ilosek ilosek komentáře u knih

☰ menu

Co když jsme to my Co když jsme to my Becky Albertalli

Ve zkratce by se dala kniha shrnout jako jedno velké zklamání, které je o to větší, když vím, jaké díla autoři vytvořili předtím.

LGBT příběhy jsou v poslední době velmi oblíbenou skupinou a i mě se zalíbily. Nesmí ale působit jako nereálná pohádka pro děti. Což se autorům bohužel stalo. Věřím, že láska na první pohled existuje, ale i ta má své hranice. Například realitu. Po pár větách nemá normální člověk potřebu se hroutit při zjištění, že danou osobu už nikdy neuvidí.

Když pomineme tento fakt, další problém byl ve zbytečném natahování knihy. Častokrát jsem se už modlila, aby se něco stalo, nebo aby příběh skončil. Dost pasáží je totiž vážně nezajímavých a bez podstatných informací, které máte chuť přeskočit. Někdy i pár stránek.

Dalším mínusem jsou postavy. Na prvních pár stránkách si je celkem oblíbíte, postupně však dostáváte pocit, že byste je nejraději propleskli. Jejich chování neodpovídá situacím, ani jejich povaze, která je taky popsaná jen dost povrchně.

Co mě ještě dost vadilo, tak že styly psaní obou autorů se dost lišil a šlo na první pohled poznat, kdo co psal.

Jediný pozitivum,co na knize vidím je fakt, že se téma LGBT dostane k mladším lidem, na které je kniha pravděpodobně mířená, protože si nedokáže představit, že by zaujala někoho staršího.

01.12.2019 1 z 5


Nutné lži Nutné lži Diane Chamberlain

Jsou dobré knihy. Jsou skvělé knihy. Dokonce jsou i úžasné knihy. A pak je tady Diane Chamberlain a její Nutné lži. Naprosto odzbrojující příběh, který zanechá stopy v každém čtenáři. Příběhy o morálce, smrti, lásce, diskriminaci a dřívější politice se píšou špatně a obdivuji všechny, kteří se do toho pustí. Ne vždy z toho totiž vyjde příběh, který má hlavu i patu a ještě čtenáře pohltí. Naštěstí tohle není tento příklad. Diane umí psát. S elegancí zpracovala téma, které je zakládáno na pravdivých událostech a ještě do toho zakomponovala i problémy dnešní doby. Jsem ráda, že nežijeme v době sterilizace a nemusíme se bát, kdy za nás ostatní udělají životní rozhodnutí, které nelze vzít zpět. Ale jak autorka napsala, neměli bychom zapomínat a já jsem ji nesmírně vděčná, že díky ní vím zase o něco víc a můžu na svět koukat zase trochu jinak.

10.08.2019 5 z 5


Jako voda Jako voda Wally Lamb

Wally Lamb k nám přinesl jedinečný psychologický román, který donutí člověka uvědomit si, že nejde odlišit hodné a zlé lidi. Každý má v sobě něco ze zla i dobra a je jen na něm, která jeho stránka nakonec zvítězí.

16.07.2015 5 z 5


Proroctví Proroctví Josephine Angelini

Knížka mě mile překvapila. Když jsem si četla anotaci a nějaké poznámky ke knize, zděsila jsem se, že to bude levná napodobenina Percy J. Přesto jsem ale knihu do ruky vzala a jsem za to ráda. Děj se sice točí kolem polobohů, ale v úplně jiné rovině než v PJ. Podobnost žádnou nevidím, autorka má svůj osobitý styl a rozhodně se po panu Riordanu neopičí. Proroctví je skvělá kniha s propracovanou zápletkou, ale řekla, bych, že je to spíše lehčí čtení. Pro mě to byla příjemná fantasy oddechovka, která se mi hodila do letních dnů.

23.06.2014 4 z 5


Achilleova píseň Achilleova píseň Madeline Miller

Kniha je strhující, okouzlující a naprosto úžasná. Celý příběh Vás nadchne a nebudete se od knihy odpoutat. Zanechá ve Vás víc, než jiné knihy. Dějiny, které známe jako nudné, v téhle ožívají v kouzlu zábavy. Vy, kteří milujete řecké dějiny je pro Vás kniha jako stvořená. Poznáte víc. Proto ty, kdo tyhle dějiny neznají, nebo je prostě nemají rádi, kniha slibuje, že si je zamilujete. Doporučuji naprosto všem, protože kniha je dokonalá!

08.02.2014 5 z 5


Hlavní role Hlavní role Dagmar Hoßfeld

Velice nudná kniha, která je podle mě určená dívkám na nejvýš do 12 let. Žádný zajímavý děj, nezajímavý postavy a žádné napětí. Kniha se ni zdá dost odfláklá. Kdyby si autorka dala víc záležet, určitě by mohlo vzniknout lepší dílo. Ale jako oddechnovka pro menší dívky dobrý. Jediný, co se mi líbilo, byly popisy koní a krajiny.

25.01.2014 2 z 5


Někde jinde Někde jinde Gabrielle Zevin

Kniha mě velice zaujala už na první pohled. Obálka je hezká a upoutá. Ale vůbec jsem nečekala to, co mělo přijít. Ta kniha je dokonalá. Opravdu moc se mi líbila a to hlavně z důvodu autorčiného pohledu na smrt. Autorka popisuje smrt, jako přechod do dalšího ,,světa,, a mě se ten nápad velice líbí. Je příjemné si představit, že nás potom něco čeká. Že jen nebudeme ležet v rakvi a nic necítit. Tímto nápadem si mě autorka hned dostala a já nemůžu nic jiného než chválit a tuto knihu doporučovat.

05.12.2013 4 z 5


Obnažená Obnažená Sylvia Day

Kniha je podle mě dobře napsaná a propracovaná. Autorka vystihla skvěle všechny momenty i myšlenky, pocity. Na druhou stranu se mi nelíbí, že je to hrozně podobný 50 odstínů. V skoro každé scéně to vidím. Kdyby autorka zapojila trochu víc své fantazii a odpoutala se od 50 odstínů, bylo by to zcela na jiné úrovni. Ale i tak musím říct, že kniha se mi líbila.

19.10.2013 3 z 5


Ptačí zpěv Ptačí zpěv Meagan Spooner

Tahle kniha je zatí jedna z nejlepších co jsem četla(a že jsem jich už přečetla dost.). Je to krásná distopie smíchaná s fantazy. Celý příběh je krásně popsaný a připadáte si, že jste v té době žili a znáte jejich pocity. Napínavé to je dost, láska se tam vyskytuje taky a zklamání a beznaděj zde nemůžou chybět. Celá kniha je proseta citovými záležitostmi, které Vás dostanou.

28.06.2013 5 z 5


Akademie nočních můr Akademie nočních můr Dean Lorey

Kniha se především velmi dobře čte. Je napínavá a ani chvíli jsem se u ní nenudila. Je velice originální s tvory, kteří v této knize ožívají, jde o velice krásně čtení. Ale i přes to bych to doporučovala spíše čtenářům, kteří si chtějí oddychnout, nebo nemají rádi knihy na zamyšlení.

11.06.2013 4 z 5


Dívky, 16: Bohyněmi za sedm dní Dívky, 16: Bohyněmi za sedm dní Sue Limb

Pohodová knížka od dobré autorky. Tuhle knížku si přečtu vždycky, když už mě štvou všechny ty fantazi a potřebuji oddych. Je to pohodový román pro dospívající a je celkem zajímavý. Jsou v něm zajímavý chvíle, při kterých sama nevím, co bych dělala. Tuhle knihu bych vřele doporučovala všem dívkám, které mají, nebo měli trable s láskou... :D

22.04.2013 4 z 5


Legenda Legenda Marie Lu

Na tuhle knihu nemám slov. Je úžasná. Celý děj je plný napětí, tajemství a dobrodružství. Kniha je výborně napsaná a střídají se tam i pohledy, což je dobré zpestření u tak dobré knihy.

18.04.2013 5 z 5


Léto, kdy jsem zkrásněla Léto, kdy jsem zkrásněla Jenny Han

Tahle kniha se mi líbila a doporučovala bych ji především těm, kdo mají rádi romány s humorem... :-) Kniha se mi zdála být hezky napsaná a děj byl také hezký a zajímavý. Tuhle knihu hodnotím kladně.

18.04.2013 5 z 5


Na stříbrné cestě Na stříbrné cestě Alice Moss

Kniha je velmi dobrá,ale první díl je lepší. Začátek knihy je docela nudný a konec zvláštní. Kdo četl první díl, tak bych mu ji doporučila, ale pokud ne, tak do toho nechoďte. Byli byste zmatení a možná aji zklamaní.

10.03.2013 3 z 5


Vadí nevadí Vadí nevadí Jacqueline Wilson

Mám ráda knihy od téhle autorky. Píše skvěle a ani tato kniha nebyl vyjímka. Kniha se mi hodně líbila, ale musím říct, že má i lepší knihy... Ale všem jejím příznivcům bych doporučovala přečíst i tuto knihu :)

05.03.2013 3 z 5


Ztracený svět v podzemí Ztracený svět v podzemí Roderick Gordon

Kniha je docela zajímavá. Spisovatel nádherně popsal prostředí, ale děj je trochu táhlý a neupoutá. Ze začátků vás kniha nezaujme a budete si myslet, že to snad nikdy nedočtete. Asi v půlce se to trochu zlepší, děj dostává nějaký grády. Knihu bych doporučila všem kdo mají trpělivost a počkají si na zajímavý konec knihy.

11.02.2013 3 z 5


Indigový drak Indigový drak James A. Owen

Kniha je velmi napínavá. Pokud jí dáte šanci, úplně vás pohltí. Je velmi hezky napsaná a nevím co bych spisovateli vytkla. Je to dobrá kniha. Velmi napínavá s uspokojivým závěrem.

10.02.2013 5 z 5


Šíleně tajná aférka Šíleně tajná aférka Karen McCombie

Kniha je velmi hezky napsaná, ale doporučovala bych to spíš menším dětem. Je to napsaný s humorem a menší holčičky by to mohlo zaujmout. Já jako ,,puberťák,, už na tento typ knih nejsem, ale stejně se mi to líbilo. :-)

10.02.2013 4 z 5


Čaroklání Čaroklání Michael Molloy

Kniha je velmi hezká a zábavná. Je plná dobrodružství a různých příhod, které se můžou zdát neřešitelné. Spisovatel moc hezky popsal prostředí i děj, ale asi bych líp popsala postavy, pro lepší představu. Nic jiného mi nevadilo a všem příznivcům dobrodružství tuto knihu doporučuji.

10.02.2013 5 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

úžasná kniha. Je plná napětí, dobrodružství a magie. Hlavní hrdina cestuje po celé zemi a zažívá plno dobrodružství. Jsou tam hezky popsaný vztahy mezi jednotlivými postavami a my bychom si z nich mnohokrát mohly vzít příklad. Knihu doporučuji všem.

09.02.2013 4 z 5