jitakonik jitakonik komentáře u knih

☰ menu

Jeden plus jeden Jeden plus jeden Jojo Moyes

Jojo mě opět nezklamala. Příběh vás chytne a už nepustí. Líbilo se mi vyprávění z pohledu všech postav a skvělá byla " road movie " část, která mě několikrát rozesmála. Není to obyčejný romantický příběh a v knize se řeší vážná témata, několikrát mi i slza ukápla. Držela jsem té tak trochu ujeté rodince palce a při čtení jsem se nejednou přistihla, že si představuju filmové zpracovaní. Určitě doporučuji.

13.07.2016 5 z 5


První První Kiera Cass

Příjemné zakončení série, kniha mi tedy přijde trochu nevyrovnaná. Ze začátku pozvolná, pak se toho děje moc a konec mi tedy přijde uspěchaný. Myslím že pár stránek navíc by neuškodilo. Zajímalo by mě co bylo po svatbě a třeba krátký popis osudů účastnic soutěže. Rozhodně kniha byla čtivá a plna zvratů. Konec dobrý, takový pohádkový, což v podstatě celá série je.

03.01.2016 4 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Elita se mi líbila o něco méně než Selekce. Milostný trojúhelník mě nebavil. Aspen mi v knize přijde zbytečný, zajímavější by pro mě bylo kdyby autorka popisovala jak se rozvíjí vztah Ameriky a Maxona, potažmo všech účastnic soutěže. Dokážu pochopit, že se nemůže rozhodnout, ale mění názory snad častěji než ponožky. Kniha se ovšem četla dobře a jako oddechové čtení dobry.

03.01.2016 3 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Kniha se mi líbila, nejsem cílová skupina, ale dostala jsem to co jsem čekala. Nenáročné, sladké, jednoduché a odpočinkové čtení, kniha se četla sama přečteno za dva dny. Zajímavý nápad dívky co bojují o prince, taková forma reality show. Určitě dočtu celou sérii. Pokud je vám náct ideální kniha a pokud jste již starší a chcete vypnout a odpočinout si taktéž můžu doporučit. Jo a obálka je krásná.

03.01.2016 4 z 5


Achilleova píseň Achilleova píseň Madeline Miller

Neustále jsem někde na knihu narážela, zaujal mě obal i anotace. Nakonec jsem si jí koupila a absolutně nelituji. Pro mě to je především silný a krásny příběh o lásce zasazen do Řecka v časech hrdinů. I když jsem věděla jak to dopadne vůbec to nevadilo. Kniha se četla sama a ani na chvilku jsem se nenudila. Rozhodně se zařadila vysoko na můj seznam těch nej.

28.12.2015 5 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Bohužel jsem viděla dříve film a to nejednou, kde na rozdíl od knihy je úplně jiný konec. Je to snad jediná kniha, která se mi líbí míň než film kde byl konec pro mě logičtější a víc "správný". Ale jinak super kniha vyvolávají spoustu morálních otázek, rozhodně doporučuji přečíst.

24.05.2015 5 z 5


Desátý kruh Desátý kruh Jodi Picoult

Pro mě zatím nejslabší kniha od Jodi Picoult. Knihu jsem mohla kdykoli odložit a nic mě nenutilo číst dál. Příběh tak trochu ala Hollywood. Nicméně knihy od Jodi mají pro mě vždy nějakou přidanou hodnotu, zde například něco málo že života Eskymáků, takže jí určitě zůstanu věrná.

24.05.2015 3 z 5