hanjana hanjana komentáře u knih

☰ menu

Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

Tahle kniha ve mně nechává docela rozporuplné pocity. Líbilo se mi to a konec mě dojal, ale tak nějak mě závěrečné rozuzlení zklamalo, doufala jsem, že se z toho dostane víc. Postavy si určitě zasloužily mnohem víc.

Ale jinak je to kniha k zamyšlení, čte se moc hezky a má zajímavou myšlenku.

25.01.2023 4 z 5


Kámen, nůžky, papír Kámen, nůžky, papír Alice Feeney

Tohle bylo fakt super!

28.12.2022 4 z 5


Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Tohle mě docela zklamalo, nebylo to špatné čtení, ale konečný zvrat byl takový nemastný neslaný, čekala jsem ho už od půlky knížky.

22.12.2022 3 z 5


Perfektní manželství Perfektní manželství Jeneva Rose

Šla jsem do toho s velkým očekáváním a jako taková je knížka super, čte se svižně a zápletka je více než napínavá. Ale to rozuzlení mě tak nějak zklamalo, ne že by neměl zvrat dostatečně 'wow' efekt, to rozhodně měl a byla jsem překvapená, ale tak nějak mi nedávalo smysl.

22.12.2022 3 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Všechno špatně, co tohle bylo? Připadám si po dočtení fakt zvráceně.

26.11.2022 1 z 5


Hra o dědictví Hra o dědictví Jennifer Lynn Barnes

Super poutavá kniha, člověk pořád dychtí po dalších a dalších odpovědích. Jsem moc zvědavá na další díly, jednu hvězdičku si nechávám pro jistotu.

18.11.2022 4 z 5


Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Wow, tak jako tohle.

Už dlouho jsem vídavala na kníhu samá doporučení a konečně jsem se odhodlala si ji přečíst. I přestože to není můj šálek kávy, byla to pravděpodobně jedna z nejlepších knih, které jsem kdy četla. Vtáhlo mě to do děje a za den a půl bylo hotovo.

Příběh Evelyn Hugo je tak poutavý, že se od něj nedá odtrhnout. Opravdu skvěle napsaná kniha, kterou musím doporučit dál.

14.11.2022 5 z 5


Achilleova píseň Achilleova píseň Madeline Miller

Pardon, ale tohle byla pravděpodobně nejhorší knížka, kterou jsem kdy četla. :( Moc mě to mrzí, protože jsem se na ni velmi těšila.

22.12.2021 odpad!


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

2021: Musím říct, že audiokniha od Lábuse mi totálně zničila celého Harry Pottera a tu lásku, co jsem ke knize měla. Bylo to ufňukaný, dětský, trapný... fakt nejhorší věc, co jsem kdy slyšela a jsem z toho zklamaná, protože teď bych snížila hodnocení klidně třeba na dvě, tři hvězdy. Vím ale, že Kámen mudrců miluju a je to jen kvůli špatnému audiu.

22.06.2021 5 z 5


Krutý princ Krutý princ Holly Black

(SPOILER) Takhle... tohle bude docela dlouhý.

Na tuhle knížku jsem slyšela spoooustu ohlasů, takže jsem se strašně těšila, až se do série vrhnu. ALE, takhle jsem si to teda nepředstavovala. Styl psaní mi absolutně neseděl, bylo to spíš jako když to buď napsalo dítě, je to dětská knížka a nebo to je nějaký amatérský překlad z internetu. Bohužel jsem přišla na to, že je to opravdu správný český překlad, takže nevím, jestli je chyba už v anglickém stylu psaní nebo se to stalo až při překladu. Některé pasáže mě vážně donutily protočit oči, protože to se fakt nedalo číst.

Co se děje týče, prakticky nic moc se v knize nestane až na samotný konec, kde je najednou děje zase nějak moc. Chování postav je absolutně nerealistické a iracionalní, absolutně jsem to nechápala a nedokázala pochopit, co se děje. Třešničkou na dortu pro mě teda byl způsob, jak byly Jude a Taryn schopné milovat svého 'otce' i přesto, co udělal jejich rodičům. Jako wtf, ale to, co provedl, nedávalo žadný smysl.. kdyby to tam bylo aspoň nějak smysluplně vysvětleno nebo popsáno více než v jedné větě, ale takhle? Během tří vět bylo hotovo a tím to hasne.

A oba problémy (strašné vykreslení postav a děje + styl psaní) daly dohromady třeba tento skvost, který říka Vivi: "Madoc nám zase zabil rodiče, což pěkně podělal." JAKO VÁŽNĚ??? TOHLE ŘEKNE NĚKDO O NĚKOM, KDO ZABIL JEHO RODIČE ABSOLUTNĚ BEZ DŮVODU?

Hodnocení dávám tedy na 3*, i když bych dala možná nižší, ale jsem zvědavá, co bude dál. Takže uvidíme.

16.06.2021 3 z 5


Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

První třetina byla skvělá, měla jsem zatnuté pěstí a husinu na zádech. Pak to začalo být takové monotónní a závěrečné rozuzlení bylo teda dost nečekané, až jsem na sebe naštvaná, že jsem to za celou dobu nedokázala prokouknout. Člověk to má přímo před sebou a nepřijde na to! Díky tomu také hodně zvedám hodnocení nahoru.

Každopádně je to jeden z lepších dílů detektiva Joony, ale Lovec králíků stejně zůstává mým favoritem!

05.06.2021 4 z 5


Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Jakoby... Není to špatný a tohle je i první kniha od autorky, kdy jsem i docela spokojená se závěrečným odhalením. Ale prostě mi přijde, že tomu stále něco chybí.. Jakoby autorka vůbec nedokázala takový ten wow efekt.

Každopádně to bylo fajn, všechny postavy jsem stihla začít nenávidět až do morku kostí. Nevím, jestli si od paní ještě něco přečtu, když mě ani po třech knihách nedokázala přesvědčit.

26.05.2021 4 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Takový průměr, nezklame ani nenadchne.

22.05.2021 4 z 5


Hračkář Hračkář Andrew Mayne

Tohle bylo super a rozhodně mě to bavilo víc než první díl. Theo je skvělý hlavní hrdina a líbí se mi způsob, kterým se dívá na svět a řeší záhady velmi chytře a vědecky. Celkově mě na této sérii baví její vědecké podložení a spousta zajímavostí, které se během čtení dozvím.

Palec nahoru!

20.05.2021 4 z 5


Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

Jako pardon, ale tohle bylo fakt utrpení. Jediná dobrá věc na této knize bylo představení Ciri, jinak byly všechny povídky bez vyjímky pouze přepsané rozhovory mezi postavami, které jsou navíc úplně o ničem.

A epilog ani nekomentuju. Omlouvám se všem, kterým se kniha líbila, ale za mě velké tlusté NE.

17.05.2021 1 z 5


Supernova Supernova Marissa Meyer

Teď už těch 5 hvězd konečně můžu s klidem dát.

Třetí díl byl fantastický! Na téhle sérii je vážně zarážející, jak pořád měníte názor na to, kdo je vlastně ten dobrý a kdo ten zlý a jestli tam vlastně někdo dobrý vůbec je. Vůbec jsem nedokázala předem vymyslet, jak se to nakonec vyvrbí, protože těch tajemství bylo mezi postavami mnoho, a upřímně, byly to neskutečný bomby.

Ale jsem fakt nadmíru spokojená. Konec byl akční a i když by tam ten epilog vůbec nemusel být, bylo to fakt skvělý. Honey je bezkonkurenčně nejhorší postava celý série a tečka. Ani Ace na ni nemá.

13.05.2021 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Já nevím, doufala jsem, že po prvním dílu budu hodnocení zvyšovat a né snižovat. Ale tohle bylo takové utahané a přijde mi, že máme akorát víc otázek než odpovědí.

Také jsem se těšila na Nastereu jako poslední díl a zjistila, že jich bude dohromady 5 a budu muset ještě roky čekat. No snad to bude dál trochu víc akčnější.

06.05.2021 3 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Dávám tak 4,5/5, přestože se mi to líbilo fakt extrémně moc! Nechávám si tam ale malou rezervu na ostatní díly, protože věřím, že mě čeká ještě něco velkého.

Je to moje premiéra, co se českého fantasy týče, a musím uznat, že jsem tedy o dost přicházela. JE TO NÁDHERNĚ VYKRESLENÝ SVĚT! Vážně smekám, protože vymyslet a dát dohromady něco tak komplikovaného a originálního musí být vážně oříšek.

29.04.2021 4 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

To byla taková ufňukaná blbost, pardon. Chování postav mi přišlo přehnaně naivní až hloupé a to velké grandiózní finále mě nechalo spíš zklamanou, připadalo mi to tak nějak... zbytečné.

24.04.2021 2 z 5


Milion sluncí Milion sluncí Beth Revis

Rereading 2021 po 7 letech: O trochu slabší než první díl, ale stejně je to čtivá pecka. A jak jsem předpokládala, knížku jsem zase zhltla během jednoho dne. Je to fakt super.

U tohoto rereadingu mi fakt dochází, že si skoro nepamatuju zápletky a závěry v celé sérii. Je to zvláštní, protože tenkrát jsem ji zařadila fakt mezi top nejoblíbenější knihy. Ale víte co? Je to super, protože teď mám úplně stejné pocity, jako bych to četla poprvé!

16.04.2021 5 z 5