h.mose h.mose komentáře u knih

☰ menu

Později Později Stephen King

Poslední dobou dávám ze zdravotních důvodů přednost audio knihám. Ze začátku mi to bylo líto, byla jsem opravdu velký čtenář. Ale ukázalo se, že kvalitní audio dovede v mnohých případech posunout knihu o level výš. A u Později je to přesně tenhle případ. Michal Zelenka to podal fantasticky. Pokud někdo s audio knihami ještě nezačal a teprve se rozmýšlí, tak tato je ideální na rozjezd. Nemá totiž vůbec žádnou chybu!!!

11.03.2024 5 z 5


Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson

Naprosto zbytečný blábol! Ani jsem ji nedokázala dočíst. Za každou cenu vulgarita. Existují mnohem lepší knihy. U této knihy prodává název, ale obsahově slabota.

30.12.2020 odpad!


Probuzení Probuzení Amanda Stevens

Závěr jak se patří! Všechny otázky byly zodpovězeny.

02.03.2020 5 z 5


Nejbarevnější Mexiko Nejbarevnější Mexiko Kamu (p)

Opravdu povedená kniha s překrásnými fotografiemi. Pokaždé, když si chci jen zalistovat, dostávám okamžitě hlad.

19.02.2020 3 z 5


Blackout – Zítra bude pozdě Blackout – Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

Kniha docela dobře umí čtenáři vysvětlit, co vše by se dalo očekávat při tak masivním výpadku proudu. Líbí se mi i krátké kapitoly a různá místa. Co je pro mě ale velkým zklamáním, tak je to příběh samotný. Ten je nudný, nenapínavý. Hlavní postavy mi nepřijdou sympatické. Finální polapení pachatele se prostě najednou událo a nevedla k tomu žádná důmyslná vyšetřovací práce. Skoro vůbec mě nezajímalo, kdo je pachatelem, což je u knihy, která se popisuje jako strhující krimi thriller, docela na závadu.

17.02.2020 2 z 5


Někdo blízký Někdo blízký Cara Hunter

Prvních 70 stran jsem se nemohla začíst. Pak jsem to na sílu dojela. Kupodivu to začalo docela i odsýpat. Jenom je v příběhu několik naprosto zbytečných odboček a úplně nejvíc mě iritovaly twitterové příspěvky. To je teď takový trend. Už jsem se s tím setkala v jiných knihách a přijde mi, že tím autoři akorát nastavují strany. Rozuzlení je stěží uvěřitelné. Pochybuji, že by *** bez skrupulí tak snadno vyměnila *** za ***. To je prostě blábol. No a detektiv je pro mě tak nezajímavý, že pokud by měl být sepsán další případ, tak vím naprosto jistě, že ho nechci číst.

10.02.2020 2 z 5


Katakomby Katakomby Madeleine Roux

Uff, uff, uff. Jsem na straně 103 a trpím jako zvíře. Děj nula, akce nula, očekávání co bude dál - nula. Dala jsem si práci s tím, abych si propočítala strany knihy a strany textu. Kniha má 324 stran, textu je tam jen 200, zbytek jsou děkovačky, obrázky a poloprázdné strany u konců a začátků kapitol. Už u předchozího dílu byla první polovina knihy na draka. Nezáživná. Tady se to ale dostalo do naprosto zrůdného rozměru. Autorka v celé jedné kapitole popisuje, jak parta sedí v bistru a objednávají si burger. Pro děj to nemá absolutně žádný význam a jen trapně natahuje strany, pač jinak by to ani na těch 200 stran textu nevydalo. Vůbec netuším, jestli knihu dočtu. Jsem totálně znechucená. No asi dočtu, podle všeho bych měla být za dvě hodinky hotová, ale mám trochu dojem, že to budou naprosto zbytečně promrhané dvě hodiny mého života...

Jako alternativu rozhodně mohu doporučit raději Archiv + Dveře do prázdnoty (Victoria Schwab), nebo Sirotčinec slečny Peregrinové + Podivné město + Knihovna duší + Mapa dní (Ransom Riggs), od Amandy Stevens Okřídlená duše + Království + Prorok + Návštěvnice + Hříšník + Probuzení. A nebo "Hroby" od Darynda Jones, ale tam je nutno počítat s tím, že v ČR pravděpodobně nevyjde celá série, bylo utnuto po 4. dílu, 5. díl je v amatérském překladu fanoušků a zbylých 6 nebo 7 ve hvězdách... :/

31.05.2019 odpad!


Kniha Života Kniha Života Tamara Klusová

Kniha doplácí na několik věcí, což je škoda, protože mě osobně se třeba ilustrace velmi líbí. No není to žádnej Mucha, to netvrdím, ale normálně a lidsky se mi líbí. Ovšem jako celek kniha nefunguje a od počátku neměla šanci na úspěch.

1) U knihy je problém její název "Kniha". On ten název Kniha života dává smysl, ale sem to vyloženě nesedlo.

2) Cena. 600,- Kč za knihu, která není knihou, která už je navíc teď vnímána jako propadák, která nemá věhlasného, zábavného, šíleného nebo kontroverzního autora... to je prostě moc. Sleva na 450,- Kč přes net, to fakt nevytrhne...

3) "Užvaněnost". Byť je kniha pustoprázdná, tak na několika stranách jsou vyjádřeny názory a myšlenky autorky. No, ale bohužel, jako na potvoru zrovna nikoho nezajímají. Jestli si mám knihu tvořit já a můj život, tak je rádoby oduševnělá vsuvka T. Klusové na překážku.

4) Autor. Proti té holce nemůžu říct křivého slova, protože jí vůbec neznám. No a to je právě ten problém.

5) Cílovka. Kdo on si tu knihu vlastně nakonec koupí? Fanoušci T. Klusové? Kolik jich asi má? Fanynky T. Kluse? Mno... být mi 16 a milovat nějakého zpěváka, asi bych úplně nevydala kapesné za knihu, kterou sfoukla jeho žena. Náhodný kolemjdoucí? Náruživý čtenář a vymetač Luxoru? Bezradný dárkopoustevník 24.12. dopoledne, co si za boha nemůže vzpomenout, jaký žánr čte jeho obdarovaný a tak prázdnou knihou neknihou nemůže nic zkazit?

Procházela jsem zrovna včera několik pražských knihkupectví přímo v centru... všude neprodané štosy... Smutný osud díla, které není odpadem. Snad aspoň ve zlevněnkách za 89,- Kč se vyprodá...

29.12.2018 3 z 5


Maus – Souborné vydání Maus – Souborné vydání Art Spiegelman

Čtu opravdu velké množství knih. Jsem takovým konzumentem a bohužel se mi často stává, že po měsíci už ani nevím, o co v té konkrétní knize šlo. Prostě ji zkonzumuji a hned jdu na další. Po přečtení Maus se konečně dostavil TEN POCIT! Kniha mě okamžitě vtáhla do děje. Několikrát jsem zpětně lustrovala políčka s obrázky a začala jsem si všímat různých detailů - když se například Vladek s Anjou snažili prchat Polskem a na obličeji měli uvázané masky prasat, potisk šatů Vladkovy druhé ženy Maly, atd. Příběh je velmi povedený. Hlavní hrdina Vladek, není vykreslen jen jako super myš, co přežila lágr. Hodnotná je i doprovodná linka jeho vztahu mezi ním a Malou. Dlouho jsem neměla v ruce takovou knihu. Dlouho jsem nebyla tak nadšená. Myslím si, že je to i naprosto geniální způsob, jak třeba zaujmout teenagery, kteří četbě moc nedají. Kniha se dá zvládnout za 2 až 3 hodiny.

29.12.2018 5 z 5


A zrodí se píseň A zrodí se píseň Samantha Shannon

POZOR, LEHCE SPOILERUJI!!!!!

Přestože kniha byla vlastně od začátku nabitá akcí a stále se něco dělo, tak mě příběh pomalu přestal bavit. A když se nad tím zamyslím zeširoka, tak autorka na více než 400 stranách rozvedla něco, co by se dalo splácnout do třech kapitol. Celý děj jako takový to vlastně nikam moc neposunulo. 400 stran se pachtíte za něčím, čehož nakonec dosáhnete, ale přitom se vlastně nic nevyřeší. Trochu mi vadí, že první díl byl zasazen do prostředí Šeolu, druhý do Londýna, tento byl znovu jinde a čtvrtý už bude zase fuč. Víc bych ocenila, kdyby Paige a Strážce dostali víc prostoru a zároveň míň rozumu a rozjeli si nějakou love hot akci. Chybí mi tam to erotický napětí, jako tomu bylo v prvním dílu (a že ho tam taky bylo poskrovnu, ale aspoň něco). Já už pomalu začínám tušit, že čtyřka zase přinese nějakou tu akcičku, možná dvakrát polibek, jednou nevinný vošmatlávání a Scion opět pevně v základech... a to mě trochu demotivuje.

18.12.2018 3 z 5


Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Kniha me nenadchla a docela i nudila. Rohodne nemuzu psat o nejakem napeti. Prolinani dejovych linek ted a pred 30 lety, neprinasi nic noveho. Navic ten pribeh z detstvi, to je jak Spravna petka a vylozene mi do stylu knihy nesednul. Provazanost neni nijak dumyslna. Kdo je vrahem me neprekvapilo a vlastne ani moc nezajimalo. Celou dobu jsem se modlila, at to neni ten, kdo jsem si myslela, protoze by to bylo nudny. No bohuzel to byl on. Kdyby autorka vysperkovala treba nejakou schizofrenii u hlavni postavy, bylo by to pro me zajimavejsi. Postava Kridaka byla plocha, defacto byl stredobodem vsech udalosti a dalo se s nim vic vyhrat. Nechapu, proc ma kniha takovou reklamu. Kdyz to strovnam treba s Mo Hayder, nebo Lars Keplerem, tak to vlastne byla ztrata casu takovou knihu cist.

02.12.2018 2 z 5


S láskou tě nenávidím - 13 povídek o ničemnosti S láskou tě nenávidím - 13 povídek o ničemnosti * antologie

Začala jsem číst povídky popořádku. První 4 se mi vůbec nelíbily. Byla jsem hrozně zklamaná, litovala jsem vyhozených peněz. Dokonce jsem pak knihu na pár měsíců odložila, protože jsem opravdu nechtěla ztrácet čas. Předevčírem jsem ale z nouze po knize znovu sáhla a přečetla jsem si Umíráček. A ten mě dostal. Za den jsem pak dočetla zbytek. Z povídek se mi dále líbila Mořská čarodějnice, Krásný jed, Ty, ty, pořád jen ty a Indigo a stín. Hodnocení booktuberů mi přijde jako zbytečné a vůbec mě nezajímalo. Ocenila bych, kdyby místo toho přibyla ještě jedna nebo dvě povídky. "Ty, ty,pořád jen ty", bych klidně snesla i jako samostatnou 400 stránkovou knihu. A teď jak s hodnocením? Půlka povídek se mi opravdu nelíbila, půlka ano. Booktuberské vstupy zbytečné. Dávám za tři.

26.08.2018 3 z 5


Kostičas Kostičas Samantha Shannon

První třetina knihy je docela náročná na orientaci v neznámém prostředí, termínech a jménech. Autorka ale všechno dobře popisuje, takže se člověk rychle dostane do děje a pak už to prostě jede. Knihu jsem přečetla za jeden den. Mám všechny tři díly, ale fakt mě jímá hrůza, že těch 500 stránkových bichlí má být celkem 7 ??? Hlavně, ať to nedopadne jako s Hroby od Daryndy Jones, kdy vydavatelství po 4. knize, sérii utlo, kvůli nízkým prodejům. Podruhý už bych asi vylítla z kůže!!!

08.07.2018 4 z 5


Případ Ewy Morenové Případ Ewy Morenové Håkan Nesser

Nic moc originální zápletka a málo propracované rozuzlení. Nicméně Morenová je sympatická a má dobrý hlášky. Kniha se čte dobře, nenudí, ale ani nenadchne. Průměr.

02.07.2018 3 z 5


Pýthiiny rady Pýthiiny rady Erik Axl Sund

Po dvou letech jsem konečně knihu dojela, a že to byl boj! Vůbec mě nebavilo ji číst. Mám ráda, když jsou kapitoly krátké a to tady je, jenže ta rozháranost tomu dává pořádně na frak. Chvíli čtete o komisařce, potom o Victorii, pak 2. světová válka, pak její dcera, pak oběť 1, Victoriino alter ego, zase komisařka, pak vrah, pak další oběť a v tomhle příšerném sledu se vlastně táhne celá kniha. Už jenom orientovat se v ději a jménech, je peklo. Nakonec se to všechno vyjasní a čtenář zjistí, že to dává i smysl, ale než se tím prokouše... Zkrátka a dobře, příběh dobrý, ale kniha psaná stylem, který mi totálně nesedl.

14.11.2017 2 z 5


Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Oddychove cteni. Precteno asi za 4 hodiny. Vice me bavily "Milada" pasaze. Nenarocny prumer a dalsich 15 let divci roman cist nemusim.

14.11.2017 2 z 5


Můra noční, předvánoční Můra noční, předvánoční Tim Burton

Ilustrace dokonale, jen mozna pro ceske deti a rodice, kteri davaji prednost Jeziskovi, je to prilis santaclausovske. A je pravda, ze cesky preklad neni nic moc, zato se ale povedl rymovany cesky preklad nazvu knihy. Ten zni lip, nez The Nightmare before Christmas.

13.11.2017 5 z 5


Skvrna Skvrna Gillian Flynn

Slabší průměr. Kdyby takovou povídku napsal kdokoliv jiný, než Flynn, rozhodně by mu to knižně nevyšlo :)

23.10.2017 2 z 5


Výprava za diamantovým mečem Výprava za diamantovým mečem Winter Morgan

Knihu dostal syn. Byla jsem zvědavá, co že to ta dnešní mládež čte. Nestačila jsem se divit! Schválně jsem se přemohla a přečetla tuto útlou knihu celou. Je to skutečně odpad! Jsem úplně dožraná, že někdo může takováhle "díla" vůbec publikovat...!!!

07.10.2017 odpad!


Grey Grey E. L. James (p)

Řekla bych, že než číst všech 50 odstínů, je lepší to vzít jen přes tuto knihu. Příběh je totožný a navíc už zde neskáčou salta žádné vnitřní bohyně... /chválabohu za to!/

07.10.2017 3 z 5