Hankah265 Hankah265 komentáře u knih

☰ menu

Zlatá klec Zlatá klec Lynette Noni

Knihu jsem přečetla za 2 dny, velice čtivá, už se těším na další díl...

20.01.2023 5 z 5


Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Kniha se mi líbila, čtivá, hezky napsáno... Jak již bylo psáno, trochu mi to připomíná knihy A. Mornštajnové.

19.08.2020 5 z 5


To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Moje první kniha od této autorky. Kniha krásně plynula, kolik nedorozumění může způsobit absence komunikace... Nakonec ukápla i slza...

18.03.2020 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Trochu jiná kniha od paní Mornštajnové, ale opět skvělá... Co může ticho napáchat v mezilidských vztazích....

07.08.2019 5 z 5


Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Teď jsem knihu dočetla a nemám slov. Chvíli jsem brečela, chvíli se smála, chvíli jsem nechápala, chvíli chápala až moc... Tolik síly, pravdy... No wau, 5 hvězdiček je sakra málo!

07.08.2019 5 z 5


Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

Hezké čtení na dlouhé večery.... :)

09.05.2019 3 z 5


Indigové kouzlo Indigové kouzlo Richelle Mead

Další díl přečten během chvíle.... Hezké počtení.... :)

23.04.2019 4 z 5


Zlatá lilie Zlatá lilie Richelle Mead

Příjemná oddechovka, rychle přečtené... Hezká koncovka s Adrianem... :)

23.04.2019 4 z 5


Pokrevní pouta Pokrevní pouta Richelle Mead

Na sérii pokrevní pouta jsem narazila náhodou v knihovně, když jsem neměla, co číst, aniž bych předtím četla vampýrskou akademii. Takže mi chvilku trvalo, než jsem se zorientovala. Příjemná oddechová četba...

23.04.2019 4 z 5


Zámek v oblacích Zámek v oblacích Kerstin Gier

Nečekejte od knihy žádný velký čtenářský zážitek, ale jako oddechovka docela hezké. Taková pohádka pro náctileté.... Občas si potřebuju po přečtení nějaké knížky s "tíživým " tématem přečíst něco, o čem nemusím přemýšlet a vyčistím si hlavu a to knihy K. Gier splňují....

13.02.2019 4 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Neotřelý nápad doplnit knihu starými fotografiemi se mi moc líbil, kniha je vizuálně krásná. Od děje jsem čekala asi trošku víc (možná to bude tím, že jsem četla po Naslouchači, který byl výborný). Taková trochu strašidelná pohádka pro dospělé.

05.02.2019 3 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Pro mě stejný čtenářský zážitek jako u prvního dílu. Se čtením prostě nešlo přestat.... Těšila jsem se na každou další stránku, až jsem s lítostí otočila tu poslední. Teď nezbývá než s očekáváním vyhlížet další díl... Na konci zůstává možná více otázek než na začátku... :)

30.01.2019 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

No tak tohle byla jízda. Už dlouho se mi nestalo, že by mě kniha bavila od první stránky, doslova jsem hltala každé slovo a četla a četla a nakonec zjistila, že otáčím poslední stránku. :( A to nejsem žádný fanoušek sci-fi. Zajímavý příběh, který prostě nutí čtenáře odkrývat další tajemství, příběhy a osudy hlavních postav. Tleskám!!! A otevírám další díl.

28.01.2019 5 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Klasická "Hartlovina". Mě se to líbilo. Počet postav mi vůbec nevadil, snadno jsem se zorientovala. Takový popis části života jednotlivých postav, s jejich starostmi i radostmi. Příjemná oddechovka na dlouhé zimní večery.

26.01.2019 5 z 5


Lazar Lazar Lars Kepler

Od Keplerů jsem přečetla všechno, ale tohle mě nějak nebavilo. Písečný muž byl skvělý, ale oživení Jurka se vyloženě nepovedlo. Jurek je až nadpřirozená bytost. Je všude, kde má být. Dozví se všechno, co potřebuje. Nehledě na to, že člověk v letech, s jednou rukou snadno porazí i perfektně vycvičeného vojáka, v jeho prostředí, který je na něj připravený. No prostě sci-fi. A dvoumetrová sestra ve hlídané nemocnici, to je kapitola sama o sobě.... :) Plus bych dala tak jedině za čtivost.

06.01.2019 2 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

No kvality Harryho Pottera to nemá... Ale jako přidaný příběh docela hezké. Psaní formou scénáře mi nevadilo, za chvilku jsem si zvykla.... :)

28.12.2018 2 z 5


Osm Osm Radka Třeštíková

Tak tahle kniha mě moc bavila... Přečteno za 2 dny. Pro mě zatím nejlepší od R. Třeštíkové.

24.12.2018 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Hezká knížka, chvilku trvalo než jsem se zorientovala ve všech postavách a vzájemných vztazích, ale jednotlivé příběhy se mi líbily. Některé smutné, některé úsměvné. Prostě mě bavila...

22.12.2018 4 z 5


Poselství od protinožců Poselství od protinožců Marlo Morgan

Kniha, ke které se ve svých myšlenkách občas vracím. Když jsem ji četla, byla prezentována jako pravdivý příběh a tak jsem jí i brala. Bylo pro mě velké zklamání, že se jedná o fikci. I když jsou v knize krásné myšlenky, které vás nutí se na chvíli zastavit a popřemýšlet o skutečných hodnotách. Avšak v rozporu s těmito myšlenkami je chování autorky ( kázat vodu a pít víno). I přes to všechno si myslím, že kniha stojí za přečtení. Ať si každý udělá svůj vlastní názor.

21.12.2018 5 z 5


Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice Václav Kaplický

Úžasná kniha se strašným tématem, ještě o to strašnějším, že se něco takového opravdu dělo. Četla jsem ji už před lety a dodnes ve mě zanechává pocity smutku, nespravedlnosti, bolesti a hlavně hrozné beznaděje... Co dokáže jeden člověk (pokud ho tak vůbec můžeme nazývat) při honbě za bohatstvím, společně s pověrčivostí, strachem a lhostejností ostatních lidí. Čarodějnické procesy jsou již minulostí, ale téma stále aktuální....

20.12.2018 5 z 5