kacinekgott kacinekgott komentáře u knih

☰ menu

Nebuď p*ča aneb jak (ne)pracovat s dětmi Nebuď p*ča aneb jak (ne)pracovat s dětmi Tomáš Morávek

Určitě je kniha poutavá, ale do odborné literatury bych ji nejspíš nezařadila. Vadil mi až příliš povýšený tón, kterým je kniha napsaná. Autor na mě působil jako někdo, kdo je přesvědčen, že jedině on to dělá správně a ostatní jsou blbci. Souhlasím s přístupy, které autor popisuje. Bohužel zvolil příliš agresivní styl, který mi není moc sympatický.

27.02.2024 3 z 5


Honzlová Honzlová Zdena Salivarová

Na styl jsem si chvíli musela zvykat, ale pak jsem to zhltla jedním dechem. Žádnej sladkej happyend. Konec jen podrthl celkové ne příliš veselé vyznění knihy.

12.02.2024 5 z 5


Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Úzkosti jsem zhltla během jedné noci. Ani mi tolik nevadily ty až moc šťastný konce všech zúčastněných.

30.01.2024 5 z 5


Papežka Jana Papežka Jana Donna Woolfolk Cross

Ať už papežka Jana existovala nebo ne, její příběh je okouzlující. Nikdy mě nenapadlo, že budu číst historický román z 9. století. Některé části se četly dost obtížně, zvláště ty, které vyobrazovaly ženy jen jako stroje na rozezní dětí, jako něco, co nestojí za to, aby mělo jakékoliv právo rozhodnout o svém životě.
Určitě jsem ji nečetla naposledy a moc ráda se k této knize vrátím. Příběh je vyprávěn velmi příjemnou a čtivou formou.

27.05.2023 5 z 5


Jonathan Livingston Racek Jonathan Livingston Racek Richard David Bach

Jedna z knih, co se dá číst pořád dokola a pokaždé v tom člověk vidí něco, čeho si předtím nevšiml.
Asi si každý najde svůj vlastní význam. Záleží na době, kdy knihu otevřete. Na emocích, kterými procházíte nebo na okolnostech, při kterých se vám kniha dostala poprvé do ruky.

27.05.2023 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

S každým dalším přečtením tu knihu miluju víc a víc.

23.05.2023


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Na týhle knížce se mi nejvíc líbí, jak je zachovaná Oveho povaha po celou dobu knížky a jako zázrakem se na konci nepromění v příjemného staříka, jako v mnoha příbězích podobného rázu o mrzoutech :).
Vtipné, veselé a zároveň smutné a hluboké. Prostě kniha o životě.

27.06.2022 5 z 5


Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Skvěle napsaná kniha. Víc asi není třeba.

23.07.2021 5 z 5


Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Čekala jsem trochu víc od tak dobře hodnocené knihy. Zápletka s vrahem super. Příběh Milénia mě zas tak úplně nebral.

22.06.2021 4 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

(SPOILER) Za mě super! Do půlky se mi zdála taková nijaká, pak to dostalo nečekaný spád a já nemohla přestat číst. Obě hlavní postavy mi byly příšerně nesympatické, ale svým způsobem mi to do celého konceptu knihy skvěle zapadlo. Konec dokonale dokresluje celou náladu příběhu. Žádné pohádkové klišé: zlo bylo potrestáno.

08.06.2021 5 z 5


Chlapec, který rozdával sny Chlapec, který rozdával sny Luca Di Fulvio

Pořídila jsem si tuhle knížku někde ve slevě asi za 59 Kč a vzala jí na základě obálky. Dlouho jsem jí odkládala, protože téma knihy mě moc nelákalo. Ale pak jsem ji vzala do ruky a už nepustila. Zajímavej a neotřelej příběh. Doufala jsem v trochu jinej konec (ne takový klišé), ale i tak se mi knížka moc líbila. Styl pana Fulvia je opravdu hodně čtivej a poutavej.

15.04.2021 5 z 5


Muž a žena Muž a žena Michal Viewegh

Knížka se četla celkem dobře. Nic těžkého a pro oddych a vypnutí hlavy dobrý. Ale pan Viewegh asi nebude můj šálek kávy.
Obě povídky hodně vulgární a bez nějakého většího smyslu. Když nad tím člověk nebude úplně přemýšlet, trochu se pobaví, ale žádný dechberoucí pocit po dočtení se nedostaví.

24.03.2021 3 z 5


Deset tisíc životů Deset tisíc životů Michael Poore

Hezké čtení, ani jsem se moc neztrácela, jako někteří píšou v komentářích. Jen jsem trochu nepobrala ten konec, mohlo to bejt o tu jednu kapitolu kratší. Jinak fajn knížka na dlouhé chvíle. :)

02.08.2020 4 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Úžasné čtení, které vede k zamyšlení. Nevím, jak to p. Mornštajnová dělá, ale při jejím vyprávění se dokážu vžít do každé z jejích postav a cítit s ní bolesti i smutky, které život přináší.
V této knize je velká tíha a občas vás přepadne pocit úzkosti. Možná ani ne z příběhu jako takového, ale z přemítání nad tím, jaký život bychom vedli, pokud bychom ztratili ty nejbližší.

25.11.2019 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Musím říct, že se mi kniha líbila, ale nemůžu dát plný počet hvězdiček za zdlouhavé konce obou příběhů.
Je to pěkné a nenáročné čtení. Kniha popisuje hodně situací a pocitů, které spoustu lidí prožilo nebo prožívá. Proto je kniha tak poutavá. Je o životě, tak jak je. Může být i jakýmsi "návodem", jak řešit těžké životní situace. :) A to se mi líbí

11.06.2019 4 z 5


Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Na další díl aristokratky jsem se velmi těšila. Bohužel mě dost zklamala. Nemohla jsem se dočkat osudů obyvatel Kostky a nedočkala jsem se. Námět docela hezký, ale do série aristokratky bych ho nezařadila - o naší aristokratce to tentokrát moc nebylo.

22.10.2018 2 z 5


To To Stephen King

Dlouho jsem se odhodlávala, než jsem se do knihy pustila, ale jsem ráda, že jsem se k tomu dokopala. Občas jsem se nad knihou tvářila dost znechuceně a udiveně. Upřímně jsem při čtení měla strach a dojít si v noci na záchod byla nepopsatelně stresující záležitost. Hvězdička dolů za konec, který mi přišel zdlouhavý a víceméně nepodstatný a hlavně za tu nepochopitelnou věc, která se udála mezi jedenáctiletými dětmi..nedokážu si vysvětlit, proč...., občas jsou v knize pasáže, které bych klidně vynechala, protože nemají pro děj žádný význam.

Každopádně, pokud jste fanoušky S. Kinga a hororů, musím jen doporučit. Po překousnutí prvních 300 stran nebudete chtít přestat!

05.05.2018 4 z 5