Osudný slib

Osudný slib https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435671/bmid_osudny-slib-ZKx-435671.jpg 5 1150 285

Tým kriminalistů pod vedením inspektorky Kim Stoneové se jen pomalu vzpamatovává z tragické ztráty jednoho z nich, když je pověřen novým případem. V místním lesíku byl nalezen brutálně zavražděný muž a jeho totožnost Kim šokuje – je jím doktor Gordon Cordell, který figuroval v předchozím vyšetřování smrti dívky v elitní soukromé škole. Gordon měl pestrou minulost, ale kdo by ho chtěl zabít? Pár dní nato se po těžké autohavárii ocitne v ohrožení života i Gordonův syn. A Kim ví, že tohle už nebyla náhoda. Další nález mrtvoly to jen potvrdí – tentokrát čelí sériovému vrahovi, možná nejnebezpečnějšímu, s jakým se kdy setkala. Ve zběsilém tempu si vrah připisuje jednu oběť za druhou – a zdaleka ještě neskončil.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Fatal Promise , 2018


více info...

Přidat komentář

Timkim
14.03.2024 4 z 5

Tenhle díl se mi z hlediska vyšetřování moc nelíbil. Byla tam až moc velká návaznost na díl předchozí a popravdě...sem tam našli mrtvolu, jinak se plácali od ničeho nikam. Konec to malinko objasnil a zlepšil, ale četl/poslouchal jsem lepší díly. Za mě lepší průměr i když jsem se párkrát zasmál....70%

Janaves
09.01.2024 5 z 5

Opět musím dát 5*


mataj
25.12.2023 5 z 5

Do Kimina týmu, který se nemůže vyrovnat se ztrátou Dawsona, nastupuje nová posila, Penn. I když s nimi spolupracoval již při jiném případu, má nezáviděníhodnou pozici, protože ho nikdo nechce na místě Dawsona. Nicméně život se nezastavil a přichází velmi komplikovaný případ několika vražd a stopy vedou do jedné nemocnice.

Majdalenka
12.09.2023 4 z 5

Poté co jsem 8 dílů přečetla jedním dechem jsem potřebovala pauzu.. Teď asi po dvou letech návrat a.. Kim je tvrdohlavý superman :)) což mi zpočátku vadilo, ale další díl si přečtu.
Kniha navazuje na předchozí díl, který jsem četla už dříve tak jsem trošku nevěděla.. Ale není třeba mít předchozí díl přečtený.

Žanek_Hantec
01.09.2023 4 z 5

Voproti minulý bichli to nebyla až taková hitparáda. Fšici furt chmuřili po kolegovi - švestce, co v minulým dílu valila tlačit mraky. Ale ve finálce jako dycky vychytané kósek. Až budu velké, tak se určo naučím tak betálně psát, jako Angela...

Evuše
30.07.2023 5 z 5

Osudný slib je napínavá a strhující detektivka, která čtenáře pohltí od první do poslední stránky. Angela Marsonsová je mistrem svého oboru a její knihy jsou vždy zárukou kvality. Osudný slib je další skvělý díl série o Kim Stoneové a určitě potěší všechny fanoušky tohoto žánru.

Zde je několik kladů a záporů knihy:

Klady:

* Napínavý a strhující děj
* Skvělá hlavní hrdinka
* Charakterně propracované postavy
* Překvapivý konec

Zápory:

* Některé části děje mohou být předvídatelné
* Některé postavy mohou být až příliš stereotypní

Osudný slib je opět a zase skvělé pokračování Kim a jejího týmu :)

PolBara
26.07.2023 4 z 5

Další díl mé oblíbené série mě opět bavil. Kniha se dobře čte díky krátkým kapitolám a stylu autorčina psaní, který mi vyhovuje. Děj svižně ubíhal, odhalení pachatele docela nečekané.

Warty
05.07.2023 4 z 5

Nebyla to taková pecka jako předešlý díl, ale i tak to opět byla velmi dobrá detektivka. Tahle série je opravdu povedená.

Lenka.Vílka
02.07.2023 4 z 5

Osudný slib, další pokračování série o Kim...

Za mě byl tenhle díl trochu slabší. Proč?

Kniha se věnuje dvěma případům. Vraždě Gordona Cordella. Což je fajn. To není poprvé, co se autorka tímhle způsobem vrací. A protože tenhle chlápek nebyl žádný zlatíčko, tak mi nedělalo problém tohle číst. Ale prostě jsem z toho vyšetřování byla unavená. Především v té rovině, že Kim většinu času tráví s Bryanten a bylo na tom poznat, že si neuvědomuje, že všichni ostatní taky truchlí, ale neovlivňuje to jejich práci. Čím se dostáváme k druhému případu a ke Stacey...

Stacey mě tady bavila asi zatím nejvíc. Včetně jejího případu. A důvod, proč se tomu věnuje, byť by vlastně ani nemusela...prostě protože svou praci bere vážně. A i přestože byla na nového člena týmu vážně hnusná, jako kdyby on snad mohl za to, co se stalo, neovlivňovalo to její pracovní výkonnost. Právě naopak. Měla jsem tak trochu problém uvěřit Kim, že je z toho tak špatná, nebo zda si připouští skutečný důvod, přeci jen, četla jsem už dost knih, kde byla vážně zlá a hnusná i na Dawsona, a víme ty důvody. Problém je v tom, že asi chápu, že autorka asi plánuje něco v tom smyslu, že se z toho Kim poučí a začne lidem důvěřovat dřív, než o ně přijde. Ale tady to už bylo vážně otravný a hodněkrát neprofesionální.

Čímž se dostáváme zpátky se Stacey. Ta byla taky hodně zlá a já úplně chápu, proč se nový člen týmu nesnažil vykecávat a věci vysvětlovat. Prostě dělal svojí práci a já během čtení doufala, že to bude právě Stacey, kdo na konci řekne, aby se Kim zastavila a promyslela si to, protože Penn svojí práci dělá dobře. Což už stejně každý z předchozího děje moc dobře ví. Stalo se tedy tak? V knize.
Navíc případ Stacey byl vážně zajímavý. A na konci nastolil dost vážnou etickou otázku. Což byla přidaná hodnota výsledku vyšetřování.

Takže jo, celkově to byla dobrá kniha. Ale...měla nějaká ta "ale", přes která jsem nemohla a musela jsem tu jednu hvězdu dolů nakonec i dát. Vlastně ve výsledku ke konci se to hezky příběhově propojilo, ale ten začátek byl náročný...

A jak už je pravidlem u téhle série, opět napíšu...vazba knihy se hned na začátku rozlepila. Tentokrát už na straně 8. Ostře hned od začátku. Takovejch peněz a takhle to dopadá, co?

PS: nějak si nemůžu pomoct, ale tenhle díl mi prostě přišel jako něco, co bylo primárně vedeno jako něco, co má nastartovat postavy a zase je postavit na správná místa, a vyšetřování je vlastně takové pozadí. Což mi jinde nevadí, takové detektivky čtu ráda. Má to ale jeden háček. A to je fakt, že ty jiné knihy mají podstatně víc stran a víc se rozebírají postavy, víc se to okecává, víc se řeší jejich psychologie, víc jejich soukromí život, na mnohem více stránkách...což tady chybí.

lucie1744
08.06.2023 4 z 5

Další napínavý díl v čele s Kim Stoneovou. Dva velmi zajímavé případy.

Karoley
22.03.2023 5 z 5

Ententýky, dva špalíky... Kdo si vylosuje smrt?

Moje devátá kniha od Angely Marsonsové a opět skvělé čtení!
Po bolestné ztrátě Kevina Dawsona jsem se hned pustila do Osudného slibu. Kim a její tým (včetně nové posily Austina Penna) vyšetřuje vraždu doktora Cordella, který neblaze figuroval v minulém vyšetřování. Současně Stacey na vlastní pěst pátrá po zmizelé dívce - tahle část mě zaujala mnohem víc, nečekané rozuzlení.
Vraha jsem odhalila poměrně brzy, což se mi u téhle série ještě nestalo :)

šipek
08.03.2023 5 z 5

Krátké kapitoly, svižné tempo až je na škodu jak se tato kniha rychle přečte. Knihy této autorky mě ohromně baví. V komentářích k této knize již bylo vše řečeno. Vřele doporučuji.

Misute603
28.02.2023 5 z 5

Já prostě miluju všechny případy s Kim.Jeden je lepší než druhý.
Maximálně do 2 dnů mám knihu přečtenou,.Vždy mám problém se od knih na chvili odlepit.
Čtu pak v tramvaji,v práci při pauze,večer do noci..všechny knihy jsou strašně návykové. tak pozor

mysce
21.02.2023 5 z 5

Do vyšetřovatelského týmu inspektorky Kim Stoneové se promítá smutek ze ztráty parťáka a ovlivňuje jeho souhru. Penn, nový člen, mezi ně zpočátku moc nezapadá. Vztahy mezi kolegy se během vyšetřování postupně vyvíjí, všichni jednají uvěřitelně, dělají chyby, stejně, jako každý z nás, a proto jsou mi hodně blízcí.
V Osudném slibu se řeší hned dva zločiny a obě linie jsou zajímavé. Čtenář tuší, že v hlavním vyšetřování jde o mstu, ale důvod je dlouho nejasný. Stace dostává velký prostor v samostatném a velmi emotivním pátrání po ztracené nemocné dívce.
Bonusem tohoto příběhu je výstižná charakteristika Kiminy osobnosti. Dozvídáme se víc z její minulosti a důvody, proč je ve své práci tak dobrá. Co se mi v knize hodně líbilo, byly zajímavé popisy z forenzní praxe.
Dawson, jeho vtípky a pošťuchování se Stace, mi moc chybí. Přesto dávám novému týmu velikou šanci pořádně to v dalších případech rozjet!

Aivlis
03.02.2023 5 z 5

Opäť výborná detektívka s dobrým námetom. Trochu ma štvala Stacey svojim chovaním, ale došlo jej to. Tým rieši niekoľko vrážd, kde nakoniec nájdu spojitosť; autorka celkom jasne ukazuje na páchateľa, ale to by bolo príliš jednoduché. Nakoniec je potreba pozrieť sa na prípad z iného uhlu a všetko dáva zmysel, krásne to do seba zapadne. Mimo to Stacey rieši súbežne iný prípad, vďaka jej doslednosti nie je obeť naviac... Pribudol nový člen týmu, vyzerá to na správnu štvorku. A psychológ Ted ma baví asi najviac.

Ulala
15.01.2023 5 z 5

Přes těžkou situaci v dění týmu Kim S., ztráta kolegy, se kterou se každý z nich vyrovnává po svém, musí fungovat dál a řešit vzniklé kriminální případy. A děje se tak i přes zádrhely, které byly zaviněny právě uvedenou situaci. Autorka citlivě poukazuje na vyrovnávání se se smrtí blízkého člověka a na problémy, které přes veškerou snahu mohou vzniknout. Musím však uznat, že se ji to povedlo moc dobře.

Cassidy.L
25.12.2022 5 z 5

Další díl plný zvratů a překvapení. Opět jsem se nemohla odtrhnout a četla každou volnou chvilku, co jsem našla. Skvělá kniha.

EmillyT
22.11.2022 4 z 5

(SPOILER) Oproti předchozímu dílu nebyl děj tak napínavý, ale i tak se skvěle četl. Jako jeden z mála dílů v této sérii přímo navazuje na díl předchozí a opravdu je třeba číst je ve správném pořadí. Kim je komplikovaná povaha, ale i tak jí mám moc ráda. Úsměvné mi přišlo, když si nechala zrentgenovat nohu od patologa. Od začátku jsem věděla, že nový člen týmu tam hezky zapadne, i když mu to nikdo příliš neusnadnil. Líbilo se mi, jak Stace řešila jiný, nesouvisející případ, jen mohl být více rozveden jeho závěr.

Hana62
31.10.2022 5 z 5

Další. Bohužel jsem v knihovně nesehnala předchozí díl. Tentokrát to bylo na škodu. Po celou dobu se k němu vraceli, a tak vím, nejen o čem bude a jak skončí, ale i další podrobnosti. Znovu říkám, bohužel. Jinak to ale nemělo chybu.

petraj30
07.10.2022 5 z 5

Po ne zrovna veselém konci minulého případu, jsem byla zvědavá, kdo zaujme "volné místo," a jak budou probíhat další vyšetřování. Myslím, že Penn se skvěle osvědčil a bude z něj velmi přínosná posila.
Možný spoiler:
Opět dva různé případy a mně z toho šla hlava kolem. U prvního případu se našlo několik mrtvol a vrah byl tak výborně podstrčen, až to bilo do očí. Druhý případ se zabýval zmizením mladé dívky. Proč zmizela, když k tomu neměla žádný důvod? Inu, důvod se vždycky najde.
Co kniha, to naprostý originál. Člověk se až diví, čeho všeho může být ten druhý schopen.
Skvělý tým Kim Stoneové zvládá vše. I za pochodu se lepí a dává dohromady. Byla to naprostá pecka. Chvíli jsem se smála, chvíli brečela. Opravdu "klobouk dolů"

Autorovy další knížky

Angela Marsons
anglická, 1968
2016  86%Němý křik
2017  92%Tichá modlitba
2016  90%Ďábelské hry
2017  91%Otevřený hrob
2019  95%Skryté karty

Kniha Osudný slib je v

Právě čtených13x
Přečtených1 616x
Čtenářské výzvě112x
Doporučených75x
Knihotéce559x
Chystám se číst332x
Chci si koupit98x
dalších seznamech17x