Později přehled

Později https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475758/bmid_pozdeji-mlu-475758.jpg 4 616 616

Novinka od krále hororu Syn svobodné matky, Jamie Conklin, nechce nic víc než prožít obyčejné dětství. Jenže Jamie není obyčejné dítě. Jamie se narodil s nadpřirozenou schopností, matka ho ale nabádá, aby to tajil. Může vidět to, co nikdo jiný nevidí, a naučit se to, co se nemůže naučit nikdo jiný. Ale cena za užití této schopnosti je vyšší, než si Jamie dokáže představit. Zjistí to ve chvíli, když ho detektiv vtáhne do pronásledování vraha.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Novely
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Later , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Později. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (156)

h.mose
11.03.2024 5 z 5

Poslední dobou dávám ze zdravotních důvodů přednost audio knihám. Ze začátku mi to bylo líto, byla jsem opravdu velký čtenář. Ale ukázalo se, že kvalitní audio dovede v mnohých případech posunout knihu o level výš. A u Později je to přesně tenhle případ. Michal Zelenka to podal fantasticky. Pokud někdo s audio knihami ještě nezačal a teprve se rozmýšlí, tak tato je ideální na rozjezd. Nemá totiž vůbec žádnou chybu!!!

Janizoun
25.02.2024 5 z 5

Jamie Conklin vypráví svůj příběh. Žije jen s matkou a někdy mluví s duchy. Jeho matka to tuší a jednoho dne ji o tom sám přesvědčí. Mělo to být jejich společné tajemství, ale matka ho prozradí své přítelkyni, tím Jemiho nejen zklame, ale později se zjistí, že měla raději mlčet.
Kniha se mi moc líbí, líbí se mi i název "Později" a nesmím zapomenout zmínit i krásnou obálku knihy, která mě jako první upoutala při výběru dalšího čtení od mistra hororů.
Příběh, který sice není úplně hororový, což mně osobně vůbec nevadí, ale je tak geniálně, perfektně napsaný, že mě naprosto vtáhl do děje a ačkoliv jsem chtěla tento komentář napsat "později", musela jsem ho napsat hned.


P.owl
12.02.2024 3 z 5

Po dočtení mám trochu smíšené pocity. Mezi ty pozitivní bych určitě zařadil čtivost příběhu, zkrátka rukopis S. Kinga a také zajímavý děj s následným příběhovým vyvrcholením. Schopnost hlavního hrdiny už tu byla u Šestého smyslu, což sám autor v knize zmiňuje - to bych také ocenil.
Mezi negativní pocity ve mně zarezonovalo určité odfláknutí hlavního "bubáka", čekal jsem zkrátka víc a dorazilo mě rozuzlení původu našeho hrdiny a nadpřirozené schopnosti. Úplně se mě nedotýkají "nechutné" popisy autora o ustřelených částí těl, ale tahle skutečnost tam být zrovna nemusela nebo bych si představoval jiné vysvětlení.
Za mě jedno z těch slabších děl, zápletka měla potenciál, ale byla využita asi tak na úrovni povídky.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 právě čtených knih podle uživatelů (listopad)

15.11.2021


Knižní novinky (43. týden)

25.10.2021


Citáty z knihy (11)

Svoje břemeno si člověk má životem nést sám.


Myšlenky se topily v krvi.


Je vždycky lepší být částí řešení než částí problému.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Později v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených730x
ve Čtenářské výzvě204x
v Doporučených21x
v Knihotéce285x
v Chystám se číst193x
v Chci si koupit67x
v dalších seznamech7x