Julieta Kori Julieta Kori komentáře u knih

☰ menu

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Možná právě proto, že jsem si ohledně knihy nedělala velké naděje se mi tak líbila... A vidět to divadlo by byl asi sen! Brala jsem to prostě jako takový doplněk k sedmi dílům, prostě něco málo navíc. A vyžívám se v sentimentalitě, takže ty návraty do minulosti mi nevadily a líbily se mi. Hned jsem si ale samozřejmě řekla: takže když byl Harry v 3. ročníku, byl to hrdina... ale když je tam jeho syn, pro nás to nemá být hrdina, ale prostě malé dítě, kterému musí pomáhat rodiče. Prostě takový paradox, no. Sto lidí má sto názorů a ten můj je na tuto knihu i tak pozitivní ;-)

16.01.2017


Sophiina volba Sophiina volba William Styron

O existenci této knihy vím už spoustu let, ale pořád jsem se jí nějak vyhýbala, každopádně jsem ráda, že jsem se k ní teď dostala a mohla pořádně ocenit celý její smysl a hloubku. Není to jednoduché čtení, člověk by se v knize mohl snadno ztratit, ale mě dokázala pořádně vtáhnout do děje. Prožívala jsem každý okamžik, který Stingo vyprávěl a vyvolávalo to ve mě opravdové emoce tak moc, jak se podaří jen málokterým knihám. A že to není tolik o 2. světové válce? Je to zvláštní, ale tohle se mi taky tolik líbí, že je o Sophiině volbě taková představa, a nakonec to není zase úplně pravda, a tahle forma vyprávění pomocí vzpomínek se mi moc líbí.
Navíc jsem toho tolik nevěděla o tom, jak vypadala brzká léta po válce v USA, měla jsem jen mlhavé představy a byla jsem opravdu překvapená, když Morris Fink říkal: Nevíš, co je to Osvětim?
Rozhodně knihu řadím vysoko mezi mé oblíbené a určitě bych si chtěla od autora přečíst i jeho další knihy.

21.05.2016


Nokturnely Nokturnely Vladimír Holan

Oboje
Jsou střevíčky a šeřík a nástupiště
a tvář, tvář ve vývojce slz a dne.
Jak nazpět vpřed, jak dominula v příště?
Touha chce náznak jen. Ty, lásko, doslovné.

Jsou rány sekyrou v bytech, jež syntaxe tmy kryje.
Vyrostl jim tam strom, anebo člověk? Ne.
Že vytočili krec, duní sud tragédie.
Láska chce náznak jen. Ty, vášni, doslové.


...V bolesti poznání je ještě dosti prázdna
pro hořký nesvět lásky...

04.03.2014 5 z 5


Přišli z onoho světa Přišli z onoho světa Peter Harrison

Dost zajímavé, člověk neví jestli tomu má věřit nebo nemá :D Milovníkům duchařských a strašidelných knih doporučuju, ale přece jenom, číst to před spaním není zrovna ideální... ;D

10.08.2012 5 z 5


Osud Osud Frank P. Jones

Ne všemu jsem věřila, ale něco tam bylo ohromně zajímavé. Knížka se čte jedním dechem a všem milovníkům záhadam apod. doporučuji! Jen je škoda, že autor změnil jména lidí, o něčem bych si toho ráda našla i víc...

01.08.2012 5 z 5


Lucemburská zahrada Lucemburská zahrada Michal Ajvaz

Od autora má 1. knížka, a rozhodně mě nezklamala... Úplně mě pohltila a měla jsem ji za chvíli přečtenou. Místy jsem se cítila jako v úplně jiném světě, tak mě to dostalo! Nemůžu se dočkat, až se dostanu k dalším knížkám od Michala Ajvaze. Jediné, co mi připadalo trochu zbytečné, byl dlouhý Irinin příběh, ten mi tam moc nezapadal...

29.07.2012 5 z 5


Nádherné bytosti Nádherné bytosti Kami Garcia

Pěkná knížka :) Docela mě to chytlo a místy jsem se i docela zasmála... Autorky hezky ukázaly přízemnost některých lidí a i když je děj už trochu klišé, stejně mě to bavilo a jsem zvědavá na další díl ;)

29.07.2012 5 z 5


Roztomilé malé lhářky Roztomilé malé lhářky Sara Shepard

Kamarádka se mě zeptala:a bylo to aspoň děsivý?...a já jí na to:ten předklad teda rozhodně... ;DD. I když jsem viděla seriál jako první, nejsem nijak zklamaná, sice to v seriálu pozmněnili, ale bavilo mě, když jsem našla něco, co se shodovalo jak v seriálu tak v knize ;). Kniha se mi četla docela rychle, a vidím to i na přečtení dalších dílů :)

13.07.2012 4 z 5


Synové osudu Synové osudu Darren Shan (p)

Tolik WTF momentů v jedný knížce!Jako zakončení mojí nejoblíbenější ságy...ideální :).Když se dozvíte, jak všechno souviselo se vším,nezbyde vám než jen civět. Konec byl nádherný.Jsem ráda, že to dopadlo právě takhle, jen je mi líto, že je konec.Darren Shan mě doprovázel asi 4 roky životem *sentimentální úsměv :D*. Čekala jsem na přečtení posledního dílu hodně dlouho, ale jsem ráda, že jsem to nakonec udělala, protože to bylo úžasný...

25.06.2012 5 z 5


Lampáři Lampáři D.M. Cornish

Nemám slov. D.M.Cornish si vytvořil vlastní svět,ve kterém se vždycky najde něco ,na co hledím s otevřenou pusou ;D.Všem milovníkům fantasy rozhodně doporučuji(předtim samozřejmě ale 1. díl ;P)Chtělo by to více takových knih... :)

23.06.2012 5 z 5


Chvíle před koncem Chvíle před koncem Lauren Oliver

Musím říct,že kdybych tuhle holku potkala,asi bych se s ní nebavila,ale veelkym obloukem se ji vyhla :D I když mě většinou knížka,kde mi není hlavní hrdinka sympatická odradí,tuhle jsem prostě musela číst a žrát to dál a dál,protože i když jsem se stále blížila více ke konci,netušila jsem,jak to dopadne.Fakt,že to bylo psáno takovým tím teen stylem nakonec nebyl až tak na škodu a u knihy jsem se dobře bavila.Rádoby vtipné a smutné momenty byly vyvážený,číst se to dalo taky,takže jo,doporučuji tuhle knihu ;)

13.06.2012 4 z 5


Spektrum Spektrum Sergej Lukjaněnko

Úžasná kniha!Udrží Vás ve střehu po celou dobu,co ji čtete,nemůžete se od ní odtrhnout,protože musíte vědět,jak to dopadne.Dost možná ale jako já ten konec nepochopíte...jako u většiny Lukjaněnkových knížek :D ,ale to nevadí,můžete si ji přečíst znovu,abyste pochopili ;D Všem milovníkům sci-fi doporučuji!!

30.05.2012 5 z 5