Hanulak01 Hanulak01 komentáře u knih

☰ menu

Svědectví Svědectví Margaret Atwood

Na tuhle knihu jsem narazila zcela náhodně v knihovně. Oproti Příběhu služebnice, o kterém si myslím, že je v knižní verzi docela slabý, Svědectví naprosto předčilo mé očekávání. Dozvěděli jsme se něco o počátku Gileadu, stejně jako o jeho dalším fungování, a více úhlů pohledu dalo příběhu hloubku. 5/5

02.01.2024 5 z 5


Železný král Železný král Julie Kagawa

No. Na jednu stranu se mi velmi líbil nápad, prolínání s dalšími literárními díly. Tempo příběhu bylo také příjemné. Co mě ale neskutečně štvalo byla hlavní hrdinka. Nepamatuju si, kdy jsem četla knihu, kde je hlavní hrdinka až na pár světlých chvilek tak strašně hloupá a neschopná s potřebou, aby ji někdo zachraňoval pokaždé, co se svojí hloupostí dostane do nesnází. A další věc je až bolestivě očividný love interest. Několik totožných scének popisujících jak se "ztrácejí v očích toho druhého" mne postupně nutily obracet oči v sloup. Druhou knihu si přečtu, už jenom ze zvědavosti a jak jsem zmiňovala, příběh jako takový není vůbec špatný, ale od knihy s takovým hodnocením jsem čekala víc.

29.09.2022 3 z 5


V zajetí zimy V zajetí zimy Naomi Novik

Kniha se mi líbila. V cca polovině mi přijde že příběh tak nějak zpomalí a trochu se tam opakujou, pak se z toho ale dostanou a nabídnou velmi uspokojivé zakončení. Jenom mi pak ještě úplně nesedlo množství postav a frekvence, s jakou se střídaly. Celkově bych ale knihu určitě doporučila :)

04.05.2022 4 z 5


Meč a ptáček Meč a ptáček Amy Harmon

Kniha mne opravdu příjemně překvapila - autorka si krásně pohrála s fantasy světem i postavami. Občas se mi zdálo, že překlad tedy trochu pokulhával. A pro mne jedno z největších plusů - neuspěchaný vztah. Super, budu se těšit na další díly :)

07.03.2022 5 z 5


Kód horečky Kód horečky James Dashner

Bylo to skvělé, moc se mi líbilo, že jsme se konečně dozvěděli víc o ZLOSINu a Thomasovi a Terese... co mi ale pořád nejde do hlavy je, proč je Thomas elita. Krom úspěchů v hlavolamech, které byly zdůrazněny, se vlastně celou dobu chová jako úplně normálně chytré děcko, hodiny "kritického myšlení" se nezdály, že by v kritických chvílích zrovna pomáhaly... asi jediné, co mi na příběhu nesedělo.

28.11.2017 4 z 5


Dědictví rodu Trnhoffů Dědictví rodu Trnhoffů Gareth P. Jones

Celá kniha super, četla se krásně, možná trochu jednodušší...
Ale konec celý dojem z knihy zkazil. Nereálně překombinované, náhlé rozluštění? Prosím ne.

04.05.2017 2 z 5


Dedička Dedička Amanda Hocking

Tahle kniha mě... neskutečně zklamala. Zápletka se dala zvládnout lépe. Hlavní hrdinka byla nepříjemná, nesympatická, hloupá a naivní. Co se týče love story, musela jsem každou chvilku zvedat oči v sloup, protože to bylo tak přeslazené a nereálné, že se to nedalo.

Co se týče stylu psaní, od děje mě držel několik kilometrů daleko a překvapit mě dokázal snad jen jednou. Navíc celé to bylo nějak až moc rychlé a jednoduché. Prostě ne, čekala jsem víc.

17.11.2016 1 z 5


Lovec očí Lovec očí Sebastian Fitzek

Konec mě neskutečně vykolejil. Bože můj, tuhle knihu budu z hlavy dostávat ještě hodně dlouho.

13.11.2016 5 z 5


Deník malého poseroutky Deník malého poseroutky Jeff Kinney (p)

Vážně nevím, co si o tom mám myslet. Přečetla jsem ji za jediný den (tedy asi tak za dvě hodiny), ale naprosto upřímně, podle mého to není takový trhák, jak o něm všichni mluví. Je to příliš jednoduché a zápletka téměř nulová. Za mě tedy nic moc, čekala jsem mnohem víc.

10.09.2016 1 z 5


Šampion Šampion Marie Lu

Inu, to je jiné kafe oproti druhému dílu!

Šampiona jsem přečetla nejrychleji a asi se mi líbil i nejvíc. Tomu říkám perfektní uzavření série :)

01.09.2016 5 z 5


Fenomén Fenomén Marie Lu

Abych byla naprosto upřímná, kniha mě zklamala. Asi tři čtvrtiny knížky mi přišlo, jakoby to psal úplně jiný autor, který mi naprosto znechutil nejdříve June, a pak i Daye. Pořád řešili to samé - miluje mě? Nezradí mě? Neustále pochybovali. Samozřejmě, dá se to pochopit. Ale bylo toho na mě prostě moc.

Naštěstí pak přišla poslední čtvrtina, která se stala stejně poutavou jako první díl a kterou mě zase bavilo číst bez toho, abych každou chvíli znechuceně odvracela oči od myšlenkových pochodů obou hlavních postav.

Konec hodnotím kladně, i když jsem něco podobného v podstatě očekávala. Inu, uvidíme, co přinese třetí díl.

30.08.2016 3 z 5


Zrada Borgiů Zrada Borgiů Sara Poole

Začátek opravdu nic moc, samé opakování. Po přečtení těchto dvou knih jsem začala být alergická na frázi ,,ale to odbíhám'', která tam byla několikrát a působila dojmem, jako by autorka chtěla něco napsat, ale pak si uvědomila, že o tom nic neví. Celou knížku naštěstí zachránil alespoň konec, který se opravdu moc povedl. Ale bohužel, čekala jsem od toho víc :/

23.04.2016 3 z 5


Procitnutí Procitnutí Martina Cole

Knihu jsem nedočetla. Nudila jsem se, bylo to zmatečné a několikrát se tam těsně za sebou opakovalo to samé. Takový kolovrátek. Bohužel.

09.04.2016 odpad!


Chvíle před koncem Chvíle před koncem Lauren Oliver

Naprosto úžasná, je jenom málo knížek, co by se mi tak zažralo pod kůži.

31.03.2016 5 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Skoro celou dobu jsem přemýšlela, že dám jenom tři hvězdy. Na můj vkus se tam nic nedělo a bylo to tak na úrovni Rezistence, která mě taky zas tak moc neoslovila. Ale ke koneci... BUM. Upřímně jsem se nad ním rozbrečela, což se mi nestává. A bylo to právě to ono, co mě přesvědčilo dát čtvrtou hvězdu. Ale, zcela vážně, čekala jsem víc.

09.01.2016 4 z 5


Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Naprosto nádherná a pro mě unikátní kniha s úžasným příběhem.
Naprosto mě pohltila a právem se zařazuje mezi moje nejoblíbenější knížky :)

16.11.2015 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Absolutně úžasná, náherně se čte :)

04.09.2015 5 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Nezaujalo mě to tolik jako předchozí dva díly, ale pořád na 5 hvězd

23.07.2015 5 z 5


Stvoření Temného meče Stvoření Temného meče Tracy Hickman

Přišlo mi, že to bylo jen tak splácané dohromady, něco dít se tam začalo až na konci knížky.. čekala jsem něco lepšího - bohužel, pouze tři hvězdy

24.05.2015 3 z 5


Čtyři poslední věci Čtyři poslední věci Paul Hoffman

Začátek byl podle mě dost nuda, ale asi od poloviny se to o hodně zlepšilo. Dala bych tak 3,7 hvězdy :)

08.05.2015 4 z 5