JáŠárka JáŠárka komentáře u knih

☰ menu

SpongeBob & filozofie SpongeBob & filozofie Joseph J. Foy

3 hvězdičky dávám za velmi zajímavě pojatý způsob, jak popsat různé filozofické úvahy. Bohužel jsem od knihy čekala něco jiného, než jsem dostala. Což ale není nezbytně chyba knihy.

20.04.2024 3 z 5


Princezny českého filmu ... a také ty televizní Princezny českého filmu ... a také ty televizní Michaela Remešová

Těšila jsem se na životopisnou knihu o mnohých herečkách a jak se dostaly ke své roli princezny. Namísto toho jsem dostala plnou dávku odborného bulváru a pomluv, které o herečkách vyšly, vše seskladané do knihy. Přišlo mi, že autoři se snaží vykreslit jednotlivé postavy jako hnusné, arogantní jedubaby a alkoholičky prvního řádu.

15.01.2024 odpad!


Každý z mé rodiny někoho zabil Každý z mé rodiny někoho zabil Benjamin Stevenson

Dej je moc utahaný, mnohdy nesmyslně dlouhé dialogy rádoby o ničem a na konci se dozvíte, jaký smysl to mělo... nebýt autorovy vtipné komunikace se čtenářem, odkládám knihu nejpozději v půlce.

31.05.2023 4 z 5


Cech objevitelů Cech objevitelů Kevin Costner

Zajimave pojetí, bavilo mě přecházení mezi komiksem a klasický psanym románem. Na druhou stranu styl psaní mne vůbec nebavil a v půlce knihynjsem zjistila, že mě příběh nudí. Mělo to potenciál, ale ani otevřený konec mě nedonutí sáhnout po pokračování.

18.03.2023 3 z 5


Bleskové dezerty Bleskové dezerty kolektiv autorů

Rychlé, snadné a nenáročné recepty. K tomu i různé tipy a vychytávky k přípravě. Další povedená kniha z edice Apetit.

11.03.2023 5 z 5


Energetické kuličky Energetické kuličky kolektiv autorů

Velmi dobře zpracovaná kniha s recepty na zdravé mlsky. Recepty jsou snadné, rychlé a v knize najdeme i návod, jak si udělat i jiné chutě kuliček.

10.03.2023 5 z 5


Vražda ve Večernici Vražda ve Večernici Anthony Horowitz

Kniha byla zajímavá, zdařilé téma, ale na mě moc překombinované. Do doby knihy o Atticusi Pündovi měla pro mě kniha spád. Pak jsem se zadrhla a četlo se to dost na sílu. Změna přišla s koncem Atticuse a "návratem" Susan.

23.02.2023 4 z 5


Výlety s dětmi Výlety s dětmi Eva Obůrková

Velmi podařená kniha, spousta tipů na výlety různého zaměření.

15.02.2023 5 z 5


Ten, kdo tě miloval Ten, kdo tě miloval Marie Poledňáková

Bylo to nepřehledné, nedotažené. Postavy nevykreslené, skákalo se po krátkých úryvcích tak zběsile, že jsem občas nevěděla, kdo co vlastně prožívá.

14.02.2023 1 z 5


Garfieldův slovník naučný 1: Alotria Garfieldův slovník naučný 1: Alotria Jim Davis

Ze srdce jsem se zasmála té jeho škodolibosti:-D

11.02.2023 5 z 5


Kam za technickými památkami: Morava Kam za technickými památkami: Morava Jan Pohunek

Moc hezky zpracovaná kniha o technických památkách Moravy, nejen těch notoricky známých, ale i těch zapadlých. Ke každému typu jsou zde i informace o webových stránkách, kontaktech, cenové relaci a otevření pro veřejnost, nechybí ani další typy na výlety v okolí, zajímavosti o osobnostech spjatých s památkou. Moc hezky provedený průvodce, jen bych vytkla tiskařské chyby a pro mě nelogicky upravené jednotlivé typy, kdy z Vysočiny preskočíte až do Ostravy a pak se teprve dostanete do kraje Olomouckého, přeskočit do Zlínského kraje, až na hranice se Slovenskem a pak šups na Jižní Moravu. Je to spíše detail, ale musela jsem vice hledat na mapě, kde vlastně jsem.

12.01.2023 4 z 5


Dámy z Tajného cirkusu Dámy z Tajného cirkusu Constance Sayers

Kniha se mi velmi líbila. Neotřelý fantasy děj s detektivní zápletkou byl ale pokažen velmi častými chybami v textu - zaměňování písmen, chybějící písmena, uvozovky v místech, kde být neměly.... bylo toho opravdu hodně, na každé stránce alespoň 2 chyby a to už je při čtení znát. Na knize oceňuji fakt, že obsáhlý děj byl vetknut do jedné knihy a autorka se nesnažila o několikadílné dílo, jak je tomu teď velmi často zvykem. Konec je mírně otevřený, ale dává čtenáři jasnou představu o jeho konci.

16.06.2022 4 z 5


Šití sukní, sukýnek a doplňků Šití sukní, sukýnek a doplňků Blanka Bobotová

Čekala jsem, že součástí budou i střihy alespoň na postavu, na kterou se sukně ukázkově šije. Bohužel jsou jen někde míry modelky a k tomu uvedeno kolik bude spotřeba ve stylu "1 běžný metr" (nebere se v potaz šíře, která bývá různá...).

09.05.2022 3 z 5


Město knih Město knih Akram El-Bahay

Námět dobrý, ale zpracování nudné. Zdlouhavý začátek a trocha akce až téměř na konci, kde na čtenáře čeká víc otázek než odpovědí.

28.03.2022 3 z 5


Víno a čáry Víno a čáry Luanne G. Smith

Fantasy s nádechem detektivky a romance. Neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne. Některé pasáže mohly být více rozepsány, konec byl moc rychlý a rozuzlení zápletky se dozvíme v podstatě na posledních dvou stranách. O některých postavách toho mohlo být napsáno mnohem víc....

16.02.2022 3 z 5


Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Za mě asi nejslabší autorčina kniha. Nebyla špatná, ale chyběla ji energie knih předešlých...

03.02.2022 2 z 5


Nemilosrdný král Nemilosrdný král Meghan March

Oddychovka na jedno dopoledne. Postavy byly sympatické, děj rychle ubíhal. Na druhý díl se těším.

12.01.2022 4 z 5


Draculova žena Draculova žena Michaela Ella Hajduková

Zajímavě pojatý romantický fantasy příběh o Draculovi přivede čtenáře do Rumunska v dobách středověku. Kniha se četla hezky, příběh ubíhal před očima. Žádný wau efekt se nekonal, ale na konci jsem měla po přečtení příjemný pocit z dobře stráveného času.

06.01.2022 3 z 5


Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Kniha mě hodně bavila. Měla jsem ji přečtenou za jeden den, nešlo se od ní odtrhnout.

02.01.2022 5 z 5


Plážová chatka Plážová chatka Christina Olséni

Oddychové čtení s detektivní zápletkou. Pokud člověk nečeká nic náročného, pobaví se.

19.12.2021 4 z 5