív film a spoustu věcí mi nedávala smysl a potřebovala jsem si je objasnit. Poslouchala jsem v audio verzi a vcuclo mě to do Overlooku raz dva. Občas jsem se přistihla, jak kontroluju jestli se na mě někdo nedívá. Mělo to hloubku. Mělo to koule. Závěr pecka.

08.04.2021 4 z 5


DNA DNA Yrsa Sigurðardóttir

Bavil mě začátek a konec. Kvůli začátku jsem se do knihy pustila, vypadalo to na super zápletku. No...čekala jsem, že se to bude odehrávat okolo těch dětí - o jejich "novém" životě. Rušilo mě to zdlouhavé vypravování k každé postavě, která se v knize mihla, přišlo mi to zbytečné a nedůležité. A to hlavní jakoby furt unikalo... Konec to zase vyzdvihl, vrah byl překvapivý. Do dalších dílů ale asi nepůjdu...

11.03.2021 3 z 5


Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Nedočteno. Pardon, ale hrozně mě to nebaví. Můj pocit je, že kniha osloví spíše mužské pohlaví. Špionáže a skákání z jednoho do druhého a neustále popisy, vůbec ale vůbec mě toto téma nebavilo.

06.03.2021


Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Jen pro info, kdo má rád filmová zpracování - je dostupná minisérie na Netflixu.

01.03.2021 4 z 5


Imaginární přítel Imaginární přítel Stephen Chbosky

Já vůbec nevím co mám napsat, mám rozpoluplné pocity. Většina knihy se mi líbila a vzbuzovala ve mně velkou představivost, všechno jsem si přehrávala v hlavě a běželo mi to jako film. Čekání na vyvrcholení děje bylo opravdu čekání, když už jsem si řekla jo teď to přijde, tak zase nic a objevil se zase "problém" a ne a ne přijít konec. To jsem se už přistihla při tom, jak protáčím oči a přeju si ať už to skončí. To jak mě kniha na začátku nalákala na tento žánr, tak mě ke konci zase trošku odradila. Toho božství tam na můj vkus bylo taky dost. Za mě dávám průměr 3*.

28.02.2021 3 z 5


Mrtvé vzpomínky Mrtvé vzpomínky Angela Marsons

Opět jsem hltala stránku za stránkou. Těšila jsem se na knížku, kde se dozvím zase něco víc o Kim. Nebylo to nic hezkého, ale to se dalo čekat. Je fakt, že mi ten konec přišel hrozně rychlý a čekala jsem, kdy se tam objeví Symes. Nakonec to autorka vyřešila jinak a vlastně mi to ani nevadilo a docela se mi ulevilo. Vím, že je to detektivka, ale přála bych Kim už nějakou tu lásku, tak třeba někdy....

23.02.2021 5 z 5


Osudný slib Osudný slib Angela Marsons

Já se budu asi zase opakovat, ale já tu Kim fakt žeru. Já se snad vždy těším víc na ni než na příběh. Miluju ten její sarkasmus. Ted ji vystihl přesně - Kim je paradox. Těším se na další díl a doufám, že autorka zase trošku víc poodhalí a otevře tu naši Kim. Jooo a příběh byl taky super - jako vždy..

16.02.2021 5 z 5


Skryté karty Skryté karty Angela Marsons

(SPOILER) Ach má oblíbená Kim! Konečně jsem se k ní zase po době dostala...Kim je prostě topka, autorka jeji charakter vymazlila do nejmenších detailů a zároveň to není nějaká superhrdinka či křehká princezna. Příběh super, autorka vsadila na děti a to už samo o sobě je silné téma. Opět jsem si na konci pobrečela, bude mi chybět...

10.02.2021 5 z 5


Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Knížku jsem poslouchala v audio verzi. Nemůžu říct, že by mě nějak extra nadchla, ale zklamaná taky nejsem. Spíš mě bavily kapitoly z pohledu Magdaleny. Nevím proč, ale Kate mi chvílemi leze trošku na nervy...ale ještě víc ta Tristanova sestra...První díl se mi líbil o něco víc.

05.02.2021 4 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Narazila jsem na tuto knihu náhodou, nepřečetla jsem si anotaci ani nic o autorovi. Prostě jsem se do ní pustila bez nějakého očekávání. Po celou dobu jsem byla napnutá jak kšandy, připadala jsem si jak v záhadě Blair Witch a taky tomu odpovídal strach, který se mě držel. Po dočtení knížky jsem si říkala, sakra a co když si to autor nevymyslel a fakt se na té Třibeči něco dělo (děje), tak jsem začla googlit.....No....takže vím určitě, že na Tribeč nepojedu!

25.01.2021 4 z 5


Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

(SPOILER) Moje první kniha od této autorky musím říct, že pecka, a určitě půjdu i do dalších knih. Líbí se mi jak autorka zapojila nadpřirozeno a zároveň to nikterak nepřeháněla, bylo všeho tak akorát a dávalo to smysl. Děj byl sám o sobě velmi napínavý a dobře poslouchatelný (audioverze). Asi jsem moc velká detailistka, ale zajímalo by mě, jak vysvětlili policii smrt pečovatelské sestry a Izabel ????, ale hacienda jim zůstala, tak asi dobrý ????. Doporučuji!

15.01.2021 4 z 5


Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Tak mě bohužel kniha vůbec nenadchla :(... Nedostávaly se ke mě ty pocity, které jsem u Backmanovýh knih vždy měla; a to dojetí, smích a příjemné mrazení z příběhu. Ale je pravda, že knihu jsem poslouchala v audio verzi a ne úplně mi sedla interpretace od p. Brouska. Nepopírám, že by se mi ve čtené formě líbila víc.

22.11.2020 3 z 5


Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Jo a jo!! Oni to prostě umí, od začátku do konce jízda, žádné hluché, zbytečné či nudné pasáže - o propracovanosti ani nemluvím. Příběh mě opět překvapil, měla jsem úplně jiné teorie a při rozuzlení jsem nestačila překvapeně koukat a pořád jsem čekala jestli to není omyl :-D. Zároveň příběh nepůsobí překombinovaně, spíš rafinovaně :).. Joona Linna je srdcovka. Byla jsem zvědavá, jaké to bude bez Jurka, přece jen to byl tahák na čtenáře aspoň pro mě ano, ale jsem příjemně překvapená a vyloženě nadšená, že si autoři udržují stále výbornou úroveň; ne-li lepší :) !...Prostě pecka! (Poslouchala jsem v audio verzi, p. Rímský děj opravdu prožíval věrohodně :))

11.11.2020 5 z 5


X způsobů smrti X způsobů smrti Stefan Ahnhem

Jako jo, knížka mě bavila... ale něco mi tam trochu vadilo. Chvílemi mi přišlo, že nečtu detektivku ale nějaké fantasy...

04.08.2020 4 z 5


Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Sakra, to byla ale kurňa šílená mrcha ta "Adél". Ke konci mě napadla jedna šílená teorie, byly tam trošku náznaky, ale že se fakt trefím a bude to až tak šílený to mě překvapilo. Joo, slovo překvapení se hodí k této knížce. Když to vezmu kolem a kolem, nebyla to nějak extra napsaná knížka a snad ani jedna z hlavních postav mě nebyla sympatická. Ale jako klasická ženská jsem byla prostě zvědavá, co se tam sakra děje, dělo a dít bude. V knize je napětí a plno otazníků co nutí číst a číst dál a až do posledních kapitol nevědět skoro nic - V tom je autorka špička! Mně se to líbilo!

05.05.2020 4 z 5


Tiché lži Tiché lži Sarah Pinborough

"Nic není tak jak vypadá". V tomto duchu je psaná celá kniha. Už dlouho jsem nečetla knihu, která by tak překvapovala jako tato. Byla to jízda plná napětí a vzrušení a nedočkavosti z rozuzlení. Ubírám hvězdičku za závěr, po té náloži předtím, jsem asi byla moc namlsaná a čekala jsem trochu jiné pocity. I tak velmi čtivá a napínavá kniha a určitě doporučuji.

30.04.2020 4 z 5


Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Mám ráda, když se v knížce střídají postavy. Vždycky jsem se těšila na kapitolu z deníku, byly tam i scény, které jsem musela přeskočit, protože byly na mě moc sadistické, ale to určitě není výtka a mé hodnocení to nijak neovlivňuje. Něco jsem předvídala a trefila se, ale i přesto mě rozuzlení překvapilo a závěr knihy byla fakt bomba! Jdu na další díl!

22.03.2020 4 z 5