HMirka55 HMirka55 komentáře u knih

☰ menu

Hladový duch Hladový duch Louise Penny

Chudák Olivier!

22.05.2022 5 z 5


Plavý kůň Plavý kůň Agatha Christie

Klasika střihnutá pohádkou, před spaním ideální, bez nadměrného množství mrtvol a krve, konec překvapivý.

08.05.2021 4 z 5


Cizinec Cizinec Harlan Coben

Začátek pomalejší, ale postupně mě začalo vrtat v hlavě, o co vlastně jde. Konec akční, i když nereálný.

08.05.2021 4 z 5


Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Zajímavý námět, neokoukaný motiv i odhalení. Výborně popsaná atmosféra letní vesničky, připomnělo mi to prázdniny u tety před padesáti lety. Doporučuji.

08.05.2021 5 z 5


Zbytečná oběť Zbytečná oběť D. M. Pulley

Po dočtení jsem přemýšlela, co se vlastně v které časové linii stalo, a zjistila jsem, že vlastně nic moc. Pátrání v podstatě žádné, co se týká napětí také nic moc, úspěch bylo spojení obou linií na konci, i když mi přišlo trochu násilné a těžko uvěřitelné. Samotný konec useknutý. To, že kniha vychází ze skutečných událostí nijak příběh neobohacuje, pouze jsou přidávány obětí bez bližších souvislostí. Závěrečné vysvětlivky by podle mne bylo lepší zapracovat přímo do děje.

08.04.2021 2 z 5


Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Početla jsem si. S internetem a mapou po ruce jsem sledovala Poutníkovu cestu, s napětím očekávala další zádrhele a držela mu palce. I když všemu v knize nevěřím (ale možná jsem naivní - kdo ví), přinesla mi zábavu i poučení. Doporučuji

24.02.2021 5 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Pro mne to zas taková pecka nebyla, bez napětí, erotika na můj vkus podaná dost vulgárně, zápletka nic moc a konec předvídatelný.

30.08.2020 2 z 5


Křížová palba Křížová palba Štěpán Kopřiva

Po mnoha letech jsem skončila se čtením zhruba ve 02.00 (většinou usínám), ale prostě jsem to musela dočíst. A to myslím mluví za vše. Potvrzuji všechny předchozí pochvalné komentáře, děj je mnohem akčnější než v prvním díle, ale humor zůstává. Dávám plný počet a doufám, že bude další!

03.08.2020 5 z 5


Rychlopalba Rychlopalba Štěpán Kopřiva

Čtivé, vtipné, líbilo se mi zasazení do domácího prostředí. Detektivní linka uspokojivá.

06.07.2020 4 z 5


Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Ničím výjimečné. Děj plyne, podezřelí se střídají, závěr předvídatelný, napětí se bohužel nedostavilo. Jsou lepší.

06.07.2020 2 z 5


Zimní oheň Zimní oheň Anders de la Motte

Proti předchozím dílům se mi zdála lehce slabší, méně napětí a chyběla mi atmosféra. A za konec, který je podle mého názoru na autora příliš laciný, ubírám jednu *. Těším se na další.

31.03.2020 4 z 5


Teorie vraždy Teorie vraždy Andrew Mayne

Naprosto souhlasím s předchozím komentářem, hodně úvah, málo děje, akce naprosto nereálné a v důsledku k ničemu nevedly. Vyřešení vlastně na základě jedné úvahy doplněné absurdní akcí s pomocí skoro náhodných pomocnic. No prostě slátanina. U prvního dílu jsem oceňovala nápad, tady již není co.

17.02.2020 2 z 5


Temná zahrada Temná zahrada Tana French

Pozvolný rozjezd, kdy autorka nešetří slovy, ale v podstatě se nic moc neděje. Po prvním zlomu nastupuje další téměř selankovitá část z pobytu v Břečťanové vile. Objevem lebky atmosféra začíná houstnout, děj nabírá spád až k tragickému finále. A jako třešnička na dortu úplný závěr, kdy se nitky spojují a odpovědi přicházejí. Tohle skutečně můžu, ještě ve mně doznívá Tobyho bezmoc, jak fyzická tak psychická. Rozhodně se nejedná o klasickou detektivku, spíš psychologický román s detektivní zápletkou. Připomnělo mi to Ztracený přístav, obě řadím k nejlepším autorčiným knihám. Doporučuji a plný počet!

03.02.2020 5 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

Po přečtení některých zdejších recenzí jsem to ani nečekala, ale líbilo se mi! Tak čtivé a napínavé, že odpouštím všechny nesmysly, nevadily mi ani drsné popisy, jen jsem spěchala dál k další akci a závěrečnému vyvrcholení. Kombinovala jsem četbu s audio - podání Pavla Rímského je skutečně dokonalé a ještě umocňuje zážitek.

01.07.2019 5 z 5


Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Čtivé, ale... V podstatě stejné jako většina dnešních thrillerů. Dost sadismu, málo logiky, skoro geniální vrah, policie neschopná a konec? Nechává otevřená dvířka pro další (snad lepší) díl. Ale nejsem si jistá, že mě ještě bude zajímat.

11.06.2019 3 z 5


Podzimní případ Podzimní případ Anders de la Motte

Opět založeno spíš na atmosféře, bez brutálních popisů a zbytečného násilí, napětí budované postupně, vše uvěřitelné. Konec překvapil, ale není to jen o něm. Přetrvávající pocity zúčastněných i příběh vyšetřovatelky ve mně ještě chvíli budou doznívat. Doporučuji - dost se mi líbilo.

08.05.2019 5 z 5


Modrý motýl Modrý motýl Camilla Grebe

Čte se dobře, jen ten konec je od určité části trochu předvídatelný a přehnaný.

30.01.2019 3 z 5


Jih proti Severu 2 Jih proti Severu 2 Margaret Mitchell

Pro Camri: Pokračování příběhu najdete v knize Scarlett (1.a 2. díl) od Alexandry Ripleyové.

17.12.2018 4 z 5


Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Četla jsem ji v době, kdy jsem se mohla ztotožnit s hlavním hrdinou a dodnes mám v sobě ty pocity. Ale chce to asi ten pravý věk a náladu.

06.05.2018 4 z 5


Konec léta Konec léta Anders de la Motte

Po sérii Game jsem tento typ knihy nečekala, ale zklamaná jsem nebyla. Méně akce nahrazuje atmosféra a konec sice nečekaný, ale proč ne.

06.05.2018 4 z 5